Opublikowano 27 marca 201015 l Według tego wywiadu gra ma pojawić się na XO i PS3: http://www.gamezilla.pl/content/michal-kicinski-o-wiedzminie-2
Opublikowano 27 marca 201015 l Jeżeli chodzi o Białego wilka to na Kotaku wypłynęły papiery premier na ten rok jednej z amerykańskich sieci sklepów z grami i była tam wymieniona między innymi pierwsza część Wiedźmina na X360
Opublikowano 27 marca 201015 l Nie lubię już i nie ufam CDP. Strasznie byłem napalony na Białego Wilka. Co z tego wyszło wszyscy wiemy. Fajnie że dwójkę chcą wydać na konsole, ale ja im już nie wierzę. Edytowane 27 marca 201015 l przez aux
Opublikowano 27 marca 201015 l No to strasznie Cie okłamali ci źli ludzie z CDP,a co! Nie lub ich. Głównym winowajcą w sprawie BW byli akurat Francuzi. Edytowane 27 marca 201015 l przez Cethu
Opublikowano 27 marca 201015 l Autor Ja i tak nadal czekam na powrót białego wilka W wywiadzie gada, że chcą wydać, ale dopiero po premierze W2.
Opublikowano 23 czerwca 201014 l Pora odświeżycz temat. Gameplay i wywiad z CDPR na E3 2010 Warto czekać do 2011 na tak dobrą gre.
Opublikowano 23 czerwca 201014 l Mogli coś nowego powiedzieć/pokazać. Po kiego mam kolejny raz oglądać to samo.
Opublikowano 23 czerwca 201014 l Nie, ale mama nadzieje, że kiedyś wyjdzie, parę tygodni temu była taka notka na GOL'u "Europejskim wydawcą cRPG The Witcher 2: Assassins of Kings ogłoszono oficjalnie firmę Namco Bandai. Japoński koncern będzie również odpowiedzialny za wprowadzenie najnowszej produkcji polskiego studia CD Projekt RED do sklepów w krajach Bliskiego Wschodu, państwach afrykańskich, a także w Azji Południowo-Wschodniej. Powyższa informacja nie jest oczywiście wielkim zaskoczeniem. Łatwym do przewidzenia było, że realizacją tego zadania zajmie się Namco Bandai, które w 2009 roku przejęło europejskie oddziały korporacji Atari (wydaje ona kontynuację przygód Geralta w Ameryce Płn.). Przypominamy również, że The Witcher 2: Assassin?s of Kings trafi do sprzedaży w Rosji. Tamtejszym wydawcą gry będzie firma 1C-SoftClub/Snowball Studios. Jednocześnie przedstawiciele Namco Bandai zabrali głos w sprawie potencjalnych konsolowych edycji The Witcher 2. Mianowicie, w chwili obecnej takowych nie ma w planach. Warto jednak odnotować, że Michał Kiciński, dyrektor generalny CD Projekt RED, oznajmił swego czasu, że producent dąży do tego, aby wersje na Xboksa 360 i PlayStation 3 w przyszłości do sprzedaży mimo wszystko trafiły. Plotki na ich temat pojawiły się w trakcie marcowego pokazu gry na CD Projekt Conference Spring 2010, kiedy to gra była prezentowana zgromadzonym dziennikarzom przy użyciu pada do konsoli Xbox 360. Pecetowy The Witcher 2: Assassin?s of Kings, będący kontynuacją jednej z najlepiej przyjętych polskich gier w historii, zadebiutuje najprędzej w pierwszym kwartale 2011 roku. Produkcja jest bezpośrednią kontynuacją części pierwszej, w związku z czym fabularnie rozpoczyna się w miejscu zakończenia poprzedniej przygody. Przed Geraltem zostanie wówczas postawione bardzo trudne zadanie zmierzenia się z dwójką nowych przeciwników: elfickim szpiegiem Iorvethem oraz mężczyzną znanym jako Zabójca Królów. W grze gracze natkną się na podobny model rozgrywki, co w ?jedynce? ? podzielony pomiędzy przemierzanie fantastycznych krain wymyślonych przez Andrzeja Sapkowskiego, autora książkowego oryginału, walkę z przeciwnikami, rozwijanie bohatera, a także wykonywanie różnorodnych questów. Z nowości możemy liczyć na rozbudowany system wyborów moralnych, filmowo zrealizowane dialogi z kilkoma kwestiami do wyboru, poprawioną walkę (nastawioną bardziej na akcję), więcej otwartych, wielopoziomowych lokacji, a także usprawnioną w znacznym stopniu oprawę graficzną. Za: gry-online" A jak będą pierdo**** o tym jakie to CDP ma problemy finansowe to się będę z nich śmiał, sami pod sobą dołki kopią. Edytowane 23 czerwca 201014 l przez zloto
Opublikowano 23 czerwca 201014 l Dokładnie, jedynka cudem pokryła wydatki a oni zaczynają produkcję sequela od takiej samej pomyłki. Mam tylko nadzieję, że tym razem sami zabiorą się za robienie edycji na konsolki.
Opublikowano 24 czerwca 201014 l Wiedzmin na konsole to taka sama sciema jak oslawione juz "Sadness" od Nibris na Wii.
Opublikowano 24 czerwca 201014 l Troszkę biednie, że te barany zmuszają mnie do kupienia mocniejszego kompa w 2011 zamiast zrobić grę na sprzęt, który mam w domu i którego nie muszę upgrade'ować. Ale cóż poradzić hardcorowy RPG od hardcorowych twórców z przeterminowanym spojrzeniem na branżę. Dzisiaj nie da się dużo zarobić na grać "Only on PC". Edytowane 24 czerwca 201014 l przez Gooral
Opublikowano 24 czerwca 201014 l ale akurat Witcher to dobra marka na PC (nawet w Polsce) więc raczej mocno się nie martwią o to, że się sprzeda (nawet w Polsce).
Opublikowano 21 kwietnia 201113 l http://www.gamezilla.pl/content/polski-sklep-przyjmuje-zamowienia-na-wiedzmina-2-na-konsole 180 zyla za preorder Wiedžmina 2 na konsole.
Opublikowano 1 czerwca 201113 l Czyli to już raczej pewne, jutro o 21 na konferencji CDP zostanie zapowiedziany W2 na 360. http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,9704905,Nagralismy_taki_jeden_wywiad.html Zwróćcie uwagę na napis "coming" Konferencje będzie można obejrzeć tutaj.
Opublikowano 2 czerwca 201113 l jest Wiesiek oficialnie: http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=254816&_DocID=475446&_Site=ESPI&_CheckSum=2038331883 Edytowane 2 czerwca 201113 l przez Uriziel
Opublikowano 2 czerwca 201113 l Właśnie o tym mówią na streamie. No ciekawe jak wyjdą te ich zapewnienia o świetnej jakości technicznej nie ustępującej PC
Opublikowano 2 czerwca 201113 l Szczegóły na temat konsolowej wersji (czyli wywiad z producentami/devami gry): http://polygamia.pl/Polygamia/12,95387,9717440,Wiedzmin_2_na_Xboksa_360_oficjalnie__A_nie_mowilismy_.html?bo=1
Opublikowano 2 czerwca 201113 l Tak jak mówią w tym wywiadzie, niech wrzucą coś co by mogło nas zapoznać ze światem Wiedźmina bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia