genjuro 85 Opublikowano 2 kwietnia 2013 Opublikowano 2 kwietnia 2013 (edytowane) Najpierw poczekajmy moze, az (pipi)y z capcomu zapowiedza mh4 na reszte swiata? Edytowane 2 kwietnia 2013 przez genjuro Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 2 kwietnia 2013 Opublikowano 2 kwietnia 2013 To najpierw musi wyjść w Japonii, by myśleć o zapowiedziach na Zachód... Cytuj
django 549 Opublikowano 2 kwietnia 2013 Opublikowano 2 kwietnia 2013 Cło to pikuś bo to ledwo pare procent, VAT najbardziej kosi portfel. 20-coś procent. Jezu. Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Cło to jakieś 7% może odrobine więcej, vat jest najbardziej bolesny, szczególnie że nie raz jest tak że wyliczany jest nie tylko wraz z kwotą wysyłki, ale według widzimisie celników... Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 czy ktoś z was - kochani znawcy 3DSa, może mi polecić dobrą okazje na allegro żebym mógł tanio kupic konsole (najlepiej XL) i nie nadziać sie na jakiś crap z podróbką z chin? (podobno były takie afery) Cytuj
Traktorzysta2 0 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 (edytowane) na allegro sporo regenerowanych czy tam powystawowych XL jest sprzedawanych jako nowe za ok 650zl wiec lepiej uwazac. Edytowane 3 kwietnia 2013 przez Traktorzysta2 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 własnie tego sie obawiam, dlatego pytam o rade znawców Cytuj
Traktorzysta2 0 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Unikaj tych pseudo sklepow, przegladalem ich komentarze to uzywane pady i inne rzeczy ludziom wciskali jako nowe. Najlepiej kupic od kogos kto sie swojej konsoli pozbywa i podesle real foto. Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 No ale ktoś się może pozbywać konsoli bo kupił podróbę. Ja kupuję 3DSa XL na wakacje. Jak nie będzie jakiejś pewnej oferty na Allegro to biorę z ultimy. Daj znać Yano jak kupisz. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 3 kwietnia 2013 Opublikowano 3 kwietnia 2013 (edytowane) Ostatnio mam mega parcie na 3DS .Wczoraj miałem okazje przetestować obie wersje i XL to jedyny słuszny wybór, układa się idealnie w łapach ( ROZMIAR) do tego efekt 3D zdecydowanie wypada lepiej od pierwowzoru tylko cena 170 euro :confused: .Też na dniach miałem brać na allegro i mam teraz obawy. XL white pojawiło się chyba niedawno ? Sprzedawca zapewnia że oryginalnie zapakowane nietknięte. Wiem, łudze się ale czy jest możliwość oprócz zarysowań itp. sprawdzić autentyczny jej "przebieg" ? Edytowane 3 kwietnia 2013 przez Bushisan Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 (edytowane) Ja tam jeszcze o podróbkach 3DS'ów nie słyszałem (no chyba że mówimy tu o tych wszystkich badziewiach, które wyglądem nawiązują do popularnych konsol) tak samo regenerowanych (można prosić o linki do wybadania tematu?), natomiast co do powystawowych to fakt mogą się trafić. Szczególnie, że to znana praktyka części sprzedawców, którzy potrafią sprzedawać sprzęt na zasadzie, że został tylko rozpakowany by sprawdzić czy działa, ale jest nowy . Osobiście polecam jesli jest taka możliwość, to kupowanie 3DS'ów od sprzedawców ze swojego miasta. Ja tak zrobiłem i udało mi się swego czasu tanio kupić nówke 3DS'a XL'a. Zanim jednak zapłaciłem, to miałem okazje zobaczyć go na żywca, i plomby na pudełku konsoli były nie naruszone, a sama konsolka, nie miała żadnej ryski (do dzisiaj nie ma). Jedynie cena nie daje mi czasami spokoju, i zastanawiam się przez to czy konsolka nie pochodziła z jakiejś kradzieży z Niemiec (pudełko miało też jakąś naklejkę w języku niemieckim), ale tutaj do większości rzeczy sprzedawanych na allego mozna mieć takie zastrzeżenia... @Bushisan: Jesli nie masz pewności jakie wersje kolorystyczne konsol Nintendo są/były dostępne w danym regionie to polecam tego linka: http://www.consolecolors.com/nintendo.html#dslite Choć nie wiem jak wygląda kwestia aktualizacji, bo wydaje mi się że pewne rzeczy się rozmijają z faktami... Edytowane 4 kwietnia 2013 przez P-chan Cytuj
Gość Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Jakie jest 5-10 hitów niekoniecznie marianowych - must have'ów? Jakie 5-10 niekoniecznie marianowych nadejdzie w najbliższym czasie? Jest blokada regionalna? Chciałem za Ocean wziąć niedługo 3DSa jeśli go znów zakupię. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Jest blokada regionalna. Hity marianowe i nie marianowe, rzecz gustu oczywiscie ale dla mnie must have/hity to: Fire Emblem Etrian Odyssey IV (w EU chyba tylko e-shop) Harvest Moon a New beginning (tylko USA) Tales of the abyss Monster Hunter 3 ultimate new super mario bros 2 super mario land 3d mario kart 7 luigis mansion 2 Castlevania (rzecz gustu,jedni lubia,inni nie) Shin Megami Tensei Devil Summoner: Soul Hackers (tylko USA jak narazie) Kid Icarus Crimson Shroud (tylko e-shop) Legend of Zelda: Ocarina of time 3D Paper Mario: Sticker Star Zero Escape: Virtue's Last Reward Professor Layton Rhythm Thief Shin Megami Tensei Devil Survivor Overclocked Gry ktore niedlugo wyjda a must have moim zdaniem: Rune Factory 4 Project x Zone Shin Megami tensei IV Pokemon X/Y Mario and Luigi Dream Team Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Panowie jak wygląda sprawa z e-shopem i aktualizacjami softu w przypadku kupienia 3DS'a z USA? Da się zrobić update systemu i wgrywać ewentualne patche? Dostęp do e-shopu jest możliwy czy też będę musiał się obejść bez tego ? I jeszcze jedna sprawa, mianowicie jaką byście polecili przejściówkę napięcia z USA na nasze? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 (edytowane) Ja pierdziele, jeżeli plotka Silliconery o lokalizacji Bravely Deafult się potwierdzi ... no po prostu pięknie. Mam do nadrobienia Luigi's Mansion i Castlevanię, zaraz wychodzi Fire Emblem, a po nim kolejna fala must have'ów. No masakra. 3DS ma najlepszy lineup w tym roku, dziękuję i dobranoc. Edytowane 4 kwietnia 2013 przez ragus Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Panowie jak wygląda sprawa z e-shopem i aktualizacjami softu w przypadku kupienia 3DS'a z USA? Da się zrobić update systemu i wgrywać ewentualne patche? Dostęp do e-shopu jest możliwy czy też będę musiał się obejść bez tego ? I jeszcze jedna sprawa, mianowicie jaką byście polecili przejściówkę napięcia z USA na nasze? E-shop dziala bez problemu, mozna aktualizowac i grac online z kazdym regionem (wiec mozesz na konsolce usa grac z kolegami z eu). Kupowac tez mozna ALE tylko za pomoca kart pre-paid bo jest region lock na karty kredytowe wiec mozna placic tylko amerykanskimi. Problem jak juz wspomnialem obchodzi sie kartami pre-paid,doladujesz sobie 20$ lub wiecej i kupujesz. Ja do 3DS z USA uzywam europejskiej ladowarki. 1 Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Opublikowano 4 kwietnia 2013 Dzięki za info. Dobrze, że chociaż tego Big N nie spieprzyło. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 (edytowane) Nie wytrzymałem Zaryzykowałem ! Kupiłem na allegro i nie żałuje. Funkiel white nówka w pudełku, plomby, bezpiecznie zapakowana, szybka wysyłka w cenie ~600 zeta, paragon fk na zyczenie i co ważne gwarancja 24 miechy Jak coś to chętnie służe danymi tego użytkownika i po szczegóły odsyłam na PW. Dzisiaj śpię Zeldą Po 13 latach separacji... Edytowane 5 kwietnia 2013 przez Bushisan 6 Cytuj
Gość Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 To jedna z najfajniejszych rzeczy dla Graczy - zakup nowego sprzętu, na który się napalasz, odpakowywanie go, jaranie się nim itd. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 A dodajmy do tego fakt, że ma teraz tyle zaje.bistych gier do ogrania. Ja się musiałem 2 lata temu street fighterem zadowolić Cytuj
Bjały 2 951 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Dziś się stałem mam nadzieje szczęśliwym posiadaczem 3DS'a. Zapłaciłem 400 ziko, chyba dobry dil, ale bez gwarancji, co myślicie? http://allegro.pl/show_item.php?item=3145439554 Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Opublikowano 5 kwietnia 2013 Naaaajs. Ale podobno XL robi większe wrażenie. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 6 kwietnia 2013 Opublikowano 6 kwietnia 2013 (edytowane) zdziwiła mnie płyta dodawana do zestawu, odpalam a tam instrukcja w języku PL Takich dealerów to ze świecą szukać, widać jak bardzo sie stara. Krystek tez zastanawiałem sie na pierwowzorem ale wygrał rozmiar (łaapy ) Edytowane 6 kwietnia 2013 przez Bushisan Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 6 kwietnia 2013 Opublikowano 6 kwietnia 2013 Ja jak pare miechow temu kupilem 3ds to przy pierwszych ogledzinach bylem zszokowany rozmiarem.Ba nawet balem sie ze za maly jest i bedzie niewygodnie sie gralo. Teraz przywyklem i nie mam najmnieszych problemow z Mh czy inna gra. Ale nastepny zakup to juz xl Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 6 kwietnia 2013 Opublikowano 6 kwietnia 2013 ja tam mam 3dsa normalnego w wersji limitowanej zeldy i sobie nie wyobrazam grania na tej wielkiej krowie zwanej 3DS XL jesli kidys bedzie kosztowal po 150-200 to moze sie skusze i kupie dla testu, ale tak to nie ma szans Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi