chrno-x 901 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 (edytowane) Czyli dobrze rozumię że mogę konsole z wgranymi grami sformatować i przywrócić do ustawień fabrycznych, a później na nowo pobrać gry z e-shopu, tak? Nie, z tego co mi wiadomo gry pre-instalowane nie można pobrać ponownie, są to tzw. jednorazówki, usuniesz, Twoja strata. Edytowane 1 marca 2015 przez chrno-x Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Czyli dobrze rozumię że mogę konsole z wgranymi grami sformatować i przywrócić do ustawień fabrycznych, a później na nowo pobrać gry z e-shopu, tak? Nie, z tego co mi wiadomo gry pre-instalowane nie można pobrać ponownie, są to tzw. jednorazówki, usuniesz, Twoja strata. W najnowszym numerze PSX Extreme w recenzji o New 3DS piszą, że nie traci się tych gier i można je pobierać ponownie, gdyż są przypisane do konsoli. Cytuj
Rudiok 3 356 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Czy do nowego 3DS XL można dokupić stację dokującą, w której konsola leży poziomo? Czy taka http://www.dx.com/p/usb-charging-dock-station-for-nintendo-3ds-black-dc-4-6v-90cm-119466będzie pasować? Bo z tego co widzę to w PL są jedynie dostępne takie, gdzie konsola jest ładowana pionowo. I trochę lameriady: ile zajmują mniej więcej gry z e-shopu na karcie? Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 1 marca 2015 Opublikowano 1 marca 2015 Czyli dobrze rozumię że mogę konsole z wgranymi grami sformatować i przywrócić do ustawień fabrycznych, a później na nowo pobrać gry z e-shopu, tak? Nie, z tego co mi wiadomo gry pre-instalowane nie można pobrać ponownie, są to tzw. jednorazówki, usuniesz, Twoja strata. Pre instalowana to co innego niz sciagnieta z e shopu. Poniewaz kupilem bundle packa z MH4U, to dostalem wlasnie w ten sposob preinstalowana gre. Gre mozna uruchomic tylko na mojej konsoli, ale mozna zrobic tyle kopii ile sie tylko chce. Chwile po wyciagnieciu konsoli zmienilem oryginala karte pamieci na wieksza (po uprzednim skopiowaniu wszystkich danych). Zawczas dodam ze lata juz chyba nie te, bo bylem pewien ze dostane MH4 w wersji pudelkowej, tak jak to na unboxingu japonskiego bundle packa bylo. No ale coz... na EU jest inaczej i jedyne co sie dostaje to wlasnie preinstalke. Troche glupio, no ale. Cytuj
wojtekp8 0 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 Dzięki za odpowiedzi, chyba łyknę limitke New xl z Zeldą z progaming shopu. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sklepem? Czy ładowarka od małego dsi będzie pasowała do nowego 3ds xl? Cytuj
Rudiok 3 356 Opublikowano 2 marca 2015 Opublikowano 2 marca 2015 Dzięki za odpowiedzi, chyba łyknę limitke New xl z Zeldą z progaming shopu. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sklepem? Czy ładowarka od małego dsi będzie pasowała do nowego 3ds xl? Zważ na to, że firma ma siedzibę na Słowacji, więc w przypadku wszelkiego serwisu może być problem. Ku przestrodze: Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 8 marca 2015 Opublikowano 8 marca 2015 Kupiłem dziś 3ds'a XL wraz z kartą pamieci na której jest Zelda Ocarina of Time + Pokemon Rumble, i teraz tak jak to zrobic zeby miec swoj profil a zostaly te gry? Da sie tak w ogole czy jak wywale wszystkie pliki systemowe i wszystko to automatycznie zablokuje mi gry ? 1 Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 (edytowane) Gry są przypisane do konsoli a nie do konta Nintendo więc nie ma żadnego problemu. Jeśli chcesz przenieść gry i profil z innego 3DS to też nie ma problemu, najpierw przeniesiesz wszystko, a później ze sklepu ściągniesz nieodpłatnie Zeldę i Pokemony. Wygląda na to, że to dotyczy tylko gier dostarczonych z nowymi konsolami Edytowane 11 marca 2015 przez Wieslawa 1 Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 No i jak to zrobic, wyciagnalem karte SD ( dla bezpieczenstwa ) sformatowalem, zrobilem swoj profil i wszystko i nie moge podbrac ponownie gier? Cytuj
czapa 651 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 eshop--> other settings --> titles you 've downloaded. Pisane z głowy wiec może być trochę inaczej Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 No najsmiesziejsze jest to ze tam juz patrzylem i niestety nie ma tam jest tylko Nintendo Letter Box czy cuś, a tych gierek nie ma... i wlozylem karte z powrotem i tez z tej karty nic nie widzi - zalamie sie jak gry poszly sie (pipi)ac:/ Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Możecie polecić jakieś pudełko na carty z grami? Albo coś innego do ich przechowywania? Bo noszenie pudełek z grami to kiepski pomysł. Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Czyli dobrze rozumię że mogę konsole z wgranymi grami sformatować i przywrócić do ustawień fabrycznych, a później na nowo pobrać gry z e-shopu, tak? Nie, z tego co mi wiadomo gry pre-instalowane nie można pobrać ponownie, są to tzw. jednorazówki, usuniesz, Twoja strata. Bzdura, zmieniłem kartę, robiłem transfer danych, potem wszedłem do sklepu, następnie do folderu z grą i kliknąłem redownload i poszło. Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 No najsmiesziejsze jest to ze tam juz patrzylem i niestety nie ma tam jest tylko Nintendo Letter Box czy cuś, a tych gierek nie ma... i wlozylem karte z powrotem i tez z tej karty nic nie widzi - zalamie sie jak gry poszly sie (pipi)ac:/ Wejdź w każdą grę w eshopie, którą miałeś i klikaj redownload. Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Ale to bylo pobierane na profilu jakiegos innego typa, jak zrobilem format to co ? Wchodzilem w Zelde i nie moge jej pobrac, jest podana cena ... Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 A to nie pomogę, nie wiem jak. Ja przeniosłem swój ze starego 3DS-a na nowego z Zeldą. Po transferze pobrałem wszystko co kupiłem plus Zelda wgrana na konsolę przez Nintendo. Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 (edytowane) No to co czyli zrobilem format i poszlo w pizdu wszystko? To dzieki za rady... Edytowane 9 marca 2015 przez Krzysztof Tomczak Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 No to jak to w końcu jest? Przypisane do konsoli czy konta? Cytuj
czapa 651 Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 hmm a jak z nnid na tej konsoli? jak coś to napisz do nintendo, podasz serial konsoli i Ci przywrócą gry Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 9 marca 2015 Opublikowano 9 marca 2015 Konsola kupiona w Lombardzie, gry były juz na niej. Cytuj
Trzcina 11 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 No to co czyli zrobilem format i poszlo w pizdu wszystko? To dzieki za rady... No to jak to w końcu jest? Przypisane do konsoli czy konta? Nie za bardzo rozumiem wasza/twoja konsternacje. Informacja jaka byla tutaj podana to, że gry sciagniete z e shopu zachowuja sie inaczej nie pre install. Moj pre instalowany monster hunter 4, dziala na innej karcie i powinien tez dzialac gdybym zrobil format konsoli (nie mam potrzeby robic, wiec nie sprawdze). Natomiast nie rozumiem jak ktos chce sciagnac gry kupione z e shopu na innym profilu? Przeciez to nielogiczne. Osoba A kupila gry, na koncie A. I tutaj nie ma znaczenia na jakiej konsoli w to gral, tylko czyj profil jest podlaczony do e shopu. Zadna z konsol nie oferuje tego co Krzysztof chce. Gdyby 3DS obslugiwal wiecej niz jeden profil, to byc moze mozliwe byloby granie w gry sciagniete przez innych uzytkownikow (tak jak ma to miejsce na PS3). Ale w obecnej sytuacji? Obawiam sie ze gry poszly sie kochac. Wyjatkiem od reguly jest tutaj pre instalka. W przypadku New 3DS sa dwie gry ktore moga byc w ten sposob 'kopiowane', MH4 i Zelda MM. Ale tych z kolei nie bedziesz w stanie obsluzyc na innej konsoli (gdyby obecna padla, gdybys chcial zmienic na inna/nowa, etc). Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Przecież gry można kupować bez jakiegokolwiek profilu na konsoli. Cytuj
Shen 9 624 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Możecie polecić jakieś pudełko na carty z grami? Albo coś innego do ich przechowywania? Bo noszenie pudełek z grami to kiepski pomysł. http://www.amazon.co.uk/Hori-Officially-Licensed-Clear-Nintendo/dp/B004K6LQCQ/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1426004248&sr=8-4&keywords=3ds+games+case ja mam kilka takich, sa bardzo dobre/ Cytuj
czapa 651 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Bez profilu i NNID nie wejdziesz do eShopu aczkolwiek zawsze było mówione że gry są przypisane do konsoli (po to zresztą te system transfery itp.). Cytuj
Rudiok 3 356 Opublikowano 10 marca 2015 Opublikowano 10 marca 2015 Czy na karcie pamięci, która jest już w zestawie z konsolą N3DS jest jakiś firmware/partycja systemowa? Czy jest jedynie na gry i można ją od razu zamienić na większą? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi