Szymek 1 048 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 Izi: nie zauwazylem tego..ale gra w obronie jest trudna przez utrudnione zmienianie zawodnikow ogolnie gra sie plynnie, wolniej, taktyczniej mam problem ze sterownaiem i sama gra bo ostatnie pilki na konsole to Fifa czekam jak pogram z zywym przeciwnikiem i wtedy sie oceni czy warto inwestowac w gierke zdecydowanie system podan jest najfajniejsza sprawa w nowym pesie a co do bledow to oczywiscie AI zawodnikow i bramkarzy..standardowo dla tej serii... jedno jest pewne..gra jest duzo trudniejsza i imo slabszy gracz nie wygra z lepszym Cytuj
klulu 2 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 (edytowane) Edytowane 9 września 2010 przez klulu Cytuj
klulu 2 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 http://www.youtube.com/watch?v=ULavxxcO9k8&feature=player_embedded Zwody prawy analog. Cytuj
ted360 17 Opublikowano 9 września 2010 Autor Opublikowano 9 września 2010 Pora na garść spostrzeżeń miłośnika serii od czasów ISSa. Gra mocno różni się od wersji 08, 09 & 10 i całe szczęście. Jest wolniejsza, bardziej taktyczna i pozbawiona torów, po których biegają piłkarze - pierwszy mega plus. Kolejny to podania, które możemy teraz kierować w dowolnym kierunku, choć bez L2 nie ma mowy o podawaniu w kosmos. Nadal piłka trafia mniej więcej tam, gdzie chcemy i dopiero mocne odchylenie analoga w złym kierunku powoduje stratę. Pasek siły przy każdym podaniu to strzał w dychę - kolejny plus. Co jeszcze... bramkarze, znacznie lepsi, super animowani, jak coś wypluwają, to w bok, więc o łatwych dobitkach można zapomnieć. Nowy system obrony daje radę - trzeba za wszelką cenę trzymać się między piłką a bramką i w odpowiednim momencie wystawić nogę/zrobić wślizg - jest realistycznie & emocjonująco. Tym samym dochodzimy do kolejnej zalety (jak dla mnie, dla innych może to być wadą) - otóż w 2011 jest mnóstwo fauli, gra jest szarpana, a przez to przywodzi na myśl prawdziwy mecz. Koniec ze szpilami a'la 2010, gdzie mieliśmy 1 faul na połowę. Tu wystarczy umiejętnie się zastanwić i już wymuszamy faul. Gra ciałem również daje radę, zapomnijcie o pomykaniu Messim między 3 obrońcami - da się, ale jest b. trudno. Dla niektórych to pewnie największy plus - to oraz szybko spadający pasek staminy. W kilku pierwszych meczach moi napastnicy, przez ciągły pressing z R1 (teraz jest niepotrzebne podczas odbioru piłki) w 60min umierali i miało to niemały wpływ na ich grę. Np. Messi znacznie wolniej dryblował i gorzej panował nad piłką - WYPAS Póki co to tyle, jakby co pytajcie, chętnie odpowiem. PES wraca do korzeni, jest taki, jaki powinien być następca legendarnych części 3/5/6. Aha byłbym zapomniał - strzał pod presją obrońców w większości przypadków ląduje w 20 rzędzie trybun. Tak trzymać Konami Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 Sporo ludzi narzekało na PES 5 że było dożo fauli a mnie się to podobało i uważam tą część za najlepszą w historii . Jak tam strzały z dystansu wypadają ? Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 Sporo ludzi narzekało na PES 5 że było dożo fauli a mnie się to podobało i uważam tą część za najlepszą w historii . Jak tam strzały z dystansu wypadają ? nie wiem jak z dystansu ale techniczne sa efektowne Cytuj
ted360 17 Opublikowano 9 września 2010 Autor Opublikowano 9 września 2010 Sporo ludzi narzekało na PES 5 że było dożo fauli a mnie się to podobało i uważam tą część za najlepszą w historii . Jak tam strzały z dystansu wypadają ? Witaj w klubie wyznawców piątej części W 7 meczach nie strzeliłem żadnej bramki z ponad 20m, bo gram na top playerze i jest cholernie ciężko dojść do pozycji. Jutro sprawdzę i napiszę. Ogólnie konsola świetnie broni, atakuje znacznie gorzej... Cytuj
Gość Orson Opublikowano 9 września 2010 Opublikowano 9 września 2010 na ile minut mozna ustawic mecz? Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 10 min...szkoda ze tylko 4 druzyny i napisze to co koledzy...gra bardzo przypomina pes5 Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 A najbardziej wkurzający w demie jest filmik po zakończeniu meczu, którego nie da się przewinąć. Szybciej jest wyłączyć demo i uruchomić kolejny raz... 1 Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Tak, gra przypomina PES-a 5, ale po kilku latach spędzonych z FIFĄ nie tego chyba oczekiwałem. Rozegrałem już kilkanaście meczów, ten 2011 jest dużo, dużo lepszy od PES-a 2010, ale... No właśnie, jest kilka ale. 1) Kamera! Jest tragiczna, pokazuje mały kawałek boiska, czasami głupieje, słabo to wygląda. Może tak- wygląda fajnie, ale gra się z nią trudno, widać na 20/30 metrów do przodu i na 10-15 w dół. W FIFIE jest dużo lepiej, bo widać właściwie pół boiska, ma to duże znaczenie przy konstruowaniu akcji. 2) AI! Slabiutke, zawodnicy nie wychodzą na pozycje ( mieszałem w strategii ). Fakt, Badstuber ładnie się podłącza do akcji, ale już np,: Ribery po oddaniu piłki Olicowi, zamiast biec za akcją zatrzymał się na 25 metrze. Słabo. 3) Rzuty wolne- wszystkie wyglądaja podobnie, wydaje mi się, że w FIFIE można było na o wiele więcej sposobów zdobyć bramkę z wolnego ( fizyka piłki ) 4) Da się w tej grze, grając w obronie, cofać tak jak w FIFIE? W FIFIE pod L2, tak zwanego modyfikatora ruchu używam. W PESie nie można chyba, jest tylko super-cancel. 5) Przecinanie podań- No bez jaj, dobrze pisał Easye, przecięcie podania graniczy z cudem. Czasami się przetnie, gdy się nic nie naciska, czasami mimo naciskanie X nic nie da. 6)Widać schematy, gra się sprowadza do czekania na wyjście na czystą pozycje i dogranie prostopadłej. Łatwiej również o posłanie dalekiego podania za plecy obrońców z 30 metrów. 7) Grafika bardzo ładna, nowe animacje są całkiem ok. 8) Komentator i widownia ssie. 9) Oddanie 360-stopniowego dryblingu gorsze niż w fifie. 10) W FIFIE jest bardziej przejrzysty system trików i zwodów, mimo wszystko jest lepiej z PES-em w tej materii niż w poprzednich latach. Raz nawet zrobiłem zaje'bisty rowerek . 11) Podania są ok, ale nie mają startu mimo wszystko do grania bez asysty w FIFIE. Jeżeli dojdzie jeszcze Pro Passing w FIFIE, to na pół-asyście będzie pewnie lepiej w grze od EA. 12) Kontekstowość xD (pipi)a, Ribery przyjął piłkę na 25 metrze, odbiła mu się na 8 metrów do góry (!!) po czym z 25 metrów strzelał nożycami, a Valdes nie trafił w piłkę. Czekam na demo FIFY, gra się całkiem przyjemnie, jest swoboda w rozgrywaniu piłki, ale FIFA chyba znowu wyjdzie zwycięsko. Cytuj
zajman 18 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Najlepszy pes na konsole nowej generacji. Tyle na razie p.s. Na strzałkach się da normalnie grać Cytuj
Gość Oran Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Ale Błażej jest fanbojem. 6)Widać schematy, gra się sprowadza do czekania na wyjście na czystą pozycje i dogranie prostopadłej. Łatwiej również o posłanie dalekiego podania za plecy obrońców z 30 metrów. Więc cała piłka nożna nawet w realnym świecie to schemat Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Nie grasz w gry piłkarskie? ;/ Wybitnie na to jest nastawiony PES, jak zagrasz to będziesz widział, chociaż nie, Ty jesteś fanbojem PES-a. Tak jak w FIFIE 09- 10 schematem była gra z klepy, tak tutaj są to podania prostopadłe. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Dobra dupku, będę porównywał PES-a 2011 do This is Football 2004, pasuje ci ? Grało się w demka nie? 8) xD Mnie tam w sumie gameplay w Pesie mało interesuje...edytor,edytor i jeszcze raz edytor Cytuj
ted360 17 Opublikowano 10 września 2010 Autor Opublikowano 10 września 2010 Tak, gra przypomina PES-a 5, ale po kilku latach spędzonych z FIFĄ nie tego chyba oczekiwałem. Rozegrałem już kilkanaście meczów, ten 2011 jest dużo, dużo lepszy od PES-a 2010, ale... No właśnie, jest kilka ale. 3) Rzuty wolne- wszystkie wyglądaja podobnie, wydaje mi się, że w FIFIE można było na o wiele więcej sposobów zdobyć bramkę z wolnego ( fizyka piłki ) 4) Da się w tej grze, grając w obronie, cofać tak jak w FIFIE? W FIFIE pod L2, tak zwanego modyfikatora ruchu używam. W PESie nie można chyba, jest tylko super-cancel. 5) Przecinanie podań- No bez jaj, dobrze pisał Easye, przecięcie podania graniczy z cudem. Czasami się przetnie, gdy się nic nie naciska, czasami mimo naciskanie X nic nie da. 6)Widać schematy, gra się sprowadza do czekania na wyjście na czystą pozycje i dogranie prostopadłej. Łatwiej również o posłanie dalekiego podania za plecy obrońców z 30 metrów. 8) Komentator i widownia ssie. 9) Oddanie 360-stopniowego dryblingu gorsze niż w fifie. Czekam na demo FIFY, gra się całkiem przyjemnie, jest swoboda w rozgrywaniu piłki, ale FIFA chyba znowu wyjdzie zwycięsko. Rzuty wolne od zawsze bardziej pasowały mi w PESie, czuć kontrolę nad strzałem, jest to realistyczne. W PESie cofanie się obrońcą jest pod R2. Ja póki co wszystkie podania przechwytuję... Jakoś nie zauważyłem, żeby podawanie na skrzydło przynosiło zabójcze efekty, na top playerze konsola broni wybornie. Komentatora w demie nie ma Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony zakresem ruchu piłkarzy, a najbardziej podoba mi się motyw z bieganiem - zapomnijcie o klasycznych PESowych błyskawicznych zwrotach, teraz czuć ciężar ciała, piłkarz obraca się płynnie i fachowo to wygląda. Aha strzały z dystansu znacznie osłabione względem trzech poprzednich części - bezpańska piłka uderzona sprzed pola karnego z pierwszej najczęściej leci w kosmos. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Naciskasz coś przy przechwytywaniu czy po prostu przecinasz tor lotu piłki ? Cytuj
ted360 17 Opublikowano 10 września 2010 Autor Opublikowano 10 września 2010 (edytowane) Po prostu przecinam i przechwytują. Nie wiem jak jest z wciśniętym X-em.... Edytowane 10 września 2010 przez ted360 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Dobra dzięki uprzejmości forumowego kolegi zassałem demo. Podniecony bardziej niż niż przed ... w końcu zagrałem, zagrałem 2 mecze czyli pierwsze koty za płoty. Po trzech edycjach w końcu PeS który znowu będzie oddzielał kobiety i dzieci od mężczyzn. To nowy PeS5 jak w morde strzelił, oczywiście w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu. Na razie nic więcej nie pisze bo szkoda czasu na pisanie lepiej grać i cieszyć się nowym Pes-ikiem. PS. W tym roku chyba nawet nie sprawdzam dema Fify. Cytuj
mikro 48 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 (edytowane) W PESie cofanie się obrońcą jest pod R2. Sorry za pytanie nooba - jak to działa? edit: aha, chodzi o coś jak 'strafe' ? Edytowane 10 września 2010 przez mikro Cytuj
ted360 17 Opublikowano 10 września 2010 Autor Opublikowano 10 września 2010 Tak, że jak trzymasz R2, to obrońca obraca się w kierunku piłki i może się np. cofać. W 2011 można też trzymać X+kierunek własnej bramki, wówczas obrońca robi to automatycznie, starając się zasłaniać bramkę (ale musi być blisko atakującego). Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Odnoszę wrażenie że niektórzy piszą nt dema nie mając z nim do czynienia. Cytuj
walek 96 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 Bylbym wdzieczny jesli ktos udostepnil by mi demo (chociaz zielonego pojecia nie mam jak od kogos sciagnac gre). W ogole jest taka mozliwosc? Mam Mortal Kombat 2 na wymiane ewentualnie. pozdro Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 I w 2010 roku BóG wypuścił Pesa11... alleluja. Normalnie ryczę ze szczęścia ale zacznę co mi się nie podoba. Grafika mam duże wątpliwości czy jest lepiej niż w 10 a już na pewno całość psuje brak AA, gra ma okropne ząbki ble przez co piłkarze wyglądają jak tarki. Mało tego na powtórkach piłkarze wyglądają jakby byli zrobieni w cell shadingu wygląda to dość dziwnie. No i przejścia do powtórek np. z faulu wyglądaja kiepsko jak w Fifie na dodatek z jakimś blurem... Bramkarze wydaja się być jeszcze głupsi niż w poprzednich częściach za ch.uja nie rozumiem ich akcji. Wide hehe na początku wielkie WTF mało widać, za duże zbliżenie niezbyt nowa kamera mi się podobała (czas przeszły) ale ale z każdym meczem jest co raz lepiej, kwestia pogrania. Choć mimo wszystko liczę, że w fullu będzie stary WIDE. Ostatnia sprawa to dźwięki nadal kiepskie. Tyle z marudzenia bo cała reszta to już miód. Przede wszystkim PODANIA - GENIUSZ no po prostu coś kapitalnego. W końcu wymagające ale po opanowaniu W KOŃCU piłka ląduje tam Wielkie sorry ale pisze z Ps3 i nie wchodzi cały tekst, proszę o połączenie potem postów. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 10 września 2010 Opublikowano 10 września 2010 (edytowane) tam gdzie powinna a nie automatycznie na odpier.dziel. Animacje raz, że nie rażą dwa niektóre wyglądają po prostu świetnie. Dalej faule tu od razu przypomina mi się PeS 5. Chyba przez te kilka meczy w demie wpadło mi więcej fauli niż przez rok grania w 10 heh. Dalej jest wolniej jest w końcu taktycznie (znowu PeS 5 się kłania) aż człowiek musi się przyzwyczaić na nowo przez cholerne nawyki z 08, 09 i 10. Z czystym sumieniem mogę napisać KONIEC Z RAJDAMI, koniec z rajdami po bokach do linii końcowej itd. Tym bardziej znowu przydają się zwody które wypadają dobrze no i najważniejsze wykonuje je się przyjemnie (prawa gałka rlz). Oczywiście nie ma już bomb zza pola karnego ale nie wiem czy to akurat dobrze. Mógłbym napisać jeszcze o wielu zmianach, pozytywach ale to tak na gorąco na szybkiego. Poza tym piłkę ocenie się po kilkuset rozegranych meczach ale póki ... jestem w niebie. Edytowane 10 września 2010 przez SłupekPL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi