jan95kes 40 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) . Edytowane 17 Grudnia 2010 przez jan95kes Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Dla mnie seria TV od Gonzo to nie licząc OSTu słaby szajs, seria OVA=manga i jest wy(pipi)ista pod każdym względem. Oby każda seria dostawała taką adaptację wierną mandze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Hellsing w zamierzeniach nigdy nie miał być poważny. Anglikańskie wampiry walczące z nazistami i szaleni katolicy, którzy chcą ich wszystkich wybić do nogi. To nie jest fabuła poważnego komiksu W serii TV podobała mi się muzyka i to właściwie tyle. W momencie kiedy fabuła zaczęła rozchodzić się z mangą to serial przynudzał. Do tego antagonista był beznadziejny. OVA jest bardzo dobrze zrobiona. Powinni jednak popracować nad muzyką, z tym jest słabo. Jakaś taka niezapamiętywalna. Sama manga podoba mi się średnio (moją awersję do Hellsinga chyba wywołała końcówka). Kojarzy mi się trochę z Gantzem. Czysta rozrywka, a fabuła jest gdzieś w tle i nie przeszkadza. Postać Alucarda, po początkowym zachwycie, zaczęła mnie dość mocno irytować (nieśmiertelny protagonista). Od piątego tomu życzyłem mu śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Według mnie OST z serii OVA jest trochę lepszy od tego z serii TV, ponieważ został mocno zróżnicowany. Są szybkie utwory techno, powolne nastrojowe przygrywki, cukierkowe pierdółki w stawkach humorystycznych oraz te robiące największe wrażenie mocarne kawałki nagrane przy udziale filharmonii. Soundtrack z serii TV był sam w sobie świetny, ale strasznie "jednolity". Zakończenie mangi z początku wydawało mi się bez polotu, ale po upływie czasu nawet mi tam pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Hellsing OVA> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Hellsing TV Krecha, animacja i kolorystyka wersji OVA miażdżą, każdy kolejny odcinek to małe dzieło sztuki IMO. W Wersji TV jedynie bardziej podobała mi się Victoria (no i chyba nie robili sobie takich głupich jaj). Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Nie przysłuchiwałem się nigdy, ale tych mocnych kawałków granych przez orkiestrę zawsze wydawało mi się mało. Najlepsza była OVA z Rip van Winkle. Ta część, muszę przyznać, wywołała na mnie ogromne wrażenie i chodziłem podjarany przez dobry tydzień Dwie rzeczy, które od początku mi się nie podobały, ale się przyzwyczaiłem. 3D - kompletnie niepotrzebne. Nie wiem po co się w to bawią. Krew - coś z nią jest nie tak, nie wiem do końca jak to określić. Często wszystko zasłania i nie widać nawet co się z tymi ciałami dzieje. Mam duże oczekiwania wobec ósmej części i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zobaczcie kto nagrywał te symfoniczne kawałki to się zdziwicie Mangi nie polecam, bo w późniejszych chapterach jest taka masakra, że ciężko odróżnić krew od cieni i nie wiadomo o co chodzi. OVA ftw! Cytuj Odnośnik do komentarza
Zaton. 19 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 http://img532.imageshack.us/img532/796/1273871600259.png FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF- Cytuj Odnośnik do komentarza
jan95kes 40 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 http://img532.imageshack.us/img532/796/1273871600259.png FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF- Mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Nie ma sezonów. Jest seria telewizyjna (12 odcinków), która ssie trochę pałkę oraz OAVy, czyli Hellsing: Ultimate, które podążają za mangą, która ma koło 90 chapterów. Tylko, że jeden odcinek pokrywa dosyć sporą liczbę tych chapterów. Ogólnie nie wiem ile będzie odcinków, ale myślę że w 12 się zamknie. Problem polega tylko na tym, że OAVy ukazują się cholernie rzadko, raz na pół roku około, ale za to są naprawdę dopieszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Powtarzają się tylko 2 pierwsze odcinki, ale i tak radziłbym Ci je obejrzeć raz jeszcze - oprawa miażdży to co widziałeś w serii TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Chyba dwie pierwsze OAVki pokryły całą wcześniejszą serię TV (reszta to jakieś pierdoły dorobione przez Gonzo), nie było praktycznie nic związanego z Watykanem (jakiś tam pojedynczy występ Andersona) i o ile pamięta zero o organizacji Millennium. Zapomnij o serii TV i oglądaj OVA, różnica jest taka jak pomiędzy polonezem FSO, a Ferarri F40. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Przeczytałem właśnie ostatni tomik wydany przez jpf i wielki finał po prostu mnie zawiódł ;< Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuo 134 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Zapewne Alucard rozwalił ostatniego bossa nawet się przy tym nie pocąc? Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Zapewne Alucard rozwalił ostatniego bossa nawet się przy tym nie pocąc? I tu się przyjacielu mylisz ;x Ogółem odniosłem wrażenie że wszystko potoczyło się zbyt szybko, tak jakby autor rach ciach chciał zakończyć serię ;< Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Też miałem takie wrażenie. Za brakło lepszego rozpisania bohaterów. No i zakończenie trochę nie takie. Lepiej by było, gdyby Alucard nie wrócił No ale co zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Też miałem takie wrażenie. Za brakło lepszego rozpisania bohaterów. No i zakończenie trochę nie takie. Lepiej by było, gdyby Alucard nie wrócił No ale co zrobisz. Albo ciekaw mogłoby być gdyby Alucard wrócił ale dopiero po śmierci Intery Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 (edytowane) Co by nie mówić to prawdziwa postać Majora była sporym zaskoczeniem :o dzięki (pipi)a Edytowane 22 Maja 2010 przez Grigori Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Co by nie mówić to prawdziwa postać Majora była sporym zaskoczeniem :o dzięki (pipi) Robocik Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Co by nie mówić to prawdziwa postać Majora była sporym zaskoczeniem :o dzięki (pipi) O chu.j Ci biega ? Przecież nic nie zaspoilowałem, w sumie :F Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Co by nie mówić to prawdziwa postać Majora była sporym zaskoczeniem :o dzięki (pipi) O chu.j Ci biega ? Przecież nic nie zaspoilowałem, w sumie :F Jakby nie patrzeć to masz rację. Każdy przypuszczał, że Major nie jest człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
masaKRATOS 816 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Właśnie oglądam pierwszy odcinek Hellsinga , ten z wersji która najpierw wyszła , czyli wersji 13- odcinkowej. Jeżeli piszecie już o tym że wersja OVa miażdży podstawową to pewnie dlatego że OVA , lub jak kto woli Ultimate wyszło 9-10 lat później. PS. Czy nie macie wrażenia że Dante był troche wzorowany na Alucardzie??? Potężny gun , z wyrytą nazwą , teksty , oraz czerwony strój :potter: Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Nie, po prostu bezpardonowo trzyma się mangi (humor included), co do oprawy to wcale nie miażdży tej poprzedniej serii tylko dlatego, bo wyszła później (stare anime z lat 80 i 90 są lepsze od tych nowych). Zwyczajnie tamto było robione przez GONZO jako seria TV małym nakładem, a tutaj mamy OAVkę przygotowaną przez Madhouse. Chyba pierwszy DMC wyszedł wcześniej, niż seria anime (a o mandze nikt prawie nie słyszał). Cytuj Odnośnik do komentarza
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 W pierwszym tomie Hirano żalił się, że wzyscy mu zarzucali podobieństwo Alucarda do Vasha z Triguna. Cytuj Odnośnik do komentarza
jan95kes 40 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) ' Edytowane 17 Grudnia 2010 przez jan95kes Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi