Skocz do zawartości

WipEout HD Event

triboy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z 6 BR i 14 SP mam 26,67 - 8 Global

Gratulacje Q. Nie wiem jak to robisz :mellow:. Heh, widocznie miałeś racje - linia najważniejsza.

PS: Wie ktoś jak rozkminić Ubermall FWD ? Venom i Flash ? Bo mi jakoś to nie idzie..

Opublikowano

Widzisz Wreck, przyzwyczaiłem się do tego, że braki manualne muszę inaczej nadrabiać- dlatego piłuję linie :) I tak jeśli nawet zrobiłbym 6 beczek to zyskałbym ok 0.20 sek, więc nie wiem jak te czubki z top2 uzyskały swoje czasy :D

A ubermalla chętnie bym sam polatał w ramach Slq, lubię tą trasę.

Opublikowano

Texasalex napisał mi że robi na Anulphie rev 7 beczek. Ostatnia beczka jest beczką z wewnętrznej ściany ostatniego zakrętu :) Osobiście nawet nie spróbowałem :whistling: - g**no widzę jak BR robię a tu jeszcze wskocz na ścianę, przynieś kapcie, pozamiataj.... jasne :teehee:.

Napiszcie mi gdzie turbo na Ubermall. na razie mam chyba z 50 global (bo się nie odbijam w S'ce po turbo tylko lecę przez nad nią całą). Jeżeli ma być i tak ze wzgórza no to oki. Co weselsze jak zrobię 6 BR i turbo na ostatniej prostej to mi gorszy czas niż przy 4 BR wychodzi :blink:.

Q i Phi - proszę już więcej nie podłanczać się do sieci, bo mi ładnie 8 global wygląda ^_^

Opublikowano (edytowane)

:whistling:

26.41 14SP 5BR

Raz zrobiłem te 6 beczek ale zepsułem końcówkę... Ta dodatkowa beczka DUŻO daje :verymad:

@gigant

Gram na krzyżaku i z motion pitch (właściwie to grałem bo teraz to już rzadko włączam PS3)

Edytowane przez phaeton_pl
Opublikowano

Oj, tam, oj tam, ja też swego czasu (po zakupie Tekken 6 :devil: ) miałem spooorą przerwę (od listopada do, hm... maja? ;d), i co? I jednak wróciłem, bo od WHD nie można ot tak odejść :) Tak więc, wracam w październiku na onlajny i liczę też na wasz powrót do gry, dziadki ;p

Opublikowano

No to szkoda.

Bo ja mam się jeszcze duużo do nauczenia. :)

Phi : Dzięki za filmik, skorzystam.

Oj, tam, oj tam, ja też swego czasu (po zakupie Tekken 6 :devil: ) miałem spooorą przerwę (od listopada do, hm... maja? ;d), i co? I jednak wróciłem, bo od WHD nie można ot tak odejść :) Tak więc, wracam w październiku na onlajny i liczę też na wasz powrót do gry, dziadki ;p

HA! Cały wrzesień bedę 8 , i mam cza się poprawić.

Opublikowano

Zapytam tutaj, bo pewnie tu szybciej ktoś mi odpowie.

Idzie ustawić jakoś Slide Shifty tak żeby nie trzeba było tapować hamulca tylko zeby SS był zamiast hamulca?

Pamiętam w wipeout na psp była taka opcja tu nie mogę jej znaleźć.

Opublikowano

@Krzyś

Nie da się :)

@Gigant

moje ustawienia to:

Motion sensor: Pitch Only (czyli góra - dół sterujesz wychylając pada a na boki strzałkami)

Acceleration Sensitivity: 10% KONIECZNIE!!!

Airbrakes: 70% :thumbsup:

Opublikowano

Kurrrra, pierwszy raz w życiu udało mi sie zrobić 2xbr, to z(pipi)ałem końcówkę :/

Umiem za to wykonać tą siódmą beczkę ze ściany, tyle że jak się okazało (gdy zrobiłem przejazd na 6 beczek) nie dała mi ona żadnego zysku :/ albo źle obieram linię (w co wątpię) albo z definicji ta druga beczka pod rząd daje tak niewielkiego boosta porównywalnego z jednym sp (robiąc beczkę ze ściany omijamy 1). A że jest dość ryzykowna, lepiej imo nie kombinować ^^ (chyba że czegoś nie wiem :?)

Opublikowano

W końcu udało się:

26.11 14sp 6br Ikar gt

Zaraz dorzuce skrina.

A, specjalnie dla ciebie Wreck pożycze wifi, podłącze konsole do psn i zuploaduję wyniki :*

Qjon : Małpo wstrętna, świnio, du*o - jak mawia mój tatuś.

Opublikowano

Cześć! Katowałem wczoraj tą trasę do bólu i.... nic. No nie do końca nic, ale o tym za chwilę. Obrałem inną linię, było dobrze, ale końcówkę spartoliłem. Opuściłem jeden SP [przedostatni! wstyd]. No ale zacząłem latać na sensorach góra/dół na początku było ciężko. Statek mi się majtał jak Tatarskie siodło. Po ok godzinie zaczęło się robić ciekawie i... udało mi się w końcu zrobić tą beczkę zaraz po starcie. Tak się podjarałem, że resztę spierniczyłem:D Wyszło później jeszcze parę razy z czego jestem dumny jak cholera. Czas niestety bez zmian, choć brakowało tyci tyci. Ok co do nowej trasy to ile beczek można tam wykręcić?? Jakiś filmik może dla najwolniejszego w ekipie. No i czy ten starboostbarrelhiperduper można zrobić każdym pojazdem??

Jaki czas był najlepszy w tym tygodniu na WipeoutZone na tej trasie co lataliśmy. Qjon wygrałeś w tym tygodniu? Jesteś z Wrocka więc nagrodę musisz odebrać osobiście [jeśli nikt cię nie pobije]

Opublikowano

@Gigant

Gratulacje - trening czyni mistrza :)

Jeśli chodzi o Metropię Venom to poniżej jest link do filmu (nie mojego)

Tak, Qjon wygrał na WipeoutZone.

Tak, BoostBR na starcie jest możliwy każdym statkiem.

Opublikowano

Sorka Grześ za pośpiech- zapomniałem, że względem WZ mamy nasz Slq 1 dzień dłuższy. Sam najwyżej dziś dowalę #1 global jak się uda :devil:

@gigant- zgłoszę się osobiście po wakacjach :)