Skocz do zawartości

Pro Evolution Soccer 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ta gra wygląda, boshe!! Patrzta jaka rozpikselowana gra, już widzę, że ma ten sam silnik co zawsze :/

Noga się tak samo układa jak w PES-ie 6, te same animacje.

Bardzo słabo to wygląda, widać, że arkejd.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Jak ta gra wygląda, boshe!! Patrzta jaka rozpikselowana gra, już widzę, że ma ten sam silnik co zawsze :/

Noga się tak samo układa jak w PES-ie 6, te same animacje.

Bardzo słabo to wygląda, widać, że arkejd.

Mam rozumieć, że już widziałeś grę w akcji? Kurdę zazdroszczę.

Edytowane przez lons
Opublikowano (edytowane)

gorzej jak pod zawodnikiem bedzie 2 obroncow robilo wslizg, wtedy co ? Pasek ich zasloni ?

Będziemy się martwić po pierwszych filmikach, opiniach.

Ewentualnie żeby była opcja wyłączenie tego. Za czym w sumie już jestem.

Edytowane przez SłupekPL
Opublikowano (edytowane)

Już nie musicie przeżywać,zdjęcie to fake :)

Potwierdzone info od Konami:

Wraca zwód podanie+strzał, tylko zmieniony(inna animacja,inaczej wygląda - nie wiem - jest nowy).

Wracamy do starego systemu statystyk.

Więcej opcji edycji.

To tylko drobne hinty,na pierwsze konkretne info i newsy trzeba czekać do czerwca.

Edytowane przez Ader
Gość Oran
Opublikowano

Mogłyby zostać te statsy + dodać np po kliknięciu R2 te stare z wielokątem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gram w ISS/PES od wielu lat, ale z roku na rok coraz bardziej tej gry nienawidzę. Może nie tyle gry ile twórców, którzy stworzyli kaprawy silnik na current-genach i geniusz PESa z poprzedniej generacji poszedł się kochać. Ciągle da się w to grać i jest parę aspektów, w których PES ma wciąż przewagę nad serią FIFA, ale na tej generacji stawiam głównie na grę EA. Z roku na rok Konami obiecuje wielkie usprawnienia, a dostajemy kosmetyczne poprawki, dlatego niespecjalnie napalam się na nową edycję.

Napiszę krótko - licencja albo śmierć. W dalszym ciągu jest coś, co trzyma mnie przy tej serii i skuszę się na kolejną odsłonę dopiero wówczas, gdy otrzymam 100% licencji. Bo to są jakieś jaja, by duża gra piłkarska była w ten sposób okrojona przy przychodach, które generuje. To już nie te czasy, gdy spędzałem kilkaset godzin w edytorze. Starzeję się i brak mi czasu oraz chęci.

O gruntownej przebudowie silnika, a w zasadzie stworzeniu nowego nawet nie marzę, na tej generacji już się nie doczekamy. Wciąż będziemy zdani na głupie, niezależne od nas błędy w obronie i tym podobne. Dla kogoś może być to plus w postaci nieprzewidywalności, mnie zwyczajnie drażni. Dlatego licencja to jedyne, co skłoniłoby mnie do ewentualnego zakupu, patrząc realnie na zmiany, które mogą nastąpić. Z każdym rokiem mam jakieś złudzenia, że naprawdę zmieni się na lepsze, ale po dłuższym ogrywaniu dema czar pryska i wracam do FIFY mimo jej wad. A tak by się chciało znów poczuć prawdziwą piłkę z czasów PS2.

Opublikowano

Gram w ISS/PES od wielu lat, ale z roku na rok coraz bardziej tej gry nienawidzę. Może nie tyle gry ile twórców, którzy stworzyli kaprawy silnik na current-genach i geniusz PESa z poprzedniej generacji poszedł się kochać. Ciągle da się w to grać i jest parę aspektów, w których PES ma wciąż przewagę nad serią FIFA, ale na tej generacji stawiam głównie na grę EA. Z roku na rok Konami obiecuje wielkie usprawnienia, a dostajemy kosmetyczne poprawki, dlatego niespecjalnie napalam się na nową edycję.

Napiszę krótko - licencja albo śmierć. W dalszym ciągu jest coś, co trzyma mnie przy tej serii i skuszę się na kolejną odsłonę dopiero wówczas, gdy otrzymam 100% licencji. Bo to są jakieś jaja, by duża gra piłkarska była w ten sposób okrojona przy przychodach, które generuje. To już nie te czasy, gdy spędzałem kilkaset godzin w edytorze. Starzeję się i brak mi czasu oraz chęci.

O gruntownej przebudowie silnika, a w zasadzie stworzeniu nowego nawet nie marzę, na tej generacji już się nie doczekamy. Wciąż będziemy zdani na głupie, niezależne od nas błędy w obronie i tym podobne. Dla kogoś może być to plus w postaci nieprzewidywalności, mnie zwyczajnie drażni. Dlatego licencja to jedyne, co skłoniłoby mnie do ewentualnego zakupu, patrząc realnie na zmiany, które mogą nastąpić. Z każdym rokiem mam jakieś złudzenia, że naprawdę zmieni się na lepsze, ale po dłuższym ogrywaniu dema czar pryska i wracam do FIFY mimo jej wad. A tak by się chciało znów poczuć prawdziwą piłkę z czasów PS2.

Zazdroszczę Tobie, że byłeś takim wielkim fanem PES i patrzysz tylko na licencje. Gratuluje. Widzę również, że jesteś w temacie odnośnie silnika gry. Jeszcze raz gratuluje i pozdrawiam.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Zazdroszczę Tobie, że byłeś takim wielkim fanem PES i patrzysz tylko na licencje. Gratuluje. Widzę również, że jesteś w temacie odnośnie silnika gry. Jeszcze raz gratuluje i pozdrawiam.

Patrzę na licencje, bo dosyć już mam North Londonów i innych śmiesznych drużyn w cenie pełnoprawnej gry piłkarskiej. Edytowanie ma być dodatkiem, a nie jednym z gwoździ programu. Obecnie jest gwoździem do trumny. Jeśli bycie fanem PESa ma polegać na absolutnym wielbieniu i nie wytykaniu wad, które od lat są obecne, to może faktycznie nim nie jestem.

Co do silnika, oglądając gameplay, który wyciekł do sieci, o ile jest prawdziwy, widzę TEN SAM silnik, z ewentualnymi usprawnieniami, choć tak naprawdę nie da się tam zbyt wiele dostrzec. Znów skończy się na obiecywaniu i tyle z tego będzie.

Edytowane przez krusejder
Opublikowano

Warto też obadać jak wygląda walka o piłkę w PES2011 a jak wyglądała w 2010.

Na filmiku jest to od 51 sekundy pokazane.

Dla hejterów oczywiście i tak to będzie stary PES z kosmetycznymi zmianami.

Opublikowano

Wiesz jak ktoś mi napisze po tym filmiku, że ten PES ma kosmetyczne zmiany to go po prostu wyśmieje.Widac gołym okiem nowy silnik z nowymi animacjami i psychiką zawodników. Technicznie ten PES wygląda naprawdę mocno. Dodac należy również, że video to pochodzi z maja i KONAMI ma jeszcze sporo czasu.

Opublikowano

Wiesz jak ktoś mi napisze po tym filmiku, że ten PES ma kosmetyczne zmiany to go po prostu wyśmieje.Widac gołym okiem nowy silnik z nowymi animacjami i psychiką zawodników. Technicznie ten PES wygląda naprawdę mocno. Dodac należy również, że video to pochodzi z maja i KONAMI ma jeszcze sporo czasu.

Z miła chęcią obadałbym już nawet ten kod ;]

No dobra Ader ale mówiłeś, że ten pasek (siła strzału) przy zawodniku to była ściema. A wygląda na to, że nie.

Gość Pawlo_PL
Opublikowano

W jaki sposób widzisz "psychikę" zawodników? Pytam, bo to mozę być ciekawe. :rolleyes:

Opublikowano (edytowane)

Mój błąd. Miałem na myśli fizyke zawodników tj animacje walki między sobą. Widać, że ten aspekt technicznie poprawili i wygląda to ładnie, a także realistycznie.

Edytowane przez lons
Opublikowano

no chyba że. niby było pokazane co oni tam robią, ale po tym co pokazali nie można powiedziec, że będą biegac i podawac jak prawdziwi piłkarze

A jak biegają i podaja prawdziwi piłkarze?

Opublikowano

Bzdura wielka, już pierwsze sekundy filmiku prezentują absolutnie sztuczną akcję ze złamaniem do środka. Kompletnie nierealistyczna sprawa. A ty lons po raz kolejny błysnąłeś.

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Bzdura wielka, już pierwsze sekundy filmiku prezentują absolutnie sztuczną akcję ze złamaniem do środka. Kompletnie nierealistyczna sprawa. A ty lons po raz kolejny błysnąłeś.

Akcję ze złamaniem do środka? Powiem wprost co ty pi.e.przysz za bzdury? Wczuwasz się w role trenera tego z twojego avataru? Popełnienie błedu i przyznanie sie do niego nazywasz trenerze błyśnięciem? Gratuluje.

Edytowane przez lons