dawdi17 57 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Od dwóch dni mam problem z Youtube na nowej Operze. Filmik się nie ładuje tylko wyskakuje link "Old flash? Go upgrade" do strony Macromedii z nowym Flash Playerem. No i niby luz, ściagam, aktualizuje i... dupa... Jakby wogóle nie zaktualizowało... Na Mozilli działa elegancko, ale nie na Operze... Ale, że jestem od niej uzależniony to nie chce korzystać z Mozilli po to by móc obejrzeć coś na Youtube. Any idea? Cytuj
Gość Oran Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 (edytowane) wtf z tym YT? Opera, mam najnowszego flasha, ładuje mi sie strona z filmikiem, widze playera i nagle 'old flash, go upgrade'... ciastka jutubowe wyczysciłem więc nie ogarniam... // ==UserScript== // @name YoutubeProtectionRemover // @include http://www.youtube.com/* // @description Removes lame protection on YouTube // @copyright 2010, Snap // ==/UserScript== window.opera.addEventListener( 'BeforeScript', function (ev){ ev.element.text = ev.element.text.replace("yt.flash.update(swfConfig, forceUpdate);",""); }, false); //end Zapiszcie to jako YoutubeProtectionRemover.js , wrzućcie do folderu ze skryptami od Opery (musiscie go ustawić, lub jak już macie to wpisać w pasek adresu opera:about i sprawdzić w polu "Folder skryptów użytkownika" gdzie on jest) i... Wyczyścić ciasteczka z jutuba. To pisałem w innym temacie, poza tym jest temat o przeglądarkach i nie musiałeś zakładać do tego nowego tematu tylko tam zadać pytanie. Ale Stonek pewnie połączy i będzie fajosko. Edytowane 15 kwietnia 2010 przez Oran Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 15 kwietnia 2010 W Opera about mam: Preferencje C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera\operaprefs.ini Zapisana sesja C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera\sessions\autopera.win Zakładki C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera\bookmarks.adr Profil użytkownika C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera Pamięć podręczna C:\Documents and Settings\Dawid\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera\cache Pomoc C:\Documents and Settings\Dawid\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera\opcache Poczta C:\Documents and Settings\Dawid\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera\mail Ścieżka dostępu do wtyczek C:\Program Files\Opera\program\plugins C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins C:\Program Files\Java\jre6\bin\new_plugin Style użytkownika C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera\styles\user Hmmm... skrypty to chyba nie pluginy, mam utworzyć foler "scrpits"? Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 (edytowane) Mi nie dziala ten skrypt. W narzedzia-preferencje-zaawansowane-zawartosc-opcje javascript wskazujesz gdzie jest skrypt. Edytowane 15 kwietnia 2010 przez LOKI7777 Cytuj
Gość Oran Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Usuń ciasteczka i zapisz tak jak napisałem. Znaczy dokładnie tak - ustaw folder, zapisz tam plik pod taką nazwą jak podałem, usuń ciasteczka (rób to na wyłączonej operze, te wrzucanie skryptu). Oglądaj se teledyski z du.pami. Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Juz mam, blad byl w katalogu ze skryptami - dalem na dysk D(bezposrednio, bo tu wrzucilem skrypt), najwidoczniej sie pogubil, po zminie na D:\"jakis folder" jest OK. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 15 kwietnia 2010 Działa! Dzięki wielkie! Obyś wiecznie żył młodo a penis Cię nie zawodził! Cytuj
Gość Oran Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 (edytowane) JESZCZE RAZ BY KAŻDY MIAŁ WSIO NA TACY PODANE: [Kopiujesz to co poniżej - zwróć uwagę by skopiować wszystko, czyli od ==UserScript== do //end] // ==UserScript== // @name YoutubeProtectionRemover // @include http://www.youtube.com/* // @description Removes lame protection on YouTube // @copyright 2010, Snap // ==/UserScript== window.opera.addEventListener( 'BeforeScript', function (ev){ ev.element.text = ev.element.text.replace("yt.flash.update(swfConfig, forceUpdate);",""); }, false); //end Zapiszcie to jako YoutubeProtectionRemover.js (otwórz notatnik i tam wklej, następnie zapisz), wrzućcie do folderu ze skryptami od Opery (musiscie go ustawić, lub jak już macie to wpisać w pasek adresu opera:about i sprawdzić w polu "Folder skryptów użytkownika" gdzie on jest) i... Wyczyścić ciasteczka z jutuba. Folder tworzysz tak: narzędzia -> preferencje -> zaawansowane -> zawartość -> opcje Javascript i wskazujesz na dole folder gdzie będziesz wrzucał skrypty (każdy skrypt jaki tam wrzucisz Opera będzie używać). Edytowane 15 kwietnia 2010 przez Oran Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 15 kwietnia 2010 Opublikowano 15 kwietnia 2010 albo wejsc na http://www.youtube.com/feather_beta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi