szaden 228 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Trzeba byc bezguściem albo nie widziec żadnego porządnego anime żeby oceniac Hellsinga TV na 8- ... 1 Cytuj
masaKRATOS 816 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Trzeba byc bezguściem albo nie widziec żadnego porządnego anime żeby oceniac Hellsinga TV na 8- ... Zamknij japę Lepiej ktoś zarzuciłby linkiem do wszystkich odcinków Ultimate OVA , bo ściągnąłem pierwszy ep bez napisów z peb.pl Macie jakieś strony? Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Trzeba byc bezguściem albo nie widziec żadnego porządnego anime żeby oceniac Hellsinga TV na 8- ... Idź się schowaj do budy Cytuj
szaden 228 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Trzeba byc bezguściem albo nie widziec żadnego porządnego anime żeby oceniac Hellsinga TV na 8- ... Idź się schowaj do budy Sam się schowaj do budy Hellsing TV jest słaby i nie zasługuje na 8- taka prawda. Cytuj
masaKRATOS 816 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 No dobra , zasługuje na pełną''8'' Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Trzeba byc bezguściem albo nie widziec żadnego porządnego anime żeby oceniac Hellsinga TV na 8- ... Idź się schowaj do budy Sam się schowaj do budy Hellsing TV jest słaby i nie zasługuje na 8- taka prawda. Nie, ty się schowaj Ty, Ty, Ty!!! Żaden człowiek nie jest taki mądry by mógł stwierdzić, co zasługuje na co. Nieważne ile filmów obejrzał, jak jest doświadczony - i tak nie może. Nie ma tak naprawdę miernika jakości. Tzn jest, stworzony przez ludzi, ale nie ma w nim żadnej prawdy <budda talk>. Cytuj
Tiglatpilesar 7 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Hellsing nawet jako manga nie jest specjalnie mądry, nie mówiąc już o jakiejś wybitności. To banalna historyjka, gdzie prawie nie ma fabuły. W serii TV usiłowali to zmienić i dodali jakiś wątek zdrady, Incognito i naciągany dramatyzm, który spowodował, że późniejsze odcinki były zwyczajnie nudne. OVA jest fajna (tak, to najlepsze słowo). Dobra animacja, sceny żywcem wzięte z mangi i podlane "epickim" sosem. Lekkostrawny koktajl, który ogląda się z dużą przyjemnością. Cytuj
Razel 6 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 Hellsing TV to takie średnie anime, które z braku laku można obejrzeć. Ot takie 7/10 i nic więcej. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 masaKRATOS wstrzymaj się zatem z oglądaniem, bo 22 października w Japonii ma się ukazać reedycja pierwszych pięciu OVA na BD (VI i VII są już na nim dostępne). Nie dość że oprawa będzie trochę lepsza to jeszcze poprawili niektóre sceny. Cytuj
masaKRATOS 816 Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 masaKRATOS wstrzymaj się zatem z oglądaniem, bo 22 października w Japonii ma się ukazać reedycja pierwszych pięciu OVA na BD (VI i VII są już na nim dostępne). Nie dość że oprawa będzie trochę lepsza to jeszcze poprawili niektóre sceny. Spoko wstrzymuję się ^_^ Tylko powiedz mi , jak długo orientacyjnie moge czekać na to ,aby trafiły one do neta , a także to czy będzie tam dostepny język polski w formie napisów. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 11 października 2010 Opublikowano 11 października 2010 No na pewno już polscy fani zajmą się napisami. W necie będzie buszować zapewne wersja *.mkv. Cytuj
masaKRATOS 816 Opublikowano 13 października 2010 Opublikowano 13 października 2010 Dobra postanowiłemnie czekaćdo 24 października , niestety słabą mam wolę ^_^ Może ktoś dać linka do odcinków Ultimate , bo z pebu ściągnąłem pierwszy EP bez napisów PL Cytuj
masaKRATOS 816 Opublikowano 14 października 2010 Opublikowano 14 października 2010 (edytowane) Ja PIERNICZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem po pierwszym odcinku Hellsing Ultimate OVA. Nie wiem co powiedzieć , czadzior. 3 odcinki podstawowego Hellsinga upchnięte w jeden serii Ultimate , zmienione niektóre wątki , masa dokrwienia (momentami aż nie miło się robi gdy się ogląda te sceny ), potężne WYKONANIE -jak ktoś mówił , że odcinki Ultimate to małe dzieło sztuki , to w tym wypadku mówił rację. Oglądam dzisiaj jeszcze jeden odcinek, takiego mam smaka hehe Edytowane 14 października 2010 przez masaKRATOS 1 Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 14 października 2010 Opublikowano 14 października 2010 Jeżeli twoja cierpliwość jest tak słaba, to nie wiem jak zniesiesz czekanie na kolejną OAVkę średnio po siedem/osiem miesięcy. W porównaniu z tym co jest dalej te pierwsze OVA nawet nie są tak specjalnie krwawe. Cytuj
Adriankiller 0 Opublikowano 14 października 2010 Opublikowano 14 października 2010 (edytowane) ta teraz będzie pisał codziennie post "WTF objerzałem kolejny epek OMG,hilarius genialne ble ble ble" obejrz wszystko i dopiero napisz co sądzisz taka mała prośba. jako że zaglądam często do tego tematu i troche to irytujące cała seria ultimate jest mega kozak ja czekam na kolejne OVA bo ma być ponoć ostro jeszcze:) tylko troche mnie irytuje to że gdzie człowiek nie wejdzie to mu z(pipi)ią spoilerami że zakonczenie do dupy a mangi nie czytałem i nie mam zamiaru. ale niech bedzie że ostatniego epka spisuje na staty czyli zostało jeszcze ze 3 kozackie odcinki...jedyne 2-2,5 roku do konca Edytowane 14 października 2010 przez Adriankiller Cytuj
masaKRATOS 816 Opublikowano 15 października 2010 Opublikowano 15 października 2010 (edytowane) Ma ktoś pojęcie kiedy wychodzi OVA 8? W googlach patrzyłem i zorientowałem się , że 7 wyszła w listopadzie ubiegłego roku. A więc przestój pomiędzy 7 a 8 to w tej chwili aż jeden rok. Edytowane 15 października 2010 przez masaKRATOS Cytuj
masaKRATOS 816 Opublikowano 1 listopada 2010 Opublikowano 1 listopada 2010 Jestem po 5 OVA-ce...ale czad !!! Potrzebuje linków do 2 ostatnich odcinków Ultimate. Pomożecie? Cytuj
Richer 6 Opublikowano 20 września 2011 Opublikowano 20 września 2011 (edytowane) Tu jest spoiler z mangi, nie z OVA! Co do Shrodingera i Allucarda to wg. Majora Shrodinger istniał tylko dzięki swojej świadomości, a "rozpuszczając się" w uczcie Allucarda ją utracił w ten sposób jednak odebrał ją także Allucardowi, który nie mógł zdefiniować siebie pośród 3 mln obecnuych w nim istnień, dlatego jako, że tak jak Shrodinger "jest wszędzie i nigdzie go nie ma" znika aby wybić wszystkie jego pozostałe "części" pozostwiając tylko siebie - Allucarda. W praktyce więc Allucard nie zniknął ani na chwilę, choć w tym samym czasie go nie było i nie mógł dokonywać żadnych akcji. Po tym jak to ogarnąłem uważam zakończenie Hellsinga za zdecydowanie pasujące do całej serii i ogólnie na +. Swoją drogą szacun dla Kohty Hirano za wykombinowanie tak skomplikowanej sytuacji. ;P Edytowane 24 września 2011 przez Grigori no kurwa Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Ale wiesz, ze to jest mega spoiler dla osob, ktore nie czytaly mangi i czekaja na kolejne ovy? Cytuj
Richer 6 Opublikowano 21 września 2011 Opublikowano 21 września 2011 Na serio przepraszam. Właściwie to myślałem, że już dawno wszystkie wyszły przez tyle czasu. Poprawiłem, żeby się nikt więcej nie nadział, sorki jeszcze raz. Cytuj
Gość Opublikowano 24 września 2011 Opublikowano 24 września 2011 Weź kur.wa (pipi)j z takimi spoilerami akurat w chwili, w której wyszedł nowy epek OVY. No kur.wa, w ryj dać mogę dać! W tym kontekście mam szczerą nadzieję, że do następnej części OVY zdążę zapomnieć to co przeczytałem - może to będzie jeden plus tego ślamazarnego tempa publikacji. Jakby to co 3 miesiące wychodziło, ale tyle czekania zmniejsza satysfakcje z oglądania kolejnych części, a im starszy jestem, tym mam wrażenie że bardziej wyrosłem z tego rodzaju anime. Ale w sumie to pierwszą połowę VIII oglądałem z bananem na gębie, później dopiero zaczęli przynudzać i przerwali tak że niech ich ch.uj strzeli. Cytuj
Richer 6 Opublikowano 1 października 2011 Opublikowano 1 października 2011 21 dałem to w spoiler, a ty 24 się wściekasz. Po co klikałeś w takim razie?? Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 8 stycznia 2013 Opublikowano 8 stycznia 2013 Wlasnie skonczylem 9 odcinek Ultimate i mega kocur! W porownaniu do zwyklego Hellsinga to nie ma porownania. Naj fajniejszy motyw IMO Seras, naj gorszy jednak zakonczenie troche mnie rozczarowalo i mam nadzieje, ze bede kolejne Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 8 stycznia 2013 Opublikowano 8 stycznia 2013 No, niedawno został wydany X i ostatni odcinek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi