CezaQ 25 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 2x02 W HD to się nadaję do ogladania A tak serio, jest lepiej. Nudy nudami, ale o dialogi tu chodzi przecież. Rozbieżność się robi coraz większa, ale jeśli na razie wychodzi to powoli na dobre to czemu nie. Niechaj będzie. lukas1988 - Walking Dead / Żywe Trupy. Jest nawet do kupienia w naszym kraju 1 Cytuj
scuff 463 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 a jak z tłumaczeniem? btw. na Fox HD leci 2 sezon, można wyłączyć lektora. Cytuj
CezaQ 25 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 Scuff - tytuł moim zdaniem perfekcyjnie przetłumaczony . Można to było bardziej ślamazarnie przetłumaczyć jako "Chodząca śmierć" czy coś gorszego, ale polskie tłumaczenie idealnie pasuje . Kto czytał ten wie. Ogółem jest dobrze moim zdaniem, dialogi są najważniejsze, wiadomo, komiks stoi na bardzo dobrym poziomie. U nas jest podział na tomy, amerykańce mają chaptery. Taka różnica. Tom to chyba ~6 chapterów. Jakoś tak. Jeżeli chodziło Ci o tłumaczenie komiksu oczywiście Cheers 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 w polsce wyszły normalnie podzielone tak jak paper-backi w stanach wychodzą Cytuj
CezaQ 25 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 Chapterowe wydanie też mają Cytuj
django 549 Opublikowano 24 października 2011 Opublikowano 24 października 2011 No teraz da sie to ogladac. Jezeli rzeczywiscie to pierwszy odcinek napisany przez nowa ekipe to jest jeszcze nadzieja na zjadliwosc dla tego serialu. Wprawdzie bylo pare glupotek, ale poza tym jestem nawet zadowolony. Tylko ta typiara z prison brejka znowu w(pipi)ia swoim turbo-dretwym aktorstwem. Cytuj
CezaQ 25 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 Tylko ta typiara z prison brejka znowu w(pipi)ia swoim turbo-dretwym aktorstwem. Właśnie! Coś mi nie pasowało w tym odcinku i to ona. Dzięki! Dziwnie zwróciła moją uwagę scena jak Rick się słabo poczuł i ona łapała te szklankę. Co ona tam próbowała zrobić ? Cytuj
Harbuz 953 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego Rick super opiekuńczy tata mający, na świecie opanowanym przez zombie, tylko żonę i jedynego, pierworodnego syna pozwala mu zbliżać się do dzikiego rogatego jelenia? 1 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 bo to był znak od boga Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 znowu biegające zombie [*] Cytuj
Flash. 8 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 Nie-biegające przestały robić wrażenie jakieś 10 lat temu. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 kirkman w "talking dead" jasno powiedział, że biegające zombie w serialu nie występują. co najwyżej w zależności od stanu rozkładu poruszają się szybciej lub wolniej, ale nigdy nie jest to bieg. swoją drogą polecam ten talk-show dla fanów. najlepszy segment to "in memoriam" . Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 My tu gadu gadu, a trzeci sezon już potwierdzony http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=82017 Cytuj
Masorz 13 193 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 django - nie było durnot, bo prawie zombiorów nie było. Ale jednak nuda dała się we znaki mocno. Plus masa banałów związanych z całą sytuacją wokół postrzelonego młodego. Cytuj
django 549 Opublikowano 25 października 2011 Opublikowano 25 października 2011 No troche jednak bylo. Z takich nieoczywistych to obie akcje jak ktos zmierza w kierunku farmy. Widzimy ladne ujecie drutu kolczastego a dalej pole no i biegna sobie chlopaki, Rick, Shane i mlody. Ale spoko, w koncu mogli go przelozyc czy cos. Ale pozniej mamy ujecie jak typiara na koniu tez napieprza ta sama droga (brama wejsciowa jest po prawej co bylo pokazane - otwarta w dodatku). Nastepne ujecie - bach, jest juz za ogrodzeniem. No, albo ten kon potrafi skakac z dwiema osobami w siodle, albo ktos tu ma widzow za debili. Akcja z lesnym stealth-zombiakiem tez glupia. Najbardziej mnie boli tego, ze brak w tym serialu jakiegokolwiek elementu grozy (no, moze byl w pierwszym odcinku). Napiecie owszem, ale nigdy to nie jest napiecie-napiecie jezeli czujecie o co mi chodzi. W Shaun of the Dead jak Pegg wraca pijany i jest akcja z zombiakiem na drodze. Niby nic, ale jednak skuteczne granie na odpowiednich, powiedzmy "horrorowatych", emocjach. Cieszy mnie, ze, narazie niesmialo, ale staraja sie pokazac relacje Rick-Shane bo jak narazie to oni byli kumplami tylko dlatego, ze tak nam scenarzysci mowili. Troche jak Anakin i Obi-wan z nowej trylogii. Mam nadzieje, ze rozwina to jeszcze zanim dojdzie do oczywistej konkluzji watku. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 1 listopada 2011 Opublikowano 1 listopada 2011 jeden dobry wątek z grubasem i kulfonem chociaż też logicznie dziurawy, a tak same głupoty z poszukiwaniem sophii, wycieczkami nocną porą do lasu, headshotami po ciemku i czerstwymi dialogami Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 1 listopada 2011 Opublikowano 1 listopada 2011 Dostaję tyle ile oczekiwałem. czekam na 4 ep. Szkoda tylko że (przynajmniej na razie) pomijają trochę azjatę i "dziadka" lubiłem ich w pierwszym sezonie Cytuj
Gość kad2 Opublikowano 1 listopada 2011 Opublikowano 1 listopada 2011 te wszystkie hardcorowe i mocne akcje z komiksu o ktorych slyszalem sa pomijane w serialu czy jeszcze do nich fabula nie doszla? Cytuj
CezaQ 25 Opublikowano 1 listopada 2011 Opublikowano 1 listopada 2011 @kad2 Jeszcze fabuła nie doszła, kilka "drobnych" (istotnych ) szczegółów Shane nadal "w grupie" zostało pominiętych, ale idą w dobrym kierunku niby. Odnośnie odcinka, dobry, fajny. Drętwota jednej aktorki troche mi przeszkadza, ale jest coraz lepiej. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 1 listopada 2011 Opublikowano 1 listopada 2011 w komiksie byl fajny motyw z "zawartoscia" stodoly na tej farmie, niestety go pomineli Cytuj
CezaQ 25 Opublikowano 1 listopada 2011 Opublikowano 1 listopada 2011 mate5, może jeszcze coś w tym kierunku zdziałają. Przekonamy się, oby było coraz lepiej jak do tej pory Cytuj
django 549 Opublikowano 3 listopada 2011 Opublikowano 3 listopada 2011 Koncowka spoko, reszte zaorac. I ten editing, jezu. Co to za skakanie ze sceny na scene jak w teledysku? Geez. Mam nadzieje, ze dziewczynka umrze. Serio. Bedzie 4 odcinek a ten watek nadal sie toczy, co to za bzdura? Przeciez to zaraz pol sezonu. Cytuj
Gość Opublikowano 3 listopada 2011 Opublikowano 3 listopada 2011 w komiksie byl fajny motyw z "zawartoscia" stodoly na tej farmie, niestety go pomineli Może wrzucić ktoś w spoilera info o tym, co było w tej stodole? Ogląda się to nieźle, ale szczurek ma racje - sceny są okrutnie pocięte i przeplatają się jak w teledysku Lady Gagi. Komiks jest długi, warto przeczytać jeżeli jest się fanem zombiaków? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 listopada 2011 Opublikowano 3 listopada 2011 (edytowane) podejrzewam, że dziewczynka będzie w stodole hershella razem ze zmarłymi członkami jego rodziny . pasowałoby to do zapowiedzi kirkmana, że za tydzień zobaczymy najobrzydliwszy odcinek z dotychczasowych. psyko: jakbyś był prawdziwym fanem to już dawno być przeczytał i ze zniecierpliwieniem oczekiwał na numer #91. sorewicz, zagalopowałem się Edytowane 3 listopada 2011 przez tk___tk spoilery ziom Cytuj
Ore 188 Opublikowano 3 listopada 2011 Opublikowano 3 listopada 2011 W nosie mam ten serial, ile można czekać na porządny odcinek, choćby taki jak pilot. Zabieram się za komiks. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi