SlimShady 3 384 Opublikowano 2 maja 2012 Opublikowano 2 maja 2012 A jeszcze odnosnie misji pobocznych.Zrobilem zapach kadzidla w 1 akcie mialem zadanie zakonczone,odfajkowane na zielono w dzienniku, ale pod koniec aktu 1 te zadanie zostalo zaznaczone jako nieudane/niewykonane, a pamietam ze zrobilem je do konca gdzie konczy sie w tym laboratorium/jaskini Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 2 maja 2012 Opublikowano 2 maja 2012 (edytowane) Jeżeli piszesz o zadaniach tak szczególowo, wrzucaj wszystko w spoiler. Po akcji w jaskini powinieneś udać się z powrotem do sklepikarza. Edytowane 2 maja 2012 przez Andreal Cytuj
Usagi 77 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 walka w pomieszczeniach to kpina fh.uj (kamera) . Próbuje na trudnym się do gry przekonywać. nadal pierwszy akt, zmierzam do świątyni. Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 walka w pomieszczeniach to kpina fh.uj (kamera) . Próbuje na trudnym się do gry przekonywać. nadal pierwszy akt, zmierzam do świątyni. Fakt walki w ciasnych pomieszczeniach są przesrane, nawet często nie ma gdzie uniku zrobić bo albo się o coś przyblokuje, albo wpada się na ścianę i jakiś wojak i tak sięgnie mieczem. I dziś po raz kolejny uświadomiłem sobie jak bardzo poziom trudności jest nierówny. Przechodzę grę po raz drugi, za pierwszym razem grałem na początku na łatwym bo nie odnalazłem się w systemie walki, po jakimś czasie kiedy walka na easy zaczęła mnie nużyć przeskoczyłem na normal i jakoś już sobie radziłem. Drugi raz przechodząc grę od razu zarzuciłem normalny poziom i nie mam już większych problemów...aż do zadania za wytępienie endriarg. Królowa masakrowała mnie dosłownie dwoma uderzeniami, a najbardziej śmiać mi się chciało w momencie kiedy zupełnie losowo blokowała moje uderzenia i od razu wyprowadza kontrę, której żeby było śmiesznie w żaden sposób nie szło uniknąć. Po kilku próbach wrzuciłem łatwy poziom i śmiać mi się jeszcze bardziej zachciało jak załatwiłem sprawę dosłownie maszując tylko przycisk A. Ja się pytam dlaczego jest AŻ taka przepaść między poziomami. Aż boję się pomyśleć co się potrafi dziać na Mrocznym poziomie... Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 (edytowane) Na mrocznym nie dzieje sie nic... Odnoszę wrażenie że jest łatwiej niż przy pierwszym podejściu na normalnym.Prolog jest strasznie przewalony ale potem przez dwa akty ani razu mnie nie zabili. Edit: A nie, raz nekkery mnie dojechały w jaskiniach pod Flotsam.. Edytowane 3 maja 2012 przez kudlaty88 Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 Korzystajac ze wszystkich dobrodziejstw Geralta ukonczylem tryb mroczny bez wiekszych problemow. Wystarczy zrobic sobie unikatowe dla tego poziomu trudnosci zbroje i gra na prawde staje sie latwiejsza. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 walka w pomieszczeniach to kpina fh.uj (kamera) . Próbuje na trudnym się do gry przekonywać. nadal pierwszy akt, zmierzam do świątyni. Fakt walki w ciasnych pomieszczeniach są przesrane, nawet często nie ma gdzie uniku zrobić bo albo się o coś przyblokuje, albo wpada się na ścianę i jakiś wojak i tak sięgnie mieczem. I dziś po raz kolejny uświadomiłem sobie jak bardzo poziom trudności jest nierówny. Przechodzę grę po raz drugi, za pierwszym razem grałem na początku na łatwym bo nie odnalazłem się w systemie walki, po jakimś czasie kiedy walka na easy zaczęła mnie nużyć przeskoczyłem na normal i jakoś już sobie radziłem. Drugi raz przechodząc grę od razu zarzuciłem normalny poziom i nie mam już większych problemów...aż do zadania za wytępienie endriarg. Królowa masakrowała mnie dosłownie dwoma uderzeniami, a najbardziej śmiać mi się chciało w momencie kiedy zupełnie losowo blokowała moje uderzenia i od razu wyprowadza kontrę, której żeby było śmiesznie w żaden sposób nie szło uniknąć. Po kilku próbach wrzuciłem łatwy poziom i śmiać mi się jeszcze bardziej zachciało jak załatwiłem sprawę dosłownie maszując tylko przycisk A. Ja się pytam dlaczego jest AŻ taka przepaść między poziomami. Aż boję się pomyśleć co się potrafi dziać na Mrocznym poziomie... Co do poziomu trudności nie jest tak źle,wale na trudnym. Jasne że lecą kur.vy i powtarzanie misje parokrotnie ale za to jaka satysfakcja.Jestem pod mega wrażeniem, szczerze dawno nie miałem do czynienia z rasowym RPG a tu taki rarytas na dodatek PL .W2 wynagradza każdą spędzona z nią minutę, chłonę historie jednym tchem mając za sobą 11-sto godzinną sesje bez żadnych przerw ołje 1 Cytuj
wrog 609 Opublikowano 3 maja 2012 Opublikowano 3 maja 2012 Korzystajac ze wszystkich dobrodziejstw Geralta ukonczylem tryb mroczny bez wiekszych problemow. Wystarczy zrobic sobie unikatowe dla tego poziomu trudnosci zbroje i gra na prawde staje sie latwiejsza. Według mnie szkoda na te zbroje kasy. To, co znajdujemy po drodze spokojnie wystarczy do zaliczenia Mrocznego bez większych problemów. Do tego odpada przyciemnienie ekranu, które wkurza na dłuższą metę. Na początku może być ciężko, ale od pewnego momentu gra robi się łatwa (opanowanie systemu walki, odpowiednie ulepszenie Geralta). Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 Mam pytanie odnosnie pobocznego zadania w 2 akcie w sciezce Iorwetha z drzacym sercem.Czy zeby wykonac te zadania musze najpierw pozbyc sie mgly?jesli tak to ktore glowne zadanie pomoze mi sie z tym rozprawic bo przez to zablokowane sa przejscia do ilus tam miejsc. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 Mlga nie blokuje Ci przejscia calkowicie. Mozesz do tych lokacji dojsc ale musisz sie przez mgle przeprawic, a to nie jest latwe. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 Ok dzieki, A odnosnie zlecenia na harpie to na czym polega te rozstawianie pulapek?i czy jak wibilem wszystkie harpie w kamieniolomach ale nie zniszczylem zadnego gniazda pulapkami to mam szanse jeszcze te zadanie skonczyc? Cytuj
milekp 78 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 (edytowane) Tak, zrobisz bo harpie się respawnują. Co do pułapki - poczekaj aż harpie się pokażą, postaw im pułapkę na ziemi i odskocz, tak by była w prostej linii pomiędzy harpią a tobą. Jedna z nich weźmie ją w szpony i odleci do gniazda w którym wyleci w powietrze. Jeśli dobrze pamiętam, w kamieniołomach można zniszczyć tylko 3-4 gniazda, później olewają te pułapki. Resztę załapiesz dopiero przy realizacji zadania związanego z królową harpii bądź kamieniami snów. Edytowane 4 maja 2012 przez milekp Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 pierwsze zakończenie za mną pytanie do tych co poznali już inne zakończenia, znacząco się one różnią? nie chodzi mi o żadne szczegóły tylko odpowiedź typu tak/nie. Jest pod wielkim wrażeniem tego co udało się zrobić CDPR. Jedna z najładniejszych i najlepszych gier na xbox'a. Ma swoje wady, drobne niedoróbki techniczne, ale zdarza się to najlepszym. Kto jeszcze nie kupił, a się zastanawia niech leci do sklepu jak najszybciej 1 Cytuj
tomci23 55 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 Po walce Letho udałem się ratować Triss ale muszę teraz odszukać Cedrika z tym że brakuje mi składników żeby użyć eliksiru kot ktoś może wie gdzie można znaleźć substancje Aether i Vermilion ? Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 Po walce Letho udałem się ratować Triss ale muszę teraz odszukać Cedrika z tym że brakuje mi składników żeby użyć eliksiru kot ktoś może wie gdzie można znaleźć substancje Aether i Vermilion ? Jest tego wszędzie od groma. Zbieraj wszystkie zioła lub pozostałości z potworów. Cytuj
easye 3 376 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Jestem po 2h gry i dla mnie ostro niektorzy przeszadzaja. Najladniejsza gra na Xboxie? Moze miejscami robi wrazenie, jak np w obozach, by zaraz popsuc wszystko szturmem zamku. Po tych wszystkich wypowiedziach naprawde spodziewalem sie czegos lepszego, a miejscami czuje sie jakbym gral na pececie, do tego animacje naszych zolnierzy, ktorzy potrafia sie przyciac i biegaja jak paralitycy..Nie porwala mnie takze historia, ale pogram dluzej to moze zmienie zdanie. 2 Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Nie od dziś wiadomo, że gra ma kilka technicznych mankamentów. Po dwóch godzinach za dużo tej historii oraz ładnych miejsc nie zobaczyłeś. Graj dalej. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Jestem po 2h gry i dla mnie ostro niektorzy przeszadzaja. Najladniejsza gra na Xboxie? Moze miejscami robi wrazenie, jak np w obozach, by zaraz popsuc wszystko szturmem zamku. Po tych wszystkich wypowiedziach naprawde spodziewalem sie czegos lepszego, a miejscami czuje sie jakbym gral na pececie, do tego animacje naszych zolnierzy, ktorzy potrafia sie przyciac i biegaja jak paralitycy..Nie porwala mnie takze historia, ale pogram dluzej to moze zmienie zdanie. Tez marudziłem na początku, daj jej z 5 h i wtedy napisz co o niej myślisz Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Jestem w 2 akcie... sciezka iorwtha w obozie ciur.Z tego, co wiem zeby odkryc pewne przejscie przydalaby sie specyficzna forma pieniedzy.Skad mam ten dziwny hajs wziasc? P.S.Jak uzywac spojlerow w edytorze, ktora to opcja? Cytuj
Gość Wściekły Pies Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 (edytowane) musisz wpisać samemu [ spoiler] [/ spoiler] bez spacji edit. jest opcja special bbcode Edytowane 5 maja 2012 przez Wściekły Pies Cytuj
leszekch 5 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Jestem po 2h gry i dla mnie ostro niektorzy przeszadzaja. Najladniejsza gra na Xboxie? Moze miejscami robi wrazenie, jak np w obozach, by zaraz popsuc wszystko szturmem zamku. Po tych wszystkich wypowiedziach naprawde spodziewalem sie czegos lepszego, a miejscami czuje sie jakbym gral na pececie, do tego animacje naszych zolnierzy, ktorzy potrafia sie przyciac i biegaja jak paralitycy..Nie porwala mnie takze historia, ale pogram dluzej to moze zmienie zdanie. Tak samo myślałem po 2 h gry ,teraz po skonczeniu twierdze że dawno tak się dobrze nie bawiłem.Wszystko rozkręca się w pierwszym akcie ,naprawdę ładne lokacje ( las ) i świetna złożona historia .Faktycznie animacja ludków to najgorszy element gry ,mi przeszkadzało to że nie da się wszędzie wejść zejść zeskoczyć (trzeba chodzić ścieżkami ) ale potem zupełnie o tym zapomniałem jak wessało mnie w ten świat . Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Kufa dostanę pyerdolca. Ma ktoś jakiś sposób na tego aczika za grę w kości? No próbowałem już ze sto razy ale nie mogę wyrzucić tych pięciu oczek, tylko tego mi brakuje do calaka Cytuj
easye 3 376 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 A czy da sie jakos przyspieszyc dzialanie eliksirow? Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Jak to przyśpieszyć? Jeśli szybko chcesz pozbyć się efektów ich działania to musisz użyć odpoczynku. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 5 maja 2012 Opublikowano 5 maja 2012 Prolog mnie też lekko odrzucił (grafa, chaos w walce), ale tak jak piszecie (jestem obecnie już daleko w II akcie), w I akcie robi się pięknie, fabuła i dialogi nabierają rumieńców, a questy robią się mega rozbudowane i ciekawe. Gra przekozacka, jak na razie najlepszy szpil dla mnie w tym roku (czuję że w top 3 może się znaleźć). 2 tyg. temu skończyłem ME3 no i mimo, że świetny szpil ale dla mnie nie ma co wąchać do Wieśka, który technicznie, fabularnie, questowo jest lepszy od Massy Jak na razie 9+ 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi