Skocz do zawartości

Stargate Universe

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Wo ogle odcinek 10 gdzie zostawiają Rusha na planecie jest dziwny... już myslałem że powstał nowy, główny wątek typu. \Rush przeżył, zdobył nową technologie kosmitów i planuje zemstę na Younga i na cała planete ziemia :P ... a tu nagle odcinek 11 wszystko wraca do normy. Dodatkowo przerwa miedzy tymi odcinkami była wyjątkowa długa... czyżby aktor , który grał Rusha miał odejść ale wrócił ?? Caóśc dość dziwnie wygladała.

• Odpowiedzi 48
  • Wyświetleń 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Stargate ta pierwsza seria ma jakies sensowne zakonczenie? Chciałem sobie obejrzec, serial ogladam na wyrywki lata temu jak leciał w tv.   plus bonus https://www.bluefinger.shop/products/gal

• Hm... W sumie znalazłem na serwisie w necie, niezbyt legalnym. A przy okazji znalazłem jakiś miniserial Stargate Origins z 2018 r. Nie wiedziałem o jego istnieniu. 

Opublikowano

StarGate'y zawsze maja dluzsza przerwe po 10 odcinku danego sezonu.

Opublikowano
  • Autor

O nie wiedziałem, ciekawe. Sprawdzaja oglądalność czy zapodać 11 czy nie :) No ale i tak te dwa odcinki dziwne były. Jakby coś planowali dużego i nic z tego nie wyszło.

Opublikowano
  • Autor

Też mi to przyszło do głowy, po prostu zostawili sobie otwartą furtkę... ale wielkie ale... kolejny raz ta sama kacja... tym razem odcinek 15 i 16, trojka głównych bohaterów pozostaje na innej planecie i wyglada na to że na długo (inne galaktyki) aż tu nagle w kolejnym odcinku wracają nie wiadomo skąd, jak ... oczywiscie znowu mozna powiedzić że to nie oni tylko obcy ale po co kolejny raz ten sam chwyt ??

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

masorz, oglądasz jeszcze tego stargejta? jak ci się podoba drugi sezon?

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Nie jestem masorz, ale sezon 2 jest znacznie lepszy niż 1

Opublikowano

Potwierdzam opinię Gekona- tylko odcinek o tych pnączach co zaraziły Chloe był marny, a reszta świetna.

Fajnie, że jednak Rush wyjawił im całą prawdę o tym, że złamał hasło do sterowania statkiem chociaż okoliczności go do tego raczej zmusiły.

Teraz pewnie będą starali się wrócić na Ziemię, która jest nie-wiadomo-ile-galatyk od nich.

Ta młoda ruda lucjanka Ginn jest PIĘKNA- kochałbym jom mocno.

Ciągnę 8 odcinek i nie pójdę spać dopóki nie obejrzę.

Julie-McNiven-Anna-supernatural-2952617-752-500.jpg

wub.gif

Edytowane przez Masorz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ano ładniutka jest, już w Supernatural dawała radę, szkoda, że tak szybko ją ubili.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

serial został skasowany. poleci jeszcze 10 odcinków na wiosnę i koniec.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

W sumie to zasypiałem zawsze w połowie, ale serial bardzo dobry. Tylko, że mogłby być znacznie lepszy

Najwieksze minusy to:

-brak jakiekolwiek ciągłości (w jednym odcinku rozbili się na jakieś planecie, miało sie zrobić ciekawie, a wdrugim odcinku byli już na statku)

-cały ten statek... a własciwie scenografia. W teatrze to kręcili? Monotonia, czaarne ściany...nic?

-Krecili to cyfrówką?

Edytowane przez gekon

Opublikowano

Etam, płakałem po firefly. Po tym nie bede

• 10 lat później...
Opublikowano

Nie pamiętam już ale pierwsza seria ma 10 sezonów i chyba jakoś płynnie to przeszło w Atlantis.

Opublikowano

Kurcze to był serial. Pierwsze 10 sezonów dobrze wspominam, a to już minęło tyle lat?? Szczególnie sezony z MacGiverem dawały radę. Atlantisa chyba w ogóle nie widziałem a tego Universe chyba tylko właśnie do tej przerwy 10 odcinka w 2 sezonie. Jednak same uniwersum bardzo z żoną lubiliśmy. 

Ostatnio w radio słyszeliśmy, że podobno fani jakąś ankietę do Amazona, który podobno ma prawa wystosowali, żeby stworzyć kolejny serial. 

Btw to można gdzieś na legalu w necie zobaczyć? Na Amazon Prime właśnie? 

Opublikowano

Wszystkie 3 seriale się potem między sobą 'przenikały', fabularnie również, były gościnne występy postaci i inne smaczki. 

O'Neill nawet pewnego razu się w Stargate Universe pojawił.

Warto.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 6.08.2021 o 08:16, marbel007 napisał:

Btw to można gdzieś na legalu w necie zobaczyć? Na Amazon Prime właśnie? 

i jak znalazłeś?

Opublikowano
8 godzin temu, Figuś napisał:

i jak znalazłeś?

Hm... W sumie znalazłem na serwisie w necie, niezbyt legalnym. A przy okazji znalazłem jakiś miniserial Stargate Origins z 2018 r. Nie wiedziałem o jego istnieniu.