Skocz do zawartości

The Walking Dead - 2010 - AMC

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

No pewnie wrócił z Beth, a jego dziunia zginęła.

no raczej niemożliwe bo

na końcu dzisiejszego odcinka carol wjechała do szpitala na łóżku i zapewne razem z beth będą uciekać ze szpitala

a jesli daryl serio znalazł

murzyna i go przyprowadził do kościoła to bym się mocno zdziwił że murzyn ze zwichniętą nogą był w stanie taki kawał drogi pokonać by spotkac sie z darylem, chociaż serial już wcześniej pokazał że czasami w pół odcinka pokonują wiele kilometrów a innym razem przez 5 odcinków nie mogą dojść do terminusa który był pewnie 200 metrów od nich ;p

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

z tym timelinem to sporo zamieszali bo beth musiała tam siedzieć chyba z tydzień albo więcej zacznim doszło do wydarzeń z końca odcinka, w końcu zabrali ją już "pół roku temu"

swoją droga beth to fajna laska

moja ulubiona para z serialu

emily-kinney-norman-reedus-walking-dead-

i btw ta aktorka mimo że gra nastolatke naprawde ma 29 lat :mog:

edit

patrzyłem na wiki WD o niej i wg nich w 2 sezonie na farmie miała 16 lat a obecnie ma 18, to mnie nieco zdziwiło - serio mineły już 2 lata od czasu farmy?

wiem że były przeskoki i np nie pokazali jakiejś zimy itp, ale 2 lata to mnie zdziwiły

Edytowane przez Yano
  • Minusik 1

Obejrzałem kolejne 2 epy (oglądam co dwa tygodnie po dwa) i... (spoilery z komiksów)

wku.rwiony jestem, że wątkowi szpitala i beth poświęcono więcej niż jeden odcinek. Od kilku już lat czekam serialowy waszyngton, serialowe wojny między frakcjami, serialowego carla chowającego się w ciężarówce z m16. :( A tak to pewnie do waszyngtonu dolecą najwcześniej w ostatnim odcinku pierwszej połowy sezonu.

Jeżeli serio oczekiwałeś DC od drugiego czy tam trzeciego sezonu no to ja nawet nie wiem co mam napisać.

Nie o to mi chodziło żeby myślałem że tak szybko będzie DC, tylko po prostu nie mogę się doczekać serialowego DC bo komiksowy to najlepszy jego fragment.

Zacząłem 4 sezon i mam pytanie bo mam warażenie że opuściłem jakiś ep.

gdzie jest gubernator? Wyrżnał swoich i miał dalej szturmować wiezienie a tymczasem obejrzałem 2 odcinki jak rik sadzi marchewki od miesiaca a big bossa nie widac

Edytowane przez Bjały

kurde to musiało sie stać - dzisiejszy odcinek zalatywał mocno nudą..

reszta w spoilerze dla tych co oglądali

większość odcinka to było kiszenie ogóra w jakimś randomowym miasteczku, na co to komu?

sama scena z autobusem i wypadkiem dosyć komiczna, kolejny raz wypadek samochodowy na pustej drodze... oczywiście było tam pare zombi i jakieś wraki ale kurde trzeba być upośledzonym żeby sie wpieprzać w ten bałagan na takiej prędkości, przecież gość mógł spokojnie powymijać te przeszkody i pojechać dalej, to nie była przecież blokada zajmująca całą drogę

druga głupota - to sie już zdarzało wcześniej ale dziś to zauważylem kilka razy w ciągu jednej sceny - żeby zabić zombiaka trzeba mu zniszczyć mózg prawda? a tymczasem dziś pare osób wbijały krótkie nożyki w szczękę albo w szyje zombiaka zamiast w mózg..

gdyby nie mocne objawienie na końcu odcinka to całość była by strasznie nudna.  przyznanie sie eugena nie bylo dla mnie zaskoczeniem bo już z komiksowych spoilerów wiedziałem o co z nim chodzi, jedyne zdziwienie to że przyznał sie tak szybko, czyżby to oznaczało że cały plan wycieczki do waszyngtonu będzie teraz anulowany?

i btw- takie skakanie po wątkach jest lekko wkurzające, niby daje jakąś różnorodność i zapobiega efektowi "o nie znowu siedzą na farmie/w więzieniu/w kościele przez kilka odcinków", ale to tylko mały plus, ale jest też minus - zamiast czekać tydzień na rozwinięcie wątku to będziemy czekać 2 albo 3 tygodnie, bo poprzednio byla beth w szpitalu, dziś grupa eugena a za tydzień pewnie wrócimy do ricka, a dopiero potem znowu szpital

takie rozwlekanie jest tym bardziej bolesne że obecny sezon wystartował z przytupem i z dużą prędkością pokazując akcje z terminusem i jej późniejsze zakończenie bardzo szybko (myślałem że przez 5 odcików nie wyjdą nawet z wagonu), i po tych kilku sprawnych akcjach znowu dostajemy powolność

tak wiem, marudze jak baba, ale liczyłem na fajniejszy odcinek

Edytowane przez Yano
  • Minusik 5

ale to teraz powinni odpuścić dalszą podróż nie?

btw gdy na końcu eugene..

przyznał sie że jest kłamcą a rudy wąsacz dostawał (pipi)icy gdy eugene kontynuował swój wywód to caly czas mialem wrażenie "o za sekunde rudy strzeli mu w łeb i przerwie to kłamliwe pieprzenie"

ale nic takiego nie nastąpiło i rudy tylko przywalił mu z pięści.. troche sie zawiodłem, to by był ciekawy zwrot akcji