ar2r Squza_20 (Asassin) 1 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 otwieram teamt : najlepsze 20-30 gier na gacka, chyba wiecej nie trzeba poniewaz te tytułu stanowią dusze tej konsoli wiec na poczatek niech kazdy napisze swoje top 5. Moje to : MarioKart, Resident4, NBA Street vol 2, SoulCalibur 2, F-Zero GX Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Zdecydowany numer 1 to RE4. Gdyby Nintendo dało radę utrzymać ta grę jako exclusive'a, to Gacek posiadałby jedną z najlepszych gier wszech czasów na wyłączność. Z drugiej strony dobrze, że inni mogli zapoznać się z tym hiciorem. Chociaż nadal GCN ma kilka hitów, w które nie dane jest zagrać na innych sprzętach (no może nie licząc Wii). Więc wymienię te najlepsze gry: 1. Resident Evil 4 2. Metroid Prime 3. Resident Evil 1 Remake 4. Zelda Wind Waker 5. Metal Gear Solid The Twin Snakes 6. Resident Evil 0 7. Zelda Twilight Princess 8. Metroid Prime Echoes 9. Mario Kart Double Dash 10. Super Mario Sunshine 11. Eternal Darkness Celowo pominąłem PoPy i Beyond Good Evil, gdyż te gry od poczatku były multiplatformowe, a RE4 choć pojawił się m.in. na PS2, to pierwotnie miał być ekskluzywnym tytułem na GCN i na tym sprzęcie wygląda najlepiej (jak dla mnie wersja na Wii odrobinę odstaje). Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 ciach.. na tym sprzęcie wygląda najlepiej (jak dla mnie wersja na Wii odrobinę odstaje). Możesz to wyjaśnić? Nie bardzo wiem co masz na myśli.. Cytuj Odnośnik do komentarza
barcelona fan 33 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Heh... ten temat troche nie ma sensu bo widomo ze exclusive wymieni kazdy te same. A malo jest takich osob (jak np ja) ktorych jedyna kosnola past gen byl gacek i graly na niej nawet w takie gry jak Spartan Total Warrior czy GUN moje top 5 to: 1) Resident Evil Remake 2) Resident Evil 4 3) Wind Waker 4)Metroid Prime 5)Timesplitters: Future Perfect Wiem ze nr 5 jest na Ps2 i Xbx ale ja gralem w wersje na GC i ta gra jak dla mnie pozamiatala Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ciach.. na tym sprzęcie wygląda najlepiej (jak dla mnie wersja na Wii odrobinę odstaje). Możesz to wyjaśnić? Nie bardzo wiem co masz na myśli.. W sumie wygląda tak samo, a może na Wii minimalnie lepiej (dzięki rozdziałce 480p, chociaż na GCN też taką można uzyskać, tylko component do tej konsoli jest trudny do zdobycia). No i na Wii z tego co pamiętam nie widać bonusowych kostiumów na filmikach (strój gangstera). Poza tym ma wszystko to co wersja GCN i Separte Ways z PS2. Może rzeczywiście przesadziłem z tym porównaniem, jednak dla mnie ta gra zawsze będzie się kojarzyć z Gackiem. Zdecydowany nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
ar2r Squza_20 (Asassin) 1 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Temacik powolutku się rozkręca... Jeśli mogłbym prosić to piszcie w swoich top, tylko exlusivy... Przepraszam, że nie napisałem o tym wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) Z tej mojej listy poza RE4 i Zeldą Twilight Princess (która jest na Wii), wszystkie gry to exy. Jednak RE4 to obowiązkowy tytuł na GCN. Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez Zwyrodnialec Cytuj Odnośnik do komentarza
ar2r Squza_20 (Asassin) 1 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Przepraszam, ale jednak osatecznie, po głebokim przemyśleniu nie można na Gacka stworzyć idealnej top 20-30 bez nie exlusivów, bo odpadły by: residenty, serie sportowe (zwłaszcza wersje street), soul calibur i inne ważne pozycje. Przepraszam więc wszystkich czytających temat za małe zamieszanko i piszemy wszystkie gry...oczywiście w te, które graliśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza
zygmunt1234 0 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) 1. Naruto Gekitou Ninja Taisen 1, 2, 3, 4 2. 1080 Avalanche 3. F - Zero GX 4. Eternal Darkness (lepszy moim zdaniem od residentow) 5. Mario Party 4,5,6,7 To moje top 5 z top 100 Kolejnosc nieprzypadkowa, dokladnie przemyslana Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez zygmunt1234 Cytuj Odnośnik do komentarza
ar2r Squza_20 (Asassin) 1 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) Moje Top 5 : 1. Resident Evil 4 2. F- Zero GX 3. Mario Kart 4. Soul Calibur 5. NBA Street vol.2 Potrzebuje jeszcze z 3-4 top listy do stworzenia jednej większej, a później będę ją aktualizował po 3 kolejno dodanych lub co tydzień. Na tą chwilę naszym nr 1 zdecydowanie jest ... Resident 4 ( może tak zostać ) Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez ar2r Squza_20 (Asassin) Cytuj Odnośnik do komentarza
Meanthord 325 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) 1. RE4 2. Mario Kart DD 3. RE Remake 4. Metroid Prime 5. Zelda Wind Waker Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez Meanthord Cytuj Odnośnik do komentarza
QuadraxiS 2 Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Metroid Prime Metroid Prime 2 Echoes Metal Gear Solid:Twin Snakes Eternal Darkness Star Wars:Rouge Leader Star Wars:Rouge Squadron Baten Kaitos:Eternal Wings Zelda Wind Waker Resident Evil 4 Resident Evil Remake Resident Evil Zero Tales of Symphonia Fire Emblem:Path of Radiance Cytuj Odnośnik do komentarza
barcelona fan 33 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Z nie exclusive moim zdaniem najlepsze w jakie grałem to: Timesplitters: Future Perfect,Def Jam:FFNY, NBA Street V3, Spartan:Total Warrior, Cytuj Odnośnik do komentarza
gapol 1 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Resident Evil Remake Resident Evil 4 MK Deadly Alliance Fight Night Round 2 NBA Street v3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Oldboy 984 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 1.Zelda WW 2.Zelda OoT 3.Zelda TP Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) star wars rogue squadron 2 - wszystko bym dal za remake tej gry resident evil 1 resident evil 4 metroid prime zelda wind waker tales of symphonia ( chociaz jej nie ukonczylem ;( ) kurde kolega przypomnial mi kompletnie zapomnialem viewtiful joe ale tylko czesc 1 miazga Edytowane 27 Września 2011 przez kubson Cytuj Odnośnik do komentarza
Sqtr78 1 038 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 1.Zelda Wind Waker 2.Metroid 3.Eternal Darkness 4.Resident Evil 4 5.Metal Gear Solid TS Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 (edytowane) 1. Zelda Wind Waker 2. Super Smash Bros Melee 3. Paper Mario: Thousand Years Door 4. Viewtiful Joe 5. Donkey Konga 6. F-zero GX 7. Metroid Prime 8. Mario Smash Football 9. Mario Party 4 10. Mario Kart: Double Dash Z największych hitów nie grałem w: Residenty, Eternal Darkness, Luigi's Mansion, Viewtiful Joe 2, rpgi, Donkey Konga 2, Winning Eleven 6, Mario Party 5, Mario Golf, Kirby Air Ride, Animal Crossing, Starfox Assault, Zelda FSA, pierwszy Pikmin, Pokemon XD, Kururin Squash, THPS 4, Wario World, Chibi Robo, a BG&E, Prince of Persia, Soul Calibur, Splinter Cell itp. na innych sprzętach Łącznie na Gacku ograłem 41 tytułów, ale co jakiś czas ta lista się powiększa Gamecube to moim zdaniem druga najlepsza konsola stacjonarna w historii..a Nintendo robi najlepsze gry! Edytowane 27 Czerwca 2017 przez funditto Cytuj Odnośnik do komentarza
Spuczan 74 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Widzę, że dużo gier się powtarza. Z listy Zwyrodnialca zagrałbym tylko w: MGS:TS, Metroid'a, RE0 i Eteranal Darkness. . Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Widzę, że dużo gier się powtarza. Z listy Zwyrodnialca zagrałbym tylko w: MGS:TS, Metroid'a, RE0 i Eteranal Darkness. . Odpuszczenie zagrania w Zeldy to największy błąd jaki możesz zrobić mając Gamecube'a ! Wracając do mojej listy - udało mi się kupić Zelda Collector's Edition i Donkey Kong Jungle Beat dlatego lista się zmienia: Zelda ląduje na 4 miejscu, a Jungle Beat na 5..gry od Donkey Kongi przesuwają się o jedną w dół. Edytowane 2 Grudnia 2011 przez funditto Cytuj Odnośnik do komentarza
Spuczan 74 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Widzę, że dużo gier się powtarza. Z listy Zwyrodnialca zagrałbym tylko w: MGS:TS, Metroid'a, RE0 i Eteranal Darkness. . Odpuszczenie zagrania w Zeldy to największy błąd jaki możesz zrobić mając Gamecube'a ! Z czegoś trzeba zrezygnować. Nie ogram wszystkich najlepszych tytułów z konsol stacjonarnych. Chyba najszybciej poszło by mi z X i X360. Na jedynce nie zagrałbym w żadną grę a na 360 tylko w trylogię GoW. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Widzę, że dużo gier się powtarza. Z listy Zwyrodnialca zagrałbym tylko w: MGS:TS, Metroid'a, RE0 i Eteranal Darkness. . Odpuszczenie zagrania w Zeldy to największy błąd jaki możesz zrobić mając Gamecube'a ! Z czegoś trzeba zrezygnować. Nie ogram wszystkich najlepszych tytułów z konsol stacjonarnych. Rozumiem, ale zastanów się czy nie lepiej zrezygnować z jakiejś gry z innego systemu czy np z MGS: TTS (jeśli ograłeś wersję z PSX'a, a pewnie tak było), bo Wind Waker to IMO najlepsza gra poprzedniej generacji konsol. Edytowane 2 Grudnia 2011 przez funditto Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Mój zestaw to: Resident evil 1 (tak powinny być wydawane odświerzone wersje! dzisiejsze wersje HD,to śmiech na sali,koniecznie zagrać) Resident evil zero (nigdzie indziej nie zagramy w ten tytuł,a jest on godny polecenia) Resident evil 4 (sporo czasu był exlusiv,dziś dostępny na wszysykie możliwe platformy,pewnie już każdy grał,mocny tytuł) Zelda Wind Waker (mi ta seria nie podchodzi,ale akurat WW przeszedłem i uważam to za za(pipi)istą przygodę) Mario Kart DD (4 pady,podzielony ekran,łał,jak sobie to przypomnę!uwielbiam ten rodzaj ścigałek) F-Zero GX (jako fan futurystyczny wyścigów bawiłem się świetnie) Miałem jeszcze : Resident Evil 3,Resident Evil Code Veronica,Zelda: Twilight Princess,Metroid Prime, Super Mario Sunshine ale akurat te tytuły choś napewno solidne nie podeszły mi tak żebym mógł komuś polecić.Dziś żałuje,że musiałem opchnąć ten zestaw (fajna kolekcja była,czarna konsola,2 memorki,4 pady i wszystkie gry wydanania premierowe),ale akurat wtedy zbierałem kaske na PS3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Noszę się z zamiarem kupna (w zasadzie jest to już przesądzone), ale pomóżcie mi panowie. Czy powinienem zacząć od Zeld czy od MGS TS? Są jeszcze Residenty, ale to nieco później. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zelda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi