Najtmer 1 082 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Czesc mam pytanie do ludzi ogarnietych w kwestiach audio do kompa: Da sie kupic dobry subwoofer za mniej wiecej 230zl? chodzi mi o jak najlepsze zainwestowanie pieniedzy (dlatego szukanie w molochach rtv odpada)? Mam jeszcze do tego pytanie, jak wygladaloby jego podlaczenie do kompa? komp <jack< subwoofer <jack< glosniki? mam microlaby solo (numerek mi wypadl z glowy) c i graja naprawde porzadnie, jak na zestaw 2.0, no ale jednak brakuje wy(pipi)istego bassu. jakies ajdijas? Cytuj Odnośnik do komentarza
kasuro 34 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 (edytowane) Czesc mam pytanie do ludzi ogarnietych w kwestiach audio do kompa: Da sie kupic dobry subwoofer za mniej wiecej 230zl? chodzi mi o jak najlepsze zainwestowanie pieniedzy (dlatego szukanie w molochach rtv odpada)? Mam jeszcze do tego pytanie, jak wygladaloby jego podlaczenie do kompa? komp <jack< subwoofer <jack< glosniki? mam microlaby solo (numerek mi wypadl z glowy) c i graja naprawde porzadnie, jak na zestaw 2.0, no ale jednak brakuje wy(pipi)istego bassu. jakies ajdijas? najlepsze podłączenie do kompa to poprzez amplituner , nigdy nie łącz z przewodem z głośników/a , ewentualnie jeśli masz kartę 5.1 wtedy czinczem pod odpowiedni kolor ( chociaz nie wiem czy musi byc caly zestaw podpiety , by subwoofer chodził). Jesli chodzi o dobry to samochodowy okrągły/owalny, ewentualnie zaiwestuj w logitech x-530 za około 230 zł. Edytowane 30 Kwietnia 2010 przez kasuro Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 odkopuje bo provlem w sumie jakos przycichl a jest aktualny, jak na ta pore roku mam karte 5.1, jbc to jeszcze popytam jakichs "specow" w jakichs sklepach muzycznych czy to tak da rade jak mowisz. a do was kieruje pytanie: "polecacie jakie modele subwoofera do 250-300 zika?" Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Do 300 nie kupisz subwoofera tylko cos co go udaje. Najlepiej kupix te Logitechy X - bedziesz bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 (edytowane) yacku, jak to jest wiec jest, ze da sie kuppic jakis zestaw 2.1/3.1/4.1/5.1 za 300zl, takie wlasnie logitechy smieszne. glosniki srednie, ale subwoofer jest spoko, jak juz mowilem, nie chce tym subem wyburzac budynkow, chce tylko zeby nie pierdzial i w miare dobrze* gral. *dobrze jak na wymagania domowe a nie imprezy bassowej z okazji rocznicy smierci wojtyly rozmawialem z pacjentem jakims niedawno i mowil ze podpinanie tego do karty to poroniony pomysl i bez wzmachola nie ma sensu- czizys (pipi)a krajst, kolejny wydatek? ile taki syf kosztuje? kolejne 5 stow? aha i z tego co widze to te 530-x to zestaw 5.1- ja nie chce zestawu, mam juz 2.0 mircolaby solo1c, ktore graja bardzo czysto, ale jednak bass jest sredni, wiec przydaloby sie zrobic z tego zestaw 2.1- na fiuta mi kolejne 5 ci.pkowych glosniczkow? chce za 300zl wyrwac SAMA tube. Edytowane 9 Grudnia 2010 przez Najtmer Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 (edytowane) No ale czego sie spodziewac po zestawie "moge wszystko" 2.1/4.1/5.1/milion.1 za 200-300zl ? Te zestawy o tyle dobrze, ze maja wbudowane male 'wzmacniacze' a jak sobie gupisz pudelko z naklejka subwoofer za 300zl to do czego to podlaczysz jak wymagany jest wzmak ? Okazuje sie, ze idziesz dalej w koszty bo trzeba kupic dodatkowo wzmak, potem sie okazuje, ze i tak ch ujnia bo subwoofer jest mierny i zostajesz z reka w nocniku. Dlatego lepiej kupic zestaw Logitecha i miec spokoj, albo podlaczyc kompa pod normalny wzmacniacz/amplituner z kolumnami. Nie zrozum mnie zle, to nie jest tak, ze najlepiej poradzic "kup suba za 1200zl pod porzadny wzmak", tylko realnie rewelacji za ta cene nie ma zadnej i poprostu szkoda ladowac w takie polsrodki hajs. Edytowane 9 Grudnia 2010 przez Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 rozumiem cie jacku doskonale, no to plync, jak to mowia... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi