Andreal 2 123 Opublikowano 28 czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 czerwca 2012 A ja wcale nie uważam, że dwie ścieżki są praktycznie identyczne, każda z nich ma poruszone kompletnie inne wątki fabularne, część zadań (siłowanie, kości, walka, zdjęcie klątwy w II akcie są podobne, ale reszta jest kompletnie inna i dzięki temu kolejne przejście daje tyle frajdy, bo można zobaczyć "co by było gdyby". Nawet III akt niby podobny to jest jednak na dobrą sprawę zupełnie inny fabularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
VViking 0 Opublikowano 15 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2012 Wie ktoś skąd można wziąć składniki do mikstur typu jaskółka i puszczyk? jestem w drugim akcie (ścieżka Roche'a) i nie wypadły mi jeszcze z żadnego przeciwnika i nie znalazłem ich u żadnego handlarza Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 15 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2012 Już dość dawno temu Wieśka 2 przeszedłem ale te mikstury to podstawa, tak samo jak składniki do niego (zawsze miałem ich od zaebania), moja rada nie czekaj aż znajdziesz w ubitym ziomku a lepiej pozbieraj je z krzaków jest ich pełno i co chwilę zarówno w miastach jaki i poza nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 624 Opublikowano 15 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2012 (edytowane) Ja przeszedłem na mrocznym bez użycia ani jednej mikstury, bez wzmocnienia miecza, bez mutagenu i mając wykuty rynsztunek z I aktu. Tylko 1 walka mi sprawiła trudność. W ogóle co ciekawe, grając na normalu ścieżką Rocha na koniec gry miałem 34 poziom. Na mrocznym ścieżką Iorweta na samym początku III aktu wbiłem 35 (nie musiałem już robić ani jednego zadania pobocznego). A zioła możesz kupić koło namiotu szpitalnego, naprzeciwko gospody jak się nie mylę. Edytowane 15 lipca 2012 przez Il Brutto Cytuj Odnośnik do komentarza
VViking 0 Opublikowano 15 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2012 No właśnie nie ma tych składników w żadnych krzakach, nie wypadają z żadnych przeciwników, ani nie ma ich u żadnego z kupców (nawet w namiocie szpitalnym). W ogóle to będąc dokładnym to nie są żadne składniki tylko substancje (Vitriol, Aether i Caelum). Mam znaleźć na nie jakieś osobne receptury? Jak tak to gdzie? Szukałem i tego, ale również nie znalazłem w całym obozie. Cytuj Odnośnik do komentarza
VViking 0 Opublikowano 15 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2012 Ok, teraz zauważyłem dopiero, ze te substancje jakoś same się robią jak zbieram inne składniki, ktróre są przyporządkowywane do jakichś kategorii o tej nazwie. Jakoś średnio to załapałem, ale zrobiłem parę mikstur na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza
barcelona fan 33 Opublikowano 15 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2012 Tak z tego co pamiętam to (Vitriol, Aether i Caelum itp.) to są pierwiastki. I to chyba wygląda w ten sposób że powiedzmy z Werbeny otrzymujemy Vitriol (to tylko przykład bo ni huhu nie pamiętam) itd. A do stworzenia danej mikstury, powiedzmy Kot potrzebne są trzy przykładowe pierwiastki, które otrzymamy z poszczególnych roślinek, których w grze jest raczej od groma. A co do mrocznego poziomu to też nie używałem za bardzo jakiś miksturek i olejków, a pancerze zrobiłem raczej z ciekawości niż z potrzeby...chociaż mroczny pancerz z aktu III (bratobójcy?) jest kozacki pod każdym względem i designu i statystyk. Chociaż pamiętam że gra sprawiała mi większe trudności na normalnym poziomie niż na mrocznym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 18 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2012 (edytowane) Jam można usunąć różnicę w czasie przy robieniu Save'a? Ciągle mam 2h różnicy np. robię save o 18:30 a pokazuje mi czas zapisu 20:30. Trochę mnie to wkurza Edytowane 18 lipca 2012 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 428 Opublikowano 18 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2012 Konsola podłączona do Live? Jeśli nie to sprawdź zegar systemowy - czasem nawet jest tak, jak było to opisane kilka postów wcześniej, tzn. gra ładuje starsze save'y zamiast nowych, bo po odłączeniu się od sieci masz ustawioną godzinę 13:00 roku 2005. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 18 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2012 Tak, loguje się za każdym razem jak włączam konsolę. W ustawieniach jest wszystko ok. chyba że za przesunięcie odpowiada strefa czasowa +1 i czas letni +1. Thx anyway - jutro sprawdzę czy gra dobrze zapisze kiedy nie będę zalogowany. Cytuj Odnośnik do komentarza
ash77 3 Opublikowano 18 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2012 u mnie jest tak samo - pewnie save zapisuje w strefie czasowej +0 a nie patrzy jaka jestr strefa użytkownika Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 12 008 Opublikowano 21 lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2012 Potwierdzam, zabawy ze strefą też niewiele zmieniły, gra zapisuje niepoprawny czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Wściekły Pies Opublikowano 15 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2012 (edytowane) best european art direction best european character design best european game http://www.youtube.com/watch?v=aJlaiUkPgUI gratulacje! Edytowane 15 sierpnia 2012 przez Wściekły Pies 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 15 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 sierpnia 2012 Elegancko Nie pozostaje nic, jak tylko nagrodzić twórców zakupem tej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 16 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2012 Nagrodzę twórców przechodząc po raz trzeci grę Mam nadzieję, że kolejna część wbije się jeszcze w obecna generację. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 16 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2012 a ja mam nadzieje że nie, wystarczy zobaczyć dopakowaną wersję na PC a na x360, ząbki i pop-up mocno irytuje, już uj z tym że gorsze tekstury mniej detali/efektów...ale najbardziej mnie boli w takich grach na konsolach jak roślinność i zabudowania 10metrów przed tobą rosną. Co do całości gry to w końcu po 3mc. przerwie ukończyłem dla mnie solidne 8+. Nie za bardzo mi się podoba system walki, bossów jak lekarstwo, 3 akt jest najsłabszy, mały obszar gry jak na prawdziwego RPGa i dosyć liniowy. Na + fabuła i sposób jej prowadzenia, najlepsze dialogi jakie usłyszałem w grach, wybory podczas gry (niech Bioware się uczy), klimat, świetne audio i dobra grafika. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 16 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2012 a ja mam nadzieje że nie, wystarczy zobaczyć dopakowaną wersję na PC a na x360, ząbki i pop-up mocno irytuje, już uj z tym że gorsze tekstury mniej detali/efektów...ale najbardziej mnie boli w takich grach na konsolach jak roślinność i zabudowania 10metrów przed tobą rosną. Co nie zmienia faktu, że to ścisła czołówka wśród gier pokazujących maksymalne możliwości X360. Chciałbym zobaczyć, na jakim poziomie stałaby kontynacja mając na uwadze CDPR bogatszych już o doświadczenia w pisaniu W2 na sprzęcie M$. No i W2 nie jest trollowane przez Mendrka, co jest jeszcze większym sukcesem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 17 sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 sierpnia 2012 Jak nie jest jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
P@cj3nt 1 Opublikowano 14 listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2012 Dostałem wraz z konsolą kod do pobrania Wiedźmina 2, razie nie mam możliwości podłączenia konsoli do neta, a jestem ciekaw czy wersja na XBL to pełna polska wersja językowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 14 listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2012 "Wersja oferowana w usłudze Gry na żądanie obsługuje języki angielski, czeski, węgierski, polski, rosyjski." Cytuj Odnośnik do komentarza
P@cj3nt 1 Opublikowano 14 listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2012 "Wersja oferowana w usłudze Gry na żądanie obsługuje języki angielski, czeski, węgierski, polski, rosyjski." Dzięki za info, rozumiem, że na xbox.com też było to napisane, a ja to przeoczyłem najwidoczniej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 14 listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2012 Na xbl z poziomu konsoli też byś takie info znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza
P@cj3nt 1 Opublikowano 14 listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 listopada 2012 Na xbl z poziomu konsoli też byś takie info znalazł. Ale nie mam możliwości podłączenia do neta, o czym pisałem w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 15 listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2012 Wybacz, nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza
adamst85 96 Opublikowano 15 listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2012 Własnie ciupię. Po takim sobie początku, teraz już jest świetnie. Graafika nieraz miażdży jajca a nieraz taka sobie. I poziom trudności, trzeba się pomęczyć nawet na nromalu. Wczoraj zaciukłem królowe endriag i musiałem się namęczyć. Fajne questy i wiadomo dialogi nieraz rozbrajają. Łeb jest mój i chooooj. Napisze więcej jak skończe - na razie 8+/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi