MysteryGaz 26 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Franz Ferdinand - zna, słucha ktoś? Ja przyznam, pewnie do dzisiaj bym nie wiedział o ich istnieniu gdyby nie Burnout ze swoim soundtrackiem. Znalazł się tam kawałek (IMO jeden z tych "najlepszych spośród świetnych") o nazwie "This Fire". Nie wiem w sumie, czy w dobrym dziale pisze* bo ich muzykę określa się jako jakaś tam odmiana rocka jednak tak naprawdę czasem bardzo odchodzą od tego, co mimo wszystko przypadło mi do gustu. Jakby ktoś nie znał i nie chciał się sparzyć po ściągnięciu kupnie to zapraszam na lans.fm http://www.lastfm.pl/music/Franz+Ferdinand lub na jutuba. Szczególnie warto przesłuchać sobie Take Me Out . * no chyba, że w ogóle mam z tym spadać do tematu "wstyd się przyznać" Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Ekstra kapela .Jestem wielkim fanem od dłuższego czasu .Z pewnością nie tylko ja ,skoro FF od dłuższego czasu kończy jedną trasę koncertową zaczynając kolejną .Nieprzerwanie koncertują ,tak wielka jest ich popularność .Znawcy określają ten gatunek jako Indie-Rock ,moim zdaniem świetne alternatywne brzmienie .Polecam szczególnie wcześniejsze płyty ,bo Tonight według mnie nie ma tego samego feelingu ,co poprzednie . Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Bez szału, sa lepsze kapele w tym gatunku. Cytuj
BartX 9 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 no można trochę potańczyć ale na dłuższą metę nudne Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 określenie britpop już się przejadło to teraz znawcy przeskoczyli na indie i nawet zespoły major juz tak nazywają? co do samej kapeli - nie lubię wyspiarskiej alternatywy i całego britpopu dlatego ciężko mi oceniać. dla mnie mdłe Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 określenie britpop już się przejadło to teraz znawcy przeskoczyli na indie i nawet zespoły major juz tak nazywają? co do samej kapeli - nie lubię wyspiarskiej alternatywy i całego britpopu dlatego ciężko mi oceniać. dla mnie mdłe +1 leci do jednego kubła z innymi kapelami które mają obowiązkowo the przed nazwą i -s na końcu Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 11 kwietnia 2010 Opublikowano 11 kwietnia 2010 ...nawet przyjemna kapela, do posłuchania. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 28.07. koncert za darmoszkę w ŁDZ 1 Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 ło kurva, ciekaw jestem czy jest sens jechać czy frekwencja powali Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 sens raczej jest, bo to nie jest zespol co normalnie gra na stadionach/najwiekszych halach tylko jak juz sa to jakis wiekszy klub typu stodoła w wwa Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Opublikowano 11 kwietnia 2023 Nie doceniasz magii słowa "darmowy" Nagle dżesiki, które do tej pory uwielbiały davida guettę i kizo, staną się koneserkami indie rocka. Mogli równolegle dać koncert tego maślaka Odella, to by trochę przesiewu zrobiło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi