Gość DonSterydo Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) Ja polecam 2DS'a. Tym bardziej jeśli i tak będziesz grał głównie w domu i masz duże dłonie . Chyba to powszechna opinia, że to najwygodniejsza wersja ostatniego handhelda Nintendo. Ładowarka jest w zestawie. Na system nie zwracasz uwagi, bo wkładasz karta i odpalasz grę. Działają wszystkie gry z DS'a i 3DS'a (po prostu bez 3D). Za 2DS'a z Super Mario Bros 2 (kod) dałem 540 zł. Edytowane 27 lipca 2015 przez DonSterydo 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) No właśnie nie będę na przenośniaku grał w domu więc dlatego pytam czy mimo wszystko 2DS czy może lepiej 3DS. Duże dłonie? Nie wiem, np. DS3 był dla mnie za mały, pad od XO leży IDEALNIE więc chyba możesz mi powiedzieć czy 2DS by leżał w moich dłoniach dobrze, bo jak rozumiem masz 2DS? Po filmiku arhn.eu jestem mocno zdecydowany na 2DS głównie ze względu na niższą cenę, że konsolę trzyma się jak pada przez co wszystkie palce powinny ładnie leżeć na klawiszach, a nie jak Archon pokazywał, że w 3DS palce są w dosyć niewygodnej pozycji. Są do tego jakieś pokrowce, bo w plecaku luzem nie zamierzam tego nosić zwłaszcza, że trochę km będę robił więc różnie może być, poza tym to generalnie niebezpieczne w przypadku takiego sprzętu. Jest jakiś zestaw słuchawkowy w zestawie? Edytowane 27 lipca 2015 przez suteq Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) No właśnie nie będę na przenośniaku grał w domu więc dlatego pytam czy mimo wszystko 2DS czy może lepiej 3DS. Duże dłonie? Nie wiem, np. DS3 był dla mnie za mały, pad od XO leży IDEALNIE więc chyba możesz mi powiedzieć czy 2DS by leżał w moich dłoniach dobrze, bo jak rozumiem masz 2DS? Po filmiku arhn.eu jestem mocno zdecydowany na 2DS głównie ze względu na niższą cenę, że konsolę trzyma się jak pada przez co wszystkie palce powinny ładnie leżeć na klawiszach, a nie jak Archon pokazywał, że w 3DS palce są w dosyć niewygodnej pozycji. Są do tego jakieś pokrowce, bo w plecaku luzem nie zamierzam tego nosić zwłaszcza, że trochę km będę robił więc różnie może być, poza tym to generalnie niebezpieczne w przypadku takiego sprzętu. Tak, mam 2DS'a. Dobrze leży w dłoniach, tak jak Dark Archon powiedział, trzyma się trochę jak książkę dzięki temu, że to jedna powierzchnia bez żadnych zagięć. Jak będziesz wozić w plecaku to bez różnicy czy 2DS czy 3DS - 3DS tylko wtedy jak masz zamiar to po kieszeniach gdzieś nosić, chociaż biorąc pod uwagę jak są szyte dzisiaj spodnie, to nawet z 3DS'em mogłyby być problemy Jeżeli chodzi o pokrowiec, to dzisiaj kupiłem taki (49 zł). Dobrze wykonany, miękki w środku i na zewnątrz, zamek dobrze chodzi, a w środku jest "wysuwana" zakładka na 3 carty: Pooglądaj filmiki na jutubie, sporo tego jest, chociaż moim zdaniem Dark Archon trafił w punkt ze wszystkim, sam zresztą był zaskoczony jak dobrze 2DS wypada. Moim zdaniem jedynym minusem 2DS'a jest głośnik mono (na słuchawkach jest normalnie stereo). Edytowane 27 lipca 2015 przez DonSterydo Cytuj
Gość suteq Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) Wspaniale. Teraz pytanko, na allegro są używki z grą NSMB 2 zainstalowaną i pojawia się pytanie jak to jest z tymi zainstalowanymi grami? To jest przypisywane do konta? Konsoli? To nie jest jakiś wałek? Jak z kartą pamięci? Ile gb starczy? Ile najlepiej brać? Do czego są te karty AR? No i jak z gwarancją? Jak to się liczy? Po nr seryjnym? Od daty paragonu? U nintendo jakoś? Powiedzmy te dwie aukcje: http://allegro.pl/nintendo-2ds-super-mario-bros-2-ladowarka-i5551953141.html i http://allegro.pl/nintendo-2ds-czarna-new-super-mario-2-s-e-20-i5545948327.html Legitne? Nie wałki? Serio tak tanio można wyrwać? Edytowane 27 lipca 2015 przez suteq Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Gry z bundli są przypisane do konsoli, nawet jak (pipi)niesz jakis format to mozesz sciagnac ponownie. Nie wiem o co chodzi z tym czy aukcje są "legitne", nie ma podrobek konsol. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) To nie są jakieś nie wiadomo jak niskie ceny - tak jak pisałem wcześniej, za nowego 2DS'a z Mario dałem w sklepie 540 zł, więc taki sam bundle, ale używany za ~150 zł mniej to normalna cena. To są używki na tych aukcjach, więc gwarancję dostajesz od sprzedawcy a nie Nintendo. Jak jest z kontami itp. to Ci nie powiem, bo 2DS'a mam kilka dni i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to Jak kupisz nówkę, to gwarancja Nintendo jest na 12 miesięcy od dnia zakupu. Edytowane 27 lipca 2015 przez DonSterydo Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 jest jakies sensowne wytlumaczneie czemu 2ds posiada ladowarke a 3ds'y nie ? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 To z tą gwarancją to i tak myślę, że ch.uj skoro konsole są bardzo mało awaryjne. Jeszcze mam pytanko co do kupowania przez neta. Można przez paypala? Jak z cenami? Ile gry zajmują z shopu? Można gdzieś sobie w przeglądarce to przejrzeć? I jakbym kupił to gry byłyby dla następnego właściciela na zawsze tak? I jak z tą kartą pamięci? Standardowa starczy czy coś większego? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Karta z zestawu ma 4 Gb. Mario to chyba 2 Gb więc może jeszcze jedna pudełkowa gra się zmieści. Jak chcesz kupować cyfraki to by trzeba było jakąś pojemną kartę pamięci kupić. jest jakies sensowne wytlumaczneie czemu 2ds posiada ladowarke a 3ds'y nie ? Jest: skoro nintendozboczki rzuciły się jak szczerbaty na suchary na raka jakim jest New 3DS, to sami się proszą o takie zabiegi Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Podróbek 3DSów rzeczywiście nie ma, natomiast mogą już się pojawiać na aukcjach różne refurby. Te aukcje co dałeś to raczej używki. Gry-dema na 3DS są malutkie i karta 16GB kupiona za 30zł wystarczy na bardzo wiele bo wątpię, że rzucisz się na cyfrowe wersje gier z eShopu po 200zł, gdzie trza pamiętać o tym, że w nintendo kupiona gra przypisana jest do konkretnej konsoli, a nie np. do konta użytkownika. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Ja wiem, ale np. Phoenix Wright jest tylko cyfrowa wersja więc nie mam innego wyjścia jak kupić jak będzie w korzystnej cenie. Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 co tydzien masz nowe promocje, duze gry mozna juz od 50-60zl dostać, jakos tyle dalem za phoenixa i shim megami tensei. Co do platnosci w kioskach mozna kupic karty prepaid, albo zwyczajnie debetowke podpiac. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 A jest jakaś strona gdzie wrzucają info o tych promocjach. Jakoś nie specjalnie kojarzę żebym coś na portalach o grach widział. Cytuj
Gość Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Jeszcze niedawno stare male 3dsy w bundlu z mario 3d land byly za 400iles zl nowki wiec niewarto wedlug mnie sie bawic w 2ds. Najlepiej isc do jakiegos cexa albo innego podobnego sklepu i potrzymac ktory dla xiebie najwygodniejszy. Mi imo new3ds zwykly nie xl najlepeij pasil Cytuj
Gość suteq Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 co tydzien masz nowe promocje, duze gry mozna juz od 50-60zl dostać, jakos tyle dalem za phoenixa i shim megami tensei. Co do platnosci w kioskach mozna kupic karty prepaid, albo zwyczajnie debetowke podpiac. Ale tego nowego PW czy tę trylogię? Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Tego nowego, te z ds'a mam w pudełkach wszystkie. Nawet ostatnio byly w promocji do 16 lipca Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy – 90PLN /€22,49/£18,74 (było 120 PLN /€29,99/£24,99) Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies – 56 PLN /€13,99/£11,19 (było 100 PLN /€24,99 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Widzę, że SMTIV jest tanie nawet bez promocji - 80 zł. Nie jest źle. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Ale Nintendo chyba wypada najgorzej pod względem cen? Zero jakichś abonamentów, wakacyjnych obniżek itp. Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 No nie wiem, moim zdaniem promocje maja calkiem atrakcyjne, szczegolnie biorac pod uwage jak cene trzymaja pudelka. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) Dziękuję serdecznie wszystkim za pomoc. Będę monitorował alledrogo w poszukiwaniu okazji i jak będzie jakaś to kupię od razu, a jak nie to coś na pewno w połowie września. Nie mogę się doczekać. A co to będzie jak kupię WiiU, boże ile tam gier mnie jara. Nowy Yoshi wygląda po prostu wyk*rwiście. Może się nawet do Zeldy przekonam i spróbuję tej na 3ds. Edytowane 27 lipca 2015 przez suteq Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Yoshi nowy jest za łatwy dla dorosłych graczy. Niestety. Może weź sobie tego przezroczystego 2DS z pokemonami, jest w 2 wersjach - niebieskiej i czerwonej. Chyba nie ma lepszej wersji. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 Nie podoba mi się ta przezroczysta wersja. Dla mnie zajeżdża taką tandetą z bazarów jakoś. Wezmę sobie pewnie czarno-niebieskiego. A te nowe poksy jakoś mnie w ogóle nie jarają, jestem zwolennikiem tych starych, starych. Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) No i wez pod uwage ze new 3ds jest mocniejszy, w takim monster hunter masz lepsze tekstury, plynna animacje, a xenoblade w ogole nie pojdzie na 2ds/3ds. Edytowane 27 lipca 2015 przez Shen Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 27 lipca 2015 Opublikowano 27 lipca 2015 (edytowane) A te nowe poksy jakoś mnie w ogóle nie jarają, jestem zwolennikiem tych starych, starych. Też tak myślałem, ale Omega Ruby daje radę, chłopaki polecają także Blcka/White 1 i 2 z DS'a, no i szlagier - Heart Gold/Soul Silver, ale te ostatnie akurat są bardzo drogie. Edytowane 27 lipca 2015 przez DonSterydo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi