garam 0 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 (edytowane) Siema, mam 120GB dysk z kieszenią na USB i trochę rzeczy na nim (np. Linuksa i jakieś pierdoły). Mam również pytanie: Jaką utworzyć partycję by była ona dostępna dla Xboxa jako HDD ? Czy możliwe jest zrobienie kilku takich partycji i zmienianie ich jakoś (dyski na USB mają niby kilkanaście GB limitu... <_< )? Nie chcę stracić danych z PC (ale z tym nie będzie raczej problemu - jest tam jeszcze z 80GB wolnego miejsca - najchętniej przeznaczyłbym dla klocka ok 50). Edytowane 16 kwietnia 2010 przez garam
maciekww28 848 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 max możesz przeznaczyć 16gb - minimum 1gb. jeśli podłączysz dysk do konsoli i ona ten dysk wykryje, sformatuje Ci CAŁY dysk do takiego rozmiaru jaki wybrałeś. od 1gb do max 16gb
garam 0 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 16 kwietnia 2010 Dlatego zadałem pytania w pierwszym poście
maciekww28 848 Opublikowano 16 kwietnia 2010 Opublikowano 16 kwietnia 2010 konsola sama tworzy partycje, nie ma możliwości zrobienia kilku partycji, stracisz wszystkie dane z dysku
B0dz1o 3 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale możesz zrobić tak, że przeniesiesz dane z tego dysku na inny, żebyś miał z czego odzyskać, a podłączając do xboxa ustawisz taką opcję, żeby przygotował dla siebie te 16 GB, a z reszty dysku możesz normalnie korzystać.
MrNorbi 38 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Opublikowano 18 kwietnia 2010 Nie wiem, czy o to Ci chodzi, ale możesz zrobić tak, że przeniesiesz dane z tego dysku na inny, żebyś miał z czego odzyskać, a podłączając do xboxa ustawisz taką opcję, żeby przygotował dla siebie te 16 GB, a z reszty dysku możesz normalnie korzystać. On chciał zrobic sobie parę partycji na swoim HDD (na którym ma dane, których nie chciałby stracić) i podłączyć go do xboxa 360, aby xbox widzial parę tych partycji, np. 5 x 10gb. Niestety wszystko kończy sie na tym, ze jesli chce podłączyć HDD do xboxa, to xbox musi go sformatowac...
garam 0 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 22 kwietnia 2010 (edytowane) Dobra, załóżmy że zadowoli mnie nawet te 16GB (zawsze 2 gry wejdą). Czy xbox będzie umiał sformatować linuksowe partycje (ext3 i chyba swap)? Dodam, że nie widzi ich Windows XP. A, na dysku jest również GRUB. Bardzo proszę o odpowiedź bo nie chcę by Xbox wyleciał przez okno Edytowane 22 kwietnia 2010 przez garam
B0dz1o 3 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Wyczyści cały dysk, więc chyba nie ma znaczenia jaki system plików mają poszczególne partycje/dyski logiczne. Mylisz się, XP widzi te partycje(prawym na Mój komputer->zarządzaj->zarządzaj dyskami), ale nie może uzyskać do nich dostępu. Ale po przygotowaniu dysku przez Xboxa będziesz musiał stworzyć od nowa linuksowe partycje i przywrócić GRUBa
garam 0 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 22 kwietnia 2010 KKKKKKKKKKKKKKKKKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW... RAGE. Ma może ktoś jakiś pomysł na uratowanie pingwinka ?
B0dz1o 3 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Opublikowano 22 kwietnia 2010 Zrzucić obrazy linuxowych partycji a potem je zamontować?
Rekomendowane odpowiedzi