Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No może, ja tam nie wiem. Po prostu nie chce mi się wierzyć by łase na hajs Nintendo odcinało od sklepiku miliony potencjalnych klientów.

Ale chyba bardziej od SNESa brakuje mi gierek z GBA. A przecież był ten cały Ambasador i gierki śmigały.

Opublikowano

No może, ja tam nie wiem. Po prostu nie chce mi się wierzyć by łase na hajs Nintendo odcinało od sklepiku miliony potencjalnych klientów.

Ale chyba bardziej od SNESa brakuje mi gierek z GBA. A przecież był ten cały Ambasador i gierki śmigały.

Jakoś dla "sceny" SNES i GBA na old 3DS nie był problemem  :kaz:  :isee:

Opublikowano

lol serio gierki na SNES-a z VC są tylko na N3DS? Poyebało ich? Człowiek chciał sobie Super Metroida pograć i nie można :smutas:

Obczaj emu blargSNES

http://blargsnes.kuribo64.net/

No dziwne, że na emulatorze chodzą gry na starej konsoli.

Chociaż jakieś problemy są. A próbowałeś też instalować pliki CIA tych SNESowych gierek?

Opublikowano

Jest na Old Snes9x, świeża sprawa ale bardzo obiecująca. Sporo gier już teraz chodzi bardzo dobrze, inne gorzej lub w ogóle. Zależy od preferencji, co dla kogo jest akceptowalne do komfortowej gry. Super Metroid chodził dobrze na początku gry, pełna prędkość. Drobne dropy na pierwszym bossie i pokaźne po wzięciu "kuli". Marginalne artefakty graficzne. Nie wiem jak tam później, ideału na pewno nie będzie.

Old 3DS jest za słaby (dokładnie procesor) na idealne emulowanie SNES-a. Nintendo nie chciało z tym się babrać, wrzucają "gotowce" na New. Faktem jest jednak, że gdyby się przyłożyli, wybrane produkcje spokojnie mogli zaprezentować i na Old. Nie wszystkie (np. Mario RPG nigdy nie pójdzie), ale wybrane jak najbardziej. Podsumowując, i Old jest za słaby i Nintendo leniwe. Prawda leży pośrodku.

• Plusik 2
Opublikowano

No oficjalnie tak Nintendo powiedziało, stary 3DS ma za mało mocy, ale come on. Amatorskie emulatory odpalały gry ze SNES-a bez praktycznie żadnych problemów w połowie lat 90., na Pentium 166 MHz (uprzedzając pytania - z jednym rdzeniem), 16 MB RAM-u itp. Ciężka sprawa, ale myślę, że Nintendo się po prostu nie chciało w tym babrać, bo firmom ogólnie się zazwyczaj nie chce babrać w starych rzeczach.

Opublikowano (edytowane)

Szybki skrót dla tych co nie chce im się szukać:
SNES:

GBA:

GBC i GB

Oczywiście na własną odpowiedzialność co do pkt z GBA :)

Edytowane przez blakuś
Opublikowano

Możliwe, że mają po prostu wysokie wymagania na kontroli jakości. Bliska perfekcji emulacja jest dosyć trudna.

Ambasadorowe gierki z GBA z tego co mi wiadomo nie są emulowane w taki sam sposób jak reszta VC - zasadniczo 3DS'owy hardware symuluje GBA (DS'owy chip znajdujący się w 3DSie jest downclockowany). Dlatego nie ma dostępu do 3DS'owego OS'a, sleep mode i save stateów.

Opublikowano

Możliwe, że mają po prostu wysokie wymagania na kontroli jakości. Bliska perfekcji emulacja jest dosyć trudna.

Ambasadorowe gierki z GBA z tego co mi wiadomo nie są emulowane w taki sam sposób jak reszta VC - zasadniczo 3DS'owy hardware symuluje GBA (DS'owy chip znajdujący się w 3DSie jest downclockowany). Dlatego nie ma dostępu do 3DS'owego OS'a, sleep mode i save stateów.

Dokładnie tak jest,ale po co komu dostępność. Gierki działają płynnie więc nie wiem czemu nie dali tego dla wszystkich i więcej gierek.

Opublikowano

Dobra, mogę potwierdzić że na Arm9loaderhax i po instalacji dwóch pliczków własny ROM zainstalował się i zadziałał:

iZIvPr6.jpg

Jakby ktoś chciał link i krótki poradnik to wiecie gdzie mnie szukać  :ogor:

Opublikowano

O, właśnie taką miałem klawiaturę w tym komputerze z 1997, na którym gładziutko odpalałem wszystkie gierki przez emulator SNES-a.

• Plusik 2
Opublikowano

Jedną z rzeczy na którą najbardziej liczyłem przy premierze 3DS'a i gier Virtual Console z handheldów to to iż na 3DS"a będę miał wszystkie generacje starych handheldów w cyfrowej bibliotece. I jak GB,GB czy Game Gear jest tak oczywiście Nintendo musi rzucać sobie kłody pod nogi y wymyślać bzdury i w Metroid Fusion zamiast na handheldzie przeszedłem na 40" FHD. Już nie mówiąc o tym że nawet mając New 3DS'a nie mogę pobrać sobie za darmo już kupionych gier ze SNESa, które mam na Wii U bo po co.....(szczegół że historię zakupów widzi na 3DS'ie). 

Opublikowano

System transfer mi się zatrzymał na Transferring data for eShop :[. Jakiś błąd, że komunikacja przerwana. Wszystkie stare dane na starym 3DS są, wrócił mi do głównego menu. Na nowym Pikminy wciąż biegają i kręci się kółeczko. What do?