Maniaczek 5 Opublikowano 12 grudnia 2010 Opublikowano 12 grudnia 2010 nie ma kodów o nominałach wcześniej wymienionych, są albo 1600, 4200, 2100, 4000 (zależnie od regionu, jedynie wyjątkiem jest 800) Mylisz się. Kupując punkty używając karty kredytowej możesz nabyć nominały 400, 800, 1600, 4000, 6000 dla regionu USA (czyli tego, na który zwykle są te konta z punktami). Osobiście uważam, iż są one kupowane za karty kredytowe zdobyte w małolegalny sposób (kradzież lub wydaną na jakiegoś biedaka w Meksyku (zwykle dane posiadacza karty sugerują, że to Latynos). Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 13 grudnia 2010 Opublikowano 13 grudnia 2010 w sumnie zabardzo mnie to nie interesuje ale prawda jest taka ze gdyby to bylo legalne i nie z "nocnego sklepu" to mozna bylo by kupic zdrapke a nie konto z nabitymi punktami tyle. Cytuj
bartiz 1 615 Opublikowano 14 grudnia 2010 Opublikowano 14 grudnia 2010 Kupujecie na allegro i dajecie jeszcze innym zarobic czy prosto ze zrodla za 10$ - 6000MSP ? Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 14 grudnia 2010 Opublikowano 14 grudnia 2010 Powiedz mi jakim cudem punkty kosztują w retailu dajmy na to 100 zł, a ktoś sprzedaje ponad 3x tyle, za 50 zł? Nawet jeżeli jest jak mówisz, że to są wszystko chore marże tych co sprzedają, to czemu nikt nie sprzeda mi czystej zdrapki za taką kasę i to czemu tylko w ilościach, 800, 6000, 10000, 18000, 20000? Od razu teza na zdrapki, które tracą datę ważności upada, bo o ile wiem to kod chyba może stracić datę ważności, tak nie ma kodów o nominałach wcześniej wymienionych, są albo 1600, 4200, 2100, 4000 (zależnie od regionu, jedynie wyjątkiem jest 800). Podaj mi sensowne wytłumaczenie to uwierzę i nie odsyłaj mnie do sprzedawców, bo to Ty chcesz ludziom udowadniać, że coś nie jest kradzione, gdzie czysta logika podpowiada, że innej opcji nie ma. Taaa... tak jak ostatnio jak chciałem wytłumaczenie logiczne to canuks ucichł. Ludzie jak Wam się wydaje lub podejrzewacie, że coś może być kradzione, nielegalne etc. to omijać z daleka. Taki proceder zakraja o paserstwo. Jeśli wiecie, że coś jest nielegalne lub nie macie pewności uczciwości to bierzecie udział w nielegalnych czynnościach. To jak piractwo. Powyższe rozważania Marcina pokazują dokładnie, że owe "tanie konta z punktami" są mocno podejrzane. Ja się wykłócam ? daj spokój mam 3 takie konta i tylko do jednego jest przypisana karta kredytowa (nie aktywna ) . Nieaktywna, bo już zastrzeżona, a czemu zastrzeżona... czy Ci trzeba jak dziecku wszystko tłumaczyć? To nie jest tak, że te konta są od razu banowane. Bo co za problem uczciwemu człowiekowi doładować sobie konto tysiącami punktów??? Powód do bana? No nie. Jeśli okazuje się, że karta jest kradziona, ktoś to zgłasza lub zadłużenie z niej nie jest spłacane jest zastzegane - a procedury trwają jakiś czas. To dla mnie logiczne. Czekam na logiczną wersję od osób, które wyzywają od ludzi niemyślących. Cytuj
marcin0903 1 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 Mylisz się. Kupując punkty używając karty kredytowej możesz nabyć nominały 400, 800, 1600, 4000, 6000 dla regionu USA (czyli tego, na który zwykle są te konta z punktami).Osobiście uważam, iż są one kupowane za karty kredytowe zdobyte w małolegalny sposób (kradzież lub wydaną na jakiegoś biedaka w Meksyku (zwykle dane posiadacza karty sugerują, że to Latynos). Jasne, ale to musisz wtedy stricte kartą płacić, a w takim razie odpada teoria zdrapek tracących datę ważności. Cytuj
Maniaczek 5 Opublikowano 17 grudnia 2010 Opublikowano 17 grudnia 2010 Dokładnie. To bujda wymyślona przez polskich sprzedawców z allegro. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 takie pytanie jak po zakupie gry z takiego konta przepisac gre na swoje konto? Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 www.xbox.com/drm Panowie, we wtorek na Games on Demand wychodzi RDR (o wartości ponad 120zł) i nowy Prince of Persia (60zł), oba tytuły będą pewnie za 3200 MSP, czyli gdzieś po 32zł. Skorzystam z tej alternatywy. Możecie mnie wyzywać od złodzieji i żydów, ja mam to gdzieś Ale teraz pytanie, uważacie że lepiej bym zrobił (dla wydawcy, dewelopera czy samego MS) kupując używkę na allegro? bo gdzieś 80% moich oryginalnych gier jest właśnie z drugiej ręki. Dlaczego, nie wyzywacie od złodzieji wszystkich graczy, którzy kupują używane gry? Prawda jest taka, że dla twórców i wydawców nie ma to znaczenia, obydwa rozwiązania są niekorzystne. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Tylko, że używana gra oryginalna została kiedyś przez kogoś kupiona w sklepie jako nówka i wtedy poszły tantiemy dla MS i developera. I pomyśl, dlaczego ktoś sprzedaje teraz tą grę? Bo już ją przeszedł i jest mu nie potrzebna, bo będzie się kurzyć na półce. Sprzeda - kasę dostanie i kupi może znów nową grę w sklepie. Gdyby nie sprzedał nie miałby, powiedzmy, 75% na nową grę w sklepie. Kupując przez "te" konta może jakaś kasa wpływa dla MS i Dev, ale kogoś okradasz, jakiegoś niewinnego człowieka, który nie ma zupełnie z tego nic, wręcz przeciwnie, bo jeszcze jest biedniejszy o te kilkadziesiąt $. Albo i kasa nie wpływa dla MS i reszty, bo nastąpiło zablokowanie karty kredytowej ze względu na jej kradzież i tracą wydawcy. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 www.xbox.com/drm a god to nie tylko za gotowke? dzieki. takie pytanie jeszcze a jak to jest z ciuchami dla avatarow i tapetami/skorkami? co do czy to dobre czy zle ze kupuje sie te punkty ps3 ma skladki i nikt niema z tym problemu 1 Cytuj
miki77 16 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Można też za punkty kupować. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 @miki77 - to zes wszystkich oswiecil... Itemy dla avatarow mozna uzywac tylko na koncie na ktorym zostaly kupione, raczej o to Ci chodzilo. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 edytowalem posta. wszczesniej tam bylo ze dziwilem sie ze mozna god kupowac za punkty Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Dopiero ostatnio zauważyłem że w Games on Demand można kupować za punkty tak więc mam rozumieć że MS nie zabezpieczył się przed waleniem ich w dupę i kupowaniem po "zaniżonej" Cenie . Chyba że wstawili blokadę regionalną czy coś , Ktoś coś wie na ten temat ? Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Tak, też o tym nigdy nie wiedziałem do momentu, kiedy przeczytałem o tym tutaj na forum Gry bez blokady regionalnej na rynku USA: ASSASSIN’S CREED 2 ALAN WAKE PL AVATAR THE GAME (JAMES CAMERON’S) SPLINTER CELL CONVICTION GEARS OF WAR 2 PL CALL OF DUTY WORLD AT WAR BORDERLANDS TOM CLANCY’S GHOST RECON 2 CONDEMNED MORTAL KOMBAT VS DC UNIVERSE RESIDENT EVIL 5 STREET FIGHTER IV TOMB RAIDER ANNIVERSARY CALL OF JUAREZ BOUND IN BLOOD RAYMAN VIRTUA TENNIS 2009 NHL 2K9 CSI - HARD EVIDENCE MONOPOLY F.E.A.R 2 THE BIGS 2 CABELA’S ALASKAN ADVENTURE CABELA’S BIG GAME HUNTER TIME SHIFT DRAGON AGE ORIGINS LEGO ROCK BANDS LOST DARK MESSIAH OF MIGHT AND MAGIC NBA 2K9 NBA 2K10 TMNT Sam kupiłem na razie 2 gierki i działają bez problemu Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 mogliby wszystkie gry od razu dawac na xbl, bo nie chce mi sie z du,pa wstawac zeby tylko plyte zmienic 1 Cytuj
czesio83 21 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 games of damed jest w pytkę :potter: najlepsze jest to że kupujesz hity a cieszą się z grania 2 osoby i to jest piękne:) Cytuj
Salwador 189 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 (edytowane) Jak to jest z games on demand ponieważ widzę je jako gry na sprzedaż za $, a jest możliwość ich kupna za pkt(pytam się ponieważ nie zauważyłem opcji kupna za pkt)?? Edytowane 18 grudnia 2010 przez Salwador Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 18 grudnia 2010 Opublikowano 18 grudnia 2010 Po wybraniu jakiejś gry wybierasz opcję kup a następnie naciskasz X Cena z dolarów zmienia się wtedy na MS Points Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 mogliby wszystkie gry od razu dawac na xbl, bo nie chce mi sie z du,pa wstawac zeby tylko plyte zmienic hehe dokladnie mam to samo dlatego zamieniam powoli swoje top gry na te z games on demand narazie zrobilem tak z GTA IV i z GEARS OF WARS 2 nastepne bedzie pewnie RDR i moze GOW 1 ale faktycznie powinni rowno z premiera w sklepach wydawac gry w dystrybucji online Cytuj
HeXa 435 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 Hahaha cwaniaczki jak co to niee cyfrowa dystrybucja bee... a teraz taki walek to odrazu daj pan na premiere Tak czy siak kozystac puki mozna Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 jezeli o mnie chodzi to nigdy nie mowilem ze cyfrowa dystrybucja jest beee a punkty kupuje normalnie Cytuj
KamileQ 27 Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 Panowie, ja mam takie pytanie, bo ja już się pogubiłem. To w końcu - można kupować takie tanie MSP, np. jak tu? KLIK! Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 19 grudnia 2010 Opublikowano 19 grudnia 2010 mozna.jesli chcesz nikt ci nie zabroni Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi