Linek 187 Opublikowano 25 marca 2011 Opublikowano 25 marca 2011 Generalnie chodzi o to, żeby przed kupnem zagadać do niego na czacie (nie na PM, tylko na czacie, przy niektórych ofertach masz żółtą ikonkę Chat, to znaczy, że gość jest online), uzgadniasz z nim szczegóły, czy jak zaraz wpłacisz, to Ci wyśle, czy ma te konta aktualnie (bo mogły mu się skończyć), jeśli wszystko jest ok, to kupujesz, wpłacasz siano, informujesz go o tym na tym czacie, on Ci za chwilę (jak wpłata z Paypala przejdzie) odpisuje, że wszystko załatwione, konto wysłane. Sprawdzasz sobie skrzynkę odbiorczą na dhgate, tam będzie wiadomość o aukcji i w tej wiadomości, w tabelce po prawej masz swoje konto. To tak w skrócie. Cytuj
little big planet 82 Opublikowano 25 marca 2011 Opublikowano 25 marca 2011 (edytowane) No nic, dla mnie było raczej oczywiste, że skoro wystawia aukcje to ma towar. Jednak jest napisane w opcjach, że dostawa może potrwać do 3 dni, więc poczekam. Po tym terminie chyba mogę się domagać zwrotu kasy co nie ? Szkoda tylko, że przez taki długi czas oczekiwania nie mam już możliwości zakupienia tego co chciałem za te punkty bo jakiś chińczyk ma w (pipi)e klienta. Edytowane 25 marca 2011 przez little big planet Cytuj
little big planet 82 Opublikowano 28 marca 2011 Opublikowano 28 marca 2011 Niestety sytuacja u mnie nie wygląda za ciekawie. Zero kontaktu ze sprzedającym przez 3 dni. Zwróciłem się z prośbą do DHgate o zwrot prowizji lecz, aby oddali mi kasę on musi się z nimi skontaktować, a z tego co widzę on w ogóle nie wchodzi na to konto. A skoro on im tego nie potwierdzi to kiedy ja dostane swoje pieniądze. Kurcze zależało mi na szybkiej wysyłce, a jakiś pi*przony Chinol leci sobie w kulki. Macie jakieś rady co zrobić, aby zwrócili mi pieniądze jak najszybciej ? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 28 marca 2011 Opublikowano 28 marca 2011 Czekac, ja sie normalnie dogadalem jak typkowi sie konta skonczyly, ale skoro Twoj sie nie odzywa to nic poza czekaniem nie pozostaje narazie. Cytuj
Maniaczek 5 Opublikowano 30 marca 2011 Opublikowano 30 marca 2011 Niestety sytuacja u mnie nie wygląda za ciekawie. Zero kontaktu ze sprzedającym przez 3 dni. Mógłbyś podać nazwę tego sprzedawcy jako przestrogę? Cytuj
little big planet 82 Opublikowano 31 marca 2011 Opublikowano 31 marca 2011 DHgate anulowało to aukcje i zwróciło mi pieniądze (nie za bardzo mogę teraz znaleźć jego nick). Było tu troszkę mojej winy bo myślałem, że jeśli ktoś wystawia aukcje to ma przedmiot fizycznie na sprzedaż. Myliłem się. Najlepiej pytać wcześniej na czacie czy produkt jest dostępny. Na szczęście dopóki nie dostaniemy przedmiotu sprzedawca nie otrzymuje kasy co za tym idzie nie ma problemu ze zwrotem pieniędzy jeśli coś jest nie tak. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 2 kwietnia 2011 Opublikowano 2 kwietnia 2011 zauwarzyłem że poznikały aukcje na allegro z punktami po taniości a jak sa to koło 100zl za konto 6000pkt wiadomo coś czy to "akcja nie kupuje punktów po taniości nie kradne" etc? Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 2 kwietnia 2011 Opublikowano 2 kwietnia 2011 (edytowane) zauwarzyłem że poznikały aukcje na allegro z punktami po taniości a jak sa to koło 100zl za konto 6000pkt wiadomo coś czy to "akcja nie kupuje punktów po taniości nie kradne" etc? Pkt po prostu podrozaly. Edytowane 2 kwietnia 2011 przez zaq123456 Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 2 kwietnia 2011 Opublikowano 2 kwietnia 2011 i dlatego juz prawie nikt tym nie handluje? przecierz i tak sie opłaca (mniej ale oplaca) wiec wtf? Cytuj
Radovan 119 Opublikowano 2 kwietnia 2011 Opublikowano 2 kwietnia 2011 Ja się właśnie naciąłem na dhgate na gościa o nicku buyerfirst , czekam na full refund -.- Na allegro faktycznie nic nie ma. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Opublikowano 4 kwietnia 2011 widze że to jakaś grubsza sprawa. na allegro już totalnie wyczyściło tanie punkty... a za to sprzedaje jeden gość same konta z zużytymi punktami. dziwne. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 4 kwietnia 2011 Opublikowano 4 kwietnia 2011 widze że to jakaś grubsza sprawa. na allegro już totalnie wyczyściło tanie punkty... a za to sprzedaje jeden gość same konta z zużytymi punktami. dziwne. te konta sa skradzione osobom które je zakupiły właśnie od tego sprzedającego i nie zmieniły hasła po zakupie . Było o tym głośno w zeszłym miesiącu . Koleś zarabia 2 x na jednym koncie . Cytuj
teddy 6 862 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 widze że to jakaś grubsza sprawa. na allegro już totalnie wyczyściło tanie punkty... a za to sprzedaje jeden gość same konta z zużytymi punktami. dziwne. Wczoraj udało mi się kupić w tańszej cenie. Koleś miał w aukcji napisane, że jakieś lobby powstało i wykupuje tańsze punkty od razu i wali negatywy sprzedawcom, którzy się wyłamują z wyższych cen. Niezła heca ;D Cytuj
Radovan 119 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Opublikowano 11 kwietnia 2011 Ja w końcu z powodzeniem kupiłem na dhgate za 14$. Cytuj
Daddy 4 224 Opublikowano 13 kwietnia 2011 Opublikowano 13 kwietnia 2011 co sądzicie o powstaniu tematu dotyczącego składek na gry/dodatki na XBL ? taki odpowiednik temtu z działu ps3. Temat dotyczyłby składek na punkty/konta lub określone gry/dodatki itd. Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 13 kwietnia 2011 Opublikowano 13 kwietnia 2011 co sądzicie o powstaniu tematu dotyczącego składek na gry/dodatki na XBL ? taki odpowiednik temtu z działu ps3. Temat dotyczyłby składek na punkty/konta lub określone gry/dodatki itd. Chyba raczej nie ma szans, bo handlowanie na PT kontami XBL jest zabronione, a to się z tym wiąże. Cytuj
Daddy 4 224 Opublikowano 13 kwietnia 2011 Opublikowano 13 kwietnia 2011 tak ale to na PT tak samo jest z kontami na PSS i zrzutkami zaś w dziale ps3 normalnie funkcjonuje, nie chodzi o sprzedaż msp/kont tylko składki. Cytuj
Bosu 15 Opublikowano 13 kwietnia 2011 Opublikowano 13 kwietnia 2011 Mogłoby się to nawet sprawdzić. Na ps3ce się składają, to czemu my mamy być gorsi. :confused: . 1 1 Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Dodatki zakupione na Xbox Live będą działać tylko na konsoli na której były zakupione. Primo: nie ściągniesz zakupionego dodatku na inną konsolę ponownie bo licencja na na dodatek zostaje na pierwszej konsoli. Secundo: musiałbyś kupić grę/dodatek jeszcze raz a nie kupisz na tym samym koncie 2 razy tego samego dodatku. Czyli taka składka nie ma w ogóle sensu <_< 2 Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 ma sens, we 2 osoby dogadujecie się co chcecie kupić z, jedna osoba kupuje jako pierwsza, a później druga przenosi licencje do swojej konsoli, i tym samym 2 osoby mają dokładnie tak samo działające rzeczy z XBL 1 Cytuj
Ins 5 749 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 (edytowane) Dodatki zakupione na Xbox Live będą działać tylko na konsoli na której były zakupione. Primo: nie ściągniesz zakupionego dodatku na inną konsolę ponownie bo licencja na na dodatek zostaje na pierwszej konsoli. Secundo: musiałbyś kupić grę/dodatek jeszcze raz a nie kupisz na tym samym koncie 2 razy tego samego dodatku. Czyli taka składka nie ma w ogóle sensu <_< Przyklad: Jedna osoba kupuje dodatek do Assassina na swojej konsoli i DLC dziala mu na kazdym koncie na tej konsoli. Druga osoba odnawia profil na swojej konsoli i podlacza drugiego pada, zeby konto na ktorym DLC bylo kupione bylo caly czas online. Na pierwszym padzie logujesz sie na jakiekolwiek konto i dodatek na nim dziala. Dwie osoby maja dodatek kupiony na jednym koncie. Nie trzeba sie nawet bawic w przenoszenie licencji. Tak wiec nie masz racji. Edytowane 14 kwietnia 2011 przez Ins 1 Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 ale jak sie pobawisz w przenoszenie licencji, to korzystają AŻ 3 osoby! Cytuj
Daddy 4 224 Opublikowano 14 kwietnia 2011 Opublikowano 14 kwietnia 2011 dokładnie z takich kont lub punktów mogą jednocześnie korzystać 3 osoby, pierwszy kupuje i ściąga, drugi odzyskuje konto i robi transfer licencji, obaj wywalają konto a trzeci używa tego konta jak ma 2go pada. można też robić zrzuty typu gdy ktoś chce grę za 800/1200/2000 itp. ale nie potrzebuje 6000msp a inne osoba potrzebuje 4000msp albo np: 5 osob chcą różne gry/dodatki za 1200mps, zrzucają się na konto/punkty kązdy kupuje co chce i daje następnemu. 1 Cytuj
Kukles 8 Opublikowano 30 kwietnia 2011 Opublikowano 30 kwietnia 2011 Mam do Was pytanie. Pewnie było ale różnie ludzie piszą. Kumpel ma konto z gierkami zakupionymi w ten sposób. Jak przepiszemy licencje na moją konsole to czy na swojej nadal bedzie mogl grać na swoim profilu ( nie na tym co kupił gry)? Cytuj
Gość Opublikowano 30 kwietnia 2011 Opublikowano 30 kwietnia 2011 Tak, poki nie usunie ich z dysku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi