Shen 9 636 Opublikowano 9 marca 2014 Opublikowano 9 marca 2014 Wklejałem 100 razy, to mogę wkleić 101 raz. http://vsrecommendedgames.wikia.com/wiki/Nintendo_DS Tutaj masz nieźle zorganizowaną listę gier, w które warto zagrać na DS'ie. 1 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 10 marca 2014 Opublikowano 10 marca 2014 Co do pytania nr 7 o podłączenie 3DS do neta poza domem. W konsoli możesz zapisac domyślnie 3 konfiguracje połączenia do neta. Po kablu podłączyć się oczywiście nie da ale to konsola przenośna więc zakładam że to dla Ciebie oczywiste. Ja mam poza routerem stacjonarnym jeszcze taki przenośny z Play i wszystko śmiga bez problemu. Co prawda nie grałem w nic online na tym ale sam net działa spoko (youtube też ale aplikacja taka gówniana że lepiej na komórce wszystko oglądać). PS: Circle Pad Pro olej jeżeli nie grasz w MH. MGS3 i RE to jedyne sensowne gry ale obie pewnie już ograłeś (ewentualnie możesz to zrobić na dużo większym ekranie). Z nowych zapowiedzi to tylko remake Moon może być sensowny pod CPP. Nie warto w tej chwili tego kupować. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 A co myslicie o uzywanych modelach? Widzialem na allegro zelda edition z gra+mario cart 7 w niezlej cenie tylko skad pewnosc ze dostane dobry sprzet. Niby uzywany ponad rok ale gwarancji juz nie ma. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 ja bez gwarancji bym nie brał nic. To jednak elektronika i wole dopłacić 1-2 stówy i mieć 2 lata spokoju. Cytuj
Gość Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 No nic to jednak kupie w wakacje. Niektore oferty kusza ale wlasnie brak gwarancji mnie zniecheca najbardziej. Cytuj
Słupek 2 144 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 Co do pytania nr 7 o podłączenie 3DS do neta poza domem. W konsoli możesz zapisac domyślnie 3 konfiguracje połączenia do neta. Po kablu podłączyć się oczywiście nie da ale to konsola przenośna więc zakładam że to dla Ciebie oczywiste. Ja mam poza routerem stacjonarnym jeszcze taki przenośny z Play i wszystko śmiga bez problemu. Co prawda nie grałem w nic online na tym ale sam net działa spoko (youtube też ale aplikacja taka gówniana że lepiej na komórce wszystko oglądać). PS: Circle Pad Pro olej jeżeli nie grasz w MH. MGS3 i RE to jedyne sensowne gry ale obie pewnie już ograłeś (ewentualnie możesz to zrobić na dużo większym ekranie). Z nowych zapowiedzi to tylko remake Moon może być sensowny pod CPP. Nie warto w tej chwili tego kupować. Super, że o tym wspomniałeś bo byłem pewien, że circle pad można używać w większości grach heh. Więc na razie go olewam, kupię kiedyś z Residentem. W ogóle przeczytałem, że podobno jest niby jakaś opcja-aplikacja na 3dsie, że podczas gry można odpalić notatnik i napisać "coś" w nim. Kurde, mega jak to działa tak jak sobie wyobrażam zawsze podczas grania mam zeszyt i długopis. Żeby zapisać coś tam, jakąś notatkę, uwagę czy takie tam a tutaj można pisać bezpośrednio podczas grania na konsoli. Zajebiście; szkoda, że nikt na to nie wpadł na PS4/X1. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 Podczas gry naciskasz przycisk Home i na dolnym ekranie klikasz w ikonkę notatnika, a tam możesz sobie zapisywać różne rzeczy. Ja np. zawsze zapisuję tam ceny rzepy w Animal Crossing. Cytuj
Elninio 141 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 Mam pytanie do 3DS-a jak i do całego portfolio nintendo. Czy jest coś takiego jak osiągnięcia, statystyki w grach itp?? Zbytnio się nie orientuje, a pewnie w przyszłym miesiącu sobie coś sprawie od N. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 Osiągnięć nie ma, są za to dosyć szczegółowe statystyki jeżeli chodzi o czas spędzony z daną grą. Cytuj
_mike 318 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 A właśnie co do tej folii i etiu to widziałem takie zestawy za 50-70 zł z rysikami, etui, pudełkami na gry i ściereczką. Może coś takiego warto? Swoją drogą z tym brakiem ładowarki w zestawie to też trochę śmiesznie... IMO folie to niepotrzebne widzimisię. Nic się nie rysuje i same w sobie mają taki sens jak folia na smartfonie. Z etui to już zależy, ja do tej pory nosiłem w kieszeni kurtki albo spodni i nic się nie działo, ale ostatnio chyba o ćwiek w dżinsach zahaczyłem wkładając do kieszeni i delikatnie uszkodziłem (może żywica do usuwania rys pomoże). Poza tym 3DS XL to trwała konstrukcja. Reszta, jak rysiki i pudełka na gry czy ściereczka to już twój wybór, ale lepiej wydać 70 zł na grę (ścierki, ryssiki i takie pierdoły na DX.com można za $1 wyrwać) Ładowarki tanie były niedawno na redcoonie + na gruponach jakiś często są zniżki do tego sklepu. 3DS to świetny wybór 1 Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 12 marca 2014 Opublikowano 12 marca 2014 (edytowane) Mam takie pytanko. Idzie do mnie w końcu 3DS XL NTSC z Kanady i zapewne ładowarka z zestawu na wiele się nie przyda. I tu moje pytanie, jaką kupić? Czy takie coś jak w linku poniżej będzie ok? http://allegro.pl/ladowarka-adapter-nintendo-3ds-dsi-ll-dsi-xl-ds-i4035375825.html Czy też może polecacie jakiś inny wybór. Edytowane 12 marca 2014 przez Paliodor Cytuj
Dajzner 990 Opublikowano 12 marca 2014 Opublikowano 12 marca 2014 Gdzie kupiłeś konsolkę? Rzuć linkiem. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 12 marca 2014 Opublikowano 12 marca 2014 (edytowane) Mam takie pytanko. Idzie do mnie w końcu 3DS XL NTSC z Kanady i zapewne ładowarka z zestawu na wiele się nie przyda. I tu moje pytanie, jaką kupić? Czy takie coś jak w linku poniżej będzie ok? http://allegro.pl/ladowarka-adapter-nintendo-3ds-dsi-ll-dsi-xl-ds-i4035375825.html Czy też może polecacie jakiś inny wybór. Moge sie mylić ale wydaje mi sie że potrzebujesz jedynie przejściówki do naszego gniazdka i tyle, ładowarki już od jakiegoś czasu są multi napięciowe Edytowane 12 marca 2014 przez kubson Cytuj
Drexciyan 8 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 Potrzebujesz transformatora ale nie musisz się w to bawić,wystarczy europejska ładowarka do 3DS'a. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 13 marca 2014 Opublikowano 13 marca 2014 A właśnie co do tej folii i etiu to widziałem takie zestawy za 50-70 zł z rysikami, etui, pudełkami na gry i ściereczką. Może coś takiego warto? Swoją drogą z tym brakiem ładowarki w zestawie to też trochę śmiesznie... IMO folie to niepotrzebne widzimisię. Nic się nie rysuje 3DS to świetny wybór hmm nic się nie rysuje, a dwie piękne ryski od dolnej ramki, które po pewnym czasie pojawiają się w każdym clasicu i prawie każdym XL (zależy jak się użytkuje), to dzik Ludzie, kupujta folie i etui bo później będziecie mieli podobne zagwozdki jak Pan _mike, czyli szpachlowanie żywicą LOLO. Z jednym sie jednak w 100% zgadzam - 3DS to świetny wybór Cytuj
Oski918 63 Opublikowano 19 marca 2014 Opublikowano 19 marca 2014 Planuję zakupić w wakacje jakiegoś handhelda. Wygląda na to, że wybór padnie na używanego 3DSa. Na co powinienem zwracać uwagę przy zakupie używki? Jeśli chodzi o konsole nintendo to jestem kompletnym laikiem, bo styczność miałem jedynie z Gameboy'em i Pegazusem, więc nie mam pojęcia o co pytać sprzedawców. Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 20 marca 2014 Opublikowano 20 marca 2014 Zobacz jedynie czy na górnym ekranie nie ma odbitej ramki od dolnego ekranu (częsty przypadek, jeśli się nie kładzie szmatki zamykając konsolę) i na to, czy zawiasy są całe (słyszałem, że też jednak pękają, jak w DSLite). Możesz też spytać czy konsola jest z programu ambasadorskiego (jeśli tak, będziesz miał kilkanaście gier z GBC i GBA na starcie). Poza tym, chyba nic nie powinno być popsute i tak dalej. Cytuj
kwachus 5 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 Czy może ktoś posiada 2DS'a? Zastanawiam sie nad zakupem, nie interesuje mnie efekt 3D , po zakupie nintendo Wii U jestem zachwycony tym ostatni kontakt z nintendo miałem za czasów Gameboya czarno-białego;) Jesli ktoś posiada 2DS'a prosił bym o jakieś opinie itp;) Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 Walić 2ds'a. Bierzcie to http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006YUX7NW Boże jak tanio. Cytuj
Suavek 4 693 Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006YUX7NW Boże jak tanio. Gdyby nie region lock i brak gier Atlusa w EU to bym brał bez zastanowienia... :\ Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 Walić 2ds'a. Bierzcie to http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006YUX7NW Boże jak tanio. Czemu takiej promocji nie było kiedy kupowałem 3ds'a Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 27 marca 2014 Opublikowano 27 marca 2014 <cebula rasa> czemu to nie XL </cebula rasa> Cytuj
Gość Opublikowano 28 marca 2014 Opublikowano 28 marca 2014 Tanio? ja ostatnio widziałem na allegro taniej wiec nie wiem czym sie tam podniecacie;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi