maciekww28 848 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) 300zł??? to co za awarię stwierdził? ja mam konsolkę u siostry - na weekendy jej pożyczam. jutro ixiak wraca do mnie - mam nadzieję że cały i zdrowy ja to od razu bym brał śruborki jakieś i sprawdził ten modul Edytowane 10 Maja 2010 przez maciekww28 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) 300zł??? to co za awarię stwierdził? ja mam konsolkę u siostry - na weekendy jej pożyczam. jutro ixiak wraca do mnie - mam nadzieję że cały i zdrowy Powiedział, że to na 90% usterka jakiegoś układu na płycie głównej, który odczytuje dane z modułu RF. Z tym, że za 300zł to on mi wymieni płytę główną, ale na zbanowaną . Czuje, że kolo ostro wali w pręta - wymieniłby pewnie moduł RF, wsadziłby zbanowaną płytę (moją "czystą" by sobie przygarnął) i jeszcze zainkasowałby 300 zeta. Niech się wali. Jak dorwę gdzieś ten moduł (mam nadzieję, że drogi nie jest) to sam go sobie wymienię. Na razie kupie pada z kablem (i tak się przyda drugi). @Orion - wyedytuj pierwszego posta (aktualne zadanie), bo znowu ktoś będzie miał pretensje Edytowane 10 Maja 2010 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 jeśli wykręcisz płytkę i w zaznaczonym elemencie będzie coś latało - moduł do wymiany na alleg.. widziałem od chyba 15zł w górę (ale tak jak pisałem - zagadaj do skipera) Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 jeśli wykręcisz płytkę i w zaznaczonym elemencie będzie coś latało - moduł do wymiany A jeśli latało nie będzie to znaczy, że moduł jest sprawny? Jutro się zabiorę za rozkręcanie mojej konsolki. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 aż takim ekspertem to ja nie jestem. obejrzyj dokładnie czy nie ma jakiś śladów przepalenia/zwarcia. mogły zaśniedzieć jakieś styki. równie dobrze możne być tak jak mówił koleś z serwisu - płyta główna Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Zawiozłem jednak konsolkę do innego serwisu. Mają ją dziś dokładnie zdiagnozować. Gość powiedział, że będzie do odbioru najwcześniej w sobotę do godz. 14-tej, bo mają kilkanaście sztuk do naprawy. Także może uda mi się jeszcze wrzucić jakiś nędzny czas na wagę choć jednego punkcika Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Heh...moja PSP tez da sie chyba przywrocic do zycia niewielkim kosztem... Wracajac do turnieju...graliscie juz cos? Pojezdzilem z pol godzinki i poki co czas 1:49.1XX. Combo F430GT+Mugello sprawia mase satysfakcji...trza naprawde uwazac z gazem na wychodzeniu z zakretow bo tyl lubi zatanczyc (oczywiscie mowa o jezdzie bez TCS ). Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Ja mam na razie 1:48:4xx Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Combo F430GT+Mugello sprawia mase satysfakcji...trza naprawde uwazac z gazem na wychodzeniu z zakretow bo tyl lubi zatanczyc (oczywiscie mowa o jezdzie bez TCS ). Ferrari F430 GT jest najtrudniejszym do opanowania samochodem w swojej klasie, do tego jeszcze tak wymagający tor - dla mnie bajka Szkoda, że nie będę miał czasu na wykręcenie dobrego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Hmm..nie wiem czy jest trudniejszy od Viperka z pierwszej rundy...podobnie zachowuja sie na wyjsciach jednak Ferrari jest bardziej zwinne (Dodge byl wyraznie ociezaly jesli chodzi o reakcje)...chociaz faktem jest ze Viperem mozna bylo odwazniej wchodzic na tarki. Na Mugello F430GT potrafi dac solidnego liscia w twarz na wyjsciu z nakretu nr 7. Anyway...podnosimy nieco poprzeczke. 1:47,483 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 I tak się pewnie skończy na 1:45,xxx albo i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Znajac Ciebie pewnie ta Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Znajac Ciebie pewnie ta Chyba jednak nie tym razem Jak wszystko dobrze pójdzie, to na wykręcenie czasu będę miał ok 1,5 godz. bo w sobotę pracuje od 14-tej. Po drodze do roboty odbiorę konsolę (mam nadzieje) i po powrocie z pracy postaram się coś pośmigać Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 dziś wrócił do mnie ixiak - 01.50.xxx trasa możne być, autko fajnie macha ogonkiem, szkoda że w tym tyg. nie mam za dużo czasu na granie bo jest co poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) Dzwonili do mnie wczoraj z serwisu i jak się okazało konsola jest sprawna Winowajcą całego zamieszania okazała się jednak na 100% kierownica, która to ma uszkodzony nadajnik i namieszała coś w ustawieniach konsoli, przez co ta nie chciała prawidłowo połączyć się z padem. Wystarczyło na dłużej odłączyć konsolę z prądu i ponownie zsynchronizować pada. A więc po odbiorze konsolki postanowiłem trochę pośmigać na padzie i dostałem solidnego liścia w twarz... naprawdę nie wyobrażam sobie jak można wykręcić taki czas jak Magik za pomocą tej przeklętej gałki... trza mieć chyba jakąś mega moc w lewym kciuku Zrobiłem wczoraj chyba ze 20 kółek i choćbym się sfajdał na miętowo to lepiej jak 1.48,627 wykręcić nie mogę. Nie zrobiłem ani jednego perfekcyjnie czystego kółka, zawsze musi być jakiś uślizg... naprawdę Was podziwiam z tą jazdę na padach. Oto dowód mej niedoli PS. Fotki teraz będą w należytej jakości, bo dorwałem wreszcie coś, czym można je robić (wcześniej była to kamerka internetowa nędznej jakości). Edytowane 14 Maja 2010 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 trza mieć chyba jakąś mega moc w lewym kciuku Moja dziewczyna mowi mi to samo Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) Swoją drogą- jeżeli ktoś z Was zdecyduje się kiedyś na zakup kiery do X-a, to omijajcie szerokim łukiem tą padlinę od Microsoftu. Po prostu szkoda na to pieniędzy. Wykonanie wnętrza kierownicy jest tandetne jak najtańsze chińskie zabawki, to samo konstrukcja łopatek od zmiany biegów (nie raz już mi się to rozleciało w drobny mak, a obchodziłem się z nimi ostrożnie). Nie wspomnę już o tym, że kierownica owa miała od samego początku źle skalibrowany potencjometr i "zezowała" o ok. 2-3 st. w lewo. Ogólnie to jest niezły kibel z tymi kierownicami do naszej konsolki, chciałoby się kupić Fanateca, ale cena i masakrycznie trudny dostęp to uniemożliwia. Pozostaje jeszcze sprawdzić tego Logitecha Drive FX - może w niedługim czasie go kupię, w końcu cena niewiele większa od pada. Edytowane 14 Maja 2010 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Swoją drogą- jeżeli ktoś z Was zdecyduje się kiedyś na zakup kiery do X-a, to omijajcie szerokim łukiem tą padlinę od Microsoftu. Po prostu szkoda na to pieniędzy. Wykonanie wnętrza kierownicy jest tandetne jak najtańsze chińskie zabawki, to samo konstrukcja łopatek od zmiany biegów (nie raz już mi się to rozleciało w drobny mak, a obchodziłem się z nimi ostrożnie). Nie wspomnę już o tym, że kierownica owa miała od samego początku źle skalibrowany potencjometr i "zezowała" o ok. 2-3 st. w lewo. Ogólnie to jest niezły kibel z tymi kierownicami do naszej konsolki, chciałoby się kupić Fanateca, ale cena i masakrycznie trudny dostęp to uniemożliwia. Pozostaje jeszcze sprawdzić tego Logitecha Drive FX - może w niedługim czasie go kupię, w końcu cena niewiele większa od pada. Ja mam tego Logitecha. Wyrwałem go za stówę, jeździ się nawet fajnie, ale Force Feedback to to nie jest. Przynajmniej dla mnie, wydaje mi się, że stawia za małe opory przy skrętach. Zdecydowanie lepiej mi idzie na padzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 @Marbel - a miałeś kiedyś kontakt z kierownicami z wyższej półki jak np. DFP? Jak byś porównał FX'a właśnie do niej? Force Feedback jest słabszy, czy to po prostu marna podróbka tego efektu? Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 @Marbel - a miałeś kiedyś kontakt z kierownicami z wyższej półki jak np. DFP? Jak byś porównał FX'a właśnie do niej? Force Feedback jest słabszy, czy to po prostu marna podróbka tego efektu? Miałem kontakt z Logitechem na PC, takim z porządnym FF. I wydaje mi się, że tam był on nieco silniejszy. G25 jedynie widziałem na oczy, niestety nie miałem przyjemności. Podobnie z DFP. Ale ogólnie rzecz biorąc kierownica ok. Nie jest jakaś super, ale pobawić się można. Szczerze to mi leży ta kierownica teraz, bo gram na padzie w większości. Z tego co pamiętam, to w FM3 przy skręcie w pewnym momencie traci się opór. Nie jestem przekonany czy to jest symulacja utraty przyczepności. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) logi z tego co wiem posiada bardziej wibracje ( jak w padzie) a ff to raczej nie jest. sam chciałem kupić ale kiedy napisałem do gościa o jakieś fotki - cisza ja walczę z trzecim sektorem - bardzo dużo tam tracę - przód ciągle wyjeżdża mi z trasy kombinuje z setupem ale wpadam w jakieś skrajności - jest przyczepność ale brak prędkości i na odwrót aktualnie 01.49.1xx @edit: ogólnie kiera logi bije na głowę ms-ke ( cena względem wykonania - jedyny minus to ten niby ff) Edytowane 14 Maja 2010 przez maciekww28 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) A w pudle w kącie leży i patrzy na mnie bezużyteczna w tej chwili DFP :confused: Niech szlag trafi ten cholerny Microsoft Edit: aktualny czas 1:48,248 http://i40.tinypic.com/15n98xz.jpg Edytowane 14 Maja 2010 przez Michał102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 1:47:607 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) sorki że tak późno - dopiero wróciłem z roboty podajemy czasy 01.48.015 1.Magik - 01.47.483 2.marbel007 - 01.47.607 3.maciekww28 - 01.48.015 4.Michał102 - 01.48.248 Panowie - tej rundy nie będę komentował (4 czasy) Magik gratuluje Edytowane 15 Maja 2010 przez maciekww28 Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 @Magik - po raz kolejny gratulacje. Ogólnie runda słaba (Orion - co jest?), a mój czas fatalny :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi