Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ragus
Opublikowano

Procesor 3DSa jest za słaby. Pokazała to zresztą emulacja homebrew.

Opublikowano (edytowane)

Jakoś gry z gba mi działają full speed, wciśnięcie home button je co prawda zamyka i nie ma tego standardowego menu ale da sie to przeżyć

EDIT: Nie wierze że procesor jest za słaby. Przecież na Ds używałem emulator Snesa i SMW  śmigało, podkreślam Ds

Edytowane przez czapa
Opublikowano (edytowane)

No właśnie nie pokazała, bo z tego co pamiętam to nie udało się wykorzystać pełnej szybkości procesora (może już to im się udało, sprawdzałem z pół roku temu).

Edytowane przez _Shaman_
Opublikowano (edytowane)

No właśnie nie pokazała, bo z tego co pamiętam to nie udało się wykorzystać pełnej szybkości procesora (może już to im się udało, sprawdzałem z pół roku temu).

No właśnie, do emulacji SNESa używany jest procek z NDSa. W Homebrew nie ma dostępu do procka z 3DSa. Tak byśmy pewnie już przechodzili Final Fantasy 7 na emu PSXa.

Co prawda jakiś tam emu PSXa jest, ale chodzi kiepsko.

Edytowane przez grzybiarz
Gość ragus
Opublikowano

2ds, chyba że możesz dołożyć do zwykłego 3ds XL. omijać zwykłego 3dsa. new tylko jak masz ZAJAWKĘ

Gość ragus
Opublikowano

Znaczy na 3d mi kompletnie nie zależy ale właśnie z tym xl rozmyślałem. lepszy zwykły? a na new 3dsa nie ma jakiś exów?

Zwykły 3ds (ten z 2010 roku) ma gorszą baterię (fakt) i łapy odpadają od tych ostrych krawędzi. New 3DS (ten mniejszy) jest już wygodniejszy w trzymaniu.

Jeden powie ci XL, drugi że mniejszy. Nie ma reguły. Ja wolę XL.

Opublikowano

ok,dzięki ziomeczki pomyśle jeszcze mad tym na spokojnie bo jeszcze nie wiem czy nie chce bardziej wiiu ale fire emblem mi się strasznie spodobał i chyba on przeważy nad zakupem

Opublikowano

Ja też bym polecał new 3DS. Zwykłego, nie XL. Obecnie mam 2DS i jestem zachwycony, ekraniki mają idealny rozmiar, konsolka dobrze leży w dłoni. Kiedyś miałem XL i jarałem się wielkimi ekranami, ale teraz widzę że one są za duże. Czyli pan smutna dżaba miał rację chwaląc kiedyś zwykłego 3DS.

Gość ragus
Opublikowano

Także widzisz Pawcio wątpliwości rozwiane.

xD

Opublikowano

Dokładnie a nintendo będzie cisnąć dalej aby było więcej powodów do kupna wydania New. Uwierz ludkom na słowo, nie pożałujesz a kwestia zwykły czy XL to już kwestia gustu, ja dorwałem New 3DS'a bo rozmiar ekranów jest dla mnie idealny, wymienne obudowy dają mi większą radochę (zwłaszcza że konsola jest matowa) a przyciski w kolorystyce pada od SNESa to już w ogóle Fan service który łyknąłem bez popity  :sir:

Opublikowano (edytowane)

Na obecną chwile to tylko NEW 3ds. Szkoda marnować pieniądze na sprzęt (zwykły 3ds) który samo nintendo ogranicza na funkcjonalności (wspomniany np. eshop SNES). I to baaardzo stabilne 3d robi dużą różnice. Majoras Mask w 3d wygląda pięknie :-)

Edytowane przez markus29