Opublikowano 9 września 201014 l Izi: nie zauwazylem tego..ale gra w obronie jest trudna przez utrudnione zmienianie zawodnikow ogolnie gra sie plynnie, wolniej, taktyczniej mam problem ze sterownaiem i sama gra bo ostatnie pilki na konsole to Fifa czekam jak pogram z zywym przeciwnikiem i wtedy sie oceni czy warto inwestowac w gierke zdecydowanie system podan jest najfajniejsza sprawa w nowym pesie a co do bledow to oczywiscie AI zawodnikow i bramkarzy..standardowo dla tej serii... jedno jest pewne..gra jest duzo trudniejsza i imo slabszy gracz nie wygra z lepszym
Opublikowano 9 września 201014 l http://www.youtube.com/watch?v=ULavxxcO9k8&feature=player_embedded Zwody prawy analog.
Opublikowano 9 września 201014 l Autor Pora na garść spostrzeżeń miłośnika serii od czasów ISSa. Gra mocno różni się od wersji 08, 09 & 10 i całe szczęście. Jest wolniejsza, bardziej taktyczna i pozbawiona torów, po których biegają piłkarze - pierwszy mega plus. Kolejny to podania, które możemy teraz kierować w dowolnym kierunku, choć bez L2 nie ma mowy o podawaniu w kosmos. Nadal piłka trafia mniej więcej tam, gdzie chcemy i dopiero mocne odchylenie analoga w złym kierunku powoduje stratę. Pasek siły przy każdym podaniu to strzał w dychę - kolejny plus. Co jeszcze... bramkarze, znacznie lepsi, super animowani, jak coś wypluwają, to w bok, więc o łatwych dobitkach można zapomnieć. Nowy system obrony daje radę - trzeba za wszelką cenę trzymać się między piłką a bramką i w odpowiednim momencie wystawić nogę/zrobić wślizg - jest realistycznie & emocjonująco. Tym samym dochodzimy do kolejnej zalety (jak dla mnie, dla innych może to być wadą) - otóż w 2011 jest mnóstwo fauli, gra jest szarpana, a przez to przywodzi na myśl prawdziwy mecz. Koniec ze szpilami a'la 2010, gdzie mieliśmy 1 faul na połowę. Tu wystarczy umiejętnie się zastanwić i już wymuszamy faul. Gra ciałem również daje radę, zapomnijcie o pomykaniu Messim między 3 obrońcami - da się, ale jest b. trudno. Dla niektórych to pewnie największy plus - to oraz szybko spadający pasek staminy. W kilku pierwszych meczach moi napastnicy, przez ciągły pressing z R1 (teraz jest niepotrzebne podczas odbioru piłki) w 60min umierali i miało to niemały wpływ na ich grę. Np. Messi znacznie wolniej dryblował i gorzej panował nad piłką - WYPAS Póki co to tyle, jakby co pytajcie, chętnie odpowiem. PES wraca do korzeni, jest taki, jaki powinien być następca legendarnych części 3/5/6. Aha byłbym zapomniał - strzał pod presją obrońców w większości przypadków ląduje w 20 rzędzie trybun. Tak trzymać Konami
Opublikowano 9 września 201014 l Sporo ludzi narzekało na PES 5 że było dożo fauli a mnie się to podobało i uważam tą część za najlepszą w historii . Jak tam strzały z dystansu wypadają ?
Opublikowano 9 września 201014 l Sporo ludzi narzekało na PES 5 że było dożo fauli a mnie się to podobało i uważam tą część za najlepszą w historii . Jak tam strzały z dystansu wypadają ? nie wiem jak z dystansu ale techniczne sa efektowne
Opublikowano 9 września 201014 l Autor Sporo ludzi narzekało na PES 5 że było dożo fauli a mnie się to podobało i uważam tą część za najlepszą w historii . Jak tam strzały z dystansu wypadają ? Witaj w klubie wyznawców piątej części W 7 meczach nie strzeliłem żadnej bramki z ponad 20m, bo gram na top playerze i jest cholernie ciężko dojść do pozycji. Jutro sprawdzę i napiszę. Ogólnie konsola świetnie broni, atakuje znacznie gorzej...
Opublikowano 10 września 201014 l 10 min...szkoda ze tylko 4 druzyny i napisze to co koledzy...gra bardzo przypomina pes5
Opublikowano 10 września 201014 l A najbardziej wkurzający w demie jest filmik po zakończeniu meczu, którego nie da się przewinąć. Szybciej jest wyłączyć demo i uruchomić kolejny raz...
Opublikowano 10 września 201014 l Tak, gra przypomina PES-a 5, ale po kilku latach spędzonych z FIFĄ nie tego chyba oczekiwałem. Rozegrałem już kilkanaście meczów, ten 2011 jest dużo, dużo lepszy od PES-a 2010, ale... No właśnie, jest kilka ale. 1) Kamera! Jest tragiczna, pokazuje mały kawałek boiska, czasami głupieje, słabo to wygląda. Może tak- wygląda fajnie, ale gra się z nią trudno, widać na 20/30 metrów do przodu i na 10-15 w dół. W FIFIE jest dużo lepiej, bo widać właściwie pół boiska, ma to duże znaczenie przy konstruowaniu akcji. 2) AI! Slabiutke, zawodnicy nie wychodzą na pozycje ( mieszałem w strategii ). Fakt, Badstuber ładnie się podłącza do akcji, ale już np,: Ribery po oddaniu piłki Olicowi, zamiast biec za akcją zatrzymał się na 25 metrze. Słabo. 3) Rzuty wolne- wszystkie wyglądaja podobnie, wydaje mi się, że w FIFIE można było na o wiele więcej sposobów zdobyć bramkę z wolnego ( fizyka piłki ) 4) Da się w tej grze, grając w obronie, cofać tak jak w FIFIE? W FIFIE pod L2, tak zwanego modyfikatora ruchu używam. W PESie nie można chyba, jest tylko super-cancel. 5) Przecinanie podań- No bez jaj, dobrze pisał Easye, przecięcie podania graniczy z cudem. Czasami się przetnie, gdy się nic nie naciska, czasami mimo naciskanie X nic nie da. 6)Widać schematy, gra się sprowadza do czekania na wyjście na czystą pozycje i dogranie prostopadłej. Łatwiej również o posłanie dalekiego podania za plecy obrońców z 30 metrów. 7) Grafika bardzo ładna, nowe animacje są całkiem ok. 8) Komentator i widownia ssie. 9) Oddanie 360-stopniowego dryblingu gorsze niż w fifie. 10) W FIFIE jest bardziej przejrzysty system trików i zwodów, mimo wszystko jest lepiej z PES-em w tej materii niż w poprzednich latach. Raz nawet zrobiłem zaje'bisty rowerek . 11) Podania są ok, ale nie mają startu mimo wszystko do grania bez asysty w FIFIE. Jeżeli dojdzie jeszcze Pro Passing w FIFIE, to na pół-asyście będzie pewnie lepiej w grze od EA. 12) Kontekstowość xD (pipi)a, Ribery przyjął piłkę na 25 metrze, odbiła mu się na 8 metrów do góry (!!) po czym z 25 metrów strzelał nożycami, a Valdes nie trafił w piłkę. Czekam na demo FIFY, gra się całkiem przyjemnie, jest swoboda w rozgrywaniu piłki, ale FIFA chyba znowu wyjdzie zwycięsko.
Opublikowano 10 września 201014 l Najlepszy pes na konsole nowej generacji. Tyle na razie p.s. Na strzałkach się da normalnie grać
Opublikowano 10 września 201014 l Ale Błażej jest fanbojem. 6)Widać schematy, gra się sprowadza do czekania na wyjście na czystą pozycje i dogranie prostopadłej. Łatwiej również o posłanie dalekiego podania za plecy obrońców z 30 metrów. Więc cała piłka nożna nawet w realnym świecie to schemat
Opublikowano 10 września 201014 l Nie grasz w gry piłkarskie? ;/ Wybitnie na to jest nastawiony PES, jak zagrasz to będziesz widział, chociaż nie, Ty jesteś fanbojem PES-a. Tak jak w FIFIE 09- 10 schematem była gra z klepy, tak tutaj są to podania prostopadłe.
Opublikowano 10 września 201014 l Dobra dupku, będę porównywał PES-a 2011 do This is Football 2004, pasuje ci ? Grało się w demka nie? 8) xD Mnie tam w sumie gameplay w Pesie mało interesuje...edytor,edytor i jeszcze raz edytor
Opublikowano 10 września 201014 l Autor Tak, gra przypomina PES-a 5, ale po kilku latach spędzonych z FIFĄ nie tego chyba oczekiwałem. Rozegrałem już kilkanaście meczów, ten 2011 jest dużo, dużo lepszy od PES-a 2010, ale... No właśnie, jest kilka ale. 3) Rzuty wolne- wszystkie wyglądaja podobnie, wydaje mi się, że w FIFIE można było na o wiele więcej sposobów zdobyć bramkę z wolnego ( fizyka piłki ) 4) Da się w tej grze, grając w obronie, cofać tak jak w FIFIE? W FIFIE pod L2, tak zwanego modyfikatora ruchu używam. W PESie nie można chyba, jest tylko super-cancel. 5) Przecinanie podań- No bez jaj, dobrze pisał Easye, przecięcie podania graniczy z cudem. Czasami się przetnie, gdy się nic nie naciska, czasami mimo naciskanie X nic nie da. 6)Widać schematy, gra się sprowadza do czekania na wyjście na czystą pozycje i dogranie prostopadłej. Łatwiej również o posłanie dalekiego podania za plecy obrońców z 30 metrów. 8) Komentator i widownia ssie. 9) Oddanie 360-stopniowego dryblingu gorsze niż w fifie. Czekam na demo FIFY, gra się całkiem przyjemnie, jest swoboda w rozgrywaniu piłki, ale FIFA chyba znowu wyjdzie zwycięsko. Rzuty wolne od zawsze bardziej pasowały mi w PESie, czuć kontrolę nad strzałem, jest to realistyczne. W PESie cofanie się obrońcą jest pod R2. Ja póki co wszystkie podania przechwytuję... Jakoś nie zauważyłem, żeby podawanie na skrzydło przynosiło zabójcze efekty, na top playerze konsola broni wybornie. Komentatora w demie nie ma Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony zakresem ruchu piłkarzy, a najbardziej podoba mi się motyw z bieganiem - zapomnijcie o klasycznych PESowych błyskawicznych zwrotach, teraz czuć ciężar ciała, piłkarz obraca się płynnie i fachowo to wygląda. Aha strzały z dystansu znacznie osłabione względem trzech poprzednich części - bezpańska piłka uderzona sprzed pola karnego z pierwszej najczęściej leci w kosmos.
Opublikowano 10 września 201014 l Naciskasz coś przy przechwytywaniu czy po prostu przecinasz tor lotu piłki ?
Opublikowano 10 września 201014 l Autor Po prostu przecinam i przechwytują. Nie wiem jak jest z wciśniętym X-em.... Edytowane 10 września 201014 l przez ted360
Opublikowano 10 września 201014 l Dobra dzięki uprzejmości forumowego kolegi zassałem demo. Podniecony bardziej niż niż przed ... w końcu zagrałem, zagrałem 2 mecze czyli pierwsze koty za płoty. Po trzech edycjach w końcu PeS który znowu będzie oddzielał kobiety i dzieci od mężczyzn. To nowy PeS5 jak w morde strzelił, oczywiście w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu. Na razie nic więcej nie pisze bo szkoda czasu na pisanie lepiej grać i cieszyć się nowym Pes-ikiem. PS. W tym roku chyba nawet nie sprawdzam dema Fify.
Opublikowano 10 września 201014 l W PESie cofanie się obrońcą jest pod R2. Sorry za pytanie nooba - jak to działa? edit: aha, chodzi o coś jak 'strafe' ? Edytowane 10 września 201014 l przez mikro
Opublikowano 10 września 201014 l Autor Tak, że jak trzymasz R2, to obrońca obraca się w kierunku piłki i może się np. cofać. W 2011 można też trzymać X+kierunek własnej bramki, wówczas obrońca robi to automatycznie, starając się zasłaniać bramkę (ale musi być blisko atakującego).
Opublikowano 10 września 201014 l Odnoszę wrażenie że niektórzy piszą nt dema nie mając z nim do czynienia.
Opublikowano 10 września 201014 l Bylbym wdzieczny jesli ktos udostepnil by mi demo (chociaz zielonego pojecia nie mam jak od kogos sciagnac gre). W ogole jest taka mozliwosc? Mam Mortal Kombat 2 na wymiane ewentualnie. pozdro
Opublikowano 10 września 201014 l I w 2010 roku BóG wypuścił Pesa11... alleluja. Normalnie ryczę ze szczęścia ale zacznę co mi się nie podoba. Grafika mam duże wątpliwości czy jest lepiej niż w 10 a już na pewno całość psuje brak AA, gra ma okropne ząbki ble przez co piłkarze wyglądają jak tarki. Mało tego na powtórkach piłkarze wyglądają jakby byli zrobieni w cell shadingu wygląda to dość dziwnie. No i przejścia do powtórek np. z faulu wyglądaja kiepsko jak w Fifie na dodatek z jakimś blurem... Bramkarze wydaja się być jeszcze głupsi niż w poprzednich częściach za ch.uja nie rozumiem ich akcji. Wide hehe na początku wielkie WTF mało widać, za duże zbliżenie niezbyt nowa kamera mi się podobała (czas przeszły) ale ale z każdym meczem jest co raz lepiej, kwestia pogrania. Choć mimo wszystko liczę, że w fullu będzie stary WIDE. Ostatnia sprawa to dźwięki nadal kiepskie. Tyle z marudzenia bo cała reszta to już miód. Przede wszystkim PODANIA - GENIUSZ no po prostu coś kapitalnego. W końcu wymagające ale po opanowaniu W KOŃCU piłka ląduje tam Wielkie sorry ale pisze z Ps3 i nie wchodzi cały tekst, proszę o połączenie potem postów.
Opublikowano 10 września 201014 l tam gdzie powinna a nie automatycznie na odpier.dziel. Animacje raz, że nie rażą dwa niektóre wyglądają po prostu świetnie. Dalej faule tu od razu przypomina mi się PeS 5. Chyba przez te kilka meczy w demie wpadło mi więcej fauli niż przez rok grania w 10 heh. Dalej jest wolniej jest w końcu taktycznie (znowu PeS 5 się kłania) aż człowiek musi się przyzwyczaić na nowo przez cholerne nawyki z 08, 09 i 10. Z czystym sumieniem mogę napisać KONIEC Z RAJDAMI, koniec z rajdami po bokach do linii końcowej itd. Tym bardziej znowu przydają się zwody które wypadają dobrze no i najważniejsze wykonuje je się przyjemnie (prawa gałka rlz). Oczywiście nie ma już bomb zza pola karnego ale nie wiem czy to akurat dobrze. Mógłbym napisać jeszcze o wielu zmianach, pozytywach ale to tak na gorąco na szybkiego. Poza tym piłkę ocenie się po kilkuset rozegranych meczach ale póki ... jestem w niebie. Edytowane 10 września 201014 l przez SłupekPL