Gość Kyo Opublikowano 1 lutego 2013 Opublikowano 1 lutego 2013 To się nie zgadzaj Nie zmienia to faktu że tak to działa i ludzie się składają w 4 osoby.
humanno 201 Opublikowano 2 lutego 2013 Opublikowano 2 lutego 2013 (edytowane) Mevek nie jestem pewien jak to jest z grami ktore pobiera sie w postaci trial + akywacja fulla, byc moze taki przypadek był u ciebie. Ale jeżli chodzi o normalne pobranie - to tak jak pisze Kyo, deaktywowane przez PC sloty nadal działają na konsoli. Potwierdzone. Edytowane 2 lutego 2013 przez humanno
MEVEK 3 508 Opublikowano 2 lutego 2013 Opublikowano 2 lutego 2013 jedno jest pewne.. poty w nie wejde nie dowiem sie, ja to działa. p.s dzięki, za lekcje składkowe
zajudzony 38 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Witam Mam tylko jedno pytanie laika, jak to jest ze zrzutka w przypadku gdy jedna osoba ma plus tj. zakupi grę ze zniżką, to czy druga osoba (juz bez plusa) moze ja bezproblemowo sciagnac? Pozdrawiam
Square 8 604 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Druga osoba musi ściągnąć grę z konta na którym była kupiona (w tym przypadku na koncie z PS+). Jak masz dostęp do konta to możesz zassać wszystko co było na nim ściągane.
zajudzony 38 Opublikowano 21 marca 2013 Opublikowano 21 marca 2013 Dzieki za szybkie info. Milej nocy zycze
gałgan 1 Opublikowano 31 maja 2013 Opublikowano 31 maja 2013 Witam Panowie. Mam pytanie odnośnie dzielenia się grami z pss mam nadzieje że wytłumaczycie mniej doświadczonemy koledze rozumiem że jeśli podam swoje dane konta ( e-mail, hasło do ps store) kumplowi to on bedzie mógł ściągnąć gry na swoją konsolę i bez problemu będzie mógł w nie grać na swoim profilu (tzn. trofea bedą przypisane do jego profilu) i jesli ja od niego ściągnąłbym gry ( konto z ps+) to czy te gry w ramach abonamentu bedą u mnie dostępne? nie robiłem nigdy składek ani nie udostępniałem konta więc mam parę wątpliwości odnośnie tego "procederu" z góry dzieki za odpowiedź. pozdrawiam
Square 8 604 Opublikowano 31 maja 2013 Opublikowano 31 maja 2013 Tak wszystko będzie działać, pamiętaj tylko o tym aby nie usuwać z konsoli udostępnionego konta.
gałgan 1 Opublikowano 1 czerwca 2013 Opublikowano 1 czerwca 2013 dzieki za odpowiedz. jak ma się sprawa z banami, można oberwać banem za wspoldzielenie sie kontem? niechce nic odsprzedawac, chodzi tylko o wymiane gier z jednym kumplem
Square 8 604 Opublikowano 1 czerwca 2013 Opublikowano 1 czerwca 2013 Nie masz się o co martwić, dopóki nie będziesz używał karty na dużej ilości kont.
gałgan 1 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 uzywam tych kart doladowujacych na swoim koncie ( tylko jednym ) ok. dzieki za pomoc, na czasie wyprobuje te wymiane zobacze jak to wychodzi. pozdrawiam
Gość Zaqair Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Ej, ja jakiś czas temu podzieliłem się kontem z Plusem ze znajomym. Pościągał co tam chciał i zmieniłem hasło żeby zbytnio nie szalał. Teraz z nim już nie mam za bardzo kontaktu stąd mam pytanie, czy mogę jakoś zdalnie dezaktywować tamto drugie konto które korzysta z mojego Plusa? https://account.sonyentertainmentnetwork.com/cam/devices/device-list.action?category=psn
Square 8 604 Opublikowano 2 czerwca 2013 Opublikowano 2 czerwca 2013 Na stronie możesz zrobić dezaktywację raz na pół roku. https://account.sonyentertainmentnetwork.com/login.action?request_locale=pl_PL
II KoBik II 2 635 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 The Last of Us, składka na 4 osoby (podobno nadal można w czwórkę, tylko dla zaufanych stałych użytkowników forum, powiedzmy 59,75zł na głowę. 1. KoBik10 (bk) 2.Faranel 3.Ficuś 4.mersi ok mamy komplet - Faranel posiada kartę więc od niego wszystko zależy - ja jeszcze dopytam jak w czwórkę pobrać, bo wiem, że to możliwe, no chyba, że Wy panowie już wiecie co i jak.
Daffy 10 567 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 http://gametrade.pl/grupa/wspolne-zakupy-ps-store/kupno-gry-z-ps-store-w-4-osoby-mozna W jaki sposób? Otóż niedawno dowiedziałem się jak magiczne właściwości ma guzik "Deaktywuj wszystkie (urządzenia)" dostępny na stronie account.sonyentertainmentnetwork.com/cam/devices/device-media-list.actionPowiedzmy, że dwie osoby A i B tak jak dzisiaj zrzucają się na grę. Jedna z nich zakłada konto, kupuje grę, podaje dane do konta drugiej osobie, każdy z nich aktywuje i ściąga grę na swoją konsole (2 sloty zajęte). Teraz wchodzimy na stronę www podaną wyżej, logujemy się na konto z kupioną grą, klikamy guzik „Deaktywuj wszystkie” i co? 2 sloty się zwalniają a gra NADAL DZIAŁA na dezaktywowanych właśnie konsolach! Oznacza to, że dane do konta można podać dwóm kolejnym osobom C i D, które ściągną sobie grę na swoją konsolę. Dzięki temu w tym samym czasie w grę z jednego konta można grać na 4 konsolach i to w dniu zakupu. Oczywiście jest tu haczyk – gra na konsoli A i B (zdezaktywowanych guzikiem na stronce) będzie działać dopóki jej użytkownik nie zaloguje się do PSN na koncie z którego kupiono grę (dopiero wtedy konsola się połapie, że została zdezaktywowana zdalnie przez stronę www) lub nie usunie tego konta lub samej gry z konsoli. Łatwo zapobiec omyłkowemu zalogowaniu się na to konto i wpisanie się do PSN’u – wystarczy przed dezaktywacją konsol przez www zmienić hasło do konta – w ten sposób nawet przez przypadek nie zalogujemy się na to konto z konsoli (bo będzie tam zapamiętane stare hasło do PSN). Tak więc osoby A i B będą mogły się cieszyć grą po wsze czasy (dopóki jej nie skasują lub im dysk nie padnie) a osoby C i D będą mogły grać i odsprzedać dalej swojego slota gdy już przejdą grę.Teraz pytanie, jak można wykorzystać ten mechanizm do wspólnych zakupów tak, aby wszystkich zadowolić? Jak podzielić koszt gry między osobami A B C i D? Raczej nie po równo, bo w końcu osoby A i B nie będą mogły odsprzedać swoich slotów a C i D tak. Z kolei A i B będą miały większy komfort i nie będą musiały się spieszyć z przejściem gry żeby ją wcześniej odsprzedać po dobrej cenie (ceny slotów też spadają wraz z biegiem czasu i mniejszym zainteresowania grą) tak jak C i D (chociaż niektórym w ogóle nie zależy na odsprzedaży slotów).Moja propozycja: sloty A i B (bez możliwości odsprzedaży) niech będą warte 2 razy mniej niż sloty C i D (z możliwością odsprzedaży). Przykładowy koszt slotów przy zakupie gry za 240zł:A: 40zł (slot bez możliwości odsprzedaży)B: 40zł (slot bez możliwości odsprzedaży)C: 80zł (slot z możliwością odsprzedaży)D: 80zł (slot z możliwością odsprzedaży)Najprościej policzyć to dzieląc koszt gry na 3 części, po 1/3 ceny płacą osoby C i D, a pozostałe 1/3 jest dzielone miedzy osoby A i B (które płacą po 1/6 ceny gry). W ten sposób ogólnie obniżamy koszt pełnoprawnego slota w porównaniu z dotychczasowymi dwuosobowymi składkami o 1/3!
II KoBik II 2 635 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Ok, czyli lecimy według kolejności - Ja i Faranel a później Ficuś oraz mersi. Chyba, że jest obdżekszyn to można zmienić kolejność.
mersi 804 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 robił to już ktoś w ogóle? nie ma problemów z tym?
Daffy 10 567 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 ja nigdy, przyznam się szczerze, że jakby Chev nie napisał to bym nie wiedział, że taki myk istnieje...dopiero po jego poście w temacie zrzutek musiałem się wspomóc google by się doedukować(stąd ten link)
II KoBik II 2 635 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Podstawą jest aby ustalić, że zakupiony towar nie będzie odsprzedawany z żadnej ze stron kupujących. Myk, działa bo na forum OC tak się bawią.
Gość Kyo Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Mersi - działa i nie ma problemów - tylko trzeba pamiętać żeby się pierwsza dwójka nie logowała na to konto po pobraniu i dezaktywacji minimum 6 miechow.Ej - chłopaki - znalazłem dziwny opis w PSS: • Na początku pobierasz program instalacyjny, który zajmuje 200 MB. Cała gra będzie potrzebować 24 GB wolnego miejsca na dysku twardym (HDD) i będzie dostępna od 14.06.2013. Pierwsze słyszę o pakiecie instalacyjnym - być może się nie da dzielić (może to jakieś nowe zabezpieczenie przed składkami)... .
Dobos 83 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 (edytowane) Ten myk działa tylko przy składkach 2-osobowych? Jakiś czas temu ktoś gwizdnął konto ze składki 5-osobowej i deaktywował sloty i nie mogłem odpalić gry mimo że nie logowałem się na konto Edytowane 5 czerwca 2013 przez Dobos
Daffy 10 567 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 (edytowane) o ciup, więc widzę, że mogą być cyrki - tu jakis pakiet instalacyjny, tu dezaktywowany slot nie działa, trochę to się ryzykowne robi. Kyo - pakiet instalacyjny był juz przy demie, pierw 200mb, a potem dociągało się kolejne 2gb przez ten programik. Dało go się dzielić na dwie osoby(po ograniu dezaktywowalem i tak chyba z 20 osob na tym koncie zagralo). Pewnie ten myk stosuja dlatego, że potwierdzili, że juz przy 50% ściągnięcia będzie można odpalic grę i normalnie grać Edytowane 5 czerwca 2013 przez Ficuś
Faranell 269 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Możemy poczekać do 15 czerwca i sprawdzić co i jak, na pewno ludzie już w piątek będą próbować dzielić na 4;)
II KoBik II 2 635 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Ok jak coś to jestem nadal na tak. mersi, Ficuś?
Rekomendowane odpowiedzi