kts 2 Opublikowano 29 czerwca 2013 Opublikowano 29 czerwca 2013 Witam. Mam zamiar zagrac w W2. W jedynke na Piecu nie grałem. Czy jest ona powiazana fabularnie z W2. Czy koniecznie musze skonczyc W1? Pozdro dzieki Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 29 czerwca 2013 Opublikowano 29 czerwca 2013 Nie musisz, historie są zupełnie odrębne i tak naprawdę w niewielkim stopniu ze sobą powiązane. Cytuj
Blue 245 Opublikowano 29 czerwca 2013 Opublikowano 29 czerwca 2013 Co? Przecież Wiedźminy to trylogia i są ze sobą bardzo powiązane. Żeby nie spoilerować, powiem tylko, że wszystkie trzy części mają/będą miały jedną główną linię fabularną. Na PC save z jedynki kształtuje w pewnej mierze świat, który zostajemy w dwójce. Bez znajomości pierwszej części (ba, bez znajomości książek) stracisz bardzo dużo. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 Siemano, która scieżka jjest ciekawsza, iorwetha czy Rocha? Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 Obie są kozackie dlatego lepiej zdaj się na swój osobisty wybór.Jednak przy ścieżce Rocha trochę lepiej się bawiłem ale to pewnie przez to że było to moje pierwsze przejście. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Musowo należy zrobić i jedną, i drugą Też jako pierwszą zrobiłem ścieżkę Rocha. Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Jak pisza koledzy wyzej, najlepiej zaliczyc obie Mnie osobiscie bardziej podobala sie sciezka Iorvetha. Cytuj
Bzduras 12 533 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Iorwethowa ścieżka jest IMO nieznacznie lepsza - bardzo dużo obcujemy w niej z nieludźmi, a jak wiadomo z sagi, jak krasnolud czasem coś pie.rdolnie to można nogawki pomoczyć U Roche'a wszystko jest trochę poważniejsze, jakby posępniejsze. Skończ obydwie, bo dopiero wtedy możesz sobie wyrobić zdanie o fabule - konflikt masz pokazany zarówno z jednej, jak i z drugiej strony. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 (edytowane) Na fali poteznego hype'u, ktory wywolala u mnie zapowiedz Wiedzmina 3, ponownie przechodze dwojke. Dwukrotnie przechodzilem ja po stronie Iorvetha (weird shit, isn't it?), ale teraz dla odmiany trzymam sie z Rochem. Musze stwierdzic, ze podoba mi sie klimat teorii spisku w tym akcie panujacy ale chyba wolalem Vergen od obozu Henselta... Tam jest fantastyczny klimat krasnoludzkiego miasta. Z jego zajefajna karczma pelna krasnoludów. . Acha, jestem strasznie zawiedziony tym, ze Dark Mode nie stanowi praktycznie wyzwania. Byl slownie JEDEN moment w ktorym musialem sie zdenerwowac, a dokladnie Odwieczna Bitwa jak pierwszy raz wchodzimy w ducha Kedwenczyka. Typ nie potrafil nic i tutaj trzeba bylo sie troche przestawic. Poza tym zadnego problemu nie mam z niczym. Edytowane 1 sierpnia 2013 przez Voytec Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Klimat rzeczywiście mi też bardziej odpowiada na ścieżce Iorvetha. Jest po prostu jakoś tak weselej i wg mnie zadania poboczne oryginalniejsze. poza tym, zwiedzanie zakamarków miasta i pobliskich lasów > łażenie po szarym i smętnym obozie Henselta. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Odkopanie tematu spowodowało u mnie chęć kolejnego wcielenia się w Geralta, tym razem na mrocznym poziomie trudności Cytuj
Vigor 22 Opublikowano 2 sierpnia 2013 Opublikowano 2 sierpnia 2013 Gra bardzo dobra, klimat, fabula, dialogi pyszne. Polska gra i polskie audio brzmi tu naprawde swojsko, pierwszy raz doswiadczylem czegos takiego. System walki z poczatku mnie troche zniechecil ale to raczej udana hybryda zrecznosciowki i rpg. Wlasnie zaczalem druga plyte i poki co najwieksze pretensje mam do (pipi)owych map i markerow, ktore sie na nich pojawiaja, pare razy szukalem celu niczym dziecko we mgle i doznalem sporo frustracji. Grafa ok ale lepszy od niej jest sam projekt i wizja lokacji i postaci. Kiedys czytalem troche sagi, w pierwsza czesc gry nie gralem i wbitke i tak mam przednia. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Dialogi i sytuacje w tej grze niszczą, z ciekawości sprawdziłem też angielski dubbing. O ile głos Geralta jest w miare jeszcze ok, to inne postacie a szczegolnie "zwykłe" zasysaja, dialogi też są mniej wulgarne. Dla porównania, mistrzowski quest z pijanym odrinem wersja Ang i Pol. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 3 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 3 sierpnia 2013 Dobre. Super jest też dialog z Zyvikiem na temat bitwy.Swoją drogą to jest idealny przykład tego, że nie tylko u nas nie są w stanie zrobić dubbingu, który będzie lepszy od oryginału. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 sek w tym ze unas powstal orginał ;d Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Macie racje, polski dubbing jest lepszy od angielskiego ale musze powiedziec, ze jak teraz gram po angielsku to pasuje mi ten wszechobecny angielski akcent. Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 5 sierpnia 2013 Macie racje, polski dubbing jest lepszy od angielskiego ale musze powiedziec, ze jak teraz gram po angielsku to pasuje mi ten wszechobecny angielski akcent. Mi wręcz przeciwnie. W2 i Metro LL to jedyne gry w których nie cierpię angielskiego dub. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 W2 jest ok, ale w Metrze tez gralem po rosyjsku, bo angielski wypada slabo ;] Cytuj
McDrive 3 098 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 5 sierpnia 2013 W2 jest ok, ale w Metrze tez gralem po rosyjsku, bo angielski wypada slabo ;] Słabo, to mało powiedziane. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 10 sierpnia 2013 Opublikowano 10 sierpnia 2013 Czy w ścieżce Iorwetha jest jakiś sposób, żeby otworzyć piwnicę pod chatą na klifie koło obozu Henselta? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Czy w ścieżce Iorwetha jest jakiś sposób, żeby otworzyć piwnicę pod chatą na klifie koło obozu Henselta? Znakiem Aard obok domku musisz rozwalić beczki i przejscie znajduje sie pod nimi. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 (edytowane) No to wiem, ale jest zamknięte... Ok, to kolejny z litanii wkurwiających bugów wersji na xboxa. Komuś udało się wykonać zadanie "Sprzed stuleci" na ścieżce Iorwetha na iksie? Edytowane 11 sierpnia 2013 przez golab Cytuj
Kondeer 34 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 (edytowane) Z tego co pamiętam to jest zadanie z sukubem, to piwnica stanie otworem dopiero w pewnej części questa. A nie! poyebało mi się, ta piwnica jest przy krasnoludzkim mieście...a tamtej piwniczki nie pamiętam. Edytowane 11 sierpnia 2013 przez Kondeer Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Opublikowano 11 sierpnia 2013 Jak to jest z drugą płytą, mam zainstalowaną tylko pierwszą, przy drugiej nie mam takiej opcji, czy jak odinstaluje pierwszą płytę to będę mógł zainstalować drugą? Cytuj
Bzduras 12 533 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Ja zrobiłem to tak, że zainstalowałem pierwszą, przeszedłem, potem zainstalowałem drugą, a pierwszą wywaliłem. Ale jak to nie masz takiej opcji? Możesz mieć dwie płyty naraz zainstalowane przecież. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi