Yano 3 697 Opublikowano 21 października 2011 Autor Opublikowano 21 października 2011 szkoda ze dopiero w nowym roku, bo gdyby wydali jeszzce w tym to z edytorem map P2 spokojnie moglby walczyc o GOTY , teraz też może walczyć ale pewnie jedynki nie dostanie z powodu U3, BF3 i paru innych popularnych marek) Cytuj
mattpsx 1 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 Panowie jako początkującemu nie mającemu styczności z tytulem portal w dwoch slowach powiedzcie mi o co tam chodzi - przykladowo tworze portal by transportowac jakas kostke czy cos oczywiscie w recenzjach mawiają że to gra także logiczna co by mnie cieszylo takie nie wiem ukladanie przenoszenie albo cos w tym stylu czy to wlasnie jest portal ? Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 Transportujesz sebie, skrzynki i wiele więcej. Szczerze mówiąc tą grę ciężko opisać słowami. Dlatego w reckach też jest lekki chaos. Gra jest genialna. 2 miesiące temu byłem w podobnej sytuacji co ty. Nie grałem w jedynkę itp. Zaufałem poleceniom aby zagrać i gra z miejsca mnie zdobyła. Nie zastanawiaj się tylko bierz! Chyba, że nie akceptujesz gier bez dużej ilości strzelania i zabijania, w tedy to faktycznie może nie podejść. 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 października 2011 Autor Opublikowano 23 października 2011 Panowie jako początkującemu nie mającemu styczności z tytulem portal w dwoch slowach powiedzcie mi o co tam chodzi - przykladowo tworze portal by transportowac jakas kostke czy cos oczywiscie w recenzjach mawiają że to gra także logiczna co by mnie cieszylo takie nie wiem ukladanie przenoszenie albo cos w tym stylu czy to wlasnie jest portal ? od biedy poogladaj na jutubie początek gry i zobacz na czym to polega bo na poczatu jest niby-tutorial, cieżko to opisać słowami za pomocą urząrzenia strzelającego portalami mozesz tworzyć 2 dziury ktory dzialaja tak ze jak wejdziesz jedną to wyjdziesz drugą, wyobraz sobie ze jedną rzucasz na sciane obok siebie a drugą gdzieś za przeszkode (np przepaść) , wchodzisz i wychodzisz z drugiej strony i w ten sposob omijasz przeszkode, to najprostrzy przykład, cala gra krąży wokół rozwiązywania zagadek na bazie możliwosci jakie dają portale, potem dochodzi do tego kilka pobocznych bajerów ktore urozmaicają zagadki 1 Cytuj
mattpsx 1 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 balon1984 oraz Yano - Dzieki serdeczne przyjaciele. Rozwialiscie watpliwosci trzeba gre zamowic i juz do tego widze ze jest masa humoru. Pozostaje mi sie tylko uklonic i podziekowac za wasz czas Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 (edytowane) Pierwszy teaser Portal'a najlepiej wyjaśnia działanie Portal Gun'a, a dodatkowo nic nie "spoileruje" nam z gry. http://www.youtube.com/watch?v=TluRVBhmf8w @mattpsx, a i polecam Ci jednak zacząć od pierwszej części, bo moim zdaniem wiele stracisz jak zaczniesz od drugiej (szkoda, że wcześniej nie pisałeś bo niedawno była promocja na steamie, w której Portal(1) był za darmo). Edytowane 23 października 2011 przez MBeniek 1 Cytuj
mattpsx 1 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 o mój boże ta gra jest genialna po tym teaserze już wiem o co biega i to jest dokladnie to czego bym chcial czemu ja wczesniej tej grze sie blizej nie przyjrzałem ale dzieki takim forum i dzieki wam drodzy koledzy must have Cytuj
Kre3k 581 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 (edytowane) Jestem po 4 rozdziałach. Najlepszy moment? Zdecydowanie końcowa ucieczka, ze świetną muzyką w tle. http://www.youtube.com/watch?v=wrTPfQb8Aco EPIC! Na razie jednak czuję się po tych wszystkich ochach i achach rozczarowany - oczywiście gra jest dobra, ale nie ma nic czego bym nie widział już w pierwszym Portalu... Edytowane 29 października 2011 przez Kre3k Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 15 marca 2012 Opublikowano 15 marca 2012 Wykład Cheta Faliszka i Erika Wolpawa z GDC na temat powstawania Portal 2 : Polecam wszystkim fanom Glados (oczywiście tylko tym którzy przeszli już P2). Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 27 kwietnia 2012 Opublikowano 27 kwietnia 2012 Trailer drugiego DLC, który pozwoli wszystkim graczom w prosty sposób tworzyć nowe komory testowe. Coś jak w LBP: "play, create, share". Niestety, na razie dlc zadebiutuje na PC&MAC (8 maja), jeszcze nie wiadomo kiedy (albo w ogóle czy) pojawi się na konsolach. Na szczęście przy kupnie P2 na PS3 dostaliśmy gratisowy kod na wersję na PC (choć wiem, że nie każdemu widzi się granie na pececie). http://www.gametrailers.com/video/exclusive-creation-portal-2/729579 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 (edytowane) Fuck yeah! Kolejne DLC zmierza do P2 . Tym razem ucieszą z niego posiadacze PS Move (i właściwie tylko oni): http://www.youtube.com/watch?v=SVXOJeoF4hc http://www.youtube.com/watch?v=amt5O8QwktU Edytowane 5 czerwca 2012 przez MBeniek Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 5 czerwca 2012 Opublikowano 5 czerwca 2012 (edytowane) w końcu bede mógł rzucać sobie cube'em xD Edytowane 5 czerwca 2012 przez 4 mE Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 czerwca 2012 Autor Opublikowano 6 czerwca 2012 wygląda alkiem fajnie, chociaz miejscami spory chaos sie dzieje ale jak bedzie za darmo to pozycze od brata move i sobie obczaje Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 tak sobie myślę po cichu, ze może wrzuca od razu w jedno DLC edytor plansz, kto wie..? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 czerwca 2012 Autor Opublikowano 6 czerwca 2012 bawilem sie troche edytorem na pc i musze powiedziec ze slabo sobie wyobrażam jego obsluge na padzie, była by mozliwa ale o wiele mniej wygodna, pewnie dlatego jeszcze go nie wydali na konsolach Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 (edytowane) tak sobie myślę po cichu, ze może wrzuca od razu w jedno DLC edytor plansz, kto wie..? Nie ma szans, bo tym DLC nie zajmuje się Valve tylko osobna firma (sixense) - i z tego powodu obstawiam też, że ten dodatek będzie tym razem płatny (oby nie przesadzili z ceną). http://sixense.com/portal2inmotion P.S. Obsługa PSMove zostanie też dodana do normalnej kampanii . @Yano, mogliby przynajmniej tak zrobić, że na konsolach byłaby chociaż możliwość grania w te wszystkie levele stworzone na PC. Edytowane 6 czerwca 2012 przez MBeniek Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 6 czerwca 2012 Autor Opublikowano 6 czerwca 2012 no mogli by, bylo by fajnie chociaz to pewnie nie takie latwe, zwlaszcza ze na pc oprocz tego prostego edytora ktory pozwala tworzyc komnaty testowe, maja tez skomplikowany programistyczny edytor na bazie silnika ktory pozwala tworzyc w szystko i na pc sa levele takie jak w grze, z roslinnoscią, i wszelakimi elementami (teksty, własna muzyka fabula itp) , a nie tylko komory testowe ktore mozna tworzyc w tym prostym edytorze Cytuj
grabipl 150 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 czy w grze jest jakiś online pass? czy lepiej nówke brać? Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 6 czerwca 2012 Opublikowano 6 czerwca 2012 Online pass nie ma, ale jest kod na pobranie Portal 2 ze Steam. 1 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 2 listopada 2012 Opublikowano 2 listopada 2012 (edytowane) w końcu coś jest na rzeczy Oczekiwanie na dodatek do Portal 2, który zapewni obsługę kontrolera PS Move, już niedługo się zakończy. Sprawdźcie najnowszy zwiastun Portal 2 In Motion! Na graczy czekać będzie świeża kampania.[/size] Deweloperzy z Sixense zadbali o zupełnie nowe doświadczenie dla właścicieli kontrolerów PS Move. W grze pojawi się możliwość obracania obiektami i zmieniania ich rozmiarów w celu rozwiązania lamigłówek. Łącznie czeka na nas 20 nowych plansz testowych. DLC dostępne będzie w cenie 36 złotych i wyląduje w cyfrowej dystrybucji 6 listopada. http://www.ppe.pl/ne..._In_Motion.html Edytowane 2 listopada 2012 przez 4 mE Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 14 października 2013 Opublikowano 14 października 2013 w końcu coś jest na rzeczy Oczekiwanie na dodatek do Portal 2, który zapewni obsługę kontrolera PS Move, już niedługo się zakończy. Sprawdźcie najnowszy zwiastun Portal 2 In Motion! Na graczy czekać będzie świeża kampania.[/size] Deweloperzy z Sixense zadbali o zupełnie nowe doświadczenie dla właścicieli kontrolerów PS Move. W grze pojawi się możliwość obracania obiektami i zmieniania ich rozmiarów w celu rozwiązania lamigłówek. Łącznie czeka na nas 20 nowych plansz testowych. DLC dostępne będzie w cenie 36 złotych i wyląduje w cyfrowej dystrybucji 6 listopada. http://www.ppe.pl/ne..._In_Motion.html mam zamiar zakupić owy dodatek, ale pod warunkiem, ze sterowanie także obejmie singla. ktoś może pobieral ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi