Opublikowano 29 czerwca 201014 l Za niedługo zaczynam przygodę z RDR i takie pytanie - są jakieś trofea, które można ominąć w trakcie przechodzenia gry? Czy wszystkie się da zrobić po skończeniu głównego wątku? Jedno trophy jest pomijalne. Mianowicie te żebyś przeszedł 20 misji fabularnych "na jednym koniu" to znaczy: Twój koń nie może zginąć, nie możesz kupić innego. Strasznie w(pipi)iające trophy ;/ które nadal nie chce mi wpaść.
Opublikowano 2 lipca 201014 l Za niedługo zaczynam przygodę z RDR i takie pytanie - są jakieś trofea, które można ominąć w trakcie przechodzenia gry? Czy wszystkie się da zrobić po skończeniu głównego wątku? Jedno trophy jest pomijalne. Mianowicie te żebyś przeszedł 20 misji fabularnych "na jednym koniu" to znaczy: Twój koń nie może zginąć, nie możesz kupić innego. Strasznie w(pipi)iające trophy ;/ które nadal nie chce mi wpaść. A jeśli koń zmieni się poprzez postępy w fabule? Bo od początku grałem jakimś brązowym, a tu nagle po kilku misjach dostałem białego konia. Nalicza mi teraz od nowa?
Opublikowano 7 lipca 201014 l w którym z miejsc dają najwięcej $ za "Gang Hideout", które polecacie? jak na razie wydaje mi się iz w Pike's Basin dają najwięcej, bo az 2400$ za rundę. inne sugestie. gram offline, bez update.
Opublikowano 7 lipca 201014 l Tu nie chodzi o to jaki gang hideout daje najwięcej expa bo każdy daje tyle samo (można wyrwać tyle samo). Tu chodzi o to jaki najłatwiej i najszybciej "wyczyścić" - przejść. Sollomon Folly i Twin Rocks to są dwa najlepsze do nabijania.
Opublikowano 7 lipca 201014 l Nie kazdy daje tyle samo. Ja robiłem Pikes Basin. Gdy grasz sam dostajesz ok 1900 exp. Czas to ok 7 min (minuta w góę i w dół- w zaleznosci jak będziesz dobry) W takim np Tsero Azzul za skonczenie planszy łyka się ok 1200. Solomons Folly jest bardzo krótkie ale daje tylko 500 exp. Zdecydowanie polecam Pikes Bassin - to wąwóż, mozna typów ze snajpy sciągac, stojąc na skale. Najłatwiej, najmniej stresów. PS - wyniki które podałem uwzgledniają patch'a (nie usuwałem go)
Opublikowano 7 lipca 201014 l Nah każdy daje tyle samo ;p (sprawdzone info ) a kolega napisał, że gra bez patcha więc... Każdy daje tyle samo tylko to zależy ile się wyciąga z danego. Dlatego właśnie nie opłacalne jest granie w takie Pike Basin, 7 minut to w jedno przejście PB można wcisnąć z 3-7 Twin Rocksów czy 3-5 Soloomon Folly. A dwa taki PB jest o wiele trudniejszy niż SF i TR. Zresztą to nie jest moja sugestia (choć też) ale poradnikowa, forumowa, wikipediowa itd. itp. ;] PS. Bez patcha a tak gra 4 mE w Sollomon Folly można ściągnąć 3 tysiące expa. Edytowane 7 lipca 201014 l przez SłupekPL
Opublikowano 7 lipca 201014 l Słupek, powiadam ci, że racja jest po mej stronie;-0 Odpal Tsero azzul i Pikes Bassin i porównaj exp.
Opublikowano 7 lipca 201014 l ale jeszcze trzeba zdetonować ładunki dynamitem, za ktore jest dodatkowy bonus heh spoko, dopiero jestem pod 13tka, wiec w drogę. Edytowane 7 lipca 201014 l przez 4 mE
Opublikowano 7 lipca 201014 l Orson NIE, no kurde nawet sam to napisałeś ;p. Zobacz: -pike basin 1900 expa 7 minut -tsero azzul 1200 expa (też dosyć długi jest) A teraz: -Sollomon Folly 2000-3000 expa w minute lub dwie zależy od Ciebie -Twin Rocks - 3000 expa w minute choć to też zależy od Ciebie Więc ? hehe Przy czym pamiętaj mówimy cały czas o graniu bez patcha.
Opublikowano 7 lipca 201014 l PS. Bez patcha a tak gra 4 mE w Sollomon Folly można ściągnąć 3 tysiące expa. w jaki sposób? przechodzę w miarę szybko bez ani jednej porażki z 20 h.shootami i nic.
Opublikowano 7 lipca 201014 l Ja należę do osób które w Sollom Folly ściągały ok. 2500 tysiące expa. 3 tysiące expa widziałem tylko na youtube i z opinii ale to nie jest ściema. Zresztą sam byłem no powiedzmy prawie blisko tego wyniku. Nie wiem jak za bardzo Ci opisać jak przechodziłem. Zaczynałem od stodoły kosząc wszystkich w niecałą minutę na jednym killstreaku (około 30 chyba) no i tyle i za to dostawałem 2500. Obczaj filmiki na youtube jak typi przechodzą ściągając 3 kawałki. A na forum jest użytkownik Diverso który ściąga 3 expa w Twin Rocks w niecałą minutę. Zagadaj do niego ;] choć zgaduje, że też pewnie posiłkował się youtubem.
Opublikowano 7 lipca 201014 l jak każdy dobry, szanujący sie gracz. potrzebuje tylko ukierunkowania, a dalej juz sobie pójdę sam. spox, znajdę na pewno "światełko w tunelu". 5iona.
Opublikowano 7 lipca 201014 l Mogę Ci tylko napisać, że ten użytkownik Diverso właśnie się wypowiedział w temacie głównym RDR więc możesz wysłać do niego wiadomość ;] Żeby Ci wyjaśnił, pomógł. Edytowane 7 lipca 201014 l przez SłupekPL
Opublikowano 7 lipca 201014 l znam rozwiązanie . chłopaki graja na "Casual, a ja sie scieralem na expert" poprawie celownik i będzie bajka do Boju, do Boju....
Opublikowano 7 lipca 201014 l A tak, tak, oczywiście, że tak ;] Nie pisałem bo zapomniałem ;] oczywiście, że casual albo normal akurat w wypadku czyszczenia gangów.
Opublikowano 7 lipca 201014 l Sollomon Folly 2000 -3000 exp? No to ja ci powiem, ze ja nigdy się nie zbliżyłem nawet do takiego wyniku. (mówimy oczywiście o grze bez patcha). Ty pisesz, że wbiłajes łańcuchy zabójstw na poziomie 30? To pewnie to było gwarantem. Ja grałem na afere, wbiłałem w tłum, załatwiałem 6-7 typa, po czym ginełem;-)
Opublikowano 7 lipca 201014 l Spoko, spoko... odnośnie 20misji na jednym koniu. czyli racjonalnie myśląc, sa to tylko te w których ujeżdżamy "nasza szkapę", a nie np. bryczkę, bądź powóz pani Bonnie? wiem, ze sa kłopoty z tym trophy, wiec pytam dla pewności.
Opublikowano 7 lipca 201014 l absolutnie nie ma znaczenia czy w danej misji jedziesz koniem czy bryczką, wazne jest tylko żebyś nie zapisywał nowego konia na postoju, i żeby ci nie zdechł to nie ma zwiazku z tym co sie dzieje na misji, chodzi o to zeby nie zdechł twoj kon w "miedzyczasie" (a nie o to żeby na 20 misjach jezdzic na wlasnym koniu), mozesz ogolnie krasc 50 koni i jezdzic na nich na misji i poza misją, wazne żeby nie zapisać konia jako "własnego" , ten ktory jest zapisany przy słupku musi przezyc 20 misji
Opublikowano 7 lipca 201014 l czyli nie jest to takie trudne. wystarczy uważać na tereny, gdzie sie zmierza(w przypadku własnej Szkapy), czy to urwiska, badz drapieżne głodne zwierzęta i powinno wpaść. thx, tymczasem...
Opublikowano 14 lipca 201014 l absolutnie nie ma znaczenia czy w danej misji jedziesz koniem czy bryczką, wazne jest tylko żebyś nie zapisywał nowego konia na postoju, i żeby ci nie zdechł to nie ma zwiazku z tym co sie dzieje na misji, chodzi o to zeby nie zdechł twoj kon w "miedzyczasie" (a nie o to żeby na 20 misjach jezdzic na wlasnym koniu), mozesz ogolnie krasc 50 koni i jezdzic na nich na misji i poza misją, wazne żeby nie zapisać konia jako "własnego" , ten ktory jest zapisany przy słupku musi przezyc 20 misji A nawet więcej... zrobiłem te trophy(Spurred 2 victory), ujeżdżając 2-ie rożne od siebie szkapy, uwzględniając zapisywanie(hitch'owanie). Dlaczego wiec wpadło? Ponieważ grałem od początku(new game) i zmianę konia narzuciła mi fabula(Story missions), bodajże "Wild Horses..." w związku z czym, wina nie leży po mojej stronie i zmiany Konia na "Konia Złotego" w ogóle nie zalicza. Dla wyjaśnienia misje "Wild Horses, Tamed Passions" trzeba traktować z dystansem, jak każdą inna, bowiem nie przekreśla ona ciągu misji fabularnych przebytych na jednej Szkapie, mimo jej zmiany ( zamotałem ). Tak, wiec w tym wypadku nie musi to być ten koń, nawet jako "Ten sam". Dobranoc ^ ^ oraz pytanko. ile jest wszystkich G.HideOuts "in Singiel Public FR Sesion" ? ja naliczyłem: 6 - na 1mapie, 2 - na 2mapie, czyli razem 8, a tropy wciąż nie wpada może dlatego, gdyż gram offline heh.. ?? - juz mam Zzz... .. . Edytowane 15 lipca 201014 l przez 4 mE
Opublikowano 17 lipca 201014 l Czy misje główne w których hmm nie używam własnego konia (nie z wyboru tylko z musu) np. gdy trzeba jechać bryczką czy coś takiego. To czy one też liczą się do trophy żeby przejść 20 misji na jednym koniu?
Opublikowano 17 lipca 201014 l Bóg zapłać Gringo ;] Cholera to nie wiem, pochlastam się jak nie wpadnie mi te trophy :confused: Zaraz koniec gry (wątku głównego) i ..........d.upa. Edytowane 17 lipca 201014 l przez SłupekPL