Opublikowano 21 kwietnia 201014 l Czytanie Twoich postów to dobra rozrywka. Mamy w pracy świetny ubaw. Jak można doradzac mało zorientowanemu użytkownikowi plazme do grania? Uważasz ze ją dotrze odpowiednio żeby pózniej nie było problemów ? Nie sadze, a pózniej będzie płacz ze się hud z gry wypalił na ekranie.
Opublikowano 21 kwietnia 201014 l Panowie, ja troszeczkę z innej beczki. Jak na chwilę obecną wygląda sprawa z tzw. "zielonym duchem" na telewizorach plazmowych? Kiedyś było to znaczne utrapienie tej technologii i wówczas zdecydowałem się jednak kupić LCD, bo ciągnąca się zielona poświata za szybko poruszającymi się białymi literami strasznie mnie mierziła - w grach ten efekt jeszcze bardziej się nasilał :confused: . Jak to wygląda teraz w najnowszych modelach? W najbliższym czasie mam zamiar wziąć coś o przekątnej 55" i mam teraz niezły mętlik w głowie
Opublikowano 21 kwietnia 201014 l Czytanie Twoich postów to dobra rozrywka. Mamy w pracy świetny ubaw. Jak można doradzac mało zorientowanemu użytkownikowi plazme do grania? Uważasz ze ją dotrze odpowiednio żeby pózniej nie było problemów ? Nie sadze, a pózniej będzie płacz ze się hud z gry wypalił na ekranie. W jakiej pracy? To chyba praca w fabryce budaprenu bo Ty i Twoi koledzy wydajecie się być nieźle nakirani. Po pierwsze - docieranie plazmy to nie jest już kwestia tak istotna jak kiedyś, technika poszła do przodu. Po drugie - tak, uważam że dotrze ją odpowiednio, zwłaszcza że pewnie będzie korzystał z trybu 'gra' by wyeliminować input lagi, który to tryb charakteryzuje się obniżonymi parametrami ekranu, i to wystarczy bo... Po trzecie - dzisiaj powidoki to przeszłość, mam na friendliście kolesi którzy korzystają z plazm, 1,5 roku wspólnego grania tylko i wyłącznie w CoD4 po kilka godzin dziennie, codziennie i jakichkolwiek wypaleń brak. A jak już jakimś cudem pojawią się powidoki to odświeżamy bielą lub kolorem albo poprostu zapuszczamy tzw. "snieg" na kilka godzin, dzisiejsze 100k godzin pracy w plaźmie pozwala na swobodne korzystanie z takiej możliwości. I proszę nie nawiązuj już do mojej wypowiedzi bo chyba z każdym postem coraz bardziej się kompromitujesz, a ci koledzy u Ciebie w pracy to chyba śmieją się z Ciebie, a ty smiejesz się z nimi żeby Ci nie było głupio. Skoda Cię. Edytowane 21 kwietnia 201014 l przez Czaja PL
Opublikowano 21 kwietnia 201014 l Czaja PL - bez obrazy ale wygląda, że masz większe profity ze sprzedaży plazm, że tak je promujesz. Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety, ale ty uważasz że plazma to same zalety a LCD same wady. Jak sam mówisz jesteś sprzedawcą, więc teoretycznie powinieneś pokazać profesjonalne podejście do tematu ale nie widać tego u ciebie. Co do powidoków i wypaleń to mimo kolejnych generacji problem występuje, nie taki jak kiedyś ale jednak nie zniknął całkowicie. Dużo zależy też od konkretnej firmy i modelu plazmy. Więc nie wmawiaj ludziom, że mogą być spowodowane tylko przez "cud" jak to określiłeś bo to nie prawda. Żeby nie było, że uwielbiam LCD i ich bronię one też mają wady, mają też swoje zalety, ale trzeba o nich rzetelnie mówić, szczególnie jeśli osoby do których kierujesz swoje słowa/tekst są kiepsko obeznane w temacie. Edytowane 21 kwietnia 201014 l przez fazzeer
Opublikowano 21 kwietnia 201014 l Czaja PL - bez obrazy ale wygląda, że masz większe profity ze sprzedaży plazm, że tak je promujesz. Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety, ale ty uważasz że plazma to same zalety a LCD same wady. Jak sam mówisz jesteś sprzedawcą, więc teoretycznie powinieneś pokazać profesjonalne podejście do tematu ale nie widać tego u ciebie. Co do powidoków i wypaleń to mimo kolejnych generacji problem występuje, nie taki jak kiedyś ale jednak nie zniknął całkowicie. Dużo zależy też od konkretnej firmy i modelu plazmy. Więc nie wmawiaj ludziom, że mogą być spowodowane tylko przez "cud" jak to określiłeś bo to nie prawda. Żeby nie było, że uwielbiam LCD i ich bronię one też mają wady, mają też swoje zalety, ale trzeba o nich rzetelnie mówić, szczególnie jeśli osoby do których kierujesz swoje słowa/tekst są kiepsko obeznane w temacie. Staram się wykazywać obiektywizmem w kwestii wyboru technologii tv ale uwierz mi że nie jest to łatwe. Bo oprócz tego że jestem sprzedawcą, to jestem też konsumentem. Jak mam zachwalać coś czego sam bym sobie w życiu nie kupił? Moje podejście jest jak najbardziej profesjonalne, kilka postów wyżej radziłem Elektro żeby darował sobie plazmę skoro praktycznie nastawił się już na lcd. I tak też staram się robić na codzień. Ale kiedy ktoś niezdecydowany pyta: "plazma czy lcd", bez namysłu odpowiadam "plazma". Mówie oczywiście o minusach tv plazmowych, bez żadnego ściemniania, ale uważam że plusów jest więcej. Wyżej w żadnym wpisie w tym topiku nikt nie mówi o wadach lcd. Toż to brak obiektywizmu. Do plazm jestem przekonany i tyle. I nie mam z tego dodatkowych profitów, i nie jestem jakimś zakonspirowanym pracownikiem panasonica. Spór zwolenników plazm i lcd trwa od dawna i pewnie szybko się nie zakończy. Nadejdzie kiedyś czas że OLEDy pogodzą jednych i drugich, ale zaczynam już wątpić czy sam tego dożyję. A pozatym to proponuję zakończyć już ten offtop. Plazma ssie, lcd rulez. Pasi? Edytowane 21 kwietnia 201014 l przez Czaja PL
Opublikowano 21 kwietnia 201014 l Stary to ty sie pograżasz z każdym postem. A jak już jakimś cudem pojawią się powidoki to odświeżamy bielą lub kolorem albo poprostu zapuszczamy tzw. "snieg" na kilka godzin, dzisiejsze 100k godzin pracy w plaźmie pozwala na swobodne korzystanie z takiej możliwości. Zadnego cudu nie potrzeba, No i faktycznie zapuścimy sobie snieg na kilka godzin zaden problem prawda? Ubaw po pachy. Koniec z mojej strony bo szkoda mojej klawiatury na ciebie
Opublikowano 22 kwietnia 201014 l @Czaja pl Nie pisz elaboratow, nawet sie posmialem troche z tego - ale nie masz pojecia o czy piszesz niestety. A twoja mysl o "dużo wyższej jasności ekranu." w plazmach zapisze sie na trwale w annałach tego forum
Opublikowano 22 kwietnia 201014 l @Czaja pl Nie pisz elaboratow, nawet sie posmialem troche z tego - ale nie masz pojecia o czy piszesz niestety. A twoja mysl o "dużo wyższej jasności ekranu." w plazmach zapisze sie na trwale w annałach tego forum No widzę że sami eksperci na tym forum, a Ty to chyba największy z nich. Wyjaśnij mi zatem jak wygląda i na czym polega różnica w jasności w technologii lcd i plazmowej, i dla czego jest tak a nie inaczej, z technicznego punktu widzenia. Chętnie się dowiem czegoś nowego.
Opublikowano 1 stycznia 201114 l Kolego Czaja pl. Piszesz dużo prawdy o plazmach, ale same bzdury o lcd. Szczególnie podobał mi się fragment o upadającej technologii lcd, której ostatnim podrygiem jest 3d. Jeżeli to jest ostatni podryg lcd to stan plazm powinieneś ocenić jako ekshumację trupa. Bo w każdym markecie RTV, internecie, alledrogo statystycznie są prawie wyłącznie lcd. Odpowiedz tylko na jedno pytanie - dlaczego ten ostatni podryg 3d poszedł głównie na lcd, a wielkie koncerny nie skierowały wszystkich sił na wdrożenie 3d w te twoje "pewniaki" jakimi są plazmy? Prawda jest taka, że kupując nowoczesny telewizor to czy to plazma czy lcd będzie git w danej klasie cenowej. Ja mam lcd, szwagier plazme i ps3 działa równie dobrze. A reszta to jakieś marketingowe pieprzenie. Tak czy inaczej, na kacu dobrze się bawię czytając ten wątek, tak więc pozdrowienia i Wszystkiego Dobrego dla Wszystkich! Edytowane 1 stycznia 201114 l przez redundantor
Opublikowano 3 stycznia 201114 l Kolego Czaja pl. Piszesz dużo prawdy o plazmach, ale same bzdury o lcd. Szczególnie podobał mi się fragment o upadającej technologii lcd, której ostatnim podrygiem jest 3d. Jeżeli to jest ostatni podryg lcd to stan plazm powinieneś ocenić jako ekshumację trupa. Bo w każdym markecie RTV, internecie, alledrogo statystycznie są prawie wyłącznie lcd. Odpowiedz tylko na jedno pytanie - dlaczego ten ostatni podryg 3d poszedł głównie na lcd, a wielkie koncerny nie skierowały wszystkich sił na wdrożenie 3d w te twoje "pewniaki" jakimi są plazmy? Prawda jest taka, że kupując nowoczesny telewizor to czy to plazma czy lcd będzie git w danej klasie cenowej. Ja mam lcd, szwagier plazme i ps3 działa równie dobrze. A reszta to jakieś marketingowe pieprzenie. Tak czy inaczej, na kacu dobrze się bawię czytając ten wątek, tak więc pozdrowienia i Wszystkiego Dobrego dla Wszystkich! Haha co za baran. Jak można? Ale spoko, nie martw się, byłeś na kacu. Miałeś prawo się skompromitowac. Następnym razem czytaj ze zrozumieniem. Pozdrawiam.
Opublikowano 5 stycznia 201114 l Nie wyczułem ironii w twoich argumentach dot. upadającej technologii, więc rozumiem to wprost. Jak wymaga to interpretacji to daj znać, bo chyba nie tylko ja w twoich oczach wychodzę na barana.
Opublikowano 6 stycznia 201114 l Witam Obecnie też jestem na etapie zakupu TV , z tym ze kupuje go dla brata i rodziców. Pewno od czasu do czasu bede gral na nim w ps3:) Temat tv sledze od dluzszego czasu i kiedys tez mialem dylemat Plazma czy LCD. To co piszesz Czaja to naprawde świeta prawda i rozumiem doskonale o co Ci chodzi. Kwestie upadajacej technologi w LCD dobrze ujales, mialem z tego niezla beke:) Widze ze uwazny z Ciebie obserwator otaczajacego nas świata:) Wracajac jednak do tematu - lubie posilkowac sie zdaniem ludzi na temat danego sprzetu ( pozniej dodaje swoje 3 grosze i kupuje sprzet na ktorym nigdy sie nie zawiodlem) Chcialem spytac jaką w chwili obecnej moglbys polecic plazme w granicach 2600-3200zl ktora nadawala by sie rowniez do grania na ps3. Jezeli nie ma nic ciekawego w tej cenie to czy warto jeszcze poczekac na jakies obnizki? A jezeli nie plazma to moze w tej cenie jakis LCD? Interesuje mnie 42-46 cali.....wolałbym jednak plazme:) Pozdrawiam
Opublikowano 6 stycznia 201114 l Nie wyczułem ironii w twoich argumentach dot. upadającej technologii, więc rozumiem to wprost. Jak wymaga to interpretacji to daj znać, bo chyba nie tylko ja w twoich oczach wychodzę na barana. Sorki, myślałem że nawiązujesz do czegoś innego, dopiero po przeczytaniu całego tematu od początku zorientowałem się o co cho. Naskoczyłem na Ciebie trochę niesłusznie (w sumie to byłem na kacu ) Mówiąc o 3D jako szansie na ostatnie tchnienie LCD miałem na myśli fakt iż technologia LCD od dawna nie zaoferowała nic rewolucyjnego i niedługo jej czas się skończy, ale nie nastąpi to wcześniej niż po nasyceniu się rynku rewolucją 3D. Tak mówiłem ale teraz już sam w to nie wierzę. A to co mówiłem wynikało z tego iż totalnie nie rozumiem sensu obecności telewizorów LCD na rynku. I zwyczajnie nie docierają do mnie żadne argumenty przemawiające za tą technologią (jeżeli jakiekolwiek są). Witam Obecnie też jestem na etapie zakupu TV , z tym ze kupuje go dla brata i rodziców. Pewno od czasu do czasu bede gral na nim w ps3:) Temat tv sledze od dluzszego czasu i kiedys tez mialem dylemat Plazma czy LCD. To co piszesz Czaja to naprawde świeta prawda i rozumiem doskonale o co Ci chodzi. Kwestie upadajacej technologi w LCD dobrze ujales, mialem z tego niezla beke:) Widze ze uwazny z Ciebie obserwator otaczajacego nas świata:) Wracajac jednak do tematu - lubie posilkowac sie zdaniem ludzi na temat danego sprzetu ( pozniej dodaje swoje 3 grosze i kupuje sprzet na ktorym nigdy sie nie zawiodlem) Chcialem spytac jaką w chwili obecnej moglbys polecic plazme w granicach 2600-3200zl ktora nadawala by sie rowniez do grania na ps3. Jezeli nie ma nic ciekawego w tej cenie to czy warto jeszcze poczekac na jakies obnizki? A jezeli nie plazma to moze w tej cenie jakis LCD? Interesuje mnie 42-46 cali.....wolałbym jednak plazme:) Pozdrawiam Nie będę się zbytnio rozpisywał. Dla mnie odpowiedź jest tylko jedna: http://www.skapiec.pl/site/cat/21/comp/913431 Prądu ciągnie tyle co pralka ale świeci wprost bajecznie. To jeśli chodzi o 42". Jeśli chcesz większy w tej cenie to sprawa się komplikuje. Wtedy S20 albo C550. S20 dużo lepszy obraz, jednak doszczętnie okrojony w wszelkich funkcji multimedialnych.
Opublikowano 9 stycznia 201114 l Co by nie pisać to teraz w sumie nie wiadomo co robić w kwestii tv. Od jakiegoś pół roku kupowanie jakiegokolwiek telewizora wydaje się być błędem. 3d - trochę jednak za drogie i nie wiadomo czy okulary nie wyjdą za chwilę z mody bo toshiba i co dziwne tez sony coś marudzą o technologii bezokularowej. Co do plazm i lcd napisano już wszystko - tak czy inaczej nigdy nie wiadomo co wybrać. LED-y drogie i trochę lipne (bo głównie marketing zrobił im karierę). Podobnie kiedyś było z hd dvd i blu ray. Gdzie te czasy gdy rządził kineskop? TV wybierało się tylko po wielkości...
Opublikowano 7 lutego 201114 l Co by nie pisać to teraz w sumie nie wiadomo co robić w kwestii tv. Od jakiegoś pół roku kupowanie jakiegokolwiek telewizora wydaje się być błędem. 3d - trochę jednak za drogie i nie wiadomo czy okulary nie wyjdą za chwilę z mody bo toshiba i co dziwne tez sony coś marudzą o technologii bezokularowej. Co do plazm i lcd napisano już wszystko - tak czy inaczej nigdy nie wiadomo co wybrać. LED-y drogie i trochę lipne (bo głównie marketing zrobił im karierę). Podobnie kiedyś było z hd dvd i blu ray. Gdzie te czasy gdy rządził kineskop? TV wybierało się tylko po wielkości... Drogie - kwestia zasobu portfela. Natomiast z drugim przymiotnikiem się nie zgodzę. W weekend obejrzałem kilka filmów na blue ray na moim nowym TV ( Sharp Aqos 810). Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Podobnie wygląda kwestia z grami. Dla mnie sprawa wygląda tak: zabrałem ze świnki skarbonki 4k na TV, i gdybym uznał, że jakaś plazma, czy dany LCD mi bardziej odpowiadają, kupiłbym je. Nie zrobiłem tego, a też sam zakup nie wyglądał o tak: "podoba mi się, nie spojrzę na inne, biorę go w ciemno". Testowałem kilka modeli (min. Sama c650, oraz EX 500 Bravię) i nie bez powodu wybór padł taki, a nie inny.
Opublikowano 8 lutego 201114 l A ja tez troche zapodam cos z innej beczki. Co z telewizorami laserowymi? Jakis czas temu o nich czytalem, one sa w sprzedazy? Jak wypadaja na tle tv lcd, ledowych czy tam plazm?