Skocz do zawartości

The Walking Dead - 2010 - AMC

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

czasem mam wrażenie, że oglądamy inne seriale. przecież to odcinek był zaje.bisty, jeden z lepszych w sezonie, a scena burzy i tego co po niej zostało bardzo zręcznie nakręcona tak, że nie wiadomo w sumie co się działo na prawdę a co nie. no i aaron na koniec kilkoma kwestiami dający smaka na to co będzie dalej.

może i tak, ale te dyrdymały które oni gadają między sobą w przerwie od akcji, to jest w11, szkoła i inne killery gatunku. Jak dla mnie oni mogą nawet ani jednego zombiaka nie pokazać w odcinku, byle jakieś interakcje między ludźmi się działy, a nie dyrdymały o dziadku babce, ciotce i zmarłym psie co to jak szczekał to tak mądrze.  Podobnie sezon 4 się zaczął jak dziadyga sypał mądrościami, na szczęście druga połowa była super, liczę że od 11 się rozkręci

Edytowane przez ścierpła mi noga
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

9 EP był średni aczkolwiek ratowała go inna stylistyka i fajna scena kiedy Tyreese upadł na ziemię a reszta odpierała atak sztywnych. Natomiast 10 przypomniał mi cały trzeci sezon. Nuda bla bla nuda, bla, łzy bla bla bla.  Bo zimowej pauzy było super. Mam nadzieje, że będzie znowu :)

Opublikowano

dziś odcinek który odmienił bieg fabuły zapowiedziany w poprzednich 2 odcinkach, i to mnie zdziwilo

ogolnie byl ok, w zeszłym tygodniu serio było dużo zamulania (wiem miało być klimatycznie i smutno ale wyszło też przy okazji nudno)

komiksowcy - zaspoilerujcie czego można oczekiwać po nowej miejscówce na podstawie komiksu

Opublikowano

no na szczęście długo nie musieliśmy czekać, by dźwignąć serial z błota po wichurze, odcinek ciekawy, zakończony tak jak się powinno kończyć odcinek, by czekać na następny, mam nadzieję, że nowa sytuacja w jakiej będzie grupa pokaże ciekawe relacje z innymi ocalałymi, bo to jak sobie radzą z zombiakami to wiemy już od kilkudziesięciu odcinków

Gość suteq
Opublikowano (edytowane)

Od dwóch sezonów serial ma po 16 odcinków(8 na jesieni, 8 po nowym roku). Co się skłoniło Yano, że myślałeś, że tym razem jest inaczej? :P

Edytowane przez suteq
Opublikowano (edytowane)

yano nie wiem po co sobie spojlerować, ale jak chcesz to masz ogólny zarys tego co będzie się działo:

aleksandria to ostatni przystanek na drodze bohaterów komiksu, osiadają tam na stałe i w zasadzie do teraz wokół tego miejsca toczy się akcja. rick goli morde i robią go szeryfem a potem ma różne przygody takie jak rozwiązywanie sporów rodzinnych i romans z andreą (w komiksie żyje po dziś dzień i jej miejsce pewnie zajmie mihonne). po jakimś czasie rickowi przestaje się podobać sposób w jaki prowadzona jest aleksandria i dokonuje zamachu stanu. w końcu gó.wno uderza w wentylator i społeczność atakuje horda. tym razem jednak pomimo cięzkich strat (to właśnie chyba podczas ataku carl zostaje postrzelony w twarz i traci jedno oko) grupa postanawia odbudować zniszczone umocnienia i nigdzie się nie ruszać. w komiksie coraz mniej chodzi o walkę z zombie i przekształca sę on w bardziej klasyczne post-apo z wymianą handlową pomiędzy osadami itp. niestety sielanka nie może trwać wiecznie i na horyzoncie pojawia się NEGAN i jego savioursi czyli najlepszy villain w historii komiksu. nie bedę więcej zdradzał, ale jest ROZ-PIER-DOL.

Edytowane przez tk___tk
Opublikowano (edytowane)

Od dwóch sezonów serial ma po 16 odcinków(8 na jesieni, 8 po nowym roku). Co się skłoniło Yano, że myślałeś, że tym razem jest inaczej? :P

obecność nowych odcinków seriali sprawdzam sobie tutaj

http://www.pogdesign.co.uk/cat/

i jak wczoraj patrzylem to był pokazany następny odcinek za tydzień a potem nic, najwyraźniej marzec nie był uzupełniony do konca po prostu

ale przyznam też ze nie pamiętałem ze bylo 16 odcinków, i liczba 12 wydała mi sie prawdopodobna gdy zobaczyłem ze za 2 tygodnie nie będzie (teraz już uzupełnili)

dzęki TK, nie przeszkadzają mi spoilery w przypadku tego serialu, zwłaszcza ze pewnie i tak sporo zmienią względem komiksu

Edytowane przez Yano
Opublikowano

dobra widze że niektórzy mają tu ochote na rebelie ale ja jakoś niespecjalnie

spoilery z dzisiejszego odcinka

co oni odwalają? po wała sie zakradać po broń jak rick i tak ma rewolwer  a daryl kusze? i jeszcze straszenie dzieciaka...

no kurde scenarzyści nie dadzą chwili spokoju. a co im szkodziło zrobić właśnie budowanie społeczeństwa i np odpieranie wrogich ataków albo wypady bo fanty (rzeby była też akcja), a co oni tu robią? szykuja jakąś masakre i zrobienie z grupy ricka "tych złych" ?

jakos mnie to nie kręci

Opublikowano

Nie chcą powtórki z więzienia, Woodsbury ani Terminusa więc co się dziwisz, że próbują się zabezpieczyć na zapas?

To nie jest paranoja tylko chłodna kalkulacja.

Alexandria robi oczywisty błąd udając w pewnym stopniu, że liczy się tylko to co w środku a apokalipsa zombie prawie jakby nie istniała i za pewne obróci się to przeciwko nim.

Tzn mają trochę swoich strzelców i teraz wsparcie bojowe ze strony grupy Ricka, ale i tak przeceniają swoje bezpieczeństwo.

Poznaliście, że Jessie to "ta ruda pokojówka" z American Horror Story?

Widać gołym okiem, że wpadła Rickowi mocno w oko i czekam tylko aż jej haspent zginie przy jakiejś okazji :reggie:

Młody ładnie osrał portki po groźbie Carol XD

Jeszcze dla tych co komiksy czytali przynajmniej do numeru 100:

Jak na moje to dwie osoby będą pełniły funkcje komiksowej Andrei w serialu:

- Sasha będzie snajperką na dzwonnicy kościoła

- Jessie będzie laską Ricka i przyszłą macochą dla Carla i Judith

Wspomnicie moje proroctwo :lapka:

Opublikowano (edytowane)
Poznaliście, że Jessie to "ta ruda pokojówka" z American Horror Story?

to już wiem czemu mój michałek zareagował tak optymistycznie na jej widok  :pawel: . fajna - taka żona. oby (uwaga rozważania związane z tym co z komiksu trafi do serialu w nawiązaniu do spoilera masorza)

było tak jak mówisz i została w serialu na długo. myślę, że zmodyfikują trochę wątek matki tego chłopca któremu w pierwszy dzień groził carl pistoletem zaraz po przybyciu do aleksandrii i potem rick go brutalnie pobił gdy dowiedział się, że się nad nią znęca. po meżulku jessie widać, że po wypiciu lubi mu odpier.dalać więc pasuje, chociaż zrobili go w serialu lekarzem więc pewnie rick będzie miał problemy z wygnaniem go na zawnętrz, ale pewnie jakoś jessie wyląduje z rickiem. mam też pewien pomysł jak mogą usunać jej starszego synalka z tego obrazka (nawiązujący do pominiętego wątku jeszcze z więzenia), ale to za jakiś czas się okażę czy moje przypuszczenia okażą się trafne

@yano: robisz z igły widły. przecież nikt nie mówi o żadnej masakrze tylko o posiadaniu lekkiego uzbrojenia w razie potrzeby obrony czy przejęcia kontroli we względnie pokojowy sposób. przecież widzą, że miejscówka jest bliska ideału (przynajmniej w teorii).

Edytowane przez tk___tk