Skocz do zawartości

The Walking Dead - 2010 - AMC

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

@tk

Czemu sie wzdrygnal? Nie czytalem komiksu ale mnie zaciekawiles :>

I jeszcze jedno, w pewnym momencie grupa trafila na przepolowione ciala ktorych

gorna czesc wyleciala z paki jakiegos samochodu, mieli na czole jakies liczby, widac ze ktos to celowo zrobil, jakas nowa wroga grupa z ktora bedo fajty?

Tak. Choć ja mam wrażenie, że serial co raz bardziej oddala się od komiksu, więc nie wiadomo czego się spodziewać

• Plusik 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

@tk

Czemu sie wzdrygnal? Nie czytalem komiksu ale mnie zaciekawiles :>

I jeszcze jedno, w pewnym momencie grupa trafila na przepolowione ciala ktorych

gorna czesc wyleciala z paki jakiegos samochodu, mieli na czole jakies liczby, widac ze ktos to celowo zrobil, jakas nowa wroga grupa z ktora bedo fajty?

Spoiler z komiksu, klikać na własną odpowiedzialność

2492929-the_walking_dead_100_zone__024.j

Photo4.png

• Plusik 3

Bardzo dobry odcinek, a audiowizualnie to już mistrzostwo.

McCreary jak zawsze topowy kompozytor.

Co jak co, ale

Govek

to się pewnie za chuja pana nie spodziewał, że mu każą jeszcze kiedyś zagrać.

Tyreese był zbyt pizdowaty w porównaniu z komiksowym oryginałem ale i tak mi go

trochę szkoda.

• Plusik 3
  • Minusik 1

To już wiadomo po co ten spin-off. Widać wyraźnie, że WD zmierza w stronę post-apo, a nowy serial znowu pokaże nam początki apokalipsy zombie. W sumie nie "znowu", bo Rick parę pierwszych tygodni przespał, więc po raz pierwszy będziemy widzieć jak to się zaczęło.

Co do odcinka to

czy Tyreese w komiksie też ginie w taki głupi sposób? W ogóle myślę, że ta postać trochę pożyje, a w sumie dość wcześnie ją ukatrupili - w komiksie w podobnym momencie?

Gość Orzeszek

Zrobili ciekawy zabieg, serial coraz bardziej oddala sie od komiksu co daje dwie rózne historie, widz musi sięgać po obie pozycje by wchłonąć 100% uniwersum, a i tak zawsze będzie miał coś świeżego w serialu i innego niż w zeszycie. no i to bardzo dobrze imo. pozdrawiam henio jastrząbek

Co do odcinka to

czy Tyreese w komiksie też ginie w taki głupi sposób? W ogóle myślę, że ta postać trochę pożyje, a w sumie dość wcześnie ją ukatrupili - w komiksie w podobnym momencie?

Tyreesesdeath.jpg

Tak jest, czyli uzupełniając,

zaraz po najeździe Gova na więzienie

. W serialu to połowa 4ego sezonu.

Odcinek taki typowy filler, ale nie miałem odruchów wymiotnych.

Upewniłem się za to, że serial rozgrywa się w alternatywnym wszechświecie, gdzie Jezus istnieje i bardzo kocha ekipę Ricka, bo zesłał burzę która zmyła zombiory :pawel:

A, no i byłbym zapomniał, tutaj lekki spoiler z komiksu:

pojawił się Aaron, czyli

słynny gejuch oraz rekruter z Alexandrii

:banderas:

czasem mam wrażenie, że oglądamy inne seriale. przecież to odcinek był zaje.bisty, jeden z lepszych w sezonie, a scena burzy i tego co po niej zostało bardzo zręcznie nakręcona tak, że nie wiadomo w sumie co się działo na prawdę a co nie. no i aaron na koniec kilkoma kwestiami dający smaka na to co będzie dalej.

Karwa ale ze mnie łajza. Przez swoje nie-wiem-co zobaczyłem najpierw 10, a potem 9 odcinek :wallbash: Mimo, że nie po kolei to były niezłe. Już raz, pod koniec któregoś sezonu, były takie zamulające, skupiające się na przeżyciach bohaterów odcinki. Dla mnie bomba.

druga połowa czwartego sezonu, wg mnie jeden z lepszych okresów tego serialu. to tam dostaliśmy takie perełki jak libacja deryla i beth w leśniczówce czy odcinek ze smutnym końcem bliźniaczek.

Tak jak poprzedni epizod mi się podobał (wizualnie, pomysł z retrospekcjami, urojenia ze zmarłymi wcześniej), tak ten był zamulający. Ja nawet lubię takie odcinki, takie jak były w drugiej połowie poprzedniego sezonu, ale ten był nudny, aktorsko nieprzekonujący Do tego burza, robiąca cała robotę za ekipę dokładnie przygniatając / nabijając zombie na drzewa, która zostawiła oczywiście nieruszoną stodołę. Daryl w międzyczasie naprawił pozytywkę :) Najlepsza oczywiście końcówka z tym ujęciem:

10854476_863824870346286_420146881254009

Może z cytatu "We are The Walking Dead" coś się rozwinie, ale jak na razie nie powaliło, (jakby co to nie czytałem komiksu). Czekam na nowy odcinek, po zajawkach widać, że akcja trochę się ożywi.