Qjon 276 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Fuuuu... Nie pomyślałem o Slq na wipeoutzone żeby pochwalić się screenshotem wyniku na amphi (a był chyba 4ty najlepszy) i tym samym ominęły mnie respekt, sława, pieniądze i kobiety Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Tradycyjnie już wrzucam pierwszy czas: 26.50 / 13sp / 5br / ikar+ Cytuj
triboy 973 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 24 sierpnia 2010 (edytowane) SLQ: Amphi r / Phantom / G-45 1. QjonPL 23.79 2. phaeton_pl 23.99 3. triboy 24.18 4. Tiduch 24.22 5. Wreckedge 24.55 6. gigant84 25.22 Witamy w klubie gigant, miłego pobytu Nie musisz nic podsyłać/wklejać, latamy 4 fun, c'nie? ... C'NIE??? A co do SLQ, to o ile się nie mylę, pisałem już kiedyś, że jest to trasa z WZ. Tak jest łatwiej i przynajmniej nikt nie wybiera pod siebie no i co najważniejsze - jest możliwość skonfrontowania czasów z resztą świata I tak jak LEGO napisałeś, sierotka w tym tygodniu wylosowała: SLQ: Anulpha Pass reverse / Flash / Icaras 1. QjonPL 26.50 2. 3. A właśnie, nikomu nie spodobały się fotki? http://www.psxextreme.info/topic/48920-wipeout-hd/page__pid__2203071__st__980entry2203071 Edytowane 24 sierpnia 2010 przez triboy17@o2.pl Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 (edytowane) latamy 4 fun, c'nie? ... C'NIE??? Ja już pisałem, że latam dla kasy i nastolatek A właśnie, nikomu nie spodobały się fotki? Za(pipi)iste :* //edytka: 26.49 / 14sp / 5br Co jest, nikt nie lata? Edytowane 25 sierpnia 2010 przez Qjon Cytuj
triboy 973 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 25 sierpnia 2010 Ja poleciałem 26.89 / 4 br's / 13 sp / fury Niestety raczej nie poprawię, za kilka godzin zmykam do PL . Wrócę za kilka dni, więc spokojnie SLQ: Anulpha Pass reverse / Flash / Icaras 1. QjonPL 26.49 2. triboy 26.89 3. Udanego bicia czasów, aha D, masz mój głos A tymczasem Pany... Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 25 sierpnia 2010 Opublikowano 25 sierpnia 2010 D? :> Nasz drogi niestartujący w czasówkach darek? przydałaby mi się konkurencja, bo od 2 tygodni nikt mnie nie bije jak zazwyczaj:p BTW A może tak whdowy, wakacyjny zlot? Chętnie poznałbym w końcu współracerów Cytuj
gigant84 2 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Ja jeszcze nie latałem. Dzisiaj może coś wykręcę. No ale z tego co widzę to czeka mnie znowu ostatnia pozycja na liście:D Chociaż kto wie.... Jutro zdam relacje. Może zejdę do 28 sekund Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 (edytowane) Ja poleciałem 26.89 / 4 br's / 13 sp / fury Niestety raczej nie poprawię, za kilka godzin zmykam do PL . Wrócę za kilka dni, więc spokojnie Mam nadzieje że pamietasz o jednej rzeczy, którą masz zabrać Postaram się dzisiaj cos polecieć na AP, a i może nadrobie poprzedni SLQ. Edit: 28:60 2BR 12SP Jak wyczaje gdzie sie robi BRy to powinienem pobic. Edytowane 26 sierpnia 2010 przez Square Cytuj
gigant84 2 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Kurcze znowu masakra:D Mój czas to 28.85 10 SP i 2br ile można wcisnąć beczek na tej trasie {ja robię 3, ale w najlepszym przejeździe wykręciłem tylko 2} Czy ten link jest dobry, wydaje mi się, że nie jest to prędkość Flash Cytuj
pajacyk 2 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 (edytowane) ...wydaje mi się, że nie jest to prędkość Flash Wrong! To jest flash Pzdr Edit: Elegancko Q 1 miejsce narazie na WZ Trzymam kciuki Edytowane 27 sierpnia 2010 przez pajacyk Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Dzięki LEGO Najlepsze jest to, że to był mój absolutnie pierwszy raz gdy grałem anulpha rev na flash ciągle tylko zastanawiam sie gdzie można zrobić więcej beczek, bo 5 to za mało by wykręcić czas <26 sekund, a taki jest rekord. Cytuj
gigant84 2 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Wydaje mi się, że można jeszcze jedną beczkę wykręcić na małym wzniesieniu zaraz jak na prostej przed ostatnim zakrętem są 3 SP po skosie wtedy jest małe i duże wzniesienie [po dużym robimy beczkę i jest zakręt]. Wydaje mi się, że tam można zrobić 2 beczki, a póżniej wejść w zakręt. Próbowałem i mało brakowało [na tym filmiku ten kolo nie robi dwóch, a czas ma bardzo dobry], żebym wykręcił. Cytuj
Tidek 36 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 ehh, slaby w ta gre jestem, nawet start boost br nie potrafie zrobic :x 27.81 / 3br / fury (pisze z konsoli bo sie komp zjaral ) Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 26.45 / 13sp / 5br @gigant- tam sie chyba nie da beczki wcisnąć, specjalnie próbowałem ikarem hd i nic- nigdy nie mogłem wykręcić obrotu. @Tidek- musisz pewnie wyczuć timing ile dać się nosowi statku unieść zanim naciśniesz kwadrat Cytuj
Wreckedge 0 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Witam, Jak wiadomo fatalną mam linię 27,38 6BR 11SP Boost-BR start i druga prosta. Ale robię 6 beczek - Start, BostBR, 2xBR na ostrym zakręcie z górką (trza trafić na pada żeby drugi wszedł), Br z SP na przed ostatniej prostej (tej z trzema SP), i oczywiście na zakręcie w dół przed ostatnią prostą. 2 BR wyszło mi raz - i z tąd ten czas. Minąłem dwa SP na ostatnim zakręcie. ( to metoda Tarquin'a - on jakoś lepszy czas wycisnął) Cytuj
phaeton_pl 0 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 (edytowane) Witam Pany, byłem na kilka dni w UK ale już wróciłem. Jak się wyśpię, najem, odpocznę, wyśpię, wyśpię... to coś polecę. Pozdro Triboy w PL? Muszę go na GG złapać. Qjon - zlocik? Ja jestem chętny! EDIT: Tri fajne fotki! A tu kilka moich starych fotek Edytowane 28 sierpnia 2010 przez phaeton_pl Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Poprawilem troche czas: 27.68 / 3BR / 13SP Cytuj
gigant84 2 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Mój czas na dziś to 28.08 i tylko 3 beczki [potrafię zrobić 4 ale nie zrobiłem ani razu wszystkich] Jak się robi te beczki na starcie, że daję boosta i kręcę? A no i 12 speed pads w najlepszym przejeździe zrobiłem. Dzisiaj mam zamiar zejść poniżej 28 sekund. Cytuj
Wreckedge 0 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 26.95 6 BR 13 (?) SP 13 Global (400 laps potem - bez zmian - Tri : chyba ci odpuszczę) Próbowałem ostatno latać na widoku zewnętrzym - nie da się : Bo obraz się nie odchyla i w ogóle ni czuję ruchów statku. Grałem ze skanix'em. Tournament. W pierwszych 4 rejsach dostałem po 1 turbo na tor.... wyszedłem. Za to Ic_2 ... miał prawie tylko turbo i quake. Porażka Ps: przy podwójnym BR Tarquin robi SS do wewnątrz zakrętu - ja nie umiem. Muszę wziąć SS na zewnątrz po mi tylko statkiem majtnie a nie zroluje. :confused: <_< Jakieś podpowiedzi ? (Nos mam w górę zakręt biorę szeroko) Cytuj
Qjon 276 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Wreck latasz Ikarem hd czy gt? Hd łatwiej kręci beczki. Mi ani razu nie weszło to 2x br gigant- boostbr start robi sie tak, że dojeżdżając do mety lecimy z pochylonym nosem, tuż przed metą szybko unosimy go na full w górę i w momencie gdy jest na maksa wycelowany w górę wciskamy kwadrat, boost powinien nas wybić na tyle by wykręcić beczkę Cytuj
Wreckedge 0 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Opublikowano 28 sierpnia 2010 Q: HD Phi, Tri, Q : trochę time triali i lapów na innych prędkościach też zrobiłem TT na Flash 13 Global Phi - walcz... bo cię wygryzę Cytuj
phaeton_pl 0 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 26.50 5 BR 13 SP Fury Całkiem nieźle, nie latałem tej trasy chyba z rok :confused: Na razie znalazłem czas na 20 okrążeń ale jeszcze spróbuję Cytuj
gigant84 2 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Wczoraj trochę polatałem. Udało się zrobić 4 beczki w jednym przejeździe. Trochę mam linie na początku kiepską wieć myślę, że jeszcze mogę coś wyrwać na tej trasie. Mój czas na dziś to 27,73 13 speed pads no i 4 beczki. Jestem z siebie dumny, zszedłem poniżej 28 sekund Próbowałem robić to beczkę na starcie.... nie kumam tego. Coś tam silniki czasem wyły tzn, że beczka wchodziła ale mało miejsca było Postaram się dzisiaj o 2xBR na zakręcie to wtedy może coś jeszcze skubnę na czasie. "gigant- boostbr start robi sie tak, że dojeżdżając do mety lecimy z pochylonym nosem, tuż przed metą szybko unosimy go na full w górę i w momencie gdy jest na maksa wycelowany w górę wciskamy kwadrat, boost powinien nas wybić na tyle by wykręcić beczkę" tzn że przed metą nos daję w dół a później do góry, czy lecę normalnie i nos do góry na max i wtedy turbo???? Cytuj
Wreckedge 0 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Opublikowano 29 sierpnia 2010 Nie wiem czy komuś to pomoże - Boost-BR : Zasady : 1. Żeby się wybić, trzeba najpierw obniżyć nos, a potem go podnieść. 2. Jakieś 0,25 s po podniesieniu nosa wciskamy Turbo. Teraz - ja latam na motion sensorze, więc żeby unieść nos wciskam dolną strzałkę krzyżaka. Grający na sticku nie mają problemów. 3. U mnie działa jeżeli zaraz po odpaleniu Turbo wykonam LPL albo PLP. Zaraz tzn . wciskam X i wykonuję ruchy. Nie czekam na wzbicie się statku - bo mi tylko drgnie. Jak mówię, nie wiem czy u was zadziała - ja niektóre BR wykonuję zanim statek jeszcze w ogóle się wzniesie - MS ma opóźnienie. 4. Podczas wykonywania Boost BR nie należy wciskać hamulców aerodynamicznych - BR nie wyjdzie- co najwyżej zaraz po - ale manewrowanie jest zwiększone i zazwyczaj wali się od razu w ścianę - oprócz kilku map gdzie trzeba zakręcić. 5. Im większa prędkość tym wcześniej należy rozpocząć Boost BR Venom - z lini startu Flash - 2 linia pola startowego Rapier - 3 linia Phantom 4 linia i dalej Realnie na obecnym SLQ wykonuję wszystkie ruchy po kolei bez żadnej przerwy :Nos w dół (0,5 s), nos w górę i Turbo, PLP lub LPL od razu po Turbo. Mam nadzieję, że komuś to pomoże. Powodzienia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi