Bartolinsky 1 760 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 @tk Czemu sie wzdrygnal? Nie czytalem komiksu ale mnie zaciekawiles :> I jeszcze jedno, w pewnym momencie grupa trafila na przepolowione ciala ktorych gorna czesc wyleciala z paki jakiegos samochodu, mieli na czole jakies liczby, widac ze ktos to celowo zrobil, jakas nowa wroga grupa z ktora bedo fajty? Tak. Choć ja mam wrażenie, że serial co raz bardziej oddala się od komiksu, więc nie wiadomo czego się spodziewać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 @tk Czemu sie wzdrygnal? Nie czytalem komiksu ale mnie zaciekawiles :> I jeszcze jedno, w pewnym momencie grupa trafila na przepolowione ciala ktorych gorna czesc wyleciala z paki jakiegos samochodu, mieli na czole jakies liczby, widac ze ktos to celowo zrobil, jakas nowa wroga grupa z ktora bedo fajty? Spoiler z komiksu, klikać na własną odpowiedzialność 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Bardzo dobry odcinek, a audiowizualnie to już mistrzostwo. McCreary jak zawsze topowy kompozytor. Co jak co, ale Govek to się pewnie za chuja pana nie spodziewał, że mu każą jeszcze kiedyś zagrać. Tyreese był zbyt pizdowaty w porównaniu z komiksowym oryginałem ale i tak mi go trochę szkoda. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Mi ten odcinek się średnio podobał choć było trochę fajnych momentów. Liczę na więcej w następnych epizodach. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Miałem czekać na 2 pełne odcinki, ale nie wytrzymałem... zacząłem oglądać i dobrze zrobiłem, bo było warto. Dobry wstęp, trochę eksploracji, zabijania, na końcówce kończąc. Dobry odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 To już wiadomo po co ten spin-off. Widać wyraźnie, że WD zmierza w stronę post-apo, a nowy serial znowu pokaże nam początki apokalipsy zombie. W sumie nie "znowu", bo Rick parę pierwszych tygodni przespał, więc po raz pierwszy będziemy widzieć jak to się zaczęło. Co do odcinka to czy Tyreese w komiksie też ginie w taki głupi sposób? W ogóle myślę, że ta postać trochę pożyje, a w sumie dość wcześnie ją ukatrupili - w komiksie w podobnym momencie? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) Co do odcinka to czy Tyreese w komiksie też ginie w taki głupi sposób? W ogóle myślę, że ta postać trochę pożyje, a w sumie dość wcześnie ją ukatrupili - w komiksie w podobnym momencie? Edytowane 11 Lutego 2015 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Zrobili ciekawy zabieg, serial coraz bardziej oddala sie od komiksu co daje dwie rózne historie, widz musi sięgać po obie pozycje by wchłonąć 100% uniwersum, a i tak zawsze będzie miał coś świeżego w serialu i innego niż w zeszycie. no i to bardzo dobrze imo. pozdrawiam henio jastrząbek Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 386 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Odcinek dobry, podobała mi się ta wizja przemiany z retrospekcjami starych postaci. Poza tym trzymał klimat eksploracji czyli tego co najbardziej lubię w serialu. Kolejny może być mniej ciekawy sądząc po zwiastunie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Co do odcinka to czy Tyreese w komiksie też ginie w taki głupi sposób? W ogóle myślę, że ta postać trochę pożyje, a w sumie dość wcześnie ją ukatrupili - w komiksie w podobnym momencie? Tak jest, czyli uzupełniając, zaraz po najeździe Gova na więzienie . W serialu to połowa 4ego sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) troszkę spóźnione, ale wreszcie jest Edytowane 16 Lutego 2015 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 równowaga murzynów zachowana Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Super odcinek żartowałem. Choojowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Odcinek taki typowy filler, ale nie miałem odruchów wymiotnych. Upewniłem się za to, że serial rozgrywa się w alternatywnym wszechświecie, gdzie Jezus istnieje i bardzo kocha ekipę Ricka, bo zesłał burzę która zmyła zombiory A, no i byłbym zapomniał, tutaj lekki spoiler z komiksu: pojawił się Aaron, czyli słynny gejuch oraz rekruter z Alexandrii Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Co za sraka Co się stało z tym stadem zombie? Halny ich wywiał? Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Ja myślałem, że to był zły sen kogoś z ekipy. W sumie nadal tak myślę. A tornado było swoją drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 moja teoria też jest taka, że to był zły sen Daryla Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Po tym co dał TK w spoilerze spodziewałem się mocnego odcinka, a dostałem to: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 czasem mam wrażenie, że oglądamy inne seriale. przecież to odcinek był zaje.bisty, jeden z lepszych w sezonie, a scena burzy i tego co po niej zostało bardzo zręcznie nakręcona tak, że nie wiadomo w sumie co się działo na prawdę a co nie. no i aaron na koniec kilkoma kwestiami dający smaka na to co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Karwa ale ze mnie łajza. Przez swoje nie-wiem-co zobaczyłem najpierw 10, a potem 9 odcinek Mimo, że nie po kolei to były niezłe. Już raz, pod koniec któregoś sezonu, były takie zamulające, skupiające się na przeżyciach bohaterów odcinki. Dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Karwa ale ze mnie łajza. Przez swoje nie-wiem-co zobaczyłem najpierw 10, a potem 9 odcinek Mimo, że nie po kolei to były niezłe. Już raz, pod koniec któregoś sezonu, były takie zamulające, skupiające się na przeżyciach bohaterów odcinki. Dla mnie bomba. druga połowa czwartego sezonu, wg mnie jeden z lepszych okresów tego serialu. to tam dostaliśmy takie perełki jak libacja deryla i beth w leśniczówce czy odcinek ze smutnym końcem bliźniaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Odcinek z siorami najmocniejszy jak dotąd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Tak jak poprzedni epizod mi się podobał (wizualnie, pomysł z retrospekcjami, urojenia ze zmarłymi wcześniej), tak ten był zamulający. Ja nawet lubię takie odcinki, takie jak były w drugiej połowie poprzedniego sezonu, ale ten był nudny, aktorsko nieprzekonujący Do tego burza, robiąca cała robotę za ekipę dokładnie przygniatając / nabijając zombie na drzewa, która zostawiła oczywiście nieruszoną stodołę. Daryl w międzyczasie naprawił pozytywkę Najlepsza oczywiście końcówka z tym ujęciem: Może z cytatu "We are The Walking Dead" coś się rozwinie, ale jak na razie nie powaliło, (jakby co to nie czytałem komiksu). Czekam na nowy odcinek, po zajawkach widać, że akcja trochę się ożywi. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 no ale to nie burza zabiła tych zombie, to się śniło Darylowi Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Trochę, tak mi się wydaje, chcieli na siłę wprowadzić widza w zadumę po śmierci Beth i Tyreese'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi