Skocz do zawartości

Forumowy Turniej w Forza Motorsport 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Michal...przesadzasz :sweat:

I tak przebijesz ten czas :thumbsup: (a ja będę próbował przebić Twój - i tak w kółko :D ).

Do niedzieli jeszcze daleko, także do 1:20,xxx pewnie dojdziemy (żart :P ).

Ogólnie jest to bardzo łatwy event jeśli chodzi o grę na padzie, choć i tak mam jeszcze spore braki, bo nie potrafię przejechać np. 5 kółek pod rząd mieszcząc się w jednej dziesiątej i by wykręcić rekord muszę walnąć dużą liczbę okrążeń.

Będzie to bardzo wyrównana runda, bo Lambo na tym torze prowadzi się doskonale i nie ma konieczności grzebania w ustawieniach.

Ja śmigam autkiem fabrycznym, bo nawet nie mam tego modelu w garażu :P

Edit: proponuje podawać swoje najlepsze czasy tuż po ich wykręceniu, a nie czekać do ostatniej chwili. Dzięki temu wyciśniemy z tego byczka maximum ;)

1:24,750

http://i43.tinypic.com/mszncy.jpg

Edytowane przez Michał102
Opublikowano

Auto faktycznie łatwo się prowadzi i ogólnie rzecz biorąc jest wesoło. Jak wchodzę w ten lewy zakręt co jest po szykanie z górki to zazwyczaj na dwóch kołach. Przepustnica gazu przez połowe kólka dociśnięta na maksa xD

Ja swój rekord do tej pory robię w 3-5 kółek także pare minutek. Czas Michała może jakoś poprawię, ale jeśli tak to na prawdę już niewiele da się urwać. 1:24:0xx to może być już maks, chociaż kto wie :D

Opublikowano (edytowane)

1:24,750

Ty to potrafisz zepsuc mi dzien jak nikt inny :P

Meczylem sie prawie 2 godziny zeby minimalnie pobic twoj poprzedni czas, wchodze na forum a tu zonk...Michal urwal kolejne cwierc sekundy :sweat:

Moj dotychczasowy rezultat to 1;24.918

Edytowane przez Magik
Opublikowano

Chociaż jak ktoś zapoda jakiegoś motywatora, to jeszcze podejmę jakąś próbę... póki co Forza ląduje na półce.

Chyba mam dla Ciebie niezlego motywatora zeby nie odkladac FM3 :diablo:

Musisz znalezc ok pol sekundy...bariera 1:24 zlamana 8)

1:23,989

xqgfh2.jpg

Opublikowano (edytowane)

Bez przesady...mysle ze moge jeszcze te 3-4 dziesiate urwac....a znajac mozliwosci waszej dwojki (Michal, Orion) to i tak w niedziele zaserwujecie czasy ok 1:23,2XX :P

Edytowane przez Magik
Opublikowano

Po zobaczeniu tego czasu padłem jak rażony prądem i miałem w to już nie grać, ale walnąłem właśnie kilkadziesiąt okrążeń by spróbować choć zejść poniżej 1:24. Niestety nic z tego... mój obecny czas to już chyba kres mych możliwości. Może jeszcze jutro coś spróbuję poustawiać z ciśnieniem opon i przełożeniami w skrzyni, ale wątpię by to coś dało.

Opublikowano

Nie radze kombinowac z cisnieniem opon...standardowo fura ma wrecz meganeutralny balans...zmiany w cisnieniu (nawet niewielkie) powoduja ze Lambo latwiej wchodzi w poslizgi i uciekaja cenne ulamki sekund. Jesli chodzi o skrzynie to ustawilem bardziej w strone przyspieszenia (ze standardowego bodaj 3.84 na jakies 3.96/98)...cala reszta to standard.

Opublikowano (edytowane)

:blink:

Juz kila dni temu probowalem 1.9 na obu osiach i nic mi to nie dawalo...moze po prostu takie za(pipi)iste kolko zrobiles :thumbsup: Nic to....sprobuje tak jak mowisz.

Edytowane przez Magik
Opublikowano

Dziwna sprawa...zmiejszenie cisniena na 1.8 automatycznie owocuje u mnie znacznie gorszymi czasami...juz na samym pierwszym luku mimo ze hamuje szybciej i jade ok 5 km/h wolniej to mnie wyrzuca z zakretu :whistling: Malo tego.. nawet z maksymalnym cisnieniem (czyli pod 4)jade szybciej niz z 1.8 :sweat:

Opublikowano (edytowane)

Musisz zmienić wtedy odrobinę styl pokonywania zakrętów :thumbsup:

Mniejsze ciśnienie w oponach = dłuższa reakcja układu kierowniczego na Twoje poczynania, ale za to owocuje ciut lepszą przyczepnością.

I tak niech każdy trzyma się swoich sprawdzonych ustawień. Wszak nie od dziś wiadomo, że nie każdemu dobrze w tych samych butach ;)

Edytowane przez Michał102