Skocz do zawartości

The Walking Dead - 2010 - AMC

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

mimo że sie tego spodziewałem to jednak wkurza mnie że gov poradził sobie w magazynie i jeszcze ją dogonił..

ciekawe czy ostatnie odcinki sezonu będą wystarczająco fajne jak na finał sezonu

pamiętacie jaki był zachwyt nad kliamtem i akcjami początku tego sezonu?  potem niestety sie to mocno rozmydliło i zrobiła sie podobna telenowela jak ta na farmie

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

Dwa ostatnie odcinki nie dość, że były ekstremalnie nudne to były ekstremalnie głupie i nielogiczne.

qhMRTyT.jpg

Edytowane przez Szejdj
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

wg. mnie pierwsza część odcinka nuda w chu.j - potem poziom trochę podskoczył. scena w rzeźni czy łotewer fajnie trzymała w napięciu dość zwłaszcza przez muzykę. no i dobry ma ten swój murder whistle. rzucacie się do przesadnego kozactwa governora czy zombiaków pojawiających się z nikąd. no niestety to są jednak już typowo komiksowe motywy, który jak podejrzewam będzie z kolejnymi sezonami coraz więcej. przerysowanych postaci takich jak teraz phillip, michonne czy merle też trochę się jeszcze pojawi zapewne. 

co jeszcze było spoko, choć nie do końca, to poświęcenie trochę czasu ekipie tyreesa. wiadomo, że ten redneck z młodym polecą, ale rodzeństwo na pewno stanowić będzie ciekawy wkład w grupę no i tyreese pokazał pazur więc rick strzeż się!

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

Dobry odcinek. Gubernator się rozkręcił. Nie przeszkadzają mi nielogiczności, ograne chwyty czy wyskakujące znienacka zombie. W końcu to horror i można przymknąć oko na pewne rzeczy. Świetna była końcówka, myślałem że ta postać jednak dotrze do celu.

Opublikowano

do tego nie wiem - nie lubicie dobrego gore? przecież w tym odcinku są jedne z lepiej zrealizowanych zombie killi z całego serialu. akcja z łopatą albo spalone umarlaki to realizacja pierwsza klasa. no i kill count konkretny.

Opublikowano

No też się zachwycałem grillowanymi zombiorami :)

Kolega się czepia, że (podobnie jak w scenie z łopatą) widać, że to gumowe głowy, ale ja to tłumaczę tak, że zombiory są mocno przegnite, więc degradacja tkanek powoduje ich gumowatość :P

Opublikowano (edytowane)

ciekawostka: tam leży trzech statystów tylko w specjalnych silikonowych kombinezonach, które sprawiają wrażenie, że ciał jest więcej. jak ktoś jest zainteresowany takimi rzeczami to już chyba któryś raz polecam "talking dead". zwłaszcza po następnym odcinku bo do studia znowu wpada nicotero, a dodatkowo pierwszą wizytę zapowiedział sam GOVERNOR. w tym tygodniu kanapę nawiedziła legenda komiksu - todd mcfarlane i pokazywał m.in proces tworzenia figurki marle'a. była też laurie holden czyli serialowa andrea. dwa tygodnie temu beth. po przerwie świątecznej program przedłużyli do 40 minut i oprócz ekskluzywnych informacji z planu, wywiadów z twórcami/obsadą zawsze obecna jest też beka na poziomie bo komicy wpadają, a program prowadzi znany każdemu nerdowi chris hardwick czyli nie nikt inny jak twórca podcastu (i talk-show) "the nerdist". panele "walking dead" na comic-conie też zawsze on moderuje.

ku.rwa jak wbili na plan i typ od rekwizytów pokazywał wszystkie narzędzia tortur z "pracowni" governora śliniąc się przy tym jak dzieciak na widok nowego zestawu klocków lego to nie wyrabiałem. dobry jest też segment "in memoriam" gdzie przy akompaniamencie melancholijnej muzyki żegnają wszystkie zombiaki, które padły w danym odcinku ;).

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano

dobra chu.j że temat o serialu: czytał ktoś już 108 numer komiksu? ja je.be. ezekiel od razu jest moim idolem. jak jezus w kolejnych numerach będzie powoli odkrywał przed rickiem kolejne takie ciekawe rzeczy to uniwersum jawi się jako bardzo barwne ;).

Opublikowano

Końcówka odcinka jak dla mnie może sugerować, że gubernator

został ugryziony podczas tej akcji w magazynie.

Czekam na nowy epizod.

ale na fotce jest zupelnie inna osoba    :blum1:

Opublikowano (edytowane)

ale Rick -  on jest glowa rodziny, poza tym ma na wychowaniu 2 dzieci. no dobra, corke, bo maly daje sobie rade, chodz dosc latwo wpada w klopoty.  dla mnie Andrea  moze odpasc w pokoju T. oraz gubernator z cala ekipa, wystrzelony przez Chucka Norrisa  :hi:

Edytowane przez MEVEK
Opublikowano

Czytam dalej komiks, jestem na 8ym zeszycie i jest bardzo dobrze, chociaż są spore różnice już teraz - 

gdzie bracia Dixon? w serialu nie ma Donny i jej bliźniaków oraz męża, a także Tyreese i jego ekipa (córka zamiast żony) już dołączyli do obsady. No i jest zima.

Do tego zmienił się rysownik, który jest poprostu gorszy od Moore'a.

Na końcu każdego zeszytu są wywiady oraz listy i tam w jednym Kirkman pisze, że '..będę pisał ten komiks do swojej śmierci. jak już zrobi się chuyowy, zapewne po numerze 75 albo mi się skończą pomysły to dodam kosmitów i inne takie rzeczy".

Dobry żartowniś z niego :P