Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

było na PPE, ale zaraz po napisaniu posta dotarło do mnie - przecież minie jeszcze z 8 lat zanim nintendo wypuści konsolke o niezłej rozdzielczości ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktos ogrywal gierki z serii Inazuma Eleven ? Obejrzałem kilka odcinkow na Nintendo Anime Channel i pogralbym. Od ktorej wersji najlepiej zaczac bo na eShopie widzialem conajmniej 6 "trojek". 

Opublikowano (edytowane)

Ktos ogrywal gierki z serii Inazuma Eleven ? Obejrzałem kilka odcinkow na Nintendo Anime Channel i pogralbym. Od ktorej wersji najlepiej zaczac bo na eShopie widzialem conajmniej 6 "trojek". 

Mam wszystkie główne części. Polecam. Seria dzieli się tak jak Pokemony, czasem na dwie wersje, czasem na trzy wersje gry.

Ogólnie, chronologicznie, wygląda to tak:

Inazuma Eleven

Inazuma Eleven 2: FireStorm

Inazuma Eleven 2: Blizzard

Inazuma Eleven 3: Bomb Blast

Inazuma Eleven 3: Lightning Bolt

Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks

Inazuma Eleven GO: Light

Inazuma Eleven GO: Shadow

Inazuma Eleven GO 2 Chrono Stones: Wild Fire

Inazuma Eleven GO 2 Chrono Stones: Thunderflash

Inazuma Eleven GO 3: Galaxy

Seria GO ma już innego głównego bohatera, który chce być tak świetny jak bohater poprzednich części ;)

Ogólnie można śmiało zacząć od serii GO. Ta już wyszła na 3DS'a i graficznie prezentuje się dużo lepiej. Niestety GO 3: Galaxy na razie tylko w Japonii.

Jak ktoś jest fanem, to koniecznie polecam wszystkie części, a dla freaków... wszystkie części i wszystkie wersje :)

Poszczególne wersje różnią się dostępnymi w grze zawodnikami, których możemy zwerbować do składu, oraz drużynami (przeciwnikami) z jakimi możemy powalczyć. A czasem i bohaterami, których spotykamy na swej drodze.

Edytowane przez Emtebe
  • Plusik 1
Opublikowano

Mam preinstalowane Tomodachi. Jak to skasować? Też mieliście jakiś syf?

Kurde wkurza mnie to, że konsolka jest nowa, ale nie było plomby na pudełku i tak np. nie ma tych kodów vipowskich, czy mam zainstalowane to gów.no i nie wiem, czy to ktoś się bawił, czy tak ma być?

Opublikowano

Nintendo od dawna nie plombuje swoich pudelek, nic z tym nie zrobisz. a Tomadochi masz pelniaka czy demo? jak pelniaka to zostaw, przecie to fajna gierka jest :P mozesz usunac, wejdz w ustawienia, tam znajdziesz opcje do wywalania zainstalowanego stuffu

• Plusik 1
Opublikowano

Tomadachi Life

Welcome Version Nintendo

coś takiego napisali, to nie wiem, co to za welcome version, chyba demko, bo zapisałem raz ludzika, i na nowo musze, a w ogóle to nie mam dalej ładoawarki.

Wczoraj im napisałem maila, to zapomnieli i mają kurierem wysłać, ale żadnego maila jeszcze nie dostałem, ja pier.dole, a chce soft updejtować, do marketu wejść, demka pobrać i odpalić Metala :/

Opublikowano (edytowane)

Ktoś może mi w prosty sposób wytłumaczyć jak się robi screen shoty na 3dsku? ;]

prosty opis skomplikowanej rzeczy, bo Nintendo jest takie dobre:

1) Wchodzisz do gry

2) w dogodnym dla Ciebie momencie naciskasz home

3) wchodzisz do Miiverse

4) Postujesz posta z screenshotem

i teraz zaczyna się "fajna" kwesita:

5) wchodzisz na PC/tablecie/gdziekolwiek na miiverse.com

6) logujesz się, wchodzisz w swoje posty (userpage->activities)

7) znajdujesz interesujący Cie post z screenshotem, klikasz PPM na ten obrazek i albo go sobie zapisujesz, albo kopiujesz linka do niego

8) robisz z nim co Ci się podoba

i finalnie

9) pukasz się w czoło deską z powodu kretyńskich rozwiązań i pomysłów Nintendo

Grzybiarz, to demko jakieś jest, możesz wywalić w takim razie 

Edytowane przez soyaR
  • Plusik 2
Opublikowano

O ja pier.dole, ale immersja. Rayos, jak na to wpadłeś? :)

Spoko, teraz to trochę ułatwili. Nie wiem czemu, ale "dawniej" nie dało się po prostu skopiować linku screenshota, tylko trzeba było wejść do źrodła strony i stamtąd wyciągnąć link :dafuq:

Opublikowano

w tej zainstalowanej apce pozostałe karty tez ozesz wykorzystać ;) do niczego szczegolnego sie nie przydaja, pojawiaja sie rtylko postaci z karty i mozesz zdjecia cykac

Opublikowano (edytowane)

No najpierw ustawiasz ze znakiem zapytania, a potem masz dostęp do innych opcji :)

Pod dolna klapka masz dostep do MICROSD, wystarczy ze odczepisz faceplatea dolnego :)

tylko pamiętaj, żeby memorkę wymieniać przy WYŁĄCZONEJ KONSOLI 

Edytowane przez soyaR
Opublikowano

Mam instrukcję, ale przejrzałem tak raz-dwa. Właśnie wertując te kartki pomyślałem sobie, że kiedyś, to wszystko dokładnie analizowałem, przed zakupem już wszystko wiedziałem. A teraz czasy się zmieniły. Ej, kupiłem za dwie dyszki programator, co to odpala gry z DSa i NES, SNES, NeoGeo..., to wszystko na najnowszym sofcie. Fajnie bo ekran nie jest scalowany jak w przypadku starego DSa :)

popcorn.jpg