Opublikowano 29 marca 201015 l Dwa single promujące nadchodzącą składankę z samego środka Śląska Tracklista: 1. TRIUMF ? Mata, Świtał, Jajonasz, Gano, Moral, Fokus, Hst2. TRZEBA WZIĄĆ ? Joka, Jajonasz, Hst, Fokus 3. MUZYKA I ŚLĄSK ? Hst, Jajonasz, Fokus, Siwy Dym 4. MÓWIĄ O MNIE W MIEŚCIE ? Tede, Gutek, Gano, Fokus, Dab 5. TALAR ? Hst, Bas Tajpan, Moral, Gano 6. TO CI MA DAĆ ? Hst, Gano 7. PRO-TO-TYP ? Gano, Mata, Fokus, Mr Hide, Jajonasz, Toony 8. ZŁAP ZE MNĄ KONTAKT ? Hst, Eldo 9. JESTEM W GRZE ? Jajonasz, Hst, Gano 10. NIGDY TAK ? Gano, Hst, Moral 11. NIENAWIŚĆ ? Hst 12. PODARUJ MI TROCHĘ SŁOŃCA ? Hst, Fokus, Gano 13. MILIONY MYŚLI ? Świtał, Pih, Moral, Fokus, Jajonasz 14. HISTORIA SIĘ POWTARZA (PIĄTEK) ? Reno, Losza Vera, Jajonasz, Smarki, Ostr więcej infomacji na www.gopside.com Ode mnie: Joka, HST pojechali kozacko na równie kozackim bicie. Jaram się na maksa. Mam nadzieję, że płyta wyjdzie do wakacji.
Opublikowano 29 marca 201015 l Sam chciałem zrobic o tym temat. Odbiegając juz od faktu ze Lukatricks kojarzy mi się zayebiscie z pewnym raperem z południa...to klip promujący zwiastuje konkretny roz..(pipi). Cieszy mnie wreszcie jakaś nowa (i bardzo dobra)zwrota Joki po tylu latach (mam do niego sentyment po kalibrze, co poradze). HST, Fokus i Gano równiez na poziomie, "podaruj mi troche słońca" bardzo pozytywny kawałek. Jaram się jak hotel socjalny.
Opublikowano 1 kwietnia 201015 l wreszcie cos dobrego, bo ile mozna zyc tylko pihem. dlugo czekalem, zwlaszcza "kiedy zaczynasz" z abradabem ciagle mi sie przewijal.
Opublikowano 10 kwietnia 201014 l nie ma co ukrywać, jaram się niezmiernie, tylko mój zapał trochę ostyga po tym, jak przedłuża się data wydania.
Opublikowano 4 czerwca 201014 l joka zaje.biście pojechał. jakby mu się chciało takie solo nagrać to ja to kupuję.
Opublikowano 5 czerwca 201014 l Autor Tutaj macie nowy kawałek: http://w857.wrzuta.pl/audio/9OLTE1H29sM/tede_gutek_gano_fokus_dab_-mowia_o_mnie_w_miescie_czarne_zloto_2010 Wszyscy ładnie polecieli na bicie, ale Abradab wyjątkowo popłynął. Czekam na jego solówkę.
Opublikowano 5 czerwca 201014 l Spodziewalem sie jednak wiekszego (pipi)niecia, bo nie, ze beaty sa jakies szczegolnie wykozaczone. Slychac, ze to polska produkcja (w zlym tego slowa znaczeniu).
Opublikowano 12 czerwca 201014 l gutek... nie kojarzysz gościa? gdzie ty byłeś w czasie największego boomu na polski rap? weź no ktoś podlep kawałki z pihem i reno & smarkiem na mediafire. Edytowane 12 czerwca 201014 l przez Walter_Cronkite
Opublikowano 12 czerwca 201014 l Akurat ten kawalek jest wyje bisty Przywodzi mi wspomnienia na mysl jak slysze takie zwroty Tedego, Gukta + Daba i do tego Focus. Powie mi ktos kto to ten drugi typ co nawija? Moglbym postawic, ze to Pius, ale nie jestem pewny.
Opublikowano 12 czerwca 201014 l Niezły skład, holy shit, nie sądziłem, że zobaczę Tedego i Fokusa w jednym utworze :o Slychac, ze to polska produkcja (w zlym tego slowa znaczeniu). Ano po przesiadce z Recovery czuć różnicę
Opublikowano 12 czerwca 201014 l Tak słabo mi podpada ta płytka. Niby wszystko ok, ale te ślunskie bity powodują, że nie można słuchać więcej niż 2 kawałki na raz. Sprawdziłam głównie dla HST, ale tutaj wypadł 'zaledwie' poprawnie'.
Opublikowano 12 czerwca 201014 l Autor Akurat ten kawalek jest wyje bisty Przywodzi mi wspomnienia na mysl jak slysze takie zwroty Tedego, Gukta + Daba i do tego Focus. Powie mi ktos kto to ten drugi typ co nawija? Moglbym postawic, ze to Pius, ale nie jestem pewny. Chodzi ci o Gano? Ciekawostka, na klipie pojawia się Mes. W zwrotce Gano właśnie.
Opublikowano 13 czerwca 201014 l a płytka już lata po Empikach Potwierdzone info? Jesli tak, to jutro biore.
Opublikowano 13 czerwca 201014 l Quiz był lepszy. No bez porownania, ale dam i tej plytce szanse. A od Quiza to ogolnie byl lepszy Malpa
Opublikowano 14 czerwca 201014 l weź no ktoś podlep kawałki z pihem i reno & smarkiem na mediafire. proszę
Opublikowano 14 czerwca 201014 l weź no ktoś podlep kawałki z pihem i reno & smarkiem na mediafire. proszę http://www.mediafire.com/?nlw5diiw3mt proszę. Co do płyty. Nie czekałem na nią jakoś szczególnie, bo ani nigdy się nie jarałem śląskim rapem, a i tego uwielbienia dla HST i jego solówki nigdy nie rozumiałem. No i się miło zaskoczyłem. Album za(pipi)iście mi się wkręcił, bity niektóre dobre, niektóre bardzo dobre, rapsy również mi się podobają, polubiłem HST (chociaż wątpię żebym się przekonał do jego solówki) i ogólnie to dobra płyta jest. Więcej takich pozytywnych niespodzianek chciałbym usłyszeć w tym roku.
Opublikowano 14 czerwca 201014 l Album za(pipi)iście mi się wkręcił, bity niektóre dobre, niektóre bardzo dobre, rapsy również mi się podobają, polubiłem HST (chociaż wątpię żebym się przekonał do jego solówki) i ogólnie to dobra płyta jest. Więcej takich pozytywnych niespodzianek chciałbym usłyszeć w tym roku. Podbijam w stu procentach. Ogolem nawet gutek w refrenie mnie nie w(pipi)ia, wszyscy goscie zadziwiajaco utrzymali poziom. Jaram sie szczegolnie fokusem i dabem, czuje ze ich solowe plyty rozpier,dola w tym roku. Bity za(pipi)iste, jaram sieee. Dobre, ślunzkie rapy. Aha, dam druga ciekawostke. W pierwszym kawalku jest taki sam sampel jak w intro na plycie Mesa, hehehje.