Gość DonSterydo Opublikowano 2 lipca 2011 Opublikowano 2 lipca 2011 Te 4h na wykorzystanie to od przesłania danych konta czy od odzyskania konta ? Bo jak pierwsza opcja to bez sensu, wychodzisz z domu na cały dzień, dostajesz dane na e-mail, wracasz i po koncie Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 2 lipca 2011 Opublikowano 2 lipca 2011 Na wydanie punktow. Musisz po prostu kliknac kupuje, a z reguly trwa to minute... Pozniej mozesz sciagac ile chcesz, zmieniajac haslo konto zatrzymasz dla siebie. Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 2 lipca 2011 Opublikowano 2 lipca 2011 Jak ostatnio kupowałem 6000 pkt to musiałem właśnie zmienić maila, bo wyskakiwał błąd. Potem wszystko było ok. dociągnąłem 90% rzeczy z kolejki i zacząłem grać. Dziś (po ok. 2 tygodniach) chciałem ściągnąć końcówkę, ale nie mogę się zalogować, bo zablokowali mi konto. Na maila przyszło takie coś: Xbox LIVE Powiadomienie o trwa�ym zawieszeniu: Kradzie� ze sklepu [ NIE ODPOWIADA� na t� wiadomo��. Zosta�a ona wys�ana z konta, które nie jest monitorowane. ] Niniejszym zawiadamiamy, �e Twoje przywileje u�ytkownika w ramach us�ugi Xbox LIVE zosta�y trwale zawieszone ze wzgl�du na kradzie� ze sklepu. Post�powanie, które doprowadzi�o do zawieszenia mo�e zawiera�, ale nie jest ograniczone do: Powielenie historii zakupu Próby oszustwa na punktach Microsoft Points Bezprawne uzyskanie kodów wykupu Twoje post�powanie zwróci�o uwag� zespo�u egzekwowania us�ugi LIVE ze wzgl�du na skargi przysy�ane przez innych u�ytkowników us�ugi Xbox LIVE lub podczas dzia�a� serwisowych. Zespó� egzekwowania LIVE przejrza� skargi i inne dane dotycz�ce post�powania i ustali�, �e narusza ono Terms of Use (Zasady u�ytkowania) i/lub Code of Conduct (Kodeks post�powania) us�ugi Xbox LIVE. Poniewa� Twoje post�powanie stanowi naruszenie, zespó� egzekwowania LIVE wyda� trwa�e zawieszenie. Podczas zawieszenia niemo�liwe jest zalogowanie si� do us�ugi Xbox LIVE. Twoje przywileje u�ytkownika w ramach us�ugi Xbox LIVE nie zostan� przywrócone. Biuro obs�ugi klienta nie mo�e zmienia� ani udziela� bardziej szczegó�owych informacji odno�nie zawieszenia. Firma Microsoft oczekuje od wszystkich klientów przestrzegania Kodeksu post�powania. Kodeks post�powania zawiera wskazówki dotycz�ce odpowiedniego zachowania w trakcie korzystania z us�ugi. Kodeks post�powania us�ugi Xbox LIVE jest dost�pny z poziomu interfejsu g�ównego us�ugi Xbox LIVE w zak�adce Zasady w sekcji Zarz�dzanie kontem oraz na stronie internetowej http://www.xbox.com/legal/codeofconduct.htm. Z Zasadami u�ytkowania us�ugi Xbox LIVE mo�na zapozna� si� na stronie internetowej http://www.xbox.com/legal/livetou.htm. Uwaga: je�li nie jeste� u�ytkownikiem us�ugi Xbox LIVE, zawieszenie mo�e zosta� wprowadzone w przypadku aktywno�ci w witrynie Zune Social. Z Zasadami post�powania us�ugi Zune Social mo�na zapozna� si� na stronie internetowej http://www.zune.net/legal/codeofconduct.htm. Z Zasadami serwisu Zune Social mo�na zapozna� si� na stronie internetowej http://www.zune.net/legal/termsofservice.htm. Dzi�kujemy, Zespó� egzekwowania LIVE Oczywiście w opisie aukcji było napisane standardowo (że kupić trzeba szybko, ale ściągnąć można nawet po roku), tak więc będę żądał zwrotu części kasy u sprzedawcy. Jak już kupujecie takie konta, to ściągajcie wszystko od razu. Taka mała rada 1 Cytuj
canuks 63 Opublikowano 2 lipca 2011 Opublikowano 2 lipca 2011 To żadna nowość ze zablokowali konto już wcześniej to robili . Chodzi o toczy dostałeś bana na konsolę ? i kiedy kupowałeś konto (miesiąc ? ) Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 2 lipca 2011 Opublikowano 2 lipca 2011 Zbanowali tylko to konto. Kupiłem je 15. czerwca, z tego co widzę zablokowali je już 17. Cytuj
Maniaczek 5 Opublikowano 2 lipca 2011 Opublikowano 2 lipca 2011 Kupiłeś na allegro czy na innym serwisie (np. dhgate)? Możesz podać nazwę sprzedawcy lub linka do aukcji? Czy sprzedawca poinformował Cię, że będziesz musiał zmienić maila przy próbie zakupu czegokolwiek na Marketplace? Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 3 lipca 2011 Opublikowano 3 lipca 2011 Na Allegro, na tej aukcji http://allegro.pl/6000-msp-polska-szybko-najtaniej-automat-i1669545063.html Sprzedawca ma dwa konta http://allegro.pl/show_user.php?uid=15755568 http://allegro.pl/show_user.php?uid=20548146 O potrzebnie zmiany maila poinformował mnie dopiero jak mu napisałem o tym wyskakującym błędzie. Przed kupnem nie było o tym mowy. W tych nowych aukcjach ma już taki opis: "NA PUNKTY UDZIELAMY 2H GWARANCJI OD OTRZYMANIA – W TYM CZASIE TRZEBA JE WYDAĆ LUB DODAĆ WSZYSTKO DO KOLEJKI POBIERANIA A POBRAĆ TRZEBA W MAX 24 H - TYLE JEST GWARANCJI NA KONTO !!!" W starszych taki: NA PUNKTY UDZIELAMY 2H GWARANCJI OD OTRZYMANIA – W TYM CZASIE TRZEBA JE WYDAĆ LUB DODAĆ WSZYSTKO DO KOLEJKI POBIERANIA A POBIERAĆ MOŻNA W DOWOLNYM TERMINIE I DOWOLNIE DŁUGO !!!" Ja kupiłem jeszcze w tych starszych, tak więc będę się domagał części kaski. Oczywiście nie będę go naciągał na całość, bo to by było nie w porządku. Nie zdążyłem dociągnąć jednego dodatku (wartego 800 punktów), tak więc myślę, że 10zł będzie ok. Oczywiście pozytyw jest już dawno wystawiony, ale sprawdzę czy jest uczciwym sprzedającym i czy nie będzie z tym robił porblemu. Dam znać tutaj co i jak. Cytuj
TeBe 142 Opublikowano 5 lipca 2011 Opublikowano 5 lipca 2011 Ok, więc tak: Męczyłem go przez ostatnie trzy dni. On odpisywał, że ok, że zaraz będzie itd. Po dzisiejszym upomnieniu dał mi konto 1600 do ściągnięcia, dodałem sobie ten niekompletny dodatek do listy i się zapytałem, czy mogę coś dopłacić i kupić coś jeszcze za pozostałe 800 pkt, a on dał mi je za darmo, za to długie czekanie Tak więc sprawa została załatwiona jak najbardziej pozytywnie, mogę go z czystym sumieniem polecić. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 8 sierpnia 2011 Opublikowano 8 sierpnia 2011 W sumie to przydaloby sie aby juz ukrucili ten proceder na dobre... 1 Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 8 sierpnia 2011 Opublikowano 8 sierpnia 2011 (edytowane) W sumie to przydaloby sie aby juz ukrucili ten proceder na dobre... Niby dlaczego ??? Większość ludzi którzy zostali okradzeni z kont XL i / lub kart kredytowych to debile którzy skusili się i wpisali swoje dane do konta na stronie / stronach typu freemspoints. Edytowane 8 sierpnia 2011 przez Darth Krizzo 4 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 sierpnia 2011 Opublikowano 8 sierpnia 2011 Może dlatego, że nie jest to legalne? Cytuj
Daddy 4 224 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 http://polygamia.pl/Polygamia/1,107162,10245178,Microsoft_banuje_graczy_za_kradzieze_na_Xbox_Live.html bany za konta, nojtag czy coś innego ? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 12 września 2011 Opublikowano 12 września 2011 http://polygamia.pl/..._Xbox_Live.html bany za konta, nojtag czy coś innego ? Chodzi o konta nojtag były /są banowane główne profile graczy na których były odpalane gry z z tych kont Cytuj
Linek 187 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Ostrzegam przed kupowaniem kont punktowych z dhgate - kiedyś były to nowe konta z nabitymi punktami, więc spoko, a dzisiaj kupiłem od zaufanego sprzedawcy konto, na którym miało być 10k punktów, czyste. Po zalogowaniu okazało się, że punktów jest 10 310, konto ma już sporego gamerscore'a (niecałe 20k), a także wykupionego Golda na następne 2 miesiące. Zmieniłem więc w nim hasło, punktów nie wytraciłem, tylko sobie pościągałem to, co było w historii ściągania (a było tego tam trochę, więc stratny nie byłem) - sprawdziłem sobie dane gościa na koncie i odezwałem się do niego na facebooku, żeby mu to konto zwrócić, zobaczymy, jak to dalej pójdzie. W każdym razie, z tego, co się zorientowałem, wszystkie konta na dhgate w tej chwili to konta po prostu kradzione - zbierane właśnie na stronkach typu "4k msp for free" itp. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Trochę słabo wymyśliłeś z tym facebookiem. Ja bym na Twoim miejscu założył jakiegoś maila na szybko i stamtąd wysłał mu nowe passy. Zawsze się przecież może trafić ktoś kto poda cię na policję i będziesz ścigany za zwykłą kradzież. O ile samo konto jest nic nie warte, tak już np. korzystanie z karty do niego podłączonej jest normalnym przestępstwem. No ale miejmy nadzieję, że koleś cię nigdzie nie zgłosi Cytuj
Linek 187 Opublikowano 17 września 2011 Opublikowano 17 września 2011 Wiesz, mail na koncie mógł być przejęty, a mam nadzieję, że do fb gość ma dostęp. Napisałem mu, że punktów nie wykorzystałem, podałem mu nazwę chińczyka z dhgate, który mi to sprzedał i mam nadzieję, że raczej gość po prostu się ucieszy, że nie ma strat, zamiast kombinować. Cytuj
Radovan 119 Opublikowano 19 września 2011 Opublikowano 19 września 2011 A wiecie może czy po zakupie chińskich punktów season pass do gearsów będzie działał na moim koncie? Cytuj
Linek 187 Opublikowano 19 września 2011 Opublikowano 19 września 2011 Kupiłem kiedyś za takie punkty FIFA Ultimate Team dla FIFA10 i nie działało, mogłem jedynie na chińskim koncie z tego korzystać. Myślę, że z season pass będzie podobnie. Cytuj
Zebra 4 Opublikowano 19 września 2011 Opublikowano 19 września 2011 (edytowane) Albo będzie tak jak z passami do bc2, fify, mortal kombat itp. czyli będą działać. Chociaż, zawsze możesz kupić season pass z chińskiego konta a gdy wyjdą mapki przełączyć się na chińskie konto i ściągnać mapy za friko. Nie ma problemu bo taki season pass z tego co wiem nie jest przypisywany do gt. Edytowane 19 września 2011 przez Zebra Cytuj
Radovan 119 Opublikowano 19 września 2011 Opublikowano 19 września 2011 Gorzej jak jakiś banhammer pójdzie na to konto, to wtedy sobie nie pościągam Cytuj
easye 3 358 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 A nie jest teraz tak, ze te konta po jakims czasie sa usuwane, nawet jak zmienimy do nich haslo? Ostatnio w jednym zmienialem id, przypisywalem do nowego maila, a i tak po paru dniach nie moglem sie na nie zalogowac. Cytuj
Zebra 4 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 Niektóre są a niektóre nie. Ja jedno kupiłem więcej niż pół roku temu i wciąż działa także reguły nie ma. Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 (edytowane) A nie jest teraz tak, ze te konta po jakims czasie sa usuwane, nawet jak zmienimy do nich haslo? Ostatnio w jednym zmienialem id, przypisywalem do nowego maila, a i tak po paru dniach nie moglem sie na nie zalogowac. A zmieniłeś może Gamertag'a ? migrowałeś konto na PL ? bo ja tam zrobiłem z jednym ponad miesiąc temu i nadal cieszę się darmowym 12 miesięcznym LIVE'EM ^_^ Edytowane 20 września 2011 przez Darth Krizzo Cytuj
krzako 0 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 Kupiłem ostatnio jedno z kont, o których piszecie powyżej. Po odzyskaniu tag gracza dodałem do kolejki pobierania 3 gierki. Pierwsza została pobrana w 93% i konsola zaczęła się zwieszać i automatycznie uruchamia się ponownie. Po uruchomieniu i zalogowaniu się nie mija 5-10 sek. i powtórka- zwiecha i xbox się wyłącza i uruchamia się ponownie - i tak w kółko. Po usunięciu wszystkiego z kolejki pobierania na xbox.com problem znika, natomiast chcąc ściągnąć te gry ponownie z historii pobierania zaczynam z punktu wyjścia. Czy może ktoś wie jak się z tym uporać?? Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 osoba od której kupiłeś konto/a puszcza je ponownie w obieg 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi