Gość ragus Opublikowano 25 lipca 2012 Opublikowano 25 lipca 2012 Skąd mają te DS'y, to nie mam pojęcia, ale chwała im za to, bo wyrobili się z nimi błyskawicznie. Ładowarkę mam od mojego DSi, natomiast znajomy kupił sobie ładowarkę do swojego XL z serwisu aukcyjnego za 19,90 (wygląda tak samo jak oryginalna). Fajnie sie prezentuje sprzet, jak bedzie ci sie chcialo wrzuc jakies fotki z gierek Pokemony w rozmiarze 1:1: Pokemony rozciągnięte: Kid Icarus (sorry za palucha w kadrze xd) : Ocarina: Mario: I na koniec porównanie ekranów Vity i 3DS'a: Cytuj
saptis 620 Opublikowano 25 lipca 2012 Opublikowano 25 lipca 2012 Dzieki za zdjecia ! W porownaniu do PS Vita te ekrany sa na prawde duze - nie wiedzialem, ze az tak. Niestety pewnie da sie odczuc rozmiar i ciezar konsoli, wiec przenosna to i moze jest, ale na pewno nie mala. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 25 lipca 2012 Opublikowano 25 lipca 2012 Dzieki, A jak oceniasz xla w porownaniu z normalnym 3dsem? Brac XL nie? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 25 lipca 2012 Opublikowano 25 lipca 2012 (edytowane) Moim zdaniem XL'ka zjada zwykłego na śniadanie. W 3DS'ie wkur.wiało mnie: -beznadziejna jakość wykonania (wszystko trzeszczało, luźne zawiasy itd) -malutkie ekrany, które w 2012 roku na prawde przeszkadzają -słaby krzyżak, który jest umiejscowiony w bardzo niewygodnym miejscu -umiejscowienie stylusa na górze zamiast z boku -badziewne przyciski start/select/home -o wiele gorsze triggery niż w poprzednikach Tutaj mamy do czynienia z konsolką, która jest wykonana bardzo solidnie (matowe wnętrze i górna powłoka z materiału przypominającego pierwszego DS'a), ma duże i czytelne ekrany, krzyżak jest taki sam jak w DSi i łatwiej sie do niego dostać, ma o wiele lepsze przyciski ABXY jak i boczne, przyciski start/select/home są normalne no i stylus jest z boku. A, no i jest w ch.uj wygodny. Szczerze polecam. 3DS dla mnie przy tym to niedorobiony bubel. Edytowane 25 lipca 2012 przez ragus Cytuj
robak123 1 Opublikowano 25 lipca 2012 Opublikowano 25 lipca 2012 To ja też dodam zdjęcie mojego czerwonego 3ds Xl, przepraszam za jakość. Dalej niestety (pipi)ate przyciski Home Start Select Cytuj
adi 189 Opublikowano 25 lipca 2012 Opublikowano 25 lipca 2012 A jak efekt 3d w porównaniu do poprzedniego modelu? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 25 lipca 2012 Opublikowano 25 lipca 2012 (edytowane) Wiekszy ekran = efekt lepiej sie prezentuje, ale gubi się go tak samo łatwo. Edytowane 25 lipca 2012 przez ragus Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 29 lipca 2012 Opublikowano 29 lipca 2012 I jak bateria? Ile miniej wiecej trzyma ? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 29 lipca 2012 Opublikowano 29 lipca 2012 Na maksymalnym podświetleniu i z włączonym 3d - 4:50h. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 29 lipca 2012 Opublikowano 29 lipca 2012 ktos orientuje sie jak jest z gwarancja na 3DSa kupiongo w UK? U nas stadlebauer, czyli pewnie nie ma co liczyc nie? Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 29 lipca 2012 Opublikowano 29 lipca 2012 To nadal jest przenośna konsola? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 29 lipca 2012 Opublikowano 29 lipca 2012 (edytowane) Tak. Na pewno nie mniej przenośna niż Vita. Edytowane 29 lipca 2012 przez ragus Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 30 lipca 2012 Opublikowano 30 lipca 2012 Czy po zamknieciu konsoli zostaja na gornym ekranie te slady jakie byly w starym 3dsie od tej dolnej ramki? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 30 lipca 2012 Opublikowano 30 lipca 2012 Niby na górnej klapce są 2 silikonowe kropki, które mają zapobiegać odciskaniu się ekranu, ale zauważyłem już ślady. Co prawda gdy konsola leży zamknięta na stole, to ekrany się nie stykają (widać gdy patrzymy z boku), ale moja teoria jest taka, że gdy trzymamy konsole w kieszeni/wywieramy nacisk na górną klapę, to rysy mogą się pojawić. Ja zabezpieczyłem się 2 większymi silikonowymi nakładkami i mam spokój, bo wolę nie kusić losu. O, tak to wygląda: Cytuj
saptis 620 Opublikowano 31 lipca 2012 Opublikowano 31 lipca 2012 (edytowane) No to juz wychodza bledy konstrukcji - niestety, ale takie sie pojawiaja chociaz nie powinny bo przeciez to nie byle chinski sprzet. Juz nawet NDSl mial pekajace zawiasy - sam takiego mialem, a 3DS mial pekajaca powloke przyciskow - widzialem i zle to wyglada - nieladnie Nintendo, nieladnie bo te konsole nie kosztuja malo i takie cos nie powinno sie dziac. Edytowane 31 lipca 2012 przez saptis Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 lipca 2012 Opublikowano 31 lipca 2012 Jezus Maria, jakie cudeńko ten 3DS XL O_o. Niech no robotę dorwę to już wiem, co będzie pierwszym zakupem. 1 Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 31 lipca 2012 Opublikowano 31 lipca 2012 Nintendo w 2 dni sprzedał więcej sztuk 3DS-a XL niż Sony PS Vitę... w 2 miesiące xD Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 31 lipca 2012 Opublikowano 31 lipca 2012 cholewcia, kupilbym ta konsolke, bo jest pare tytulow ktore chetnie bym zaliczy ( ghost recon, nadchodzaca castlevania, resident evil). Jednakze boje sie inwestowac, bo rynek eu jest olewany ( a przynajmniej tak mi sie wydaje). Sporo ciekawych gier jest po prostu nie wydawana. Najbardziej interesuja mnie gry takie jak fire emblem, bravely default, czy ff, albo monster hunter. Niestety nie ma gwarancji na wiele z tych gier. A w platformery nie gram. I tu mam zgryz... Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 31 lipca 2012 Opublikowano 31 lipca 2012 (edytowane) Fire Emblem, i ostatnie FF (to muzyczne) w EU będzie/jest. Na eShopie większość gierek też (tylko często z poślizgiem) więc na razie tragedii nie ma. Lipa pewnie sie zacznie jak chodzi o jRPG gdy jakieś pierwsze wydane w EU nie zejdzie. Na razie jednak uważam, że jest całkiem znośnie. Zawsze to ograsz sobie Ghost Recona (polecam - lepsze niż sie spodziewałem), Castlevanie i Residenta który jest po prostu super (przynajmniej straszy, nie to co RE5). Edytowane 31 lipca 2012 przez pawelgr5 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 31 lipca 2012 Opublikowano 31 lipca 2012 (edytowane) Fire Emblem w tym roku jest w Europie. Edit: za późno Edytowane 31 lipca 2012 przez ragus Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Ktos widzial XLa w stacjonarnych sklepach? Ultima juz nie ma w tej chwili. Chyba jeszcze nawet nie uruchomili polskiej dystrybucji Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Opublikowano 1 sierpnia 2012 widzialem w Saturnie w Wiedniu, wiec moze w PL saturnach tez jest Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 sierpnia 2012 Opublikowano 1 sierpnia 2012 200€ bez ojro czy tam centa Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 A może ktoś napisać czy transfer danych ze zwykłego 3DS'a do tego XL przenosi jednocześnie dane z aplikacji Activity Log?? Akurat bardzo mi sie ten bajer ze statystykami podoba i jak kiedys bym sie jednak zdecydował na zmiane konsoli to chciałbym dalej sobie sprawdzac ile i w co pograłem (nie zbierac tego od poczatku). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi