Skocz do zawartości

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów

Rekomendowane odpowiedzi

Gość donsterydo
Opublikowano

Jeżeli chodzi o Białego wilka to na Kotaku wypłynęły papiery premier na ten rok jednej z amerykańskich sieci sklepów z grami i była tam wymieniona między innymi pierwsza część Wiedźmina na X360 :)

Opublikowano (edytowane)

Nie lubię już i nie ufam CDP. Strasznie byłem napalony na Białego Wilka. Co z tego wyszło wszyscy wiemy. Fajnie że dwójkę chcą wydać na konsole, ale ja im już nie wierzę.

Edytowane przez aux
  • Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Nie, ale mama nadzieje, że kiedyś wyjdzie, parę tygodni temu była taka notka na GOL'u

"Europejskim wydawcą cRPG The Witcher 2: Assassins of Kings ogłoszono oficjalnie firmę Namco Bandai. Japoński koncern będzie również odpowiedzialny za wprowadzenie najnowszej produkcji polskiego studia CD Projekt RED do sklepów w krajach Bliskiego Wschodu, państwach afrykańskich, a także w Azji Południowo-Wschodniej.

Powyższa informacja nie jest oczywiście wielkim zaskoczeniem. Łatwym do przewidzenia było, że realizacją tego zadania zajmie się Namco Bandai, które w 2009 roku przejęło europejskie oddziały korporacji Atari (wydaje ona kontynuację przygód Geralta w Ameryce Płn.). Przypominamy również, że The Witcher 2: Assassin?s of Kings trafi do sprzedaży w Rosji. Tamtejszym wydawcą gry będzie firma 1C-SoftClub/Snowball Studios.

Jednocześnie przedstawiciele Namco Bandai zabrali głos w sprawie potencjalnych konsolowych edycji The Witcher 2. Mianowicie, w chwili obecnej takowych nie ma w planach. Warto jednak odnotować, że Michał Kiciński, dyrektor generalny CD Projekt RED, oznajmił swego czasu, że producent dąży do tego, aby wersje na Xboksa 360 i PlayStation 3 w przyszłości do sprzedaży mimo wszystko trafiły. Plotki na ich temat pojawiły się w trakcie marcowego pokazu gry na CD Projekt Conference Spring 2010, kiedy to gra była prezentowana zgromadzonym dziennikarzom przy użyciu pada do konsoli Xbox 360.

Pecetowy The Witcher 2: Assassin?s of Kings, będący kontynuacją jednej z najlepiej przyjętych polskich gier w historii, zadebiutuje najprędzej w pierwszym kwartale 2011 roku. Produkcja jest bezpośrednią kontynuacją części pierwszej, w związku z czym fabularnie rozpoczyna się w miejscu zakończenia poprzedniej przygody. Przed Geraltem zostanie wówczas postawione bardzo trudne zadanie zmierzenia się z dwójką nowych przeciwników: elfickim szpiegiem Iorvethem oraz mężczyzną znanym jako Zabójca Królów.

W grze gracze natkną się na podobny model rozgrywki, co w ?jedynce? ? podzielony pomiędzy przemierzanie fantastycznych krain wymyślonych przez Andrzeja Sapkowskiego, autora książkowego oryginału, walkę z przeciwnikami, rozwijanie bohatera, a także wykonywanie różnorodnych questów. Z nowości możemy liczyć na rozbudowany system wyborów moralnych, filmowo zrealizowane dialogi z kilkoma kwestiami do wyboru, poprawioną walkę (nastawioną bardziej na akcję), więcej otwartych, wielopoziomowych lokacji, a także usprawnioną w znacznym stopniu oprawę graficzną.

Za: gry-online"

A jak będą pierdo**** o tym jakie to CDP ma problemy finansowe to się będę z nich śmiał, sami pod sobą dołki kopią.

Edytowane przez zloto
Opublikowano

Dokładnie, jedynka cudem pokryła wydatki a oni zaczynają produkcję sequela od takiej samej pomyłki. Mam tylko nadzieję, że tym razem sami zabiorą się za robienie edycji na konsolki.

Opublikowano (edytowane)

Troszkę biednie, że te barany zmuszają mnie do kupienia mocniejszego kompa w 2011 zamiast zrobić grę na sprzęt, który mam w domu i którego nie muszę upgrade'ować. Ale cóż poradzić hardcorowy RPG od hardcorowych twórców z przeterminowanym spojrzeniem na branżę. Dzisiaj nie da się dużo zarobić na grać "Only on PC".

Edytowane przez Gooral
Opublikowano

ale akurat Witcher to dobra marka na PC (nawet w Polsce) więc raczej mocno się nie martwią o to, że się sprzeda (nawet w Polsce).

• 9 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Gość DonSterydo
Opublikowano

Właśnie o tym mówią na streamie.

No ciekawe jak wyjdą te ich zapewnienia o świetnej jakości technicznej nie ustępującej PC :teehee:

Gość DonSterydo
Opublikowano

Tak jak mówią w tym wywiadzie, niech wrzucą coś co by mogło nas zapoznać ze światem Wiedźmina bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia :P