Skocz do zawartości

HDD na USB

Featured Replies

Opublikowano

Siema, mam 120GB dysk z kieszenią na USB i trochę rzeczy na nim (np. Linuksa i jakieś pierdoły).

Mam również pytanie:

Jaką utworzyć partycję by była ona dostępna dla Xboxa jako HDD ? Czy możliwe jest zrobienie kilku takich partycji i zmienianie ich jakoś (dyski na USB mają niby kilkanaście GB limitu... <_< )? Nie chcę stracić danych z PC (ale z tym nie będzie raczej problemu - jest tam jeszcze z 80GB wolnego miejsca - najchętniej przeznaczyłbym dla klocka ok 50).

Edytowane przez garam

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 778
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

max możesz przeznaczyć 16gb - minimum 1gb. jeśli podłączysz dysk do konsoli i ona ten dysk wykryje, sformatuje Ci CAŁY dysk do takiego rozmiaru jaki wybrałeś. od 1gb do max 16gb

Opublikowano

konsola sama tworzy partycje, nie ma możliwości zrobienia kilku partycji, stracisz wszystkie dane z dysku

Opublikowano

Nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale możesz zrobić tak, że przeniesiesz dane z tego dysku na inny, żebyś miał z czego odzyskać, a podłączając do xboxa ustawisz taką opcję, żeby przygotował dla siebie te 16 GB, a z reszty dysku możesz normalnie korzystać.

Opublikowano

Nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale możesz zrobić tak, że przeniesiesz dane z tego dysku na inny, żebyś miał z czego odzyskać, a podłączając do xboxa ustawisz taką opcję, żeby przygotował dla siebie te 16 GB, a z reszty dysku możesz normalnie korzystać.

On chciał zrobic sobie parę partycji na swoim HDD (na którym ma dane, których nie chciałby stracić) i podłączyć go do xboxa 360, aby xbox widzial parę tych partycji, np. 5 x 10gb. Niestety wszystko kończy sie na tym, ze jesli chce podłączyć HDD do xboxa, to xbox musi go sformatowac...

Opublikowano
  • Autor

Dobra, załóżmy że zadowoli mnie nawet te 16GB (zawsze 2 gry wejdą).

Czy xbox będzie umiał sformatować linuksowe partycje (ext3 i chyba swap)? Dodam, że nie widzi ich Windows XP. A, na dysku jest również GRUB. Bardzo proszę o odpowiedź bo nie chcę by Xbox wyleciał przez okno ;)

Edytowane przez garam

Opublikowano

Wyczyści cały dysk, więc chyba nie ma znaczenia jaki system plików mają poszczególne partycje/dyski logiczne. Mylisz się, XP widzi te partycje(prawym na Mój komputer->zarządzaj->zarządzaj dyskami), ale nie może uzyskać do nich dostępu.

Ale po przygotowaniu dysku przez Xboxa będziesz musiał stworzyć od nowa linuksowe partycje i przywrócić GRUBa

Opublikowano
  • Autor

KKKKKKKKKKKKKKKKKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW...

RAGE.

Ma może ktoś jakiś pomysł na uratowanie pingwinka ?

Opublikowano

Zrzucić obrazy linuxowych partycji a potem je zamontować?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.