c0ŕ 4 834 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 ChevChellios co jest? przecież wpisałeś mnie chyba wczoraj do skladki i ex4cta też on może zrezygnował ale ja nie. wystarczyło napisać. chyba ze ktos te posty pousuwał co bylem wpisany. ale k, poszukam innej skladki
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 To i tak ma razie cienka sprawa, ludzie się zawsze znajdą. Chodzi raczej o to, że mogą być jakieś problemy z zassaniem całości.
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Pisze ze mozna aktywowac tylko na 2 systemach.I dobrze jest napisane. Gra może być aktywowana tylko na dwóch systemach.
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Ale później te dwie pierwsze osoby które zassały, zwalniają sloty i kolejne dwie wchodzą aby pobrać.
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Opublikowano 23 sierpnia 2013 Ale gra nadal jest aktywowana tylko na dwóch systemach
yaczes 14 482 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Opublikowano 28 sierpnia 2013 GTAV 1 slot 90 pln wojnar 2 slot 90 pln 3 slot 50 pln Jaczes mam karte 4 slot 50 pln areka Bedziecie musieli mi wytlumaczyc jak juz sie zbiora 4 osoby - nigdy nie kradlem na 4. Muszę być tylko pewny że to będzie działać no chlopaki robia tak od kilkudziesieciu stron wiec chyba dziala ;f Gdzie byl tutorial do tego? Kyo mi gdzies pokazal, ale juz zapomnailem gdzie.
wojnar 1 892 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Opublikowano 28 sierpnia 2013 http://gametrade.pl/grupa/wspolne-zakupy-ps-store/kupno-gry-z-ps-store-w-4-osoby-mozna W jaki sposób? Otóż niedawno dowiedziałem się jak magiczne właściwości ma guzik "Deaktywuj wszystkie (urządzenia)" dostępny na stronie account.sonyentertainmentnetwork.com/cam/devices/device-media-list.actionPowiedzmy, że dwie osoby A i B tak jak dzisiaj zrzucają się na grę. Jedna z nich zakłada konto, kupuje grę, podaje dane do konta drugiej osobie, każdy z nich aktywuje i ściąga grę na swoją konsole (2 sloty zajęte). Teraz wchodzimy na stronę www podaną wyżej, logujemy się na konto z kupioną grą, klikamy guzik „Deaktywuj wszystkie” i co? 2 sloty się zwalniają a gra NADAL DZIAŁA na dezaktywowanych właśnie konsolach! Oznacza to, że dane do konta można podać dwóm kolejnym osobom C i D, które ściągną sobie grę na swoją konsolę. Dzięki temu w tym samym czasie w grę z jednego konta można grać na 4 konsolach i to w dniu zakupu. Oczywiście jest tu haczyk – gra na konsoli A i B (zdezaktywowanych guzikiem na stronce) będzie działać dopóki jej użytkownik nie zaloguje się do PSN na koncie z którego kupiono grę (dopiero wtedy konsola się połapie, że została zdezaktywowana zdalnie przez stronę www) lub nie usunie tego konta lub samej gry z konsoli. Łatwo zapobiec omyłkowemu zalogowaniu się na to konto i wpisanie się do PSN’u – wystarczy przed dezaktywacją konsol przez www zmienić hasło do konta – w ten sposób nawet przez przypadek nie zalogujemy się na to konto z konsoli (bo będzie tam zapamiętane stare hasło do PSN). Tak więc osoby A i B będą mogły się cieszyć grą po wsze czasy (dopóki jej nie skasują lub im dysk nie padnie) a osoby C i D będą mogły grać i odsprzedać dalej swojego slota gdy już przejdą grę.Teraz pytanie, jak można wykorzystać ten mechanizm do wspólnych zakupów tak, aby wszystkich zadowolić? Jak podzielić koszt gry między osobami A B C i D? Raczej nie po równo, bo w końcu osoby A i B nie będą mogły odsprzedać swoich slotów a C i D tak. Z kolei A i B będą miały większy komfort i nie będą musiały się spieszyć z przejściem gry żeby ją wcześniej odsprzedać po dobrej cenie (ceny slotów też spadają wraz z biegiem czasu i mniejszym zainteresowania grą) tak jak C i D (chociaż niektórym w ogóle nie zależy na odsprzedaży slotów).Moja propozycja: sloty A i B (bez możliwości odsprzedaży) niech będą warte 2 razy mniej niż sloty C i D (z możliwością odsprzedaży). Przykładowy koszt slotów przy zakupie gry za 240zł:A: 40zł (slot bez możliwości odsprzedaży)B: 40zł (slot bez możliwości odsprzedaży)C: 80zł (slot z możliwością odsprzedaży)D: 80zł (slot z możliwością odsprzedaży)Najprościej policzyć to dzieląc koszt gry na 3 części, po 1/3 ceny płacą osoby C i D, a pozostałe 1/3 jest dzielone miedzy osoby A i B (które płacą po 1/6 ceny gry). W ten sposób ogólnie obniżamy koszt pełnoprawnego slota w porównaniu z dotychczasowymi dwuosobowymi składkami o 1/3!
yaczes 14 482 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Opublikowano 28 sierpnia 2013 (edytowane) No i gites Rozumiem, ze skoro jest cena to juz mozna kupowac? Edytowane 28 sierpnia 2013 przez Jaczes
Gość suteq Opublikowano 28 sierpnia 2013 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Tak, można kupić, ale nie ściągnąć.
wojnar 1 892 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Można kupować ale do zassania podobno będzie dopiero 13.09.
Gość Kyo Opublikowano 29 sierpnia 2013 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Czytajcie może posty, co? Trzy posty wcześniej jest wyjaśnione: http://www.psxextreme.info/topic/88157-skladki-na-gry-pss-platforma-komunikacyjna/?p=2889585
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Opublikowano 29 sierpnia 2013 A może by tak instrukcje na składkę 4 osobową, podpiąć do pierwszego posta, jak widać jest takie zapotrzebowanie. Inaczej co chwila będą pytania, jak, kiedy i czy to działa...
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Ins byles u nas przeciez?
Ins 5 756 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 (edytowane) Eee przeciez nadal jestem. EDIT: Dokładnie tak jak napisał Kyo, jestem u Grega na Raymana, a nie na GTAV Edytowane 30 sierpnia 2013 przez Ins
Gość Kyo Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Na Raymana Komar: będzie prawdopodobnie aktualizacja regulaminu to ew. podepnę.
MEVEK 3 508 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 widzę, ze temat w miarę gorący to sie dopytam w jednej sprawie, bo martwi mnie od dłuższego czasu. posty tez przejrzałem, wiec byc może niepotrzebnie wprowadzam niepokój multi normalnie fryka na wszystkich slotach, nawet na tych 1-2, które sa dezaktywowane ?
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Ja do tej pory pukam w multi TLOU - brałem w pierwszej parze. Także spokojna Twoja rozczochrana 1
II KoBik II 2 635 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Aaa Ins spoko, ja mam po prostu zalatany tydzien i czytam po lebkach
Gość Kyo Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 OK. Po konsultacji regulamin doczekał się aktualizacji. Wszystkie składki przed aktualizacją można dokończyć. Nowe składki prosimy robić wg. nowego regulaminu.
michael89 1 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 Dlaczego teraz bedzie odgorny nakaz jak dzielic? 1 para, która bedzie pobierac jest stratna, poniewaz nie mozna potem odsprzedac slota.
Gość Kyo Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 Na forum nie można sprzedawać gier z PSS. Odgórny nakaz był zawsze - wcześniej 1/5 po równo - w między czasie regulamin stracił na ważności więc teraz jest 1/2 lub 1/4.
Ins 5 756 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 Odgorny nakaz jak sie dzielic na cztery osoby jest przykry. No ale regulujcie sobie cos co i tak jest nielegalne jak chcecie.
Rekomendowane odpowiedzi