Skocz do zawartości

WipEout HD Event

triboy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fuuuu... Nie pomyślałem o Slq na wipeoutzone żeby pochwalić się screenshotem wyniku na amphi (a był chyba 4ty najlepszy) i tym samym ominęły mnie respekt, sława, pieniądze i kobiety :/

Opublikowano (edytowane)

SLQ: Amphi r / Phantom / G-45

1. QjonPL 23.79

2. phaeton_pl 23.99

3. triboy 24.18

4. Tiduch 24.22

5. Wreckedge 24.55

6. gigant84 25.22

Witamy w klubie gigant, miłego pobytu ;)

Nie musisz nic podsyłać/wklejać, latamy 4 fun, c'nie? ... C'NIE??? :lol:

A co do SLQ, to o ile się nie mylę, pisałem już kiedyś, że jest to trasa z WZ. Tak jest łatwiej ;) i przynajmniej nikt nie wybiera pod siebie ;) no i co najważniejsze - jest możliwość skonfrontowania czasów z resztą świata ;)

I tak jak LEGO napisałeś, sierotka w tym tygodniu wylosowała:

SLQ: Anulpha Pass reverse / Flash / Icaras

1. QjonPL 26.50

2.

3.

A właśnie, nikomu nie spodobały się fotki?

http://www.psxextreme.info/topic/48920-wipeout-hd/page__pid__2203071__st__980entry2203071

:unsure:

Edytowane przez triboy17@o2.pl
Opublikowano (edytowane)
latamy 4 fun, c'nie? ... C'NIE??? :lol:

Ja już pisałem, że latam dla kasy i nastolatek :P

A właśnie, nikomu nie spodobały się fotki?

Za(pipi)iste :*

//edytka:

26.49 / 14sp / 5br

Co jest, nikt nie lata?

Edytowane przez Qjon
Opublikowano

Ja poleciałem ;)

26.89 / 4 br's / 13 sp / fury

Niestety raczej nie poprawię, za kilka godzin zmykam do PL :banana::bunny: . Wrócę za kilka dni, więc spokojnie ;)

SLQ: Anulpha Pass reverse / Flash / Icaras

1. QjonPL 26.49

2. triboy 26.89

3.

Udanego bicia czasów, aha D, masz mój głos ;)

A tymczasem Pany... :dance2::yahoo::bye2:

Opublikowano

D? :> Nasz drogi niestartujący w czasówkach darek? :) przydałaby mi się konkurencja, bo od 2 tygodni nikt mnie nie bije jak zazwyczaj:p BTW A może tak whdowy, wakacyjny zlot? Chętnie poznałbym w końcu współracerów :P

Opublikowano

Ja jeszcze nie latałem. Dzisiaj może coś wykręcę. No ale z tego co widzę to czeka mnie znowu ostatnia pozycja na liście:D Chociaż kto wie.... Jutro zdam relacje. Może zejdę do 28 sekund :D

Opublikowano (edytowane)

Ja poleciałem ;)

26.89 / 4 br's / 13 sp / fury

Niestety raczej nie poprawię, za kilka godzin zmykam do PL :banana::bunny: . Wrócę za kilka dni, więc spokojnie ;)

Mam nadzieje że pamietasz o jednej rzeczy, którą masz zabrać :D

Postaram się dzisiaj cos polecieć na AP, a i może nadrobie poprzedni SLQ.

Edit:

28:60 2BR 12SP

Jak wyczaje gdzie sie robi BRy to powinienem pobic.

Edytowane przez Square
Opublikowano

Kurcze znowu masakra:D Mój czas to 28.85 10 SP i 2br ile można wcisnąć beczek na tej trasie {ja robię 3, ale w najlepszym przejeździe wykręciłem tylko 2} Czy ten link jest dobry, wydaje mi się, że nie jest to prędkość Flash

Opublikowano

Dzięki LEGO :) Najlepsze jest to, że to był mój absolutnie pierwszy raz gdy grałem anulpha rev na flash :D ciągle tylko zastanawiam sie gdzie można zrobić więcej beczek, bo 5 to za mało by wykręcić czas <26 sekund, a taki jest rekord.

Opublikowano

Wydaje mi się, że można jeszcze jedną beczkę wykręcić na małym wzniesieniu zaraz jak na prostej przed ostatnim zakrętem są 3 SP po skosie wtedy jest małe i duże wzniesienie [po dużym robimy beczkę i jest zakręt]. Wydaje mi się, że tam można zrobić 2 beczki, a póżniej wejść w zakręt. Próbowałem i mało brakowało [na tym filmiku ten kolo nie robi dwóch, a czas ma bardzo dobry], żebym wykręcił.

Opublikowano

26.45 / 13sp / 5br

@gigant- tam sie chyba nie da beczki wcisnąć, specjalnie próbowałem ikarem hd i nic- nigdy nie mogłem wykręcić obrotu.

@Tidek- musisz pewnie wyczuć timing ile dać się nosowi statku unieść zanim naciśniesz kwadrat :)

Opublikowano

Witam,

Jak wiadomo fatalną mam linię

27,38 6BR 11SP Boost-BR start i druga prosta.

Ale robię 6 beczek - Start, BostBR, 2xBR na ostrym zakręcie z górką (trza trafić na pada żeby drugi wszedł), Br z SP na przed ostatniej prostej (tej z trzema SP), i oczywiście na zakręcie w dół przed ostatnią prostą.

2 BR wyszło mi raz - i z tąd ten czas. Minąłem dwa SP na ostatnim zakręcie.

( to metoda Tarquin'a - on jakoś lepszy czas wycisnął)

Opublikowano

Mój czas na dziś to 28.08 i tylko 3 beczki [potrafię zrobić 4 ale nie zrobiłem ani razu wszystkich] Jak się robi te beczki na starcie, że daję boosta i kręcę? A no i 12 speed pads w najlepszym przejeździe zrobiłem. Dzisiaj mam zamiar zejść poniżej 28 sekund.

Opublikowano

26.95 6 BR 13 (?) SP 13 Global (400 laps potem - bez zmian - Tri : chyba ci odpuszczę)

Próbowałem ostatno latać na widoku zewnętrzym - nie da się :

Bo obraz się nie odchyla i w ogóle ni czuję ruchów statku.

Grałem ze skanix'em. Tournament. W pierwszych 4 rejsach dostałem po 1 turbo na tor.... wyszedłem.

Za to Ic_2 ... miał prawie tylko turbo i quake. Porażka

Ps: przy podwójnym BR Tarquin robi SS do wewnątrz zakrętu - ja nie umiem. Muszę wziąć SS na zewnątrz po mi tylko statkiem majtnie a nie zroluje. :confused: <_< :mellow: Jakieś podpowiedzi ? (Nos mam w górę zakręt biorę szeroko)

Opublikowano

Wreck latasz Ikarem hd czy gt? Hd łatwiej kręci beczki. Mi ani razu nie weszło to 2x br :/

gigant- boostbr start robi sie tak, że dojeżdżając do mety lecimy z pochylonym nosem, tuż przed metą szybko unosimy go na full w górę i w momencie gdy jest na maksa wycelowany w górę wciskamy kwadrat, boost powinien nas wybić na tyle by wykręcić beczkę

Opublikowano

Wczoraj trochę polatałem. Udało się zrobić 4 beczki w jednym przejeździe. Trochę mam linie na początku kiepską wieć myślę, że jeszcze mogę coś wyrwać na tej trasie. Mój czas na dziś to 27,73 13 speed pads no i 4 beczki. Jestem z siebie dumny, zszedłem poniżej 28 sekund :D Próbowałem robić to beczkę na starcie.... nie kumam tego. Coś tam silniki czasem wyły tzn, że beczka wchodziła ale mało miejsca było :/ Postaram się dzisiaj o 2xBR na zakręcie to wtedy może coś jeszcze skubnę na czasie.

"gigant- boostbr start robi sie tak, że dojeżdżając do mety lecimy z pochylonym nosem, tuż przed metą szybko unosimy go na full w górę i w momencie gdy jest na maksa wycelowany w górę wciskamy kwadrat, boost powinien nas wybić na tyle by wykręcić beczkę" tzn że przed metą nos daję w dół a później do góry, czy lecę normalnie i nos do góry na max i wtedy turbo????

Opublikowano

Nie wiem czy komuś to pomoże -

Boost-BR : Zasady :

1. Żeby się wybić, trzeba najpierw obniżyć nos, a potem go podnieść.

2. Jakieś 0,25 s po podniesieniu nosa wciskamy Turbo.

Teraz - ja latam na motion sensorze, więc żeby unieść nos wciskam dolną strzałkę krzyżaka. Grający na sticku nie mają problemów.

3. U mnie działa jeżeli zaraz po odpaleniu Turbo wykonam LPL albo PLP. Zaraz tzn . wciskam X i wykonuję ruchy.

Nie czekam na wzbicie się statku - bo mi tylko drgnie.

Jak mówię, nie wiem czy u was zadziała - ja niektóre BR wykonuję zanim statek jeszcze w ogóle się wzniesie - MS ma opóźnienie.

4. Podczas wykonywania Boost BR nie należy wciskać hamulców aerodynamicznych - BR nie wyjdzie- co najwyżej zaraz po - ale manewrowanie jest zwiększone i zazwyczaj wali się od razu w ścianę - oprócz kilku map gdzie trzeba zakręcić.

5. Im większa prędkość tym wcześniej należy rozpocząć Boost BR

Venom - z lini startu

Flash - 2 linia pola startowego

Rapier - 3 linia

Phantom 4 linia i dalej

Realnie na obecnym SLQ wykonuję wszystkie ruchy po kolei bez żadnej przerwy :Nos w dół (0,5 s), nos w górę i Turbo, PLP lub LPL od razu po Turbo.

Mam nadzieję, że komuś to pomoże.

Powodzienia