tomi_d 1 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 A ja po 25h na liczniku zauważyłem dwie, mocno wkurzające mnie wady. Po pierwsze wskaźnik szybkości zawodników można sobie wsadzić w dupsko. W tej grze Samuel Eto'o jest z piłką wolniejszy od obrońców, którzy mają 70-75 speeda Rozumiem, że chcieli ukrócić rajdy skrzydłami i obecnie praktycznie ich nie ma, ale to z lekka nierealistyczne Urywając się obrońcy takim Pato czy Krystyną, chcę wrzucić wyższy bieg i zniknąć. A tu wychodząc sam na sam z przewagą 3m na pole karne docieramy z obrońcą na plecach. Dla kogoś, kto w prawdziwej piłce wykorzystuje szybkość jest to wada dość uciążliwa :confused: Trochę tak jest, ale jak wciskasz 2 x R1 gdzie zawodnik wypuszcza piłkę daleko przed siebie już tak łatwo obrońca Cię nie dogoni. Tylko wtedy zwrotność spada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kuno Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 A ja dopiero dzisiaj zamówiłem PESa i od jutra mnie nie ma wszyscy piszecie o MLO, a jak inne tryby w tej grze wyglądają? Ja zawsze lubiłem mielić w BAL, czy są jakieś mocne zmiany w tej opcji w 2011 porównaniu do 2010? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) A ja po 25h na liczniku zauważyłem dwie, mocno wkurzające mnie wady. Po pierwsze wskaźnik szybkości zawodników można sobie wsadzić w dupsko. W tej grze Samuel Eto'o jest z piłką wolniejszy od obrońców, którzy mają 70-75 speeda Rozumiem, że chcieli ukrócić rajdy skrzydłami i obecnie praktycznie ich nie ma, ale to z lekka nierealistyczne czy ja wiem? to jest realistyczne bo prowadzac futbolówke ciezko sie rozpedzić (trzeba ja kontrolowac przecież), a dwa- naprawia gre- jak sam piszesz koniec z rajdami no i jak pisza wyżej- mozna wypuscic piłke Edytowane 13 Października 2010 przez Orson Cytuj Odnośnik do komentarza
R4V37PL 0 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 I jak tam w D4? dostajecie wiecej kasy? jaki nastepny pulap do D3? Rowniez sie nie zgodze z powyzszym, mianowicie wynik 3:0, 4:0 jest wrecz niespotykany przynajmniej w MLO, 3:0 to pogrom. Jak dla mnie jest cholernie ciezko kasy dostaje sie tyle samo ale wygrać jest 30x ciężej. W D4 Juz praktycznie nie ma przypadkowych graczy. To prawda, każdy mecz jest ciężki. Na początku myślałem, że to ja mam jakiś regres... Na razie będzie walka o utrzymanie. A jak się spadnie to trudno, w D5 będzie okazja do podreperowania morale dużą liczbą zwycięstw Czy w MLO da się sprawdzić statsy poszczególnych graczy ze swojej drużyny? Ile spotkań, bramek etc.? Ja mam miejsce 23882 i raczej za prędko sie nie odbije bo dosteje po (pipi)e w prawie każdym meczu. Mam 10,5 mln ? (wyprzedalem Grajkow w desperacji) i składam sklad od nowa Raz sobie kupiłem c Ronaldo i nawet wygrałem z nim 3 mecze ale co z tego jak tak go mówili ze w prawie każdym kontuzja ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
koso 114 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 I nie zgadzam się z Kosem. Nowy PES jest cholernie trudny, sytuacje podpramkowe to rzadkość, a top player w ML to zupełnie inna bajka niż w exhibition. A czy napisałem, że jest łatwy? Akurat sytuacji podbramkowych jest mnóstwo, ale bramek nie pada jakoś szczególnie wiele. PES jest trudniejszy od Fify i w tej chwili po sieci gram tylko w niego - bo czuć, że jeśli ktoś jest lepszy, to po prostu gra lepiej. No i zabawa w super cancel i naciskanie "X" w odpowiednim momencie, a nie trzymać cały czas, oddziela mężczyzn od chłopców. Ja jestem już pełnoletni, Cytuj Odnośnik do komentarza
azurekcja 0 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Mam pytanie odnośnie Master Ligi offline: mianowicie zacząłem sezon i w jego trakcie kupiłem ten bonus ułatwiający pozyskiwanie graczy których chcę zwerbować do mojego klubu, czy to działa od razu po zakupie, czy dopiero to się ustawia przy nowej ML? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Przy nowej,bo te opcje wybierasz na początku,przy starcie ML. Te zwody w grze to genialna sprawa Edytowane 13 Października 2010 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
ted360 17 Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) A ja po 25h na liczniku zauważyłem dwie, mocno wkurzające mnie wady. Po pierwsze wskaźnik szybkości zawodników można sobie wsadzić w dupsko. W tej grze Samuel Eto'o jest z piłką wolniejszy od obrońców, którzy mają 70-75 speeda Rozumiem, że chcieli ukrócić rajdy skrzydłami i obecnie praktycznie ich nie ma, ale to z lekka nierealistyczne czy ja wiem? to jest realistyczne bo prowadzac futbolówke ciezko sie rozpedzić (trzeba ja kontrolowac przecież), a dwa- naprawia gre- jak sam piszesz koniec z rajdami no i jak pisza wyżej- mozna wypuscic piłke No tak, ale takiej akcji już w PESie nie uświadczymy. Wiem, wiem, coś za coś, lepsze takie rozwiązanie, niż w co drugiej akcji rajd skrzydłem, wrzutka & strzał @ koso: super cancel rzeczywiście rządzi, a ja piszę o małej liczbie akcji w ML na top playerze, gdzie po 6 meczach Milanem mam 3pkt <_< na turnieje z kumplami przyjdzie czas i wtedy okaże się, jak jest naprawdę. Zresztą muszę się jeszcze przestawić właśnie w związku z tym, że tegoroczna rozgrywka jest zupełnie inna, taktyczna. Mniej tu biegania, więcej dokładnych & przemyślanych podań. Nieco przypomina to FIFĘ, na szczęście PESowy feeling wciąż da się wyczuć No i dzięki temu chce mi się w nią grać, a nie jak w trzech ostatnich edycjach, gdzie po kilku meczach gracz nie miał większych problemów z wygrywaniem, przez co gra błyskawicznie się nudziła. Edytowane 13 Października 2010 przez ted360 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Wczoraj znowu dostałem 130k euro za wygranie meczu z gościem z tej samej dywizji. Dziwna sprawa Udało mi się nawet dojść do ćwierćfinałów pucharu ligi dywizji w trybie coach, ale niestety Minanda zawalił ostatniego karnego i odpadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 a ile jest kasy za przejscie kwalifikacji w competition? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Przedwczoraj zagrałem pierwszy mecz online... i obyło się bez większych lagów...choć może dlatego,że byłem hostem? Nie wiem Wygrałem 2-0 Realem z Barceloną W tym piękna bramka Kaki w okno i dwie jedenastki nie wykorzystane przez kolesia. Jedna obroniona, druga niecelna Edytowane 13 Października 2010 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
lons 38 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Jest jedna rzecz, która irytuje mnie w tym Pes, a mianowicie przegięci obrońcy. Rozumiem, że chcieli z balansować atak i obronę, ale nie może być tak, że dobry napastnik przegrywa walką z każdym obrońcą Edytowane 13 Października 2010 przez lons Cytuj Odnośnik do komentarza
raulos 19 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Jest jedna rzecz, która irytuje mnie w tym Pes, a mianowicie przegięci obrońcy. Rozumiem, że chcieli z balansować atak i obronę, ale nie może być tak, że dobry napastnik przegrywa walką z każdym obrońcą Ja tam nie zawsze przegrywam trzeba balansowac, warunki i statsy maja znaczenie no i skill Cytuj Odnośnik do komentarza
lons 38 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Jest jedna rzecz, która irytuje mnie w tym Pes, a mianowicie przegięci obrońcy. Rozumiem, że chcieli z balansować atak i obronę, ale nie może być tak, że dobry napastnik przegrywa walką z każdym obrońcą Ja tam nie zawsze przegrywam trzeba balansowac, warunki i statsy maja znaczenie no i skill W jaki sposób balansować? Idę bark w bark z obrońcą i mnie przepycha Cytuj Odnośnik do komentarza
R4V37PL 0 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Zgadzam sie byle jaki obrońca Moze w łatwy sposób zabrać piłkę Z reszta w tym pesie jest jeszcze kilka mega wk?&@cych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza
raulos 19 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 prubowales naciskajac select + start jednoczesnie? w momencie dryblingu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) a ile jest kasy za przejscie kwalifikacji w competition? Teraz sobie nie przypomnę, ale za odpadnięcie w ćwierćfinale dostałem 374k euro. Edytowane 13 Października 2010 przez Kymel Cytuj Odnośnik do komentarza
lons 38 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Z jednej strony irytuje mnie to, ale z drugiej nie dziwie się KONAMI, że w taki sposób postąpiło, gdyż od razu by wszyscy krzyczeli, że napastnicy znów robią rajdy po całym boisku Cytuj Odnośnik do komentarza
Matinx 19 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 tak czy siak chyba wiekszosc przyzna, ze gra sie fajnie? Ja czasem az czerwony z nerwow siedze ale skoncze mecz, pogapie sie w sufit, sapne i jade z nastepnym Cytuj Odnośnik do komentarza
R4V37PL 0 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Po mimo kilku bledow i tak gra sie Za(pipi)iscie . Mogli by jakoś inaczej pomyśleć z tem competition w MLO bo tam sie dostać to prawie cud Cytuj Odnośnik do komentarza
lons 38 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 tak czy siak chyba wiekszosc przyzna, ze gra sie fajnie? Ja czasem az czerwony z nerwow siedze ale skoncze mecz, pogapie sie w sufit, sapne i jade z nastepnym Gra się rewelacyjnie :biggrin: Przede wszystkim fun z gry i miód daje o sobie znać. Nie cierpię fajnych gier a zarazem nudnych jak flaki z olejem. Pes 2011 jest bardzo fajną grą, aż nie chcę nawet myśleć co będzie z wersją 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza
tomi_d 1 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Po mimo kilku bledow i tak gra sie Za(pipi)iscie . Mogli by jakoś inaczej pomyśleć z tem competition w MLO bo tam sie dostać to prawie cud Mi udało się wczoraj bez problemu. Co więcej, widziałem, że w trakcie competition były czasem wolne miejsca, tzn skakała liczna uczestników (max 300, a przez chwilę 297, 295,298 itd - ludzie wychodzili) co oznacza, że można też próbować pare minut po terminie i rozegrać te 3 dobre mecze. Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) A gra ktoś w mater league offline? Mam problem że cały czas jestem na minusie. Pod koniec sezonu byłem już 7 milionów na plus a jak się zaczął nowy sezon to -12 i pisze że muszę ograniczyć koszty lub zwolnić zawodników(wszystko jest na minimum). Coś z tym chyba jest nie tak czy ja coś źle robie? Edytowane 13 Października 2010 przez czapa Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 MLO jest świetne! Moim pierwszym kupionym zawodnikiem był Obraniak Całkiem nieźle sobie radzi. Szkoda tylko, że mam rękę w gipsie i strasznie ciężko się tak gra... nie mogę nawet zrobić super cancel bo nie sięgam R2 . Mimo to zapraszam na jakiś sparing PSN: majkrou Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Podbijam swoje pytanie. Na początku sezonu jestem na plus a pisze że muszę ograniczyć koszty a pod koniec miesiąca jestem już na minus. Na co idzie ta kasa? Czy wypożyczonym piłkarzom płace pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi