Pikol 336 Opublikowano 13 lipca 2010 Opublikowano 13 lipca 2010 Narazie, pewnie przez jakiś rok albo 2 będzie wymagane od developerów te 3D, potem pewnie dadzą im wolną ręke, jak sie troche tytułów nagromadzi. Najbardziej oczekuje sandboxów jakichś =D (Saints row). Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 30 lipca 2010 Opublikowano 30 lipca 2010 http://kotaku.com/5599357/whens-nintendo-revealing-the-nintendo-3ds-release Cytuj
tomsecret1993 20 Opublikowano 30 lipca 2010 Opublikowano 30 lipca 2010 Wszystko fajnie ale mnie się designowo ten 3DS tak sobie podoba, zbyt podobny do DSL/DSi. Dla mnie najpiękniejszą konsolą Ninny jest klasyczny GejBoj Advance, aż chce się go złapać i pograć mimo, że za ch.uja nic nie widać na ekranie. Cytuj
Gość konstant Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 Zgadzam sie co do wygladu. 'Otwieranie' jest juz mocno przestarzale, konsola powinna byc sliderem jak PSPGO. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 Jasne, slider jak w PSP, z ekranem na wierzchu, żeby przy wkładaniu do kieszeni zastanawiać się co się w niej jeszcze ma i czy przypadkiem ekranik się nie porysuje od kilku groszy, które można znaleźć praktycznie w każdych spodniach. Mówcie co chcecie, zamykany w sposób NDS ekran ma wiele zalet. Dobrze, że tego nie zmienili. Cytuj
scuff 463 Opublikowano 31 lipca 2010 Autor Opublikowano 31 lipca 2010 Wszystko tylko nie slider.. Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 No ja też nieco byłem zawiedziony takim designem prawie identycznym do DSi (nawet gorszym - za dużo kolorów i elementów jak na tak mały sprzęcik, ekrany różnej wielkości, ograniczenia w graniu "pionowo" czy lewą ręką). Ale wiem, że to kompromis. Nie można było zrezygnować z największych atutów DS-a, a wyświetlacz 3D, możliwość robienia zdjęć 3D i oglądania filmów kinowych wymusiła taki a nie inny wygląd. Trudno byłoby coś zmienić. Slider takiej wielkości nie wydaje mi się dobrym rozwiązaniem. Ekran to jedna sprawa, druga to wygoda grania. Takie PSP Go jeszcze jakoś ujdzie, ale DS jest chyba za duży na to. Slidery powinny pozostać przy telefonach. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 Poczekajmy jeszcze na ujawnienie ostatecznego wyglądu konsoli. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 Poczekajmy jeszcze na ujawnienie ostatecznego wyglądu konsoli. Hahaha wierzycie w jakieś radykalne zmiany? Cytuj
Konata 1 Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 Poczekajmy jeszcze na ujawnienie ostatecznego wyglądu konsoli. Bez jaj, nie spodziewasz się chyba, że zmienią cały interejfs konsoli? @thread Jeśli konsola będzie w Polsce w miarę przystępnej cenie, (jakieś 700zł) to kupię bez wahania Cytuj
Zmianowy 3 Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 Poczekajmy jeszcze na ujawnienie ostatecznego wyglądu konsoli. Na E3 bylo pokazane namacalnie Cytuj
Pikol 336 Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 (edytowane) Konsola nie jest jeszcze w finalnym etapie, jakieś detale pewnie sie zmienią, choćby suwak do 3D, który mówią, że kiepski jest. Ja poczekam z rok-dwa zanim kupie, jeśli kupie. Mi tam sie Design podoba, jest sprawdzony, to po co zmieniać ; ) Wiem że nintendo idzie w innowacyjność, ale "I couldn't care less" o wygląd. Edytowane 31 lipca 2010 przez Pikol Cytuj
Gość ragus Opublikowano 31 lipca 2010 Opublikowano 31 lipca 2010 A po co zmieniać coś dobrego. Skoro patent z DS'a się sprawdza, to na ch*j zmieniać na jakieś slajdery czy inne cuda. Chodzi mi raczej o kosmetykę. Przecież chyba pamiętacie jak miał wyglądać pierwszy DS. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Tyle, że w przypadku Nds'a zmieniono projekt na długo po premierze. Można by rzec że w drugiej generacji tego sprzętu, po mocnym liftingu, który jak widać po kolejnych konsolach się całkiem nieźle przyjał i ma swoje pozostałości nawet w designie następcy. Czy ten ostatni doczeka się wzorem pierwszego Nds jakiś radykalnych ? Śmiem watpić. Jeżeli już to nie większe jak te pomiędzy Nds Lite, a Ndsi czy tym klocem dla emerytów - Ndsi LL. Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 a jakie byly roznice w poszczegolnych gameboyach? advance zlamal tradycje, do której po czesci powrócono przy SP z tym, ze ten model "lamal sie w polowie" 3DS raczej pozostanie w tej formie... tutaj nie ma zbyt duzego pola do popisu dla device-designerów. Cytuj
Zmianowy 3 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Design SP a w szczegolnosci DS'a byl wzorowany na Game&Watch Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Jaka cene obstawiacie? 29.09 bedzie juz wszystko wiadomo. Ja obstawiam 1099 w Polsce. Ciekawi mnie czy premiera europejska pokryje sie z polska. Cos czuje ze kupie w premiere, bo zawsze chcialem dsa z fajna grafa ;]. Szkoda ze w Polsce nie ma Nintendo, bo znowu bedzie brak online i (pipi)owa instrukcja z bledami, w formie zlozonej kartki a4 ;[ Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 lucas toys jeszcze istnieje? xD ja obstawiam 999zl u nas w supermarketach, a sugerowana cena to pewnie cos kolo 1199zl :> Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Chyba nie, teraz importem zajmuje sie juz od jakiegos czasu Stadlbauer. Cytuj
Zmianowy 3 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 1299 w Empiku A tak realnie to 999 PLN Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Ja sie tam zastanawiam czy nie wezme z empiku, bo przynajmniej przy ewentualnej reklamacji nie bede mial problemow jak MM np. Jestem tak najarany ze kupuje w premiere, wiec nie bede mial czasu czekac na raporty o awaryjnosci, ale strzelam ze ta bedzie niska ;] Cytuj
CoATI 1 050 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 awaryjnosc pewnie na poziomie ds'a ;] wylamane zawiasy, rysujaca sie powloka TS'a... moze dojdzie 'uciekajacy' analog i problemy z regulowanym ekranem 3D. zobaczymy Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Ciekawe czy faktycznie ten ich system antypiracki tym razem da radę. Ninny nie słynie z dobrych zabezpieczeń. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 sierpnia 2010 Opublikowano 1 sierpnia 2010 1299 w Empiku A tak realnie to 999 PLN Ja kupuje w Euro, (pipi)ę złodziei, przepraszam... dystrybutorów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi