Skocz do zawartości

Skladki na gry PSS - platforma komunikacyjna

micze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie w związku z problemem składek na PSS na który trafili moi znajomi.Osobiście nie trafiłem na taki problem.

O co dokładnie chodzi...

Niektóre składki robione na 5 osób-po wpłacie i udostępnieniu hasła czasami są do wykorzystania tylko przez np. dwie osoby a trzy pozostałe nie mogą pociągnąć DLC. Nie chodzi tu o ściemnianie typu: "zassałem i robię z ciebie wała"

Podobno są to ograniczenia losowe lub przez poszczególne firmy.

Przypadki o których słyszałem miały miejsce np: w dlc GT Prologue lub surf island z Burnout'a

Jeżeli ktoś miał podobne przypadki i wie o co chodzi to proszę o komentarz-lub skierowanie do konkretnego postu gdyby sprawa była już analizowana...

Z góry dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam.

hamaman76.png

Opublikowano (edytowane)

Ludzie z mojej skladki na FIFE 2012:

1. michaliwa (jest karta)

2. szkieletor (jest karta)

3. introder (bk)

4. Maciejas [profil na PSN Maciejas1987] (bk)

5. Soban [bk]

Tak jak juz pisalem do was na gg napisze tutaj dla pewnosci bo nie kazdy odpisuje. Poki co jest jakis problem z PSN ze nie mozna dodac karty do konta, probowalem juz dodac 4 rozne karty i nic. Nie jest to problem zle wpisanych danych bo probowalem wpisywac karty ktore uzywam na wlasnym prywatnym koncie PSN i tam one ladnie smigaja. Najprawdopodobniej trzeba bedzie poczekac az to wroci do normalnosci jednak informacji oczywiscie o tym nie da sie nigdzie znalezc. Inna opcja to taka zeby zrzucic sie na 3 karty zdrapki po 100zl i jeszcze zostaje do rozdysponowania na nas chyba 61zl. Ale jesli tak to wszyscy musieli by tu sie zgodzic na cos takiego.

EDIT: Ok udalo sie wpisac karte, zakupic gierke. Napisalem wam dane do przelewu na GG, odezwijcie sie do mnie na GG kazdy.

Edytowane przez napletator
Opublikowano
Jednoczescie robimy nowa skladke na Crysis 1 69zł/5 = 13,8zł:

1.michaliwa (jest karta)

2.sliskamiska (jest karta)

3.keetiv (bk)

4.mersi (bk)

5.chrisu1982 (bk)

no to zamykamy

Ok ludki z tej skladki odezwijcie sie do mnie na gg: 2335934. Ja zaraz zakladam konto i kupuje gierke.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dead Nation: Road of Devastation (dodatek) 14zł/5=2,8 zł

1. MisiekDX (karta)

2. Zajcik (bk)

3. el-shabazz (bk)

4.

5.

Wiecie że minimalne doładowanie w PSS to 20 zł ? Radzę coś dołożyć do składki.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam takie pytanko.. jest gdzies moze tutorial jak taka skladka powinna przebiegac? Jestem jedyna osoba z karta i chcialbym to sprawnie przeprowadzic

Edytowane przez SimonK
Opublikowano

Ja mam takie pytanko.. jest gdzies moze tutorial jak taka skladka powinna przebiegac? Jestem jedyna osoba z karta i chcialbym to sprawnie przeprowadzic

oczywiscie ze jest, czytaj 1szy post w temacie "tylko składki..." dziw ze jeszcze tego nie zrobiles.

Opublikowano (edytowane)

Chyba sie nie zrozumielismy, bo ani na "platformie komunikacyjnej" ani w temacie " same skladki" nie ma wytlumaczone jak taka wymiana wyglada po zebraniu +-5 osob. Mi nie chodzi o zebranie chetnych, tylko jak pozniej taka transakcje przeprowadzic, czyli np. zalozyc konto, aktywowac ps3, kupic itp.

Edytowane przez SimonK
Opublikowano

Chyba sie nie zrozumielismy, bo ani na "platformie komunikacyjnej" ani w temacie " same skladki" nie ma wytlumaczone jak taka wymiana wyglada po zebraniu +-5 osob. Mi nie chodzi o zebranie chetnych, tylko jak pozniej taka transakcje przeprowadzic, czyli np. zalozyc konto, aktywowac ps3, kupic itp.

jesli Ty jestes zakladającym i masz karte, to jak bedzie 5 osób wysylasz do kazdego PM z informacją o nr konta do przelewu itp. Ty zakladasz profil/konto skladkowe na konsoli i pobierasz gre. Po tym jak ktoś wplaci kase to wysylasz mu login i haslo do tego nowo utworzonego profilu zeby mogl też pobrać. Wszyscy zyjecie długo i szczesliwie. Składki są organizowane ni mniej ni wiecej tylko 5 osób.

Opublikowano

http://gametrade.pl/grupa/wspolne-zakupy-ps-store/-poradnik-jak-kupowac-wspolnie-

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ku przestrodze:

Nie polecam skladek z uzytkownikiem Soban. Dodal sie do listy i od tego czasu nie ma z nim ZADNEGO Kontaktu, a gra juz kupiona. Jak jest jakis chetny na Renegade Ops za 9.40 to PM, mamy 1 wolny slot.

EDIT: Slot juz sprzedany, uwaga nadal aktualna.

Edytowane przez SimonK
Opublikowano

Cos czego nie ogarniam... potracilo mi z karty za gry na PSNie, wszystko OK, ale teraz patrze ze SONY ONLINE SERVICES INTERNET chce mi dwa razy po 1zl potracic. O co kaman? Kasowalem dane z kont skladkowych tak ze nikt raczej nie korzystal.

Opublikowano

ktos juz sciagnal bf3 z pss ?? i udostepnil kolejnym osoba ?? no i oczywiscie czy trzeba na kazdej konsoli wykupowac online pass?? z gory dzieki za info.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...