Skocz do zawartości

Nintendo 3DS

scuff

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gry od Nintendo = to powinno wystarczyć dla ludzi, którzy myślą o zakupie tej konsoli. W sumie support innych deweloperów też jest w miarę...

Opublikowano

Myślę, że PSP będzie bardziej odpowiednie przede wszystkim ze względu na O WIELE lepszą dostępność gier w Polsce i ich niższą cenę. Nie wspominając już o tym, że na 3DS-ie dopiero zaczynają pojawiać się świetne tytuły. Moim zdaniem sprzęt Nintendo to świetna konsolka, ale w naszym kraju ma jednak pod górkę, bo wysokie ceny gier i ich mała popularność na serwisach aukcyjnych skutecznie odstrasza potencjalnych nabywców...

Opublikowano

W sumie, jesli nie planujesz konsoli kupić dla siebie, to ja też bardziej sugerował bym PSP, choćby właśnie z tego powodu, że jednak z grami na konsole Nintendo jest cieżko (i podejrzewam, że dopóki Big N nie wejdzie na nasz rynek oficjalnie to to się nie zmieni), kij tam z cenami, bo te jak dobrze poszukasz to i tak znajdziesz tanio. Ale że dostępność gier przynajmniej w sklepach jest różna, a sklepy lubią naciągać ceny gier na konsole Nintendo, to jednak wybieraj zabawkę Sony.

A 3DS dopiero się rozkręca, i wysyp gier tak naprawdę dopiero powoli się zaczyna jeśli chodzi o ten sprzęt...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam cholerny problem. Kupiłem używanego 3DS'a, pograłem, ale po paru godzinach przestał działać przycisk R jak go za mocno wcisnąłem. Rozkręciłem konsolke, i niby okazało sie że tasiemka sie odpieła, także podpiąłem, zkręciłem, i działało. Przez chwile, po kiedy znowu wcisnąłem za mocno, przestał hulać. Odczepianie i doczepianie tasiemki nic nie dało, sprężone powietrze pod przycisk również. Ale to jest najgorszy part, przy drugim rozkręcaniu, urwałem taśme od przycisku L !!!

Także, co teraz ? Nie mam na konsole papierów, także z gwary chyba nici, mógłbym kupić przyciski i je wymienić, ale przeszukałem pół internetu i nic nie znalazłem, serwisów naprawczy również.

HELP !!!

Opublikowano

Nie znam takich gdzie zajmują sie naprawą 3DS. Skontaktowałem sie z oficjalnym serwisem nintendo w Warszawie, powiedzieli że wymiana przycisków to koszt 120zł plus przesyłka. Mogło być gorzej, ale chciałem kupić circle pada ;/ macie jakieś inne serwisy z którymi mógłbym sie skontaktować ?

Opublikowano

W najnowszym PSX Extream jest reklama jakiegoś sklepu z hasłem : "naprawiamy wszystkie usterki konsol" . Spróbuj może u nich. Ich www to: www.serwiskonsol.com

Daj znać co tam Tobie powiedzieli.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Koleś powiedział że Ninny podało dobrą cene naprawy, bo to wymiana i robocizna, i że te taśmy są drogie. wiec chyba lepiej zrobie to po oficjalnemu, nie ? tam jak cos sie zyebie to bede sie chyba mogl klucic.

Edytowane przez Grzybosław
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niedawno musialem zresetowac konsole przez co moj friend code oraz cala lista przyjaciol przepadla, mozna to jakos odzyskac, czy musze robic koniecznie nowe konto ?

Opublikowano

Ciekawe czy Nintendo na dzisiejszej konferencji zapowie nowa wersje 3DS, mogliby zapodac jakas odswiezona wersja Lite z dwoma analogami i lepsza bateria - oczywiscie w przystepnej i zachecajacej do zakupu cenie. ;)

Opublikowano

Jakby zapowiedzieli takiego jak mowi Saptis to chyba bym z miejsca kupil - obecnie raczej tego nie zrobie bo odswiezona wersja 3DSa jest nieunikniona (pozostaje tylko kwestia kiedy wyjdzie) a dwa analogi to ona bedzie musiala miec, bo jesli nie to N* strzeli sobie w stope.

W koncu wypuszczajac circle pada przyznali sie ze umieszenie jedynie 1 analoga bylo bledem, wiec raczej wypuszcza juz z dwoma (druga rzecz, ze to byloby nieuczciwe wobec nowych nabywcow, bo byliby "zmuszeni"* kupic circle pada, czyli rzecz ktora w nowym modelu powina juz byc umieszczona; w koncu nowe modele sa od usprawniania niedociagniec - pozostawienie go to byloby kuriozum, a juz w szczegolnosci takiego do ktorego sie przyznano).

*"zmuszeni" - napisalem to w cudzyslowiu bo wiem, ze nie ma takiego obowiazku, jednak nie oszukujmy sie - w niektorych gierkach daje to spore usprawnienie.

Opublikowano

w niektorych gierkach daje spore usprawnienie.... i rownie tylko w tych paru gierkach jest wykorzystywany, jakby wydali 3dsa z 2 analogami to by posiadacze zwyklego by zostali na lodzie, MUSIELIBY kupic circle pad pro zeby moc grac w nowe gry na 3DS Lite/XL/cholera-wie-co. 2 analogi? tylko w przypadku nastepcy, pelnoprawnym.

Swoja droga, o ktorej jutro ma byc ta kolejna konfa ninny?

Opublikowano

Niedawno musialem zresetowac konsole przez co moj friend code oraz cala lista przyjaciol przepadla, mozna to jakos odzyskac, czy musze robic koniecznie nowe konto za kazdym resetem lub zmiana konsoli na nowa ?

Ponawiam pytanie w lekko zmienionej wersji, anyone ?

Opublikowano

Jak kupujesz nowa konsole to raczej na 100% musisz wszytsko od nowa zakładać.Szukalem gdzieś czy można odzyskać dane jak się robi reset ale też chyba nie bardzo. Jak chodzi o aplikacje to spróbowałbym podczas zakładania konta na eShopie połączyć je z istniejącym kontem ClubNintendo (jeżeli ma to jakiś sens - na szczęście mój 3DS na razie bezporblemowo działa).

• Plusik 1