Voytec 2 761 Opublikowano 17 lutego 2011 Opublikowano 17 lutego 2011 Bardzo mocny argument za kupnem PS Move. Co raz więcej interesujących mnie gier go obsługuje. Cholera, teraz Portal 2. To może być decydujące Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 17 lutego 2011 Opublikowano 17 lutego 2011 (edytowane) Jednak nie będzie PS Move w Portal 2 http://www.eurogamer.net/articles/2011-02-17-valve-portal-2-does-not-support-move Edytowane 17 lutego 2011 przez SzczurekPB Cytuj
Gość mevek Opublikowano 17 lutego 2011 Opublikowano 17 lutego 2011 (edytowane) Jednak nie będzie PS Move w Portal 2 http://www.eurogamer.net/articles/2011-02-17-valve-portal-2-does-not-support-move juz gdzies byl poruszany ten temat, podobnie jak i 3D i nic z tego nie wyszlo. mowili w tedy, cos o wsparciu dla 3 czesc, co jak widac podtrzymuja(i tak Move do mnie nie dociera). ____ przycial mi sie net-book, sorras Edytowane 17 lutego 2011 przez mevek Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 Do osób które grały w część 1 na ps3. Były jakieś problemy ze sterowaniem ? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 lutego 2011 Autor Opublikowano 23 lutego 2011 tzn jakie problemy? tak ajk wszystke FPP na padzie nie jest to szczyt wygody, ale da sie przyzwyczaić Cytuj
Gość mevek Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 (edytowane) no HeadShoot'a to tu nie zaliczysz, nie ta branza problemy ze sterowaniem? bynajmniej, wszystko gra, jak powinno. pozwole sobie zamiescic swoj 1 filmik, jaki przeslalem na YouTube o tematyce Portal'1. na odpowiedz, co sie w nim znajduje, odpowiem... obejrzyjcie sami, nie koniecznie oceniajacie Edytowane 24 lutego 2011 przez mevek Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Tak z ciekawości zapytam, czy jeszcze ktoś, oprócz mnie, Yana i mevka, na ten tytuł czeka?? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Ja czekam W premiere nie biore ale szpil obowiazkowy. Cytuj
Gość mevek Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 niby wszyscy czekamy, ale temat nie cieszy sie wielka popularnoscia, zaledwie 8'stron - slabiutko. biore juz w premiere, jesli o to sie rozchodzi. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 lutego 2011 Autor Opublikowano 24 lutego 2011 ja tez biore na premiere, to chyba moja najbardziej oczekiwana gra w tym roku, staram sie o niej nie myslec zbytnio zeby sie nie napalac jeszcze bardziej bo i tak ciezko wytrzymac czekanie Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Nawet nie jest tak źle (nawet nie wiedziałem, Grigori, że też jesteś fanem Portala/uniwersum HL). Myślałem, że jest znacznie gorzej (zwłaszcza jak pisałem post pod swoim postem). Choć pewnie jakby dodali tego Move to sądzę, że byłoby znacznie, ale to znacznie lepiej. Ciekawi mnie za to światowa sprzedaż? Życzyłbym Valve milionowych nakładów, ale boję się, że większość będzie sceptycznie podchodzić do tego tytułu (choć mogę się mylić, w końcu P2 wygrał tam parę nagród na najbardziej oczekiwaną grę 2011, m.in. na VGA). Oczywiście, ja też biorę na premierę i bardzo liczę również na edycję kolekcjonerską albo chociaż limitowaną. Cytuj
Bellevar 6 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Także biore na premiere. Dla mnie to taki must have w tym roku Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 lutego 2011 Autor Opublikowano 24 lutego 2011 Nawet nie jest tak źle (nawet nie wiedziałem, Grigori, że też jesteś fanem Portala/uniwersum HL). Myślałem, że jest znacznie gorzej (zwłaszcza jak pisałem post pod swoim postem). Choć pewnie jakby dodali tego Move to sądzę, że byłoby znacznie, ale to znacznie lepiej. Ciekawi mnie za to światowa sprzedaż? Życzyłbym Valve milionowych nakładów, ale boję się, że większość będzie sceptycznie podchodzić do tego tytułu (choć mogę się mylić, w końcu P2 wygrał tam parę nagród na najbardziej oczekiwaną grę 2011, m.in. na VGA). Oczywiście, ja też biorę na premierę i bardzo liczę również na edycję kolekcjonerską albo chociaż limitowaną. mysle ze sporo ludzi kupi, chociaż niekoniecznie akurat z tego forum, tu jest za duzo dzieciarni co sie podnieca CODem Cytuj
Gość mevek Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 tak, wlasnie! 0 myslenia, tylko strzelanie na pale ot co. Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Również czekam. Jedynka była genialna. Boję się tylko, że gra bardzo szybko stanieje do pułapu 100 zł. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Bardzo konkretnym posunięciem jest kupno wersji PS3 i dostanie też tej na Maca. Cholernie mnie to kreci bo bede mogl zagrac w Portal 2 gdziekolwiek jestem, niekoniecznie w domu. To jest akurat ten typ gry, dzieki ktoremu sie relaksujesz i przy okazji wysilasz szare komorki. Jednyka miala geniusz w sobie i licze ze dwojka tez bedzie go posiadac. Niestety, premiera wypada dla mnie dosc niekorzystnie, zeby brac w premiere ;] Cytuj
Gość mevek Opublikowano 25 lutego 2011 Opublikowano 25 lutego 2011 (edytowane) (...) Ostatnio w wywiadzie Gabe powiedział... że teraz dla niego największym zmartwieniem jest to, że pracownicy za bardzo lubią siedzieć w pracy w weekendy i wolałby żeby jednak spędzali nadgodziny z własną rodziną. od razu przypomnial mi sie artykul o R*, gdzie 'Dean' skarzyl sie na zla atmosfere tamtejszego studia - calkowite przeciwienstwo. i jak tak sie rzeczywscie sprawy maja to ja, wcale sie nie martwie o klimat, ktorym Velve napelnia te niepowtarzalne sztuczne istoty. wlasnie czytuje 163nr. i zastanawiam sie, czy nasza Chell, bedzie jedyna, zywa osoba osadzona w komnatach sterowanych przez nasza ulubienice GLaDOS? wiem, ze nie bedziemy samotni(Wheatley), co juz bardzo mnie cieszy, ale tak sie rozmyslam... tez zamierzam zakupic edycje specjalna, badz chociaz limitowana i z nikim sie nia nie podziele - ani nawet mysle. Możecie się ustawiać w kolejce. No, tylko się nie pobijcie o to kto będzie chciał ze mną grać... podloze sie Tobie pozwalajac dowodzic, jak tylko zdejmiesz mi kilkadziesiat % warnow, np.30%. deal? mam nadzieje, ze nie poslesz mnie za to na wakacje Edytowane 25 lutego 2011 przez mevek Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 25 lutego 2011 Opublikowano 25 lutego 2011 @Lipa: ke? Mimo wszystko 199 zł za pre order (ps3), to troszkę za dużo. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 25 lutego 2011 Autor Opublikowano 25 lutego 2011 Mimo wszystko 199 zł za pre order (ps3), to troszkę za dużo. dużo ale tyle kosztuja wszystkie gry na ps3 wiec czego sie dziwisz? portal2 przynajmniej jest wart swojej ceny, a masa popierdółek tez tyle kosztuje zreszta i tak cena spadnie do 189 w kilka chwil (pewnie w dobrych sklepach juz tyle jest) , a pare tygodni pozniej obnizy sie jeszcze bardziej ja i tak biore na premiere Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 25 lutego 2011 Opublikowano 25 lutego 2011 Ja też raczej łyknę na premierę. Widzieliście nowy sposób eliminowania wrogów ? http://www.ps3site.pl/wentylator-dobra-rzecz/64865/ Cytuj
Gość mevek Opublikowano 25 lutego 2011 Opublikowano 25 lutego 2011 Ja też raczej łyknę na premierę. Widzieliście nowy sposób eliminowania wrogów ? http://www.ps3site.pl/wentylator-dobra-rzecz/64865/ jak to sie mowi: "jazda bez trzymanki" -> ciekawe, jak to jest samemu tam wskoczyc? heh.. nie ma co, prezentujace sie nowe komnaty zapowiadaja sie naprawde rewelacyjnie i pewnie tyle samo dostarcza wrazen, jak nie wiecej? kurka, chcialbym juz jakies demo na PSN, albo chociaz na tym Steam'ie :angry2: Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 25 lutego 2011 Autor Opublikowano 25 lutego 2011 to nie ejst nowy sposob ten filmik wiedzialem juz ze 4 miesiace temu albo wiecej ps3 site czasem ma refleks godny wiadra śledzi swoją drogą co innego mnie zastnawia - do tej pory grafa wydawala sie dopracowana i konkretna, dzięki temu że jest względnie prosta to mogła być naprawde "czysta" a tymczasem na tem filmiku widać wiele "ząbków" ale co najgorsze w 1:20 gdy postac idzik korytarzem do nowego pokoju widać w oddali cień w tym pokoju ktory bardzo brzydko przeskakuje z rozmazanego na dokładny, tzn robi sie pop-up i na naszych oczach dogrywa sie ładniejsza wersja cienia , wczesniej zadnych takich kwiatkow nie widzialem, i wydawalo mi sie to naturalne bo grafa nie jest zbyt skomplikowana wiec powinno sie ją dać uciągnac bez takich baboli ciekawe o co chodzi, czy wczesniej pokazaliwali wersje PC, a teraz konsolową na ktorej elementy beda sie dogrywac 3 metry przed postacią? ;/ Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 26 lutego 2011 Opublikowano 26 lutego 2011 (edytowane) Chyba mam powody do zadowolenie, bo lista achievmentów wskazuje że faktycznie natkniemy się na wskazówki odnośnie Borealis'a. Ship Overboard Discover the missing experiment No, no, robi się ciekawie. Tylko niby w jaki sposób mielibyśmy odkryć ten eksperyment?? Mam nadzieję, że to nie będzie tylko jakiś filmik czy mapy (bo co to za eksperyment i gdzie teraz jest Borealis to już wiadomo z Ep2, więc to nie byłoby raczej żadne odkrycie), tylko ... no, właśnie, co? P.S. I skoro w jakiś sposób ma być nawiązanie do Borealis, a akcja dwójki dzieje się kilkaset lat później, czyli również bardzo długo po wydarzeniach z Ep2, to musieliby wyjaśnić co się działo gdy Gordon i Alyx tam dotarli. Tak mi się wydaję. Edytowane 26 lutego 2011 przez MBeniek Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 26 lutego 2011 Opublikowano 26 lutego 2011 No co, pewnie jakieś ślady jego istnienia. Nie liczę na żadne werbalne konkrety, bo one pojawią się na pewno dopiero w Ep3, ale smaczki, może w stylu odwiedzin suchego doku którego połowa zniknęła wraz ze statkiem. P2 to ponad sto lat po wydarzeniach z HL2, więc liczę właściwie tylko na coś w tym stylu. Z tym dokiem pewnie masz rację (nawet sam obrazek achiva poniekąd na to wskazuje). W sumie nawet nie wiadomo, czy chodzi tylko o jakiś tam easter egg, oczko w stronę fanów czy też będzie to miało duże znaczenie fabularne i zwiastuje to zapowiedź Ep3 (w sumie niedawno była promocja na steamie na Ep2, Valve została do ogłoszenia jeszcze jedna niespodzianka, a niedługo GDC ..... wiem, że to tylko pobożne życzenie, ale jakoś zawsze mam nadzieję). Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 27 lutego 2011 Opublikowano 27 lutego 2011 Zaciekawiła mnie ta informacja i Borealis. Hmm... A skoro akcja gry dzieje się setki lat po wydarzeniach z Ep.2 to czy to znaczy, że ruch oporu "padł" czy też po prostu nie odnaleźli jeszcze Aperture?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi