FullMoon 0 Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 Dzień dobry! Zamierzam wkrótce kupić New Nintendo 3DS i chciałbym z niej nagrywać filmiki. Widziałem już, że w starym 3DSie niektórzy przechwytywali obraz bezpośrednio trzymając kamerę nad ekranem albo posiadali jakąś zmodyfikowaną wersję konsoli. Żadna z tych opcji mi nie odpowiada, gdyż kupowanie odpowiedniej kamery łączy się z kolejnymi kosztami i nie da to w dodatku w moim przypadku zadowalającego efektu, a z kupieniem zmodyfikowanej wersji spotkałem się tylko tutaj http://www.3dsvideocapture.com/product/65i cena wynosi 550$, która wcale nie jest mała. Znacie może jakieś tańsze sposoby przechwytywania obrazu? Może konsola posiada jakieś oprogramowanie, które można przenieść z karty micro SD? Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 25 października 2015 Opublikowano 25 października 2015 Posiada ktoś może Circle Pad Pro oraz New 3DS XL i może napisać czy kolor analoga jest identyczny na konsoli i przystawce, czy też się różni? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 25 października 2015 Opublikowano 25 października 2015 Dzień dobry! Zamierzam wkrótce kupić New Nintendo 3DS i chciałbym z niej nagrywać filmiki. Widziałem już, że w starym 3DSie niektórzy przechwytywali obraz bezpośrednio trzymając kamerę nad ekranem albo posiadali jakąś zmodyfikowaną wersję konsoli. Żadna z tych opcji mi nie odpowiada, gdyż kupowanie odpowiedniej kamery łączy się z kolejnymi kosztami i nie da to w dodatku w moim przypadku zadowalającego efektu, a z kupieniem zmodyfikowanej wersji spotkałem się tylko tutaj http://www.3dsvideocapture.com/product/65i cena wynosi 550$, która wcale nie jest mała. Znacie może jakieś tańsze sposoby przechwytywania obrazu? Może konsola posiada jakieś oprogramowanie, które można przenieść z karty micro SD? Oprócz tych modów co podesłałeś w linku nie ma innej możliwości. To jedyna chyba znana metoda przechwytywania obrazu na 3DS ( Devkitów nie liczę ) 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 października 2015 Opublikowano 25 października 2015 Jakiś tam hacker, chwali się, że przechwytuje screeny na jakimś tam programatorze. A z innych niusów scenowych, to jest plugin do CFW, któy podkręca 3DSa do 800Mhzów, a także jest emulator PlayStation;) 1 Cytuj
FullMoon 0 Opublikowano 26 października 2015 Opublikowano 26 października 2015 A może jest jakaś przejściówka do jednego z gniazd, które posiada konsola? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 26 października 2015 Opublikowano 26 października 2015 (edytowane) To jest zapewne dla develeoperów. Jest problem nawet ze screenami, jakiś nowy programator jest w fazie testów i na nim da się robić screeny, ale nie nagrywać. Śledź tą stronkę: wololo.net --- edycja: http://wololo.net/2015/10/26/homebrew-3ds-smealum-updates-hax-payloads-up-to-latest-3ds-firmware/ "Among other changes, this update brings you eShop access on older 3DS firmwares, supports rom hacking, and adds a screenshot functionality." Edytowane 26 października 2015 przez grzybiarz 1 Cytuj
FullMoon 0 Opublikowano 27 października 2015 Opublikowano 27 października 2015 Okej, dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 27 października 2015 Opublikowano 27 października 2015 @Pipolinio 1. Circle Pad do 3DS'a i 3DS'a XL posiada dokładnie taki sami kolor jak jego odpowiednik w konsoli. 2. Nie ma Circle Pad'ów do serii NEW 3DS, ponieważ konsolka posiada mały "sutek" który imituj drugiego analoga (i się jak najbardziej sprawdza do gier wykorzystujących drugą gałkę - vide: MGS3, seria MH czy Resident Evil: Revelations). Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 27 października 2015 Opublikowano 27 października 2015 Wiem, tyke, że ja szukam gałki aby pasowała do New 3ds xl, dlatego pytam czy kolor ten sam... Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 27 października 2015 Opublikowano 27 października 2015 Wybacz ale nie rozumiem Twojego tekstu. Ani New 3DS ani New 3DS XL nie są kompatybilne z circle pad'ami, więc jakich Ty gałek szukasz? Oby dwie wersje mają miniaturową jakby gałkę i nie zrobisz z tym nic innego. Ew. kupisz sobie zwykłą edycję i dokupisz circle pada. Nie ma również żadnej nakładki aby nałożyć na tzw. C stick'a jakiejkolwiek pseudo gałki. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 29 października 2015 Opublikowano 29 października 2015 (edytowane) Nie rozumiesz. Chce po prostu wymienić analoga lewego, i chciałem podmienić z circle pada:) Dlatego chcę wiedzieć czy analog z New 3ds xl różni się odcieniem od analoga z circle pad. Edytowane 29 października 2015 przez PiPoLiNiO Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 29 października 2015 Opublikowano 29 października 2015 circle pad = analog circle pad pro = przystawka z dodatkowym circle padem wszystko jasne? kolorystycznie jest to samo, a przynajmniej ja róznic nigdy nie widziałem jak porównywałem n3dsy znajomych z moim 3dsem Cytuj
wendiego 11 Opublikowano 30 października 2015 Opublikowano 30 października 2015 Stałem się od wczoraj posiadaczem New 3DS XL i jest to naprawdę świetne urządzenie. Zwykły 3ds nie przypadł mi do gustu, wcześniej sporo czasu spędziłem grając na ds lite i miałem nadzieję, że Nintendo w końcu wypuści coś podobnego. Teraz tylko żałuje, że tak długo wstrzymywałem się z zakupem… Menu główne jest nieco przekombinowane i na początku trudno było mi się odnaleźć w tym opcjach Wyobraziłem sobie, jakie problemy musi sprawiać stworzenie tych wszystkich id i podłączenie do sieci komuś, kto nie ma doświadczenia z konsolami, ale na szczęście wszystko się udało i nawet mogłem zrobić małe zakupy w shopie, co było sporym sukcesem 3D spisuje się rewelacyjne, myślę, że od początku powinno tak działać, wtedy więcej deweloperów by wykorzystywało ta funkcje. Niestety zauważyłem, że gry są mega drogie, mało ich i wiele jest trudno dostępnych Czemu ta sytuacja tak wygląda? Na pierwszy strzał poszło Zelda: A link between worlds, gra się wyśmienicie. W kolejce czekają pokomeny ^_^ Cytuj
Myriu 76 Opublikowano 30 października 2015 Opublikowano 30 października 2015 Jest tak z wszystkimi nie płytowymi grami, że trzymają cenę, tak mi się przynajmniej zdaje. Po drugie u nas w PL nie są mimo wszystko tak popularne kieszonkonsolki Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 30 października 2015 Opublikowano 30 października 2015 Większość gier kupiłem do 100-120zł, poniżej tej kwoty dobre i świeże gry nie schodzą. Na dobrych grach też się nie traci wiele nawet sprzedając po roku, choć ja je uwielbiam zbierać. Cytuj
czapa 651 Opublikowano 31 października 2015 Opublikowano 31 października 2015 To jest właśnie bardzo duża zaleta 3DSa. Kupujesz grę powiedzmy za te 120 zł, przechodzisz i sprzedajesz za 130 zł bo nieraz miałem takie sytuacje, ale ogólnie jak stracisz 10 zł to też nie jest chyba źle. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 1 listopada 2015 Opublikowano 1 listopada 2015 Stałem się od wczoraj posiadaczem New 3DS XL i jest to naprawdę świetne urządzenie. Zwykły 3ds nie przypadł mi do gustu, wcześniej sporo czasu spędziłem grając na ds lite i miałem nadzieję, że Nintendo w końcu wypuści coś podobnego. Teraz tylko żałuje, że tak długo wstrzymywałem się z zakupem… Menu główne jest nieco przekombinowane i na początku trudno było mi się odnaleźć w tym opcjach Wyobraziłem sobie, jakie problemy musi sprawiać stworzenie tych wszystkich id i podłączenie do sieci komuś, kto nie ma doświadczenia z konsolami, ale na szczęście wszystko się udało i nawet mogłem zrobić małe zakupy w shopie, co było sporym sukcesem 3D spisuje się rewelacyjne, myślę, że od początku powinno tak działać, wtedy więcej deweloperów by wykorzystywało ta funkcje. Niestety zauważyłem, że gry są mega drogie, mało ich i wiele jest trudno dostępnych Czemu ta sytuacja tak wygląda? Na pierwszy strzał poszło Zelda: A link between worlds, gra się wyśmienicie. W kolejce czekają pokomeny ^_^ Gier jest dużo i są one zróżnicowane ale dobre oferty szybko znikają z allegro bo ludzie się na nie rzucają. Tutaj potrzebna jest przede wszystkim cierpliwość. Jak koledzy powyżej, sam kupuje gry na handheldy do 120zł bo po prostu nie śpieszy mi się a najczęściej też za podobną kwotę je odsprzedaje. Tutaj polecam po prostu sprawdzać allegro codziennie a na pewno wiele smacznych kąsków dorwiesz ;-) @Pipolino Wybacz ale ciągle pytałeś tylko o podobieństwo galki z circle pada pro do oryginalnej z 3ds'ów. Nie ma tak naprawdę żadnej różnicy, miałem 2x3DS'a Black i obecnie posiadam New 3DS'a w kremowym wydaniu i circle pady są dokładnie takie same jak te z circle padów pro i w każdej dostępnej wersji handhelda NInny. Cytuj
akadyjczyk 14 Opublikowano 1 listopada 2015 Opublikowano 1 listopada 2015 Bateria w new 3ds trzyma dużo lepiej niż w starym ? Może ktoś porównać jak pod względem batki wypadają zwyklak i xl ? Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 2 listopada 2015 Opublikowano 2 listopada 2015 Ja mam porównanie New 3DS XL i zwykły 3DS, bateria trzyma lepiej ale i tak jak ciupałem w MH4U z koleżkami online to 5h i po wszystkim (a grałem z minimalnym poziomem jasności ekranu prawie zawsze). Moje odczucia są zgodne z tym co napisano i pokazano tutaj: http://www.forbes.com/sites/andyrobertson/2015/01/23/new-3ds-battery-test/ 1 Cytuj
akadyjczyk 14 Opublikowano 2 listopada 2015 Opublikowano 2 listopada 2015 To i tak dużo lepiej jak zwyklak, który rzeczywiście tak jak piszą padał po 4h na domyślnych ustawieniach. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 8 listopada 2015 Opublikowano 8 listopada 2015 Sejwy w gierkach się zapisują na karcie sd w konsoli, czy na kardridżu z grą? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 8 listopada 2015 Opublikowano 8 listopada 2015 Na 99% wszystkie save'ują na kartdridż z grą. Na kartę SD lądują tylko dodatkowe dane ewentualnie. Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Pożyczyłem na parę dni n3ds ograłem sobie MH4 i wróciłem do mojego 3ds. W tym czasie przeniosłem konto na n3ds i nie mogłem przenieść je z powrotem na 3ds ponieważ wyświetlał komunikat że nie można przesyłać z n3ds na 3ds. Więc usunąłem konto z n3ds przez formatowanie i wbiłem je na 3ds. Teraz pokazuje że konto jest wbite na innym 3ds i chooya mogę zrobić. Idzie to jakoś zrobić czy konto do śmieci? Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Napisz do supportu Nintendo Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 Zastanawiam się nad 3DS-em i mam w związku z tym pytanie - czy w jakichś grach widać zauważalną różnicę? Wiem, że ma być 3D W Hyrule Warriors. Coś jeszcze? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi